המחירים בארץ vs המחירים בחו"ל

Audioaudio

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
8
יש הסבר לפער הבדר"כ גדול ביניהם?
חוץ מההסבר הרגיל של עלויות יבוא / אחסון + רווח ליבואן וכו'?
יש בכלל סיבה לקנות מיבואנים בארץ כשהפער במחיר כזה גדול?

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
תן דוגמה, אני מכיר הבדלים משמעותיים רק אצל היבואן של פרואק ו REGA.

Audioaudio

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
8
תן דוגמה, אני מכיר הבדלים משמעותיים רק אצל היבואן של פרואק ו REGA.
אני לא רוצה להכנס לשמות ודוגמאות ספציפיות, אין טעם בזה, ברוב המוצרים הפער הוא ענק.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אני לא רוצה להכנס לשמות ודוגמאות ספציפיות, אין טעם בזה, ברוב המוצרים הפער הוא ענק.
האם אתה מתייחס לפער מעבר למחיר חו"ל + מע"מ?

יש לציין שזו בהרבה מקרים רק נקודת הפתיחה למו"מ שבסופו התוצאה יכולה להיות שונה לגמרי, ויש גם אחריות.

Cloudy

חבר משקיען
מעורבות
313
נקודות
63
אין לי תשובה לשאלה, אני יכול לציין רק שבנובמבר 2019 (Black Friday) הזמנתי רסיבר דנון X2600H מאמאזון איטליה באלפיים ש"ח עד הדלת (כולל הכל).
בארץ רצו עליו בין 3.5 - 4.5

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
המחירים בחול הינם מחיר רשמי של היצרן לצרכן, בפועל תמיד יש דילים וסיילים שלא נדבר בלק פריידי סייבר מונדי אפשר להוציא מוצרים בחצי מחיר ויותר. פה המצב שונה יש מחיר רשמי ועל זה נשענים, במוצרי בוטיק בעיקר, ההפרש בין מחיר צרכן לבין המחיר בפועל שהיבואן קונה מגיע לפעמים לכמה מאות אחוזים... במיוחד ברמקולים ו אביזרים נילווים כגון כבלים ו מעמדים.

נערך לאחרונה ב:

omi

חבר משקיען
מעורבות
424
נקודות
63
פשוט לא נכון, אבל אולי אנחנו לא מדברים על אותו פלח של יבואנים. אצל כמעט כל יבואני הבוטיק כמו אודיופריק, חיים סבג', סינמארט, וכו' המחירים מחירי חו"ל.

נערך לאחרונה ב:

Audioaudio

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
8
פשוט לא נכון, אבל אולי אנחנו לא מדברים על אותו פלח של יבואנים. אצל כמעט כל יבואני הבוטיק כמו אודיופריק, חיים סבג', סינמארט, וכו' המחירים מחירי חו"ל.
כמו שאמרתי אני לא רוצה להכנס לדוגמאות ספציפיות וליבואן ספציתי, אבל באופן כללי אתה רוצה להגיד לי שאם אני בודק מחיר של רמקול או מגבר בחו"ל בארץ הוא יעלה אותו הדבר?
מסופקני

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
דוגמא מעולם הרכב: כשהולכים לקנות צמיגים לרכב, המוכר יושב, פותח לך מחירון ומראה לך: יש לי מישלין עולה 2000 שקל לצמיג איך אתה משלם ? אני יעשה לך 3600 ל 4, איך זה בדיוק הרי מחיר מחירון הוא 2000 ל 1 ?!
לאיפה נעלמו 300% ?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
כמו שאמרתי אני לא רוצה להכנס לדוגמאות ספציפיות וליבואן ספציתי, אבל באופן כללי אתה רוצה להגיד לי שאם אני בודק מחיר של רמקול או מגבר בחו"ל בארץ הוא יעלה אותו הדבר?
מסופקני
תלוי בצורת הבדיקה :)

כשאתה קונה בחו"ל, אתה רואה לרוב את המחיר הסופי, ואתה יודע פחות או יותר כמה זה יעלה כולל הובלה לארץ ומיסים (לפעמים שוכחים את העמלות של חברת השילוח, שאותן חוטפים רק כשהמוצר מגיע לארץ).

אם אתה בודק ע"י הסתכלות על מחירי המחירון בארץ, בהרבה מקרים תראה מחיר שונה מהמחיר שתקבל מהיבואן אם באמת תהיה רציני בעניין.

אתה יכול לתמוה למה שיבואן יציג מחיר גבוה כשהוא מוכן לפחות מזה, ועלול להפסיד אותך כלקוח אם תמצא את אותו הדבר בפחות כסף במקום אחר, או תעדיף ציוד אחר בגלל ההבדל במחיר, אבל זה עניין של היבואן, שסביר להניח שהוא יודע את כל זה לא פחות טוב ממך, ואתה לא יכול ללמד יבואנים איך לתמחר.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
698
נקודות
113
מנסיוני האישי בלבד: תמיד, אבל תמיד באודיו היי-אנד, המחיר בארץ, היה נמוך מהמחיר ריטייל בחו"ל (ללא קשר ליבואן שרכשתי ממנו)!
ובערוב שנותיי רכשתי ממספר יבואנים, כגון: אודיו פריק (ערן), ILAUDIO (יגאל), מאקסטרו אודיו (עופר), אודיוקווסט (גבי), יגאל סבו, לוני... רג'ואן אודיו ומעוד. ומשיחות עם חברים לתחום אני מבין שהתרשמותם זהה לשלי מול יבואנים מקומיים נוספים.
תוסיף לזה :
1). שבמרבית מהמקרים ניתן להאזין למוצר (או למוצר דומה), אצל היבואן (ובתשלום סמלי/ חינם, תלוי ביבואן/ מוצר), גם אצלך בבית.
2). אפשרות לטרייד ולא להתמודד עם מכירה בלוחות.
אז היתרון מובהק, לטובת היבואנים המקומיים שלנו (שוב, מניסיוני האישי ולדעתי).

** ההשוואה היא בין מחיר חו"ל למחיר הסופי שתקבל אצל יבואן אצלנו, ולא המחיר שמקומי (בחו"ל) היה מקבל, לאחר מו"מ מול היצרן/ יבואן בחו"ל (שיתכן והיה נמוך יותר מהמחיר שאנו משלמים בישראל).

Vivaldi Audio

עוסק בתחום
מעורבות
340
נקודות
63
דווקא בהחלט יש טעם בזה, אחרת סתם מדובר בטענה חסרת שחר.
כמעט כל יבואני הבוטיק מוכרים את המוצרים במחירי חו"ל, ולפעמים במחיר חו"ל כולל מע"מ - כשמדובר ביצרן שנותן אחוז רווח צר מאוד.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
כמעט כל יבואני הבוטיק מוכרים את המוצרים במחירי חו"ל, ולפעמים במחיר חו"ל כולל מע"מ - כשמדובר ביצרן שנותן אחוז רווח צר מאוד.
+1

• Like
Reactions: AK1

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
1+

Audioaudio

חבר אתר
מעורבות
7
נקודות
8
דוגמא מתחום אחר
וזה תקף גם בערך לגבי כל תחום אחר, כמו שכבר אמרו כאן מגברים ורמקולים בחצי מחיר מהארץ אם לא פחות( לא בכל מקרה כמובן)
מדבר לגופו של עניין לא לגופו של יבואן ואני מסרב לנקוב בשמות זה תמיד יוצר בלאגן מיותר
6509f0.jpg

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
מדבר לגופו של עניין לא לגופו של יבואן ואני מסרב לנקוב בשמות זה תמיד יוצר בלאגן מיותר
אבל אומרים לך שהעניין עצמו לא מובן, כי רוב האנשים כאן אומרים לך שהם נתקלו רק ביבואנים שמוכרים בסופו של יום במחירים קרובים לחו"ל.

כל קונה סביר יודע שכדאי לבדוק מחיר חו"ל לפני תחילת המו"מ עם יבואן, ואם הוא נתקל במישהו שדורש מחירים מטורפים, לא יקנה אצלו, וכנראה גם אחרים לא יקנו אצלו, למעט הפראיירים שתמיד יש, ולא כל כך מעניין לדון בתופעה כאילו זו בעיה נרחבת, אלא אם תנמק בצורה יותר ברורה למה צריך בכלל לעסוק בנושא.

Vivaldi Audio

עוסק בתחום
מעורבות
340
נקודות
63
דוגמא מתחום אחר
וזה תקף גם בערך לגבי כל תחום אחר, כמו שכבר אמרו כאן מגברים ורמקולים בחצי מחיר מהארץ אם לא פחות( לא בכל מקרה כמובן)
צפה בקובץ המצורף 57685
זה טיעון בעייתי, כי הוא מין ירייה כללית באוויר וממש לא קשור למה שקורה בתחום שלנו בפועל.
אז הואיל ומדובר בתת-פורום העוסק ברובו בציוד היי-אנד, או לפחות נוטה לכך,
בוא תהיה ספציפי ותן דוגמאות לציוד היי אנד במחיר מופרך ביחס לחו"ל.
חוץ מזה, ממה אתה חושש? ככל הידוע לי, אין פה גיליוטינות.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
דוגמא מתחום אחר
צפה בקובץ המצורף 57685
פתחת את הנושא בעניין אודיו, כדאי שתדבוק בו ולא תסטה לנושאים אחרים.
אין הקשר בין תמחור רכבים (מיסים מיוחדים הקיימים בישראל) לתמחור אודיו (מיסוי זהה לשאר העולם).

עד כה מעבר לאמירה כוללנית טרם הבאת מוצר אודיו אחד הנמכר ע"י אחד מיבואני הבוטיק שמתומחר יקר יותר בארץ.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור