הגיגים לשבת #2: שיפור איכות הריפ?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
המצב הנפשי: חי בסרט שאופטי לוקח את הקובץ בגלל ניסיון יחיד עם סטרימר AVM שבו הדיסק תמיד נשמע טוב יותר מהקובץ שנלקח מאותו הדיסק.

הנחת העבודה: מימוש הקריאה ב- AVM של נתונים מאופטי זהה למימוש בקריאה מקובץ (כולל FLAC)

מסקנה: תהליך הריפ לא אופטימלי.

אז איך עושים ריפ טוב, רבאק?

אוקיי, אז משתמשים ב- dbpoweramp או eac. מהירות הכי איטית שאפשר. תיקון שגיאות.. מה עוד?

האם מישהו התנסה עם חומרה שונה? (כוננים שונים) אלגוריתמים שונים לקריאה? משהו?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
אתה משווה בין קובץ הריפ / דיסק אופטי בהאזנה דרך אותו המחשב ??

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
89
נקודות
28
הריפ צריך להיות זהה למקור אם הכל עבר בסדר בריפ.
תנסה להמיר את הפלאק חזרה לוויב ואז תשווה את גדלי הקובץ. זה אמור להיות זהה. ההבדל הוא בהזרמת הקובץ או בכניסת הדאק.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הריפ צריך להיות זהה למקור אם הכל עבר בסדר בריפ.
תנסה להמיר את הפלאק חזרה לוויב ואז תשווה את גדלי הקובץ. זה אמור להיות זהה. ההבדל הוא בהזרמת הקובץ או בכניסת הדאק.

אתה בטוח שבכל צורה שעושים ריפ - מקבלים אותה תוצאה?

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
אם אנו יוצאים מנקודת הנחה שיש הבדלים גדולים בין טרנספורטים שונים
בייחוד בהשואות של אלו המכניים שבינהם, אז חובה לנסות לעשות ריפ דרך טרנספורט איכותי ולא
Cd rom מעפן שנמצא במחשב.
צריך כרטיס קול איכותי שמקבל spdif / aes / optic למטרת הניסוי ויאללה לעבודה

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
אתה בטוח שבכל צורה שעושים ריפ - מקבלים אותה תוצאה?
לא.

קרה לי דבר כזה:

עשיתי ריפ מ CD לדיסק במחשב שנשמר כקובץ Wave בפורמט CD קרי 16 ביט 44100.

בהשוואה בין הקובץ לדיסק,הדיסק נשמע לי טוב יותר.
[טוב יותר = נואנסים בדינאמיות,בבמה,בפירוט]

העלתי את מערכת ה DAW שלי.

יבאתי לתוך שני ערוצים 1 ו 2 את הדיסק (התוכנה ה DAW משתמשת בלוגריתם וצורת קובץ פנימית משלה).
בערוצים 4 ו 5 העלתי,בפורמט המקורי קרי קובץ ה- WAVE, מהריף ועשיתי לו היפוך פאזה.

הפעלתי את תוכנת האולפן לנגן את ארבעת הערוצים בו זמנית.

בסיטואציה כזו כשערוצים 1 ו 2 מנוגנים ביחד עם ערוצים 3 ו 4 שהם בהיפוך פאזה צריך להיות,לאורך כל הנגינה,שקט מוחלט.

תוצאה: לאורך כל הנגינה היה שקט מוחלט.

על פניו שני הקבצים זהים.

למה זה קורה? כי יש המון פרמטרים במחשב המנגן שמשפיעים על הקובץ לא בזמן הריפ (מזכיר לכם היה שקט מוחלט) אלא בניגון שלו.

בשביל הספורט: ניגנתי את הקובץ מהריפ ממחשב אחר כאשר הניגון הוא כשהקובץ נמצא במחשב א ותוכנת הניגון וה DAC במחשב ב והקובץ מוזרם ברשת הביתית היה שיפור שקרב את קובץ הריפ למקור שב סי.די.

מסקנה: המחשב אשם...... :(

ולגבי הפוך?

קיבלתי מאולפן הקלטות קובץ WAVE אחרי עריכה ומוכן להישאר לעמוד בפני עצמו או לצריבה לדיסק. הקובץ לא נצרב ל Master Glass משום שהופץ בקובץ בלבד לא יצאה גירסת CD או תקליט.

צרבתי את הקובץ והשמעתי.

הפעם ידו של ה CD הייתה על התחתונה.

הייתכן?

כן יתכן אפילו מאוד. מדיית הצריבה שונה מהמדיה שממנו עשוי CD שהודפס בבית החרושת ושמקורו ב Master Glass. אפילו,אם נחליף מדיית צריבה לזו של יצרן אחר שוב יהיו שינויים שאופיים אחר ומהותם אחרת. יש מעט מאוד מדיות צריבה שמתקרבות לאיכות דיסק בית החרושת...

אז איך מגיעים לעמק השווה.

א. לוקחים את האוטו ונוסעים לכאן.
ב. מוצאים את המדיה הקונפיגורציה שמבטלים את ההבדלים בין שתי אופציות הנגינה. ואין כללי אצבע טובים משני אלה: הסכם שלום עם מנהל הבנק,אוזניים...

מנחם

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
89
נקודות
28
אם הריפ עבר דרך האקיוריפ שזה השוואה של הקריאה לעומת ריפים דומים שנעשו בעולם , אז אפילו עם כונן "מעופש״ כמו שערן אומר ;) הקובץ הוא ביט פרפקט.
בדומה לקריאה של דיסק התקנה של תוכנה (שזה קריטי לזהות כל ביט) , תוכנת הריפ מבצעת אימות נתונים בעזרת האקיוריפ.

ההבדל כמו שאמרתי הוא בפריסה של הקובץ חזרה לwave או הכניסה בדאק.
זו גם הסיבה של התקני היואסבי לקואקס מיצרים שינוי בצליל , הרי זה אותו קובץ , ההבדל הוא בכניסת הדאק.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אם הריפ עבר דרך האקיוריפ שזה השוואה של הקריאה לעומת ריפים דומים שנעשו בעולם , אז אפילו עם כונן "מעופש״ כמו שערן אומר ;) הקובץ הוא ביט פרפקט.
בדומה לקריאה של דיסק התקנה של תוכנה (שזה קריטי לזהות כל ביט) , תוכנת הריפ מבצעת אימות נתונים בעזרת האקיוריפ.

ההבדל כמו שאמרתי הוא בפריסה של הקובץ חזרה לwave או הכניסה בדאק.
זו גם הסיבה של התקני היואסבי לקואקס מיצרים שינוי בצליל , הרי זה אותו קובץ , ההבדל הוא בכניסת הדאק.
בדיוק עליתה על הנקודה : תקני usb : במחשבים רגילים ובממירים ישנים כניסות ויציאות היו.אס.בי היו ממש גרועות מבחינה אודיופילית מכל הבחינות : ההמרה החשמל המרעיש הסמיכות של הסיגנל למתח........בגלל זה יצאו שורה שלמה של מוצרי רבפר רקלוקר ורגנריטור שאמורים לטפל בכל החרבטיטה שעובר הסיגנל בכניסה ויציאה.
אני מאמין שכיום סוג מוצרים זה יעלם לאחר שהיצרנים הבינו ושיפרו משמעותית את הכניסות והיציאות של תקן היו.אס.בי. עדין מחשב שמוסב לאודיו צריך להביא בחשבון את ענין יציאת הסיגנל הנחותה.

atmos

אוהב את התחום
מעורבות
133
נקודות
43
:בעד::בעד:

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מכוייל תוכנתית בזמן ההתקנה ע"י ה- dbpoweramp

כן, ברור שלא צריך להזמין טכנאי.
וישנה רשימה של כוננים מומלצים לריפ

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
כן, ברור שלא צריך להזמין טכנאי.
וישנה רשימה של כוננים מומלצים לריפ
יש לך מושג מה עושה כונן טוב יותר ממשנהו לצרכי RIP?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
יש לך מושג מה עושה כונן טוב יותר ממשנהו לצרכי RIP?
נו ראיתי, אבל זה חרטא, כולה אומר שצריך עוד פעמיים שלוש לעשות ריפ עד שמקבלים תוצאות מדוייקות ACCURIP, לא? לא יודע, לא נראה מבטיח. אבל... אני אנסה לשים את היד על כונן כזה, אעשה מבחן האזנה ואדווח על תוצאות.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ניסית לקנות - לצורך בדיקה - אלבום להורדה, שכבר עשית לו ריפ ?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
ניסית לקנות - לצורך בדיקה - אלבום להורדה, שכבר עשית לו ריפ ?
לא טרחתי, משתי סיבות:
1. לא בא לי להוציא על זה $20.
2. מה הסיכוי שהמסטרינג זהה ולא עשו שם מניפולציה על הסיגנל? קצת קומפרסיה, קצת EQ, שינוי ב- GAIN וכו'. הרי הקבצים לא יהיו זהים. אז כל מה שנשאר לעשות הוא לראות מה יותר טוב - ריפ שאני עושה, או קובץ קנוי. מעניין? כן. עוזר לי להבין? אולי.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
על סמך מה אתה מחליט מה טוב יותר אז?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור