הליכה לקנוסה 2011

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
היום ביקר נשיאנו הנכבד במאהל מש' שליט אי שם בעיר הקודש בתחילת רחוב
עזה ולא יכולתי שלא להזכר באותו ביטוי המתייחס למחילה על הכבוד ועוד:
http://he.wikipedia.org/wiki/הליכה_לקנוסה

שיהיה ברור: נשיאנו חייב לבקר את משפחת החייל החטוף אין ספק בכך אולם בביתם
הם במיצפה הילה ולא במקום בו הם מוחים כנגד ממשלת ישראל!!
מאבקה של המשפחה למען שחרור בנם הוא מובן אולם במקרה הזה המאבק כבר
חצה את גבולות הלגיטימציה מרגע בו האשמה הפכה להיות פרסונלית כלומר אתה
מר נתניהו אשם , ואשמים שריך בכך שאינכם עושים מספיק לשחרורו .
כוונתם היא למעשה שעל ממשלת ישראל לקבל את הדרישות של ארגוני הטרור
לשיחרור סיטוני של מיטב חוליות הרצח האיסלמיות שכלואות אצלנו
צעד זה באים יתבצע פירושו אחד- חיסולם הפיזי של עשרות אם לא מאות יהודים,
(נזכיר שבעסקה הנ"ל אמורים לשחרר את החבר'ה של מלון פארק, הדולפינרים ועוד.)
אולי יחתימו אותם כמו פעם על טופס התחיבות שלא לעסוק בטרור..
שלא לדבר על כך שסכנת החטיפות תגברנה.
לכולם זכורה עיסקת ג'יבריל אי שם בשנות השמונים, עיסקה שעלתה בחייהם של
ישראלים רבים ,עיסקה זו היא הרציונל לעיסקאות עתידיות דומות. למה? ככה עשינו
וכך נמשיך לעשות גם להבא.
נזכור שאנו היחידים באומות העולם שנושאים ונותנים עם אירגוני טרור על שחרור
חטופים. מדוע מה שברור בכל מקום לא ברור כאן?
אז מה עושים?
את המשא ומתן לשחרור היה צריך להפסיק מזמן, על ממשלת ישראל להכריז
שהיא מתכוונת לשחרר את החייל החטוף אך ורק בכח ,שוביו צריכים להבין
שאחזקת חטוף ישראלי מסכנת את חייהם ובכל מקרה לא משתלמת.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
שיחרור בכוח

מקווה שהמחיר לא יהיה שקול/דומה למה שהיה עם נחשון וקסמן.

מודה על האמת שאין לי ממש תשובה מוחלטת/נכונה איך צריך לפעול.
מצד אחד משפחה שלמה (מבחינתי עולם שלם) כואבת ומבכה את מר גורלה
ואי אפשר שלא להזדהות עם כאבם. צד שני,ההיגיון שלא צריך להיכנע יהיה המחיר אשר יהיה.

כפי שציינתי אין לי יומרות לומר/להבין מה הדבר הנכון שצריך לעשות
מעורבים כאן הרבה רגשות,של אחרים וגם שלנו. יש מציאות שלא ניתן לשנות
ואנחנו חיים בה- אנשים שמוות מבחינתם זהו תהליך רגיל (אצלנו זה בדיוק הפוך)שלא נאמר שלהיות הידים
שמבחינתם? זו מתנה.ראיתם את האישה מהשטחים שהילד שלה חולה קשה ומטופל בבית חולים בארץ
והיא טוענת שאין לה בעיה שהבן שלה יקפח את חיו בתור שהיד -וכל בן אדם שרואה את הדבר המצמרר
הזה שואל -אז למה לעזאזל את מטפלת בו במסירות אין סופית וזאת בידיעה שאו-טו-טו הוא ילך לעולם שכולו טוב...
שבו יחכו לו 72 בתולות. (מה אפשר לעשות עם כל כך הרבה בתולות..שלא מאומנות ברזי הסקס...)

מקווה שימצא לזה פתרון ונזכה בסופו של דבר לראות את שליט בביתו בכל דרך אשר תהיה. (ורד)

נערך לאחרונה ב:

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
הדבר היחיד בגינו לוחמים מסכנים ולעיתים גם מקריבים את חייהם, אינו המדינה, החזון הציוני, או הממשלה ומדיניותה, אלא חבריהם הנלחמים לצידם. הפקרת שבוי בידי האויב וזה בדיוק מה שקרה וקורה בענין שליט, פוגעת יותר מכל בערך הזה בלעדיו כל האדיאולוגיות, יפות ומרוממות נפש ככל שיהיו, אינן שוות הרבה. גם האפשרות שמחבלים שישוחררו יפגעו באחרים, היא עדיין בגדר אפשרות, מאידך סופו של גלעד שליט אם לא ישוחרר, הוא וודאות מצמררת. ההשפעה ההרסנית שתהיה לתוצאה כזו על החברה הישראלית, ודאי קמצוץ הלוחמים שבתוכה, קשה בהרבה. רצון להרוג יהודים יהיה קיים בצד השני, אפילו יגבר, גם אם המחבלים הללו יישארו בכלא וכוח אדם לענין זה תמיד יימצא, כל עוד עזה השנאה שם למי שלתפישתם המיט חורבן על קיומם כעם. לדבר אחד אני מסכים, לנשיא המדינה אין מה לעשות אצל משפחת שליט, הוא אינו אזרח רגיל חסר יכולת מעשית למעט השתתפות ואהדה כפי שמעשה כזה מציג אותו, אלא ראשה של המדינה שמפקירה את בן המשפחה, ולמרות שאין לו סמכויות ביצועיות, יש לו את יכולת המכה החזקה והרועמת על השולחן בלישכתו של ראש הממשלה. באמת טוב יותר שיישב בבית ויתכנן את הנסיעה הבאה לחו"ל.

נערך לאחרונה ב:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אני במקום ראש הממשלה שלנו הייתי מחזיר אותו בדקה וחצי. אבל זה כנראה יעצבן את שאר העולם.

אסור בתכלית האיסור להחזיר רוצחים תמורת שבוי מלחמה. גלעד שביט תמיד יהיה חלק בלתי נפרד מתקופה בחיי. תקופה שהייתי מוכן לשלם כל סכום שבעולם על מנת להחזיר אותו, לוותר על הסטריאו, על האופציה לשמוע מוסיקה בכלל. אבל בשום פנים ואופן לא לשחרר רוצחים.

אבל הכל פוליטיקה שלא תלויה רק בנו. ברגע שמישהו שם יחליט החלטה גלעד ישוחרר בלי בעיה.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
איך בדיוק נמר? פעולה צבאית? אתה לוקח בחשבון שהנזק יכול להיות
גדול יותר מאשר תועלת? או שאתה מתכוון למשהו אחר?

katzofe

מושעה
מעורבות
73
נקודות
48
נמר, גלעד שליט הוא חטוף ולא שבוי מלחמה , יש משמעות לדבר מכיוון שהוא מוחזק בנגוד לחוק הבינלאומי
ע"י ארגון טרור ואין אומה בנמצא שנושאת ונותנת עם ארגוני טרור ,אבל זהו פרט שולי בהחלט.

oferT , פעולה צבאית יכולה להסתיים ח"ו במותו של החטוף ואולי גם של אחרים, שאלה היא מהן החלופות לכך?
שיחרור סיטוני של חוליות רצח לבתיהם עלול (וכנראה) יסתיים במותם של יהודים רבים בהסתמך על ניסיון העבר.
(הינה הקישור לאודיו- מילת המפתח גם כאן ניסיון) .

בסופו של דבר חשוב מהו הזיכרון שייצרב בתודעת אויבנו. אם יבינו שאין באחזקת חטופים כל תועלת זאת בנוסף
לכך שהם משלמים בחייהם , כמו כן מאסר עולם בישראל פירושו מאסר עולם ולא קייטנה קצרת מועד
עד החטיפה הבאה אזי יש סיכוי שיקחו אותנו קצת יותר ברצינות .

נ,ב.
כידוע , חז"ל קבעו ש"אין פודין את השבויים יתר על כדי דמיהן" כלל שלדעתי תקף בודאי למקרה הנ"ל.

נערך לאחרונה ב:

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
katzofe

אם לא הבנת -ציינתי למעלה שפעולה צבאית לא הכי יעילה. (אני לא בעד)
המחיר יכול להיות לאין שיעור גבוה יותר - ולא הזכרנו כישלון טוטלי שידברו עליו דורות.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
איך בדיוק נמר? פעולה צבאית? אתה לוקח בחשבון שהנזק יכול להיות
גדול יותר מאשר תועלת? או שאתה מתכוון למשהו אחר?

מתנהג כמו ערבי.

מפיץ הודעה רשמית בתקשורת.

"בכל שעה עגולה אנו מוציאים להורג 10 אסירים טרוריסטים עד שהחייל יוחזר. במידה והחייל החטוף ירצח, אנו נוציא להורג את כל הטרוריסטים שמוחזקים אצלינו ובכל 3 ימים נחסל פעיל טרור אחר, את משפחתו וכל מי שנחשוד ששיתף פעולה עם טרור אם במקרה ואם במזיד. כל קסם או טיל או אבן שתזרק מהגדה לעבר ישראל תשחרר באופן אוטומטי ממוחשב ובלתי ניתן לשליטה על ידי מגע אדם טיל חוזר חזק פי 3 לעבר הגדה. מספר הטילים שיפגעו בישראל יהיה שקול למספר הטילים שיפגעו בעזה אך עם נזק של פי 3. במידה וירי לעבר ישראל יפגע בחיי אדם ישראל תירה עוד 7 טילים נוספים על כל נפש יהודית שתפגע שכל אחד מהם מסמל יום בשבעת ימי האבל, במידה ויתרחש פיגוע התאבדות בישראל משפחתו של המחבל תוצא להורג ללא משפט, במידה והחייל יוחזר והשקט יחזור לדרום ולא יהיו פיגועים ישראל תתמוך בתושבי עזה על מנת שנוכל לחיות בשלום ואחווה אחד עם השני"

מילים אחרות - "תהיו בסדר איתנו נהיה סופר בסדר איתכם - תעשו לנו רע נהיה אכזריים יותר ממה שניתן לדמיין"

הדיעות שלי מאוד ימניות, מבחינתי רחבעם זאבי לא היה מספיק ימני והרב כהנה צריך לקום לתחיה ולתפוס פה פיקוד, יש להעיף מפלגות ערביות מהכנסת, את אחמד טיבי וחבריו יש לגרש מהמדינה, את חנין זועאבי יש להוציא להורג במיידי {מצידי בסכילה} ובינתיים לשים את יאיר שפרינצק במקום פיפי נתניהו.

מכאן אני מפסיק להגיב בשרשור הזה ולא בגלל שחלילה יש לי כאן ויכוח עם מישהו. פשוט אני יודע שזה יגיע אם אמשיך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור