הזוהר הצפוני

• פותח הנושא fofa
  • פורסם בתאריך

fofa

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום,
אני נוסעת לצפות בזוהר הצפוני, ומחפשת מצלמה מתאימה. אני צלמת חובבת בלבד ואין לי נסיון עם צילום מקצועי. מחפשת מצלמה שתתאים לטיול הנ"ל וטיולים בכלל. אשמח להמלצות בתקציב של עד 2000 שקל (אם יש דבר כזה..)
תודה רבה

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מצלמות ללא מראה לדעתי יכולות להתאים כאן - מצלמות כמו:
סוני A5000 עם עדשת קיט 16-50, או פוג'י X-M1 עם עדשת קיט 16-50
אלו מצלמות בעלת יכולת להחלפת עדשה, אבל לא חייבים להחליף עדשה אפשר להישאר עם זאת שיש
השימוש במצלמה הוא כמו במצלמה קומפקטית, מצד שני אלו מצלמות עם חיישן מאוד גדול וזה מאוד חשוב לקבלת טווח דינמי (יכולת לראות גם חלקים בהירים וגם כהיים בתמונה אחת), איכות תמונה לא פחות מעולה והן לא ממש גדולות וקל לקחת אותן לטיול.

fofa

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה, שאלה נוספת..

תודה על התגובה,
ראיתי שהעדשת קיט שמגיעה עם המצלמות היא בעלת צמצם של 3.5, האם זה מספיק מבחינת חשיפה לצילום הזוהר או שעלי לקנות עדשה בעלת צמצם נמוך יותר?
תודה רבה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם מדובר על ציוד חדש אז התקציב שלנו לא מאפשר לנו לרכוש עדשות יקרות :)
בכל מקרה שמדובר על צילום נוף נהוג לצלם עם צמצם סגור יחסית - ככול שהמספר של ה F קטן יותר הצמצם גדול יותר.
נקודה נוספת בנוגע לגדול הצמצם - יש קשר ישיר בין גדול החיישן לגדול הצמצם כך שצנצם 3.5 עם חיישן כזה מדובר על ערכים קטנים מ F2 על חיישן קטן יותר ובטח אם מדברים על מצלמה קומקפטית אז בכלל צריך צמצם מאוד גדול עם ערכי F מאוד קטנים.

מה שיכול להפריע זה טווח זום יחסית קצר, אבל שוב אנחנו כאן עם מגבלת תקציב.

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
לצלם את הזוהר הצפוני צריך חשיפה ארוכה, גם עם עדשה F2.0 יש צורך בחצובה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
כפי שאיתי כתב, בכל מקרה, תהיי חייבת להשתמש בחצובה, קחי את זה בחשבון.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור