כל המכשירים האלה מיועדים להגן בעיקר מפני נחשולי מתח, פגיעת ברק ישירה או אפילו בסביבה הקרובה היא מעבר ליכולות של מכשירים כאלה ולזה יש פתרונות שונים לגמרי. בפגיעת ברק הזרמים הרגעיים יכולה להיות סדר גודל ומעלה מעל מה שהאביזרים למיניהם יודעים לשרוד גם כמקסימום חד פעמי.
מניסיון שלי עד כה, והמלצות של אנשים שמתקינים ציוד (לא אודיו אלא תקשורת, אבל הרגישויות קיימות גם שם והם נקראים לתיקון) על בסיס יום-יומי, ההגנה הכי אמינה היא במפצלים/שקעים/אביזרים לארון החשמל שיש בהם מנגנון השהייה שמנתק את המכשיר לכמה דקות כשיש קפיצת מתח. בדר״כ זה קורה יותר מפעם אחת בפרק זמן קצר ואז המכשיר מספק הגנה מאחר והוא מנתק את מה שמנסים להגן עליו. זה אפקטיבי מאוד גם בימי החורף כשיש לעיתים הפסקות חשמל ולעיתים חיבור-ניתוק מחדש מספר פעמים לאחר החזרה, מאיר וזה מוסיף השהייה שמאפשרת להרבה מהתופעות האלה לחלוף.
אפשר להכניס גם מגן מנחשולי מתח בארון, איפה ואיזה תלוי במערכת החשמל בבית. ממה שאני ראיתי אצל מספר אנשים, type 2 בארון המשני שמזין את המערכת (אלא אם יש ארון אחד ואז כמובן שבו).
כל דבר שקשור לארון החשמל ממליץ מאוד להביא חשמלאי מוסמך שיודע מה הוא עושה, שמשתמש באביזר הנכון והתקני לשימוש זה ודואג להתקין בהתאם להוראות היצרן. חשוב גם להתקין אותו במקום הנכון ועם עובי המוליכים המתאים לארון החשמל אחרת אין בו הרבה תועלת מאחר והזרמים שהוא מגן מפניהם הם גבוהים כל כך שעכבת החוטים כבר נהיית משמעותית להגנה אפקטיבית.
לגבי טיפול בחשמל לצורך שיפור הסאונד, אני אשאיר לאחרים להגיב מאחר ואני לא הכרתי עד היום שום מכשיר שעשה משהו שלטעמי שווה את העלות שלו. אין שום הכרח שאותו המכשיר יעשה את שתי הפעולות כך שזה גם מנתק את הדיונים זה מזה במידה מסוימת.