המלצה/יעוץ לעדשה/ניקון 55-300.ניקון 70-300/טמרון 70-300

yaakov63

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
שלום מבקש להתייעץ בקשר לעדשה שמוזכרות בכותרת,תחילה הקדמה,בזמנו חיפשתי בגוגל פורום של חב' ניקון,שלא ממש מצאתי,מה שכן מצאתי אין ספור פורומים באתרי חו'ל,באחד הפורומים מצאתי שמישהו שאל לגבי עדשה טלה לd5100,הוא קיבל המלצה לעדשת ניקון 55-300 ו55-200.זה מצא חן בעיני ואתמול חיפשתי מידע והמלצות לגבי העדשות,יותר חיפשתי לגבי 55-300,וראיתי כאן בפורום שמישהו שאל שאלה לגבי בחירת עדשה,כרמי בתשובתו לאותו אדם ציטוט"

" בכל מקרה הייתי בוחר עדשת זום עם מייצב בגרסאות ה 70-300 הן של ניקון והן של טמרון נחשבות חדות וטובות יותר מגרסת ניקון 55-300, אבל גם כבדות יותר ויקרות יותר :)"
לאחר שראיתי התמקדתי בשתי העדשות האלו,ועשיתי חיפוש באייבי ומצאתי עדשת טמרון במחיר מצחיק,חיפשתי מיד מידע באתר של טמרון וזה הוביל אותי לאתר של קאמרה כאן בארץ,והתברר לי שיש 2 עדשות זהות ל70-300 של טמרון,אחת היא מאקרו והשניה טלפוטו
אביא כאן קישור מאייבי ומקאמרה גם לעדשת ניקון מאייבי במחיר שנראה מצחיק70-300העדשה

http://www.ebay.com/itm/262024157356

http://www.ebay.com/itm/271232151881

http://camera.co.il/p19824/עדשת טמרון tamron af70-300mm f/4-5.6 di ld macro 1:2

http://camera.co.il/p22729/tamron 70-300mm f/4-5.6 vc usd for nikon

שאלתי היא:
א.האם כדאי לי לבחור בניקון 70-300או בטמרון 70-300,אגב ,כרמי בזמנו שאלתי על מצלמה כאן בפורום,ואתה המלצת לי על ניקון d5200,שרכשתי בסוף אותה,ורכשתי עדשת ניקון 18-140,ולאחר מכן עדשת פריים 50ממ,את עדשת טמרון 17-50,לא רכשתי בזמנו.
ב.מה ההבדל בין 2 העדשות 70-300?כפי שציינתי יש 2 סוגים,טלפוטו ומאקרו
ג.האם המחיר של עדשת מאקרו 70-300של טמרון ,מאקרו כנראה,מצורף קישור?ועדשת ניקון 70-300?באייבי לא נראים זולים מדי ביחס למחיר שלהם?שהוא מעט יקר
אודה לתשובה
תודה מראש יעקב

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
רשמת הרבה, אבל אני לא בטוח שהפעם אני יכול לענות הרבה:
א) ניקון טובה יותר ויקרה יותר
ב) כן יש שתי עדשות שונות - באופן לא מפתיע היקרה טובה יותר :) יש רמות שונות של אופטיקה גם שטווח הזום זהה.
ג) קשה לי להגיב על מחירים של EBAY, המוכר נראה אמין

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עניתי לשרשור אחר ואני חושב שאני צריך להדגיש את הנקודה גם כאן

חושב מאוד להבין שבצילום איכות העדשה היא חשובה ולא כיסוי כמה שיותר טווח זום

yaakov63

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
רשמת הרבה, אבל אני לא בטוח שהפעם אני יכול לענות הרבה:
א) ניקון טובה יותר ויקרה יותר
ב) כן יש שתי עדשות שונות - באופן לא מפתיע היקרה טובה יותר :) יש רמות שונות של אופטיקה גם שטווח הזום זהה.
ג) קשה לי להגיב על מחירים של EBAY, המוכר נראה אמין
ערב טוב כרמי
כן כתבתי הרבה,ואתה ל כתבת הרבה בבחינת"אמור מעט ועשה הרבה"
א.אתה אומר שניקון טובה ויקרה יותר,מסכים איתך
ב.במקרה של טמרון שיש להם שתי עדשות שטווח הזום שלהם זהה,
ג.העדשה של טמרון שהיא מאקרו ולא זום,וראיתה קישור מאייבי ,והבנתי ממך שלדעתך המוכר נראה אמין,
נניח שאני מחליט לרכוש את עדשת המאקרו במחיר של אותו מוכר,ואולי לוקח סיכון בקנית עדשה באייבי,שאלתי היא האם העדשה המאקרו אני יכול להפיק ממנה תועלת בצילום מקרוב?הרי היא 70-300,בארץ מחירה בקאמרה 900ש'ח
ד.אותה השאלה לגבי עדשת ניקון 70-300,באייבי המחיר נמוך ביחס למחירה בארץ,זה גם סיכון לקנות את העדשה באייבי?
אגב אם שמת לב,האריזה נראית של ניקון אבל צורתה שונה,לכן קצת חשדתי,שאולי זה חיקוי לניקון
אשמח :)

נערך לאחרונה ב:

yaakov63

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
עניתי לשרשור אחר ואני חושב שאני צריך להדגיש את הנקודה גם כאן

חושב מאוד להבין שבצילום איכות העדשה היא חשובה ולא כיסוי כמה שיותר טווח זום
אז מדבריך אני מבין שאיכות העדשה חשובה יותר מאשר טווח הזום,
אם הבנתי נכון ממך,כל העניין שצלם כלשהו קונה עדשה עם טווח גבוה ,זה קצת מיותר?ועדיף לו טווח זום פחות?
תקן אותי אם אני טועה
אגב יש אפשרות באייבי לכתוב למוכר ולשאול לגבי המוצר שהוא מוכר
אגב,מה דעתך על אמזון ביחס לאייבי?
תודה מראש

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא אמרתי שטווח הזום לא חושב, אבל אנשים רוכשים מצלמה וישר רצים לרכוש עדשה/עדשות לקבל טווח הזום הגדול
אני חושב שלפני שרצים לרכוש עדשות צריך להשתמש במצלמה ללמוד מה הצרכים ומה חסר לך ואז לרכוש את העדשה שמתאימה ביותר עבורך, לצרכים שלך ולא את העדשה שמקבלת ציון טוב או זו שיש לה מבצע מדהים.

בנושא העדשות בדרך כלל יש קשר ישר בין איכות האופטית של העדשה לבין המחיר - כמו כן, בדרך כלל עדשות של חברות צד ג (כמו סיגמא או טמרון) יהיו זולות יותר מעדשות ניקון (כמובן שעדשות של צייז או לייקה יהיו יקרות יותר :) ).

אבל אם אני חוזר לבסיס - לדעתי קודם מגדרים דרישות ותקציב ואז מוצאים מה הכי מתאים, כך שלדעתי יכול להיות שתרכוש עדשה מעולה, אבל לא בטוח שהיא הנכונה עבורך.

yaakov63

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
מלכתחילה שראיתי את מחיר עדשת ניקון בארץ,לא קניתי וכרגע זה לא בתקציב שלי.ושראיתי את המחיר באייבי,מעט התלהבתי,אבל גם חשדתי.מה שנראה לי,שהעדשה באייבי,ואגב יש כמה מוכרים ,במחיר מצחיק וזול,שהם מוכרים חיקוי ,למרות שאתה רואה את שם חברת ניקון על הקופסה,ויתרה מכך שצורת הקופסה שונה ממה שראיתי בסרטון בזאפ,ראה השוואות ,ותאמר לי אם אני צודק,העניין הוא שאם אני נניח רוכש מאייבי מחיר העדשה כן בתקציב שלי,אבל גם בוחן ולא ממהר לקנות,אגב לא ענית לי בקשר לשאלתי לעדשת המאקרו של קמרון,לדעתי המחיר באייבי מצויין
מצורף קישור מזאפ ,בצד שמאל יש את הסרטון

תודה

http://www.zap.co.il/compmodels.aspx?modelid=680777

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בגלל כל הסיבות שציינת, אני לא נוהג להמליץ על מכירות באיביי - זה לא שאני נגד, אני גם קונה שם, אבל קשה לי להמליץ על מה שאני לא מכיר.

עדשת המאקרו פחות טובה מהעדשות 70-300 האחרות, לכן היא גם זולה יותר מהאחרות - מה אתה רוצה שאני אגיד?
???

yaakov63

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אגב,כמו שציינתי לגבי עדשת טמרון ,שיש 2 דגמים ל70-300,ובמקרה של קמרון,זה אחת מאקרו והשניה טלפוטו,
אז לפני שעה הבחנתי לגבי עדשת ניקון 70-300,שלגבי המחיר הזול באייבי,התברר לי שזאת עדשת ניקון 70-300,ללא מייצב תמונה וללא מנוע פוקוס,
א.זה משנה אם לעדשה יש מנוע פוקוס ומייצב תמונה או שזה לא משנה?
ב.מה אני רוצה שתאמר,אם עדשת המאקרו של טמרון כאמור 70-300,דרכה אוכל לצלם תמונות איכותיות במאקרו?
וכרגע לא נכנס למחיר,
רוצה פשוט לדעת בקשר לעדשת מאקרו
תודה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדשות ישנות של ניקון ללא מנוע פוקוס דורשות מצלמה עם מנוע הפוקוס במצלמה כלומר דגמים מסדרת D7XXX אן יקרים יותר. אני חושש לשדם שלך אין מנוע פוקוס פנימי והעדשה זו לא תתאים - יותר מכך גם אם היה לך מנוע פוקוס, זה פוקוס איטי ופחות מוצלח.

מייצב זו נקודה חשובה לצילום מרחוק, אבל ממש לא חשובה לצילום מאקרו היות ובדרך כלל מצלמים זאת על חצובה עפ פוקוס סגור.

עדשת שתומכת במאקרו חשובה לקבל את ההגדלה הנדרשת בצילום מקרוב (לא נכנס כעת להסבר מפורט על הנושא), הנקודה שעדשת טמרון (לא קמרון) מאקרו פחות טובה אופטית מהגרסה של טמרון ללא המאקרו - לא אומר שהיא עדשה לא טובה.

yaakov63

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
עדשות ישנות של ניקון ללא מנוע פוקוס דורשות מצלמה עם מנוע הפוקוס במצלמה כלומר דגמים מסדרת D7XXX אן יקרים יותר. אני חושש לשדם שלך אין מנוע פוקוס פנימי והעדשה זו לא תתאים - יותר מכך גם אם היה לך מנוע פוקוס, זה פוקוס איטי ופחות מוצלח.

מייצב זו נקודה חשובה לצילום מרחוק, אבל ממש לא חשובה לצילום מאקרו היות ובדרך כלל מצלמים זאת על חצובה עפ פוקוס סגור.

עדשת שתומכת במאקרו חשובה לקבל את ההגדלה הנדרשת בצילום מקרוב (לא נכנס כעת להסבר מפורט על הנושא), הנקודה שעדשת טמרון (לא קמרון) מאקרו פחות טובה אופטית מהגרסה של טמרון ללא המאקרו - לא אומר שהיא עדשה לא טובה.
בוקר טוב כרמי
אם אינני טועה אתה מתכוון למיקוד האוטומטי במצלמה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני מכוון למנוע פוקוס - שהוא נמצא בעדשה בכל העדשות החדשות
יש עדשות ישנות (בדרך כלל עבור ניקון) ללא מנוע בפוקוס בעדשה שמצריך שיהיה מנוע פוקוס במצלמה.

אתה יכול לקרוא לזה מיקוד או בכל שם אחר שמתאים לך :)

yaakov63

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אני מכוון למנוע פוקוס - שהוא נמצא בעדשה בכל העדשות החדשות
יש עדשות ישנות (בדרך כלל עבור ניקון) ללא מנוע בפוקוס בעדשה שמצריך שיהיה מנוע פוקוס במצלמה.

אתה יכול לקרוא לזה מיקוד או בכל שם אחר שמתאים לך :)
שלום כרמי
אני יודע שבעדשות החדשות שקיים מנוע פוקוס,ויש לי אחת כזאת,ציינתי בפתיחה שאלתי,18-140ניקון,אבל,הבנתי מהודעתך לפני האחרונה,שכתבת "מנוע פוקוס במצלמה,ולא בטוח שבמצלמה שלך קיים מנוע פוקוס"סוף ציטוט.
ולגבי העדשות הישנות,ברור לי שאין להם מנוע פוקוס,כמו ל70-300של ניקון,
וכתבתי בהודעה קודמת שנדמה לי שקיים אצלי מנוע פוקוס בd5200,בחוברת מוזכר עניין המיקוד האוטומטי,גם אם מחוברת עצמית ללא מנוע פוקוס"משתמשים במיקוד ידני כאשר במצלמה לא מורכבת עצמית af-sאו af-i"
תקן אותי אם אני טועה
תודה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אתה תמיד יכול לבצע פוקוס בצורה ידנית.
יש עדשות מעולות ללא מנוע פוקוס ויש אנשים חיים עם זה מעולה, אני אישית לא :)

yaakov63

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
אז לא תהיה בעיה טכנית להשתמש בעדשה ללא המנוע 70-300 ניקון,מה לעשות עניין של תקציב,אחרת הייתי רוכש את ה70-300 עם המנוע ומייצב התמונה
תן דוגמאות לעדשות המעולות ללא מנוע פוקוס, שציינת
תודה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אתה שואל שאלות - לא ברורת לי.
למה חשוב לך מידע על עדשה לא בתציב שלך?
בבקשה דוגמאות
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=907079
ויותר יקרה
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=890570

שים לך שזו עדשת 85ממ עם צמצם F1.4 ולמרות ששתי העדשות לא זולות הטובה יותר הרבה הרבה יותר יקרה - יקר לייצר אופטיקה מעולה.

שוב אני חושש שאני לא מספיק ברור, קשה לי לראות אותך מסתדר עם עדשה ללא יכולת לפוקוס אוטמטי - שעבור כל תמונה אתה צריך לכוון את הפוקוס ידני. לדעתי צריך קצת יותר רקע ונסיון בצילום כדי לצלם כך. כאמור אני לא מסוגל לצלם כך (אבל זה אני)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור