היכל התרבות מול היכל אלדר - חוויית ההופעה החיה המושלמת (1)

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
סקירה מדהימה שעושה חשק לשמוע את ההיכל של שניצל. מוזר, אבל לא מצאתי בסקירה הרבה מעבר לנפח, עוצמה ודיוק. מה עם הרגש? האם המערכת גורמת להתלהבות, מעוררות רגשות ומנתקת אותך מהחיים האמיתיים וגורמת לך לא לרצות לכבות אותה לעולם?
הוא רשם בין 300 הסופרלטיבים (חווייתיים )האחרים גם תחושה ממכרת …

הוא גם ציין שהוא ממש היה רוצה שתהיה לו כזו מערכת .

אני מניח שיש רגש, מבחינתו .

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
291
נקודות
63
רגש בהופעות חיות הוא עניין חמקמק מאוד: יש הופעות שגורמות לך חוויה רגשית עמוקה. ניקח למשל כדוגמא הופעות של יהודה פוליקר, אחד האומנים הנערצים עלי: התרגשתי מאוד לראות את המופע היווני שלו ״סלוניקי חיפה תל אביב״ בשנת 2023 - לא כל יום רואים ושומעים על במה, וזה נדיר גם ביוון 4 נגני בוזוקי (יהודה פוליקר, יוני פוליקר, יוגב כהן, חיים רומנו) הייתי כל כך מרוגש מחטיבת הבוזוקי הזו עד שהלכתי לאחר חודש, בפעם השניה לאותו מופע בדיוק. התרגשתי מאוד לראות את המופע המשותף של פוליקר עם גידי גוב בשנת 2021-2022. גם למופע הזה הלכתי פעמיים, כדי לחוות שוב את השיאים המוסיקליים. המופע ״אפר ואבק״ במאי 2024 בהיכל התרבות היה גם הוא מאסטרפיס. לעומת זאת ראיתי את פוליקר באיחוד האחרון עם תיסלם בבריכת הסולטן ויצאתי מאוכזב, הם שרו רק 4 שירים ביחד, לעומת 7 שירים משותפים בכל ההופעות האחרות בסיבוב המשותף. אגב, העובדה שהאיחוד היה קמצני מאוד, עברה גם לקהל, חלק מההופעות בוטלו בגלל חוסר ביקוש לכרטיסים - הופעה אחת בוטלה בקיסריה, הופעה שניה בוטלה באמפי אשדוד (בדיחה לא קשורה: איך קוראים לאמפי כשתיסלם מופיעה בו? אמפי אשדות). והופעה שלישית בוטלה באמפי קרית מוצקין, כביכול בגלל המצב הבטחוני. פרט לכך, הופעות רגילות של יהודה פוליקר כבר לא גורמות לי את אותו רגש.

גם רגש בשמיעת מערכת סטריאו מעולה הוא עניין חמקמק - יש לי מערכת נפלאה (פרט לעניין הגובה) אני משפר אותה ללא הרף, למשל בשנה האחרונה החלפתי את כל הכבלים משלל סוגים (אינטרקונקטים, כבלי רשת, כבלי HDMI, ולקינוח גם מייצב חשמל) והשיפור עצום ומרגש אותי יום יום. המערכת של אלדר גרמה לי להתרגשות, פליאה וקנאה עצומה - אין לי סאונד כזה, וחבל, לפחות במימד הגובה. יום יבוא והוא קצת רחוק בגלל אילוצי מיקום, וגם עניין הגובה ישופר ויוגבהההה. לעומת זאת, יש לי סאונד טוב יותר מרוב רובן של המערכות בישראל במימד ההיקפי, כפיצוי על החוסר במימד הגובה.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
ושאלה קצת בשוליים, אני מבין שמדובר בבית דירות, אני גם מבין שמדובר בעוצמות גבוהות יחסית של סאונד. איך השכנים מסתדרים עם זה ? יש בידוד מיוחד או שהם סובלים בשקט ואולי בכלל נהנים.

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
לדעתי מה שבלתי אפשרי להוציא במערכת זה טבעיות הכלים . הדינמיקה , מכה של בייס דראם באפס מאמץ , מצילות….
לא מעניין הופעה מוגברת ועוד פחות חשוב זה הגודל

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
לדעתי מה שבלתי אפשרי להוציא במערכת זה טבעיות הכלים . הדינמיקה , מכה של בייס דראם באפס מאמץ , מצילות….
מנסים , לא מצליח

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
בקשר לגודל , לא ברור בדיוק למה אתה מתכוון , אבל במה מיניאטורית לא באה בחשבון

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
אפשרי בהחלט .
צריך הרבה הספק ורמקולים שיכולים לעמוד בזה ללא עיוות .
יש כאלה

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
זה נכון לרמקולים מבוססי טוויטר אחד ...
ריבון ענק או AMT או מספר טוויטירים - אחוזי עיוות אפסיים.
מה שגורם לתחושת אי הנוחות הוא אחוזי העיוות והדחיסה של רמקולי היי פיי טיפוסיים כולל ULTRA HIGH END.
כל מטר אתה צריך עוד 6 דיבי .
אז ממרחק של 4 מטרים כדי לשמוע 90 די בי אתה צריך רמקול שיודע לתת ממרחק של מטר 102 די בי נקי ולא דחוס.משימה לא פשוטה.
אתה ללא ספק מומחה לתחום ואני לא מתווכח, אבל את החוויה שלי ( ולא רק)
מסכם משפט:
״The better the resolution of your system, the quieter you can listen without losing presence or detail״
וגם בהאזנה קריטית עוצמת קול מתונה יחסית מהנה אותי יותר ולא מחסירה את הדינמיקה שקיימת במוזיקה.
נכון שאין לי כל אמביציה לשחזר הופעה חיה, אבל כן את החוויה.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
אתה ללא ספק מומחה לתחום ואני לא מתווכח, אבל את החוויה שלי ( ולא רק)
מסכם משפט:
״The better the resolution of your system, the quieter you can listen without losing presence or detail״
וגם בהאזנה קריטית עוצמת קול מתונה יחסית מהנה אותי יותר ולא מחסירה את הדינמיקה שקיימת במוזיקה.
נכון שאין לי כל אמביציה לשחזר הופעה חיה, אבל כן את החוויה.
היי ,
חג שמח .
בכבוד רב - הנסיון שלי ושל כל הלקוחות שהייתי אצלם מראה שהעדפת ווליום קשורה קודם כל לבעיות שאין להם קשר לווליום .

רמקולים דחוסים
הגברה לא מספקת
ואיך לא - חדר שלא מתמודד עם הספקים גבוהים .

לא רק זה - יש קשר ישיר לזה שאדם טוען ״ שומעים גבוה מדי ״ לבין הבעיות האלה

ymym

אוהב את התחום
מעורבות
97
נקודות
28
היי ,
חג שמח .
בכבוד רב - הנסיון שלי ושל כל הלקוחות שהייתי אצלם מראה שהעדפת ווליום קשורה קודם כל לבעיות שאין להם קשר לווליום .

רמקולים דחוסים
הגברה לא מספקת
ואיך לא - חדר שלא מתמודד עם הספקים גבוהים .

לא רק זה - יש קשר ישיר לזה שאדם טוען ״ שומעים גבוה מדי ״ לבין הבעיות האלה
הי,
חג שמח
בתרגום לעברית פשוטה,
אתה מתכוון שכאשר אדם טוען ״שומעים חזק מידי״ בעצם יש במערכת/ חדר את אחת הבעיות או יותר שציינת למעלה?
וללא בעיות אלה היה אותו אדם נהנה להקשיב לעוצמה גבוהה יותר ואף להנות יותר מאשר לעוצמה שבה נהג להקשיב?

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
לדעתי, חווית האזנה במערכת יכול להיות "קרוב" להופעה חיה אבל לעולם לא יגיע לרמה של הופעה חייה(בהגברה טובה ופיזור נכון), תיהיה המערכת מושלמת ככל שתיהיה,
אבל נכון, צריך להנות ממה שיש...

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
לא .
זה לא מה שאני טוען .
המחקרים מראים את זה - שאנשים נותנים מספר גבוה יותר ל דציבלים כאשר יש את הבעיות האלה .
וכן זה גם מה שאני חווה כל פעם ופעם מחדש - גם אצל אחרים וגם אצל עצמי .
כמו שבחדר עם ווליום גבוה אבל סאונד נקי - אתה יכול לנהל שיחה אבל בכזה עם ווליום גבוה וזהה עם אחוזי עיוות גבוהים - האוזן שלך ממש מתכנסת ואתה לא שומע את השני טוב / שם ידיים על האוזן / רוצה לברוח

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
לא חושב כמוך בכלל , למרות שפתוח מנטלית לעוד גישות , אני אוהב , גדול , דינמי , חזק , נטול עוותים , אצלי אפשר לדבר גם ב100 db , אבל יש כאלו שקוראים לצליל קטן וחלש ״ אנין ״ , קטונתי מלשפוט , המערכת שלי מותאמת אלי .

ronengolanpt

אוהב את התחום
מעורבות
341
נקודות
63
רן לוי היקר ,
הנושא של השוואה בין סטאפ מושקע להיכל התרבות מעניין
חוץ מזה שאתה כותב ומתנסח מאד יפה
אתה חייב לרשום יותר , חבל לבזבז את הכשרון זה :)

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
לא .
זה לא מה שאני טוען .
המחקרים מראים את זה - שאנשים נותנים מספר גבוה יותר ל דציבלים כאשר יש את הבעיות האלה .
וכן זה גם מה שאני חווה כל פעם ופעם מחדש - גם אצל אחרים וגם אצל עצמי .
כמו שבחדר עם ווליום גבוה אבל סאונד נקי - אתה יכול לנהל שיחה אבל בכזה עם ווליום גבוה וזהה עם אחוזי עיוות גבוהים - האוזן שלך ממש מתכנסת ואתה לא שומע את השני טוב / שם ידיים על האוזן / רוצה לברוח
אם צריך להרים ווליום לשמוע יותר מוסיקה ופרטים, יש בעיה במערכת.

Dan-Cinemart

עוסק בתחום
מעורבות
1,151
נקודות
113
ממש לא.
יש דינמאיות שיכולה להיווצר רק בווליום מסוים ולא בווליום נמוך.אתה על 60 די בי רעש רצפה בסלון ממוצע.
טווח דינאמי של 15 או 20 לא ממש מייצר ריאלזם.
יש כלים מסוימים גם שחייבים ווליום כדי להישמע ריאליסטיים.
ז לא שבווליום נמוך סובלים - זה פשוט פחות אמיתי והנאה מסוג שונה.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
שמעתי שתפוחים עוזרים !

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
שמעתי שתפוחים עוזרים !
אני אשלח לך מה כתבת לי בפורום
השחור, כשהיית בגלות אתה בטח זוכר אבל שיקרת שלא כתבת, כתבת לי
" אתה קרציה מוצצת דם"
תכלית האמת שהיא קיימת, שקרים שלך והתחמנות צריך להמציא.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
לא זוכר , שלח בבקשה אם ברצונך ? בריאות (ורד)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור