המאסטרו צ'יק קוריאה R. I. P...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
0_facebook_1613121791213_6765923181375879336.jpg

תמונות מצורפות

• 0_facebook_1613121791213_6765923181375879336.jpg
    0_facebook_1613121791213_6765923181375879336.jpg
    KB 56.3 · צפיות: 342

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
"פסנתרן הג׳אז האגדי צ׳יק קוריאה הלך לעולמו ביום שלישי, כתוצאה מסרטן נדיר. כך אישר אמש (חמישי) פוסט בחשבון הפייסבוק שלו.
״במהלך החיים והקריירה שלו, צ׳יק חגג את החופש והכיף לצור דבר חדש״, נכתב בהודעה מטעם משפחתו. ״לאורך הקריירה הענפה שלו והשנים הרבות בהן הופיע ברחבי העולם, הוא נגע והשפיע בחיי מיליונים״. הוא היה בן 79 במותו".

כמה חבל :( אגדה שהלכה לעולמה, הייתי בכמה הופעות שלו בארץ, יהיה זכרו ברוך.

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
אוי, חבל. היה יוצר מיוחד ואומן מעניין. (ורד נבול)

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
720
נקודות
113
(ורד נבול) תם עידן... יוצר מקורי ומוכשר ושגריר ג'אז מובהק.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
לזיכרו: הקטע ספרד.

ariekarp

אוהב את התחום
מעורבות
119
נקודות
43
Captain Senor Mouse
מעדיף את האינטרפרטציה של אל דימאולה

boazro

אוהב את התחום
מעורבות
110
נקודות
43
(ורד נבול) תם עידן... יוצר מקורי ומוכשר ושגריר ג'אז מובהק.
RIP :לב-שבור:

Pooki

אוהב את התחום
מעורבות
35
נקודות
28
צ׳יק קוראה הוא פסנתרן ג׳ז אולי אחד הכי וארסטילים בהיסטוריה , היו מחלוקות בערכה כלפיו בין חובבי הג׳אז המושבע שקיבל מהם את התואר ׳׳המתעלל בג׳אז׳׳
לבין הערכה עצומה שצ׳יק קוראה קיבל מאקדמיות למוזיקה וחובבי הג׳אז היותר לייט והרכב הפיוזן המפורסם שלו.

אני אישית לא התחברתי לג׳אז של קוראה יכול להיות עקב שהכרתי את הרכבי פיוזן שלו לפני הג׳אז שלו או לא זרם לי אבל מה שכן אני בטוח שמעורבות של התדמית שנוצר סביבו פסנתר וארסטילי ,טכניקה בגבול העילוי ומהירות נגינה פסיכית ,ועל כך הוא מסתמך במוזיקה שלו השפיעה על מעורבותי להגיע ולשמוע את המוזיקה בצורה נקייה.
הוגן לנסות להקשיב לג׳אז שלו שוב כי עדין מדובר במוזיקאי יוצא דופן יש סבירות עדין שאני לא התחבר ויש סיכוי שכן אבל עדין התדמית לא צריכה לשחק תפקיד.

יהי זכרו ברוך ועצוב לשמוע...

yuvy123

אוהב את התחום
מעורבות
10
נקודות
8
היתרון של הפיוז'ן של שנות ה 70 היה היכולת לחבר לג'אז קהלים חדשים , ביניהם גם אני שגיליתי כך את הג'אז , בעיקר דרך צ'יק קוריאה ו WEATHER REPORT , ועל כך אני מודה לו עד היום , בנוסף על כך שהיה פרפורמר מעולה וידע ליצור קשר מצויין עם הקהל .
הצטערתי לשמוע , האיחור על מותו הפתאומי ...

Pooki

אוהב את התחום
מעורבות
35
נקודות
28
היתרון של הפיוז'ן של שנות ה 70 היה היכולת לחבר לג'אז קהלים חדשים , ביניהם גם אני שגיליתי כך את הג'אז , בעיקר דרך צ'יק קוריאה ו WEATHER REPORT , ועל כך אני מודה לו עד היום , בנוסף על כך שהיה פרפורמר מעולה וידע ליצור קשר מצויין עם הקהל .
הצטערתי לשמוע , האיחור על מותו הפתאומי ...

תכלס מבחינה היסטורית הכל היה הפוך ,החשיפה ופופלריות לג׳אז הייתה בשיאה בין 1959 ל 1964 , כמובן שמוזיקאים שבנו את תשתית לתור הזהב של ג׳אז זה תרומה של דיוק אליטונג,ג׳רי גודמן ואולי החשוב מכולם אמסטרונג הם דחפו את הסווינג ואת ביג באנד לכל מועדון ריקודים וכו ׳,,,
59 עד 69 תור הג׳אז של זהב ,מיילס וקולטריין הכתיבו בתןך הג׳אז את התוכן ואת האופנה.
ואז קולטריין לאחר 64 שהוציא lovesuperme הלך לכיוון יותר אוונגד גארד ,פרי ג׳אז וחתר למוזיקה שבתכלית קשה מידי לרוב החובבי הג׳אז.
במגביל מיילס ב 67 ,מיילס מחליט לפרק את הלהקה שלו ,של חמישיה שנייה שלו (שרבנים חושבים שזה החמישיה הטובה מכל הזמנים) ומחפש כיוון חדש, מיילס נחשף לג׳ימי הנדריקס ולמוזיקה שלו ואיך שהיא תופסת פופלריות ,ומחליט לבנות להקה חדשה שקונספט הרכב חשמלי שינסה לשלב אלמנטים של ג׳אז ורוק ביחד ואז בעצם נוצר האלבום fusion הראשון(אני חושב שזה אלבום חשוב ואני מת עליו).

אבל בעצם מיילס המשיך עם פיוזן וקולטריין את פרי ג׳אז ונפטר סמוך לשנים האלה, קיצר מאז הג׳אז לא התאושש.
מאזיני הג׳אז לא התחברו להרכב החשמלי של מיילס כי זה לא ג׳אז , ובערך מאותו רגע מסתיים עידן.

הרבה אומנים ג׳אז מנסיבות וברירות מחדל התחילו לנגן פיוזן שהם התאמנו ולמדו כל החיים ומטרה שלהם היא לנגן ג׳אז.

יש כמה רגעים בפיוזן שהם חשובים כמו מואבישנו,וואטר ריפורט צ׳יק קוראה, והחשוב מכולם הד האנטר של הרבי הנקוק אבל בגדול הג׳אז לא התאושש מאז ולא חזר לרבע מפופלריות שלו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור