החידון השבועי לילד

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
תוכלו לומר מה השתנה ? ;)
IMG_20170903_131514_097.jpg

לאחרונה שדרגתי את מגבר הסטריאו שברשותי מ UR Unico 90 ל UR Unico 150, (למי שמתעניין בחוות הדעת שלי על ה Unico 90 מוזמן לחפש את הקישור באתר).
בכנות, לא חשבתי לשדרג את המערכת בזמן הקרוב וכמובן שלא את המגבר, ל 90 אין שום בעיה לדחוף את הרמקולים שלי והצליל שנוצר בשילוב השניים מהנה ביותר לאוזניי.

מה קרה, ומדוע בסופו של דבר החלטתי לשדרג את המגבר?

בשבוע שעבר נחשפתי לשני סטאפים שונים בתכלית (הגברה, רמקולים, מקור) שני המערכות עולות הון לא קטן, בראשונה מחיר הריטייל של ההגברה והפרה לבדם מגיע ל 100K, בסט אפ השני מחיר הריטייל של המגבר המשולב לבדו נמצא אי שם מעל 50K, הדבר היחיד שהיה משותף לשני הסטאפים באופן שהיה נראה לי תמוהה מחיר הרמקולים, הרמקולים שחוברו בשני הסטאפים עולים הרבה פחות מההגברה....כמה פחות, בערך ב 40% – 60 % מההגברה בלבד (לא כולל מקור כבלים וכו..). בשני המערכות התוצאה הכוללת הייתה סופר מהנה לאוזניי גם אם גוון הסאונד של שני המערכות שונה (שימוש ברמקולים ומקורות בטכנולוגיה שונה).

למיטב זכרוני זו הפעם הראשונה בה שמעתי מערכות בהן החלוקה הכספית דחקה את הרמקולים למקום ה 3 (הגברה או/ו מקור יקרים מהרמקול), אודה שהאקסיומה של רמקול כהשקעה הגבוהה ביותר בסטאפ קצת התערערה אצלי.

החלטתי להמר ולנסות לראות מה יקרה אצלי אם אשתמש בהגברה חזקה יותר, הכיוון היה ספינת הדגל של UR ה Unico 150, אחרי שנברתי ברשת במשך ימים לא מצאתי יותר מידי מידע שימושי על ההבדלים הסוניים בין ה 90 ל 150, רוב התיאורים הפליגו על הדמיון והשוני בצורת העבודה של שני המגברים (3 לעומת 2 שלבי הגברה) והדגישו את הבדל הכוח שיש ל 150 על ה 90.
פה ושם הצלחתי במספר פורומים ללקט עדויות של אנשים ששמעו את שני המגברים, אותם מתי מעט נתנו לי את התמונה שתברר בהמשך אצלי.

לכאורה מדובר בשינויים זניחים, בפועל השינוי מורגש גם מורגש, במטאפורה זה כמו ההבדל בין טיסה במחלקת עסקים למחלקה ראשונה, הטוב הופך להיות טוב יותר המושבים, המקום היחס, הכלים ו....הבנתם.

ה 150 הביא עימו יותר חלקות, נינוחות, כוח וליטוף משיי מהרגע הראשון, זה לא של 90 היה חסר כוח, שליטה ודינמיקה עם הרמקולים שלי או שלחלופין גוון הצליל סבל ממשהו חריג (למעט בווליום גבוהה עד בלתי הגיוני בעליל שם הפך לקצת מגורען), אלה שמהרגע הראשון ה 150 הרגיש כמו מכונית שרירים אמריקאית עם מנוע V8 אימתני מתחת למכסה, הכל הפך להיות קליל ונינוח יותר, השליטה, חוסר המאמץ, הצליל המשיי והמלטף שהמערכת הפיקה מהרגע שהמגבר חובר הם לפחות בדרגה אחת מעל הסטאפ הקודם, אי אפשר להתעלם מהשינוי לטובה שחל בכל אספקט והביא אותי קרוב יותר לנירוונה האישית שלי.

לסיכום, ה 150 נשאר וה 90 עם כל הכבוד פינה את מקומו למלך החדש.

* לאלו שישאלו למה השוויתי לפני השדרוג, שני המגברים ששמעתי השבוע אינם של UR, יכולתי להרשות לעצמי לרכוש כל אחד מהם למרות הסכום הלא הגיוני בעליל אבל בחרתי שלא להשתולל בתקציב ולקבל תוצאה שעל הסטאפ שלי (עם רמקולים יקרים משמעותית משני הסטאפים לעיל) נשמעת טוב יותר.

תמונות מצורפות

• IMG_20170903_131514_097.jpg
    IMG_20170903_131514_097.jpg
    KB 81.9 · צפיות: 584
נערך לאחרונה ב:

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
הוספת 60 ל 90 ?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
הוספת 60 ל 90 ?
אפי, אתה חזק במתמטיקה :אצבע מורמת

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
תתחדש.
מה היה חסר ל-90?

זה די דומה להבדל בין טיסה במחלקת עסקים לאותה הטיסה במחלקה ראשונה (למי שחווה את שניהם), תמיד יש טוב יותר. במקרה הזה פחות עניין אותי הכוח שיש ל 150, אחרי הכל ל 90 לא אין בעיה להניע ולשלוט ברמקולים שלי.
ב 150 יש רכות/שמנוניות/קטיפתיות מעבר לזו שיש ב 90, אי אפשר לפספס את זה, זה שם וזה לוקח את התוצאה הסופית לרמה גבוהה יותר.

נערך לאחרונה ב:

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
לא נח לרגע...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
?קנית טרנפורט?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
תתחדש.
לא נגמרו המחלקות.

אלי777

אוהב את התחום
מעורבות
11
נקודות
8
תתחדש :בעד:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
?קנית טרנפורט?

לא ממש היתה בהכרה בשיחה של שבת....
בטראנספורט ו DAC שהוא גם סטרימר התחדשתי (בראשון לפני מספר חודשים ובשני בחודש שעבר).
ביצעתי שידרוגון למגבר....עוד 5 ק"ג נטו למשקל הכולל (סעמק, צריך לחזור לכושר ;) )

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
תתעקש על באר יעקב - יש לי שם קשרים.
וברצינות: מה הביא את הרצון לשדרג?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
תתעקש על באר יעקב - יש לי שם קשרים.
וברצינות: מה הביא את הרצון לשדרג?

ממוותר על שניהם, עדיף כבר אישפוז בבית ומול המערכת.

התשובה לשאלתך מתחלקת ל 2

1 - כי אני יכול (למרות שהדבר נשמע לא רציונאלי זו התשובה הכי רציונלית שיש).
2 - חפרתי ברשת על ההבדלים בין ה 90 ל 150, לא מדובר בהבדלים קריטיים (כן יש יותר כוח והוא מורגש) אבל בכאלו שכן דגדדו לי באצבעות (הקטיפתיות בסאונד), את הבסיס כבר אהבתי התוספת שה 150 מביא עימו הוא בונוס נוסף שיכולתי להגשים לעצמי.

נערך לאחרונה ב:

ilaubel

אוהב את התחום
מעורבות
96
נקודות
28
תתחדש

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
זה די דומה להבדל בין טיסה במחלקת עסקים לאותה הטיסה במחלקה ראשונה (למי שחווה את שניהם), תמיד יש טוב יותר. במקרה הזה פחות עניין אותי הכוח שיש ל 150, אחרי הכל ל 90 לא אין בעיה להניע ולשלוט ברמקולים שלי.
ב 150 יש רכות/שמנוניות/קטיפתיות מעבר לזו שיש ב 90, אי אפשר לפספס את זה, זה שם וזה לוקח את התוצאה הסופית לרמה גבוהה יותר.

"לפעמים החשק בשינוי מרכיבי המערכת גדול מהצורך בפועל - שמח בשבילך שיצאת מרוצה מההרכב שברשותך"
(אני משער שאתה לא זוכר..אבל זו היתה ההודעה הראשונה שלך בפורום לפני 10 שנים וחודש.)

http://www.dtown.co.il/forum/threads/המשך-מסע-שידרוג-המדפיים-או-סופו.22/

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
"לפעמים החשק בשינוי מרכיבי המערכת גדול מהצורך בפועל - שמח בשבילך שיצאת מרוצה מההרכב שברשותך"
(אני משער שאתה לא זוכר..אבל זו היתה ההודעה הראשונה שלך בפורום לפני 10 שנים וחודש.)

http://www.dtown.co.il/forum/threads/המשך-מסע-שידרוג-המדפיים-או-סופו.22/

ראשית, תודה על התגובה איתי.
שנית ההבדל בין ה 90 ל 150 מורגש גם מורגש, לא הכוח שבאמת לא היה חסר ל 90, אבל ב 150 יש רכות קטיפתית שלא נמצאת ב 90 וממשיכה להיות שם גם כשמגביהים לעוצמות בלתי הגיוניות בעליל (רשמתי על כך בעבר ברשמי על ה Unico 90).

במקרה אתמול שמעתי מערכת שהאלקטרוניקה (פרה ומגבר עולים כ 100K) היתה משודכת לרמקולים שעולים בערך שליש, התוצאה הייתה מהנה ביותר, אין מה לעשות, ככול שעולים למעלה מקבלים עוד קצת, לפעמים העוד קצת שווה את השדרוג ולפעמים פחות. במקרה הר"מ למרות שמאוד התלבטתי בעניין (מתוך ניסיון לרדת לקרקע) ההבדל בצליל משמעותי עבורי ולוקח אותי קרוב יותר לנירוונה האישית שלי, אחרי הכל איש לא מכיר את המערכת שלי טוב ממני.

בקיצור, במקום להתכתב כאן ללא סוף תן קפיצה בהזדמנות, במינימום נחכים האחד מהידע של השני.

נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
גיאצוק - תהנה ותתחדש:שתוי:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור