הו הא מי זה בא ? סיפור מסע ! להלן חלק א'

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
רק הערה קטנה בפתיחה , ברוחו של מתנוש ידידנו : אני קורא וכותב בשני הפרומים המובילים בנושא אד"ע. רציתי לשתף את האנשים גם שם וגם כאן בסיפור המסע שלי, ובטח שאין לי כוח לכתוב ולנסח פעמיים... אז נאלץ להסתפק בקופי פייסט . בתקווה שבלי קשר יעניין אתכם. אז להלן :

סיפורנו מתחיל בכפר קטן בהרי הקארפטים ... לא . סתם בדירת חדר קטנה על הגג במרכז תל אביב, כשהגיבור יושב לו בניר פילד , במרחק של מטר מהרמקולים שלו. הגברת פרה+פאואר של שינדק, DVD של פיוניר + דאקמג'יק, מורל אוקטאב סיגנצ'ר על סטנדים שנבנו במיוחד כדי לעמוד משני צידי שולחן העבודה. בשנים האחרונות הרכישות היו של דיסקים בלבד, עם אוסף הולך וגדל , כשכל פעם מוסיפים עוד ארונית של איקאה. 90% ויותר קלאסי, קצת יו טיוב, נטייה לתזמורתי רומנטי ופוסט רומנטי כבד מצד אחד, ובארוק עדין מצד שני.

שנים ארוכות רבץ לו יצר השידרוג כמו כלב מנומנם על יד האח הבוערת, עד שיום אחד הרים את ראשו. סכום כסף שנכנס בנסיבות מצערות עזר להחלטה - והיידה הופ, קדימה.
מה משדרגים ? רמקולים , כמו עזה ויריחו למי שזוכר את דברי רבין, תחילה. בלי פילוסופיות מסובכות - המורל הם רמקולים מצויינים, מפתיעים, הדבר-הכי-טוב-שאתה-יכול-להשיג במחיר-הזה, אבל ברור שכדי להתקדם צריך לשדרג אותם לפני הכל.

אז מה עושים ? המחשבה הראשונה היתה שאם יש משהו טוב, עדיף לקבל יותר מאותו הטוב. כמו שתאכיל את זוגתך הרבה שוקולד כדי שיהיה יותר מה לתפוס. אם אני אוהב את הצליל של מורל , למה לא לנסות לקבל יותר ממנו ? נזכרתי שראיתי קיט לבניית רמקולים באתר של מאדיסון סאונד, מבוסס על אלמנטים של מורל , מיד וופר מהסדרה הלפני גבוהה מקרבון פייבר וטוויטר כנ"ל מסידרה גבוהה. יאללה , ננסה ? את מי מטרידים בכל הקשור למורל אם לא את הג'ינג'י מנס ציונה ? נמרחתי לו על הספה, שתיתי לו את התה, אכלתי לו את הפאלפל, פיתיתי איימתי שיחדתי שכנעתי - עד שהסכים להירתם לפרויקט הנ"ל. אולי עזרה העובדה שהרמקול הזה נקרא על שמו ? תוך כדי שיחות ממושכות עולה האופציה שאם הניסוי הנ"ל יצליח לנו הרמקול הנ"ל יוכל להוות פרוטוטיפ לרמקול חדש בייצור מסחרי שייתן פתרון למי שכמוני רוצה רמקול שדומה לאוקטאב אבל טוב ממנו בכל פרמטר רצוי.
הדרייברים כבר יש בארץ הקודש, קופסה הוזמנה אצל נגר מנוסה, הקרוס הוזמן והגיע מחו"ל. אני מגיע לחנות הנסציונית , ושקט ... זיו אומר : שב תשמע. כבר חשוד. שומעים. צליל חביב, מתוק, נעים - אבל איפה הסלאם והפאנצ' של מורל ? נעלמו בתהליך. אל תפחד עבדי יעקב, פולט הג'ינג'י ושולח אותי לדרכי. חוזר אחרי מספר ימים - וכמו שנאמר - מהפך ! יש באס. יש פאנצ'. הכל פתאום מתחבר לו בצורה מושלמת. מאזינים לאוקטאב ולאחריו לרמקול החדש - ההשוואה צועקת לאוזן. כל מה שקיבלת במידה מסויימת באוקטאב, קיבלת טוב יותר,גדול יותר, נכון יותר - ברמקול החדש. בקיצור - הצלחה ! אני הולך , חברים אחרים באים ומשבחים, נכתבת סקירה מחמיאה ובצדק - ואני חוזר שוב אחרי מספר ימים.
הצליל - מעולה . הגוון, הכוח , כל מה שרציתי . אבל מפלצת הספק מנקרת ומכרסמת ... עכשיו כאמור עומד לרשותי , עקב אותן נסיבות מצערות , סכום יותר רציני ממה שחשבתי עליו בתחילה. הרמקול מצויין - אבל יש לי תחושה שהוא מור אוב דה סיים מבחינתי. פתאום הבנתי שאני רוצה מהפך אמיתי ומלא בכל הפרמטרים החשובים לי , לא רק שידרוג. אני רוצה גודל . נפח. אולי רק רצפתי יכול לתת את זה ? אני מתלבט. לא יישן בלילות. האם אוכל לזנוח כך את פרי העבודה המשותפת (זיו = עבודה, אני = בלבול מוח) ?

עד כאן פרק א'. ואין דבר שאני נהנה ממנו יותר מאשר להשאיר אתכם במתח ...

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אפילו שמפסיקים בטלוויזיה פרק באמצע מדווחים על הפרק הבא...

אז מתי פרק ב׳??

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
לי תמיד דגדג לבנות את הזיו 2
השאלה האם זה באמת שדרוג לעמות המורל, או שהאוטוסוגסטיה עובדת שעות נוספות?

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
לי תמיד דגדג לבנות את הזיו 2
השאלה האם זה באמת שדרוג לעמות המורל, או שהאוטוסוגסטיה עובדת שעות נוספות?
אם שמעת את הזיפונים,התשובה מיותרת.
והיה ולא,כדאי ללכת ולהקשיב,תופתע מהיכולת ביחס לגודלם :בעד:

ARIMAR

עוסק בתחום
מעורבות
121
נקודות
43
שמעתי את הזיפונים מס' פעמים.
לדעתי הם מעולים גם בלי קשר לגודלם.
שמעתי בהם מס' סגנונות שונים ונהנתי מאד מהדיוק, פרוט ,נפח.
רמקולים נהדרים !!!!

אדון ברקצ
אל תמתח אותנו יותר מדי...
כיף לקרוא
ארי

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
סליחה, אבל איזה רמקול זה הזיפון?

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
יפה כתבת ברקצ.
יאללה, ספר מה קנית/בנו לך.....

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
לפני שאני ממשיך, ולאור השאלות פה - הרמקול שזיו פרלמן מייצר ומרכיב ואחראי בעצם לתכנונו (אם זה לא היה ברור מהסיפור - ה ZIV2 המקורי היה מאכזב למדי, ונדרשו מספר סבבים של שינויים ושיפורים בתכנון , בתיבה ובעיקר בקרוס כדי להוציא ממנו את המקסימום) - הוא אחד המדפיים הטובים שקיימים היום לא רק בארץ אלא גם בעולם.

הצליל שהוא מוציא הוא פנטסטי, מהיר מדויק וטבעי. אלא מה ? לרמקול באופן טבעי יש מגבלות של תיבה לא גדולה, ושל אלמנט מיד וופר מוגבל בביצועיו בגלל הגודל שלו. הוא עדיין נשמע טוב לפחות או טוב יותר מכל רמקול ששמעתי בגודל שלו ועם גודל האלמנטים שלו. וזה הישג אדיר מכל בחינה. מי שמחפש רמקול מדפי לא גדול שנותן פרזנטציה מעולה מדויקת וטבעית - לא צריך לחפש יותר רחוק.

בשלב מסויים תהיתי מה היה קורה אם היינו לוקחים תיבה גדולה בהרבה ושמים בה אלמנט גדול יותר או שני אלמנטים קטנים בתצורת ד'אפוליטו למשל - נדמה לי שיש סיכוי שהתוצאה היתה יכולה להיות פנטסטית, אבל זה אומר באמת להתחיל הכל מאפס ולבנות מהתחלה. אז מה שהיה חסר לי ברמקול הנ"ל זה בעיקר גודל, עוצמה, נפח - ולכן נאלצתי להמשיך לחפש.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור