האם שוק הסטריאו נימצא בעליה?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,253
נקודות
113
מעניין אותי מה אתם חושבים על זה, האם הסטריאו נימצא בעליה או שמה ההיפך?
האם יש לכם רעיונות מקוריים לקידום התחום בארץ? האם צריך לקדם אותו בכלל?

כיצד אתם הייתם מקדמים את התחום אם הייתם רוצים לעשות זאת?

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
לפחות בתחום אחד בטוח שהוא נמצא בעליה - המחיר :)

אכן יש תחושה כזו, לאחר השובע מק"ב שהיה נחלתנו בחמש עשרה השנים האחרונות נראה כי השוק עבר את נקודת המיצויי וחוזר למקורות - אודיאו סטראופוני

שומו שמיים אפילו טכנולוגיות שהיו אמורות להיכחד ממזמן חזרו מעולם המתים - הווניל
נכון מכירות מוצרי אודיו יעודיים מהוות חלק קטן מהשוק אבל אין ספק שיש גידול בתחום ורבים מאלו שנחשפו לתחום הופכים עם הזמן להיות אוונג'ליסטים בעצמם.

KOOKE

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
איני בקיא מספיק בשוק בארץ לאודיו דו ערוצי וכל מה שאומר הוא יותר תחושות בטן.

לדעתי בארץ התחום מתעורר קצת לחיים אך הוא זקוק לעידוד ולמיסיונריות בעיקר אצל הדור הצעיר שלא מכיר הרבה מעבר לקצה האייפוד שלו..או לקצה כרטיס הקול במחשב + רמקולים למחשב. כך זה בכל אופן אצל הדור הצעיר בביתי וחבל שכך.

בני הנוער או הקהל הצעיר מאז וומתמיד היה צרכן גדול של מוסיקה וכמובן של אמצעי השמעת המוסיקה.

תחום הסטריאו לא מפסיד לקולנוע הביתי בהכרח אלא לכל הדור הדיגיטלי של מוסיקה זמינה ברשת + מיחשוב + נגנים ניידים בגרוש וחצי.

שלמה

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
לדעתי בארץ התחום מתעורר קצת לחיים אך הוא זקוק לעידוד ולמיסיונריות בעיקר אצל הדור הצעיר שלא מכיר הרבה מעבר לקצה האייפוד שלו..או לקצה כרטיס הקול במחשב + רמקולים למחשב. כך זה בכל אופן אצל הדור הצעיר בביתי וחבל שכך.
שלמה
אני לא אסתיר את זה שאני עד לפני כמה שנים עוד הייתי מקשיב רק לMP3 דרך הרמקולים של המחשב.

אבל זה השתנה אצלי כאשר הרגשתי שאני פשוט לא מקבל את מה שאני אמור מהמוזיקה, וכמוזיקאי חובב ידעתי מה אני אמור לשמוע.

אז מייד אחרי שהשתחררתי (וגם קצת לפני) התחלתי לבנות את המערכת שלי, ושמתי לב שבסטריאו שומעים הרבה יותר טוב מבק"ב.

זה הכל עניין של זמן, אבל אוהבי מוזיקה אמיתיים בסופו של דבר הולכים לכיוון הסטריאו, זו דעתי וזה ניסיוני.

il62

עוסק בתחום
מעורבות
32
נקודות
28
אני לא כותב עכשיו כבעל חנות אלא כחובב מושבע של התחום למעלה מ30 שנה .
אתם מדברים על תחושות ואני אדבר על עובדות שמבוססות על קריאת מחקרים ומהכירות עם השוק בארץ ובעולם
שוק הוידאו תופס 70% מנפח המכירות
שוק האודיו תופס 30% מהנפח
בתוך שוק האודיו החלוקה היא כזו
אודיו רב ערוצי-70%אודיו דו ערוצי 30%
באודיו הדו ערוצי ל70 %יש מערכות בסיסיות
15% הינם בעלי מערכות ברמה סבירה ורק 15% לערך הם בעלי מערכות היי האנד
מעמדו של הסטריאו לא מתחזק אלא נחלש ומגמה זו נראתה גם בתערוכה האחרונה כאשר הסינים משתלטים אט אט על השוק עקב יכולתם להציע מערכות משופרות בעלויות הגיוניות ...
יכולות האודיו הרב ערוצי המשתפרות ויכולות הנגנים הדיגיטליים הזולים להביך נגני היי האנד במבחנים מכל סוג שהוא גורמת לירידה במכירת המערכות היקרות

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
ישראל, למה לדעתך השתלטות הסינים גורמת להחלשות שוק הסטריאו?

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
כחובב מושבע של התחום למעלה מ30 שנה .

ישראל, איך 30 שנה? אתמול היה לך בר מצווה;)

מחשבותי הלא מבוססות- שוק האודיו היעודי גדל באופן נומינאלי, אבל קטן ביחס לכלל המשתמשים החדשים של מערכות קולנוע ביתי-שוק שגדל בסדרי גודל.
אם בעבר הייתה מספיקה טלוויזיה -היום זה מסך ורחקולים ואלקטרוניקה ואולי מקרן ומסך ועוד ועוד-מקניה של קופסא אחת, היום כדי לראות קצת משהו על הקיר "צריך" המון קופסאות.

לגבי אודיו יעודי- תמיד יהיו משוגעים לעיניין.
לא משנה מה הטכנולוגיה- יהיה הבדל איכותי בין אודיו הי אנד לקולנוע ביתי הנובע מקווי יצור שונים. מכשירי קולנוע ביתי נועדו יותר לייצור המוני ויש משמעויות תכנוניות ואכותיות בעניין.

חנויות כמו אילוסיב מוכרות היום יותר ויותר כותרי תקליטים במחיר המתחיל ב 20$ וגם ב 150$
וכל זאת לתקליט שאת המוזיקה מתוכו ניתן להוריד באינטרנט בחינם לנגן MP3
כמות ההדפסות עולה-ומי שרוכש כאילו כנראה שיש לו מערכת אודיו ולא ק"ב.
זה סיפור ישן ההתרסקות של טכנולוגיה של SACD אל מול תקליטים. זה סיפור יחסית חדש, הגידול החד בהוצאות כותרים של תקליטים, שמבטא עליה בקניה של כאילו.

il62

עוסק בתחום
מעורבות
32
נקודות
28
היי דיז
אכן מבר המצווה שלי אני חולה על התחום ...ממש משוגע
מה שציינת לא סותר את מה שאמרתי
תחום הסטריאו גדל בקצב שלו אך יחסית לגידול של כל התחום הוא בירידיה
לגבי הסינים ......
הסינים משתפרים מיום ליום -פעם הם היו מחכים את החיצוניות של המוצרים המובילים ואילו היום יש להם מותגים שנותנים סאונד מדהים בעלות זולה
נכון הדבר שאני צריך לדייק -הם לא פוגעים בסטריאו אלא מצמצמים את פלח ההיי האנד

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
בקיצור, כרגע הם תורמים בהורדת מחיר ההי אנד, ולכן דווקא עוזרים להפצתו.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
עוד אפשרות

כל השוק גדל.
כמו שדיז כתב - היום כבר לא מספיקה טלוויזה ויחד עם הפלזמה/LCD אנשים רוכשים מעבד וחבילה של רמקולים. זהו שוק ענק והמכירות הולכות וגדלות. יותר מקרנים, יותר מעבדים מתקדמים, יותר פיתוחים של רמקולים היקפיים. יחד עם השוק הגדל הזה, גדל גם באופן די מהיר שוק ה - MP3 לסוגיו. ילדים מסתובבים עם מכשירים וקצב ההורדות מהרשת הולך וגדל. כל אלו תהליך טבעי של גידול בצריכה כתוצאה מעלייה ברמת החיים במערב ובמזרח, כולל הרחוק, שמייצר ביקושים חדשים ומבטיחים.

בתוך כל הגידול הזה, ייתכן שגם נפח הסטיראו גדל במקצת, אבל בוודאי לא ביחס לגידול המואץ של המערכות הרב ערוציות ההמוניות. אני לא בטוח שאני מבין לאן פני השוק ביחס לסטיראו. מאוד ייתכן שהתחום יהפוך בקרוב לאיזוטרי. רק פסיכים כמונו ירכשו מערכות עם שני רמקולים ומגברי סטריאו בחלקים, שעולים פי עשר ויותר ממערכות ביתיות ממוצעות.

מנגד, אפשר לראות תופעות מעניינות, שכאילו סותרות את ההנחה הזו: יותר יצרני היי-אנד, יותר מוצרים, שחקנים חדשים מהמזרח הרחוק, תחושה שיוצאים לשוק יותר דגמים של פטיפונים, ייצור התקליטים בעלייה......לאן כל זה הולך? לא ברור.

il62

עוסק בתחום
מעורבות
32
נקודות
28
הם אכן מציפים את השוק אך הציבור עדיין לא בשל לקבל אותם כיצרני היי האנד
ככה התיחסו אליהם גם בתערוכה האחרונה בווגאס
יותר ויותר יצרנים מבינים שאין להתכחש לקידמה ואנו רואים מגברים של חברות מאוד נחשבות שמיועדים ל........IPOD
כמה נגני CDP מעל 12000 שח נמכרים בחודש במדינת ישראל לדעתכם?
כמה מכשירי DVD מעל 1500 ש''ח נמכרים בחודש במדינה לדעתכם?
ישנם לא מעט אנשים שהזמינו נגני היי האנד מאוד יוקרתיים וקיבלו עד להגעתם מכשיר זמני מדגם 600 של חברה שמיצרת הרבה מאוד מכשירי DVD ...(יצאתי מהמגבלה של איסור רישום שם חברה:))
ולמותר לציין שהמכשירים האלו הביכו קשות את המכשיר היקר עם בואו לארץ עד כדי ביטול הזמנות

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
מעניין, איך אתה יודע את זה?
יודע לגבי המחיר?
זה קל
הנה

http://store.acousticsounds.com/browse_detail.cfm?Title_ID=14617
ואותו מצב באילוסיב

ואם אתה שואל מי המשוגע שקונה כאילו
אני לא הייתי קונה את התקליט הזה אבל השבוע קיבלתי את אילו

http://store.acousticsounds.com/browse_detail.cfm?title_ID=9941
שנשמע מהמם- ואני מכיר את ההקלטה הזו בכל מיני פורמטים אחרים כבר 20 שנה
ועל הדרך גם
http://store.acousticsounds.com/browse_detail.cfm?Title_ID=41717
וגם
http://store.acousticsounds.com/browse_detail.cfm?Title_ID=41718
האם המחיר משוגע? כן ולא. ההדפסות הללו נמכרות במחיר גבוהה במאות אחוזים לאחר שלא ניתן לקנות אותם ישירות ועוד דבר קטן-הם נשמעות טוב.

לגבי השאלה של עליה במספר הכותרים של וניל שנמכרים באתרים אילו-את זה אמרו לי המוכרים בשני האתרים שציינתי. העליה היא באופן אבסולוטי ולא רק יחסי למדיות האחרות.

נערך לאחרונה ב:

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
האמת היא שמה שנראה לי , וגם DIZ הזכיר את זה , שהאודיו לאלו שיש להם , הולך לכיוון של וויניל כי שם יש אפשרות להתבדל , ולגבות מחירי פרימיום . אתה לא ממש יכול לגבות כספים על נגן תקליטורים , אם למעשה אייפוד עם דוק מהווה טרנספורט יותר טוב מכול טרנספורט אחר , וDAC של 700 דולר ביחד איתו יכול לתת פייט לנגנים בסביבות ה5K-10K דולר . מאידך מיתוג היי אנד עם הרווחים שלו דורש בידול , היום אי אפשר סתם להעלות מחירים בשביל בידול נוסף . כמו כן אי אפשר למכור מוסיקה על תקליטורים , ולכן שני אלו יגרמו לכך שהיי אנד סטריאו יהיה רק על וויניל , ומחירי התקליטים ינסקו למעלה . חברות המוסיקה ימכרו את הכותרים שלהם ברשת ברמות אלו ואחרות של איכות , וזהו .

עריכה :

דיז , באתר ההוא יש מחיר לתקליט ומחיר לSACD ומחיר לתקליט מבחן ב100 דולר . מה זה תקליט מבחן אם אפשר לדעת ?

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור