הבייבי החדש שלי !!! השיפוץ הושלם !!!

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
למי שלא קרא את הפוסט הקודם :

--------------------------------------------------------------------------------
ציטוט מהפוסט הקודם :
"ברגע שהרמקול הזה הופיע בלוחות פשוט רצתי וקניתי .
במחיר אסטרונומי של 1400 שח ב- 10 תשלומים .
מישהו מכר את יצירת המופת הזאת כגרוטאה רק בגלל שנשרף לו הטויטר .
לרמקול הוצמד ע"י בעליו הקודמים ריבון אחר של אינפיניטי קפה .
היות והטויטר החורג פחות נציל מהמקור היה צורך לטיפול קל באקוליזר של הברינגר .
ומה אני אומר לא שומעים דברים כאלו כיום, פשוט לא .
הרמקול לפחות בין 12 וכנראה שפעם התרכזו ברמקול שמנגן ופחות בגימיקים .
אתמול הזמנתי זוג טויטרים חדש ממי שמחזיק את מלאי החלקים המקורי של החברה המדוברת מסדרות שיצאו מיצור .
בעלות של 2200 שח לזוג כולל המשלוח יעלה הרמקול 3600 שח (לפני 12 שנה הוא עלה 12000 +\-) ,וישמע כמו מליון דולר .
כאשר יגמר השיפוץ אני אכתוב יותר על מה שמיוחד ברמקול הזה .
"
מדובר ברמקול גרמני העונה לשם שוגון של חברת קוודרל .
רמקול שההכרות הקודמת שלי איתו היתה דגם מסדרה מודרנית יותר של השוגון שנמצא אצל חבר , רמקול אחד המוצלחים שפגשתי אי פעם בכל סדר גודל (ואני מתכוון גם לסאונד ביחס לגודל הפיזי וגם בכל סדר גודל של מחיר !).
לפניי חודשיים נתקלתי בלוחות בשוגון מדור ישן יותר ( היצור של הדגם המדובר הופסק ב-98 )
שנמכר ללא הטויטר המקורי , בלי לחשוב הרבה נסעתי לפיוז וקניתי את הרמקול ב- 1400 שח הכוונה להחזיר את הרמקול למצבו המקורי .
הרמקול מורכב מ-2 יחידות '6.5 עם ממברנה מנייר וטויטר ריבון , (בניגוד לרמקול של החבר שבנוי מידידות עם ממברנה פולימרית וטויטר רינג רדיאטור מיצור של קוודרל ).
התיבה של הרמקול מחולקת בפנים ל-2 תאים נפרדים אחד ליחידת המידבס למעלה עפ פורט הפונה לאחור והשניה ליחידת הבס עם פורט הפונה קדימה .
לאחר שקניתי את הרמקול גיליתי שקשה מאוד למצוא יחידת ריבון מקורית ,לחברה כבר לא היה במלאי באיביי לא מצאתי זכר ורוב החומר המצויי על רמקול זה כתוב בגרמנית .
לבסוף דיי בפוקס נתקלתי בחנות באוסטרלייה שמחזיקה את מלאי החלפים של קוודרל מהשנים ההם .
לאחר משא ומתן של מס ימים הצלחתי להוריד את מחיר החלק מ-510 $ שערוריתיים ל-300 $ (העלות הסופית בשקלים 2300 שח ).
בזמן שהמתנתי לחלקים חגגתי יום הולדת 40 , וכתוצאה מאחוז אלכוהול גבוה בדם שרפתי חלק מהקרוס , מה שהצריך ביקור אצל רפי אהוזמן ו 300 שח נוספים.
שבוע שעבר הגיעו הריבונים - לאחר ויכוח קל במכס הם שוחררו ללא כופר והגיעו הביתה .
לאחר שחזר הרמקול מהתיקון חוברו הטויטרים לרמקול ונלחץ כפתור הפליי !
בהתחלה דיי נבהלתי הטויטרים נשמעו די חלשים , אך לאחר מס שעות של עבודה המצב החל להשתפר .
אז מה מיוחד ברמקול הזה ?
קודם כל בס שיורד מאוד נמוך ועמוק בלי שום פרופורצייה לגודל הפיזי של הרמקול ומפורט ומדויק כמו הצבא הגרמני ! לא שמעתי אף רמקול במידות האילו שיורד נמוך כל כך ומדוייק ומפורט כל כך .
המיד בס יכול לגרום לבעלי קוצב לב להחסיר מס פעימות , עוצמה ודיוק מפתיעים !
החלק שהכי הפתיע אותי היה המיד לא ציפיתי למיד כל כך טבעי : קול אנושי הכי אנושי וחמים שיש (ללא מנורה אחת ) כליי מיטר פשוט חודרים ללב .
הטויטרים עדיין בהרצה (הברינגר הרים אותם למעלה ב-2 DB בממוצע ) למרות זאת אפשר לומר שהגבוהים מהירים ומלטפים במו שרק ריבון יודע לעשות .(עד היום העדפתי טויטרים בשרניים כמו זה של המורל שלי אבל אני יכול לומר שקל מאוד להתמכר לריבון )
החיסרון העיקרי של הרמקול הוא במטל -ברגע שיש עומס של דיסטורשן זה פשוט לא עובר טוב (כל עוד מדובר ברוק הכל טוב ברגע שעוברים למגה דף צפונה אין שיטוף פעולה מצד הרמקול .
חוץ מזה בעלות של 4000 שח אני חושב שמדובר בתופעת טבע נדירה .

תמונות מצורפות

• P1010146.jpg
    P1010146.jpg
    KB 102.1 · צפיות: 511
  • P1010145.jpg
    P1010145.jpg
    KB 101.6 · צפיות: 339
  • P1010154.jpg
    P1010154.jpg
    KB 74.6 · צפיות: 502
  • P1010152.jpg
    P1010152.jpg
    KB 56.1 · צפיות: 513

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
מזל טוב צחי! זה היה מהיר יותר משחשבתי :)

ברגע שהריבונים יתיישבו כולנו באים לשמוע ;)

תהנה!

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
כול הכבוד , ממש נהנה לראות עד כמה אתה נהנה מהרמקול . מאחל לך שתמשיך להנות ממוסיקה טובה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתחדש

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
174
נקודות
63
שלום צחי

נהניתי מאוד לקרוא את הדברים.
תוכל אולי לפרט על שאר רכיבי המערכת?

יעקב

anatoli

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
תתחדש!

יכול להיות שזה בגלל הפטיש שיש לי לציוד שהוא ווינטאג'/אנדר-דוג, אבל דיונים כאלה, וציוד כזה עושה לי את זה הרבה יותר מציוד חדש גם במחירים גבוהים יותר.

המון שעות של האזנה מהנה! (Y)

ofir-harlev

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
וואלה מברוק עלייק יא זלמה, אחלה סיפור.
איזה כיף שהכל בא למקומו(Y)

איך היית מתאר אותו ביחס למוראל?
סביר להניח שהוא יותר חם ויורד יותר נמוך, אבל המידים באמת יותר אמיתיים מאלו של המוראל?

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אופיר
אן מה להשוות את המיד !
למרות שאני מאוד אוהב את המורל המיד של הקוודרל מפתיעה בחמימותו !
טבעי ונעים מעבר לצפיות שלי , ידעתי שהבס יהיה גדול ומדוייק (כחה זה עם קוודרל ) אבל לא ציפתי למיד חם ונעם כזה !
בשוגון של חבר שלי שיש לו ממברנות פולימריות המיד מאוד מדוייק אפשר לומר אנליטי וכתוצאה מכך גם האימיג' והבמה ממש מדויקים ומפורטים לכן ציפיתי למיד יותר אנליטי - אך כנראה שהממברנה מנייר והריבון עושים הבדל !

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
אכן רמקול עם צליל נהדר.

צחי, מגיע לך להינות, תתחדש.

gtr

חבר משקיען
מעורבות
473
נקודות
83
לדעתי

זו חברה מעולה.

שמעתי אצל חבר לפני כ 12 שנה דגם שניקרא AMOON,רכש אותם חדשים בחנות מול קולנוע מוגרבי הישן.הם היו הנציגים בארץ.
היו נשמעים פנטסטי.

יש להם דגם שניקרא עד כמה שאני זוכר TITAN,זה רמקול מפלצתי-ברמת על.

היה אחד כזה למכירה בלוחות-בחור מירושלים.(דרש כ 50000 ש"ח).

אני בטוח שהרמקול נשמע מעולה,גם ביחס לרמקולים של היום.ישנה התקדמות ברכיבים,בגימורים-אבל לא ממש בטוח בסאונד עצמו.

אני מוצא עצמי לא פעם-מתגעגע ל jbl 250 ti (צורת פרמידה),שהיו ברשותי מ"ס שנים,וכעת הם אצל חבר.
יש דברים שהרמקול הזה עושה-במיוחד במיד באס-שלא שמעתי עד היום-וקצת שמעתי רמקולים בחיי.

תתחדש ותהנה-ההשקעה משתלמת.פעם בנו טוב יותר.לקבל את אותה איכות היום,אתה משלם והרבה.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני שמעתי את ה TITAN מירושלים !
זה רמקול הסופני מהסידרה שלי , הם חולקים אותו טויטר - רק שהטיטן הזה הוא בגובה 160 סמ יש לו גם מיד 10X10 אייר מושן (סוג של ריבון ) מידבס '8 או '10 ויחידת באס'15 מוגברת פונה לתקרה בתיבה של תרנסמישין ליין .
רמקול ששוקל איזה 90 קג בריאים ! אבל אותו אדם עבר לגור בדירה עם סלון קטן ושם הרמקול לא תפקד טוב וחבל.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
צחי ,תתחדש ותהנה .
כל הכבוד לך על הנחישות בדרך
שלך,אני מקווה שתהנה מהמירב של
הרמקול הזה.
בימים אלה אני מסים ליבנות את מכונת
ניקוי התקליטים של,בקרוב תמונות.....
סיפתח...

תמונות מצורפות

• mail.jpg
    mail.jpg
    KB 10.6 · צפיות: 269

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
שלמה.

קדימה אני מחכה לחשיפה המלאה.
יש לך 24 שעות!!

צפיר

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
8
תתחדש צחי,
אכן שינוי מרענן יחסית למורל.
המון שעות האזנה מהנה (-:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור