זה כבר חידושאתה תדבר על תיקון שגיאות דיגיטלי, והאחרים מדברים על רעשים "אנאלוגיים" של השראה שיכולה להשפיע על האיזורים הלא-דיגיטליים של הציוד.
רעשים אנלוגיים שמשפיעים על אזורים אנלוגיים ברור לגמרי
אבל מה זה קשור לכבל רשת
זה כבר חידושאתה תדבר על תיקון שגיאות דיגיטלי, והאחרים מדברים על רעשים "אנאלוגיים" של השראה שיכולה להשפיע על האיזורים הלא-דיגיטליים של הציוד.
הם טוענים שהכבל קולט ו/או מוליך את הרעשים האלה.זה כבר חידוש
רעשים אנלוגיים שמשפיעים על אזורים אנלוגיים ברור לגמרי
אבל מה זה קשור לכבל רשת
כפי שרשמתי, זה לא עניין העברת המידע אלה רעשים (כגון רעש חשמלי מספק זול באחד הרכיבים, או הארקה), אלה העלולים "לרכוב" על כבל האתרנט ולהגיע לממיר עצמו (אומנם תוכנת המחשב מעבירה ביטים לכרטיס הרשת, אך שם הביטים מומרים למתח חשמלי - האות המועבר בכבל הוא מתח חשמלי ולא ביטים, כאשר בצד השני נעשית פעולה הפוכה, כלומר המרת המתח החשמלי לביטים שיובנו ע"י תוכנת המחשב בצד השני).ברור
אבל אפילו אם ביט אחד ישתנה כתוצאה מהרעש הזה הוא ישלח שוב
אחרת כל רשת האינטרנט לא היתה עובדת תקין
אם אשלח לך במייל קובץ אתה תקבל אותו זהה לחלוטין - אפשר לבדוק את זה
אגב ההנחה ברשת Ethernet היא נצילות של 35 אחוז כלומר שכדי להעביר X בתים צריך לשלוח כמעט פי 3. זו אחת הסיבות שלא משתמשים בה ברכבים , ששם קריטי שמידע ממערכת הבלמים למשל יגיע תקין ובזמן למחשב הרכב. הטכנולוגיה שבשימוש שם נקראת CAN
אם יצרנים היו מייצרים מערכות מבוססות CAN אולי היה אפשר לפתוח דיון טכני עד כמה ה Realtime קריטי
זה כבר חידוש
רעשים אנלוגיים שמשפיעים על אזורים אנלוגיים ברור לגמרי
אבל מה זה קשור לכבל רשת
אות דיגיטלי זה אות שיש בו שתי רמות מתח נניח 0,5 וולט וזה בדיוק מה שצירפת בתמונה.האות החשמלי על כבל הרשת הוא לא אות דיגיטלי אלה ....אנלוגי.
לו האות המועבר ברשת היה דיגיטלי ולא אנלוגי (מתח חשמלי) היינו מקבלים קווים ישרים לגמרי ללא הגלים בקצה כל אות.
כבל Ethernet עשוי מ-4 זוגות חוטים מסובבים. כמוליך, לחוט יש תכונות פיזיקליות כמו קיבול, התנגדות והשראות. אף מוליך אינו מושלם, כך שכל כבל גם מתנהג קצת כמו אנטנה ומתנד.אות דיגיטלי זה אות שיש בו שתי רמות מתח נניח 0,5 וולט וזה בדיוק מה שצירפת בתמונה.
אם תשים סקופ על כבל רשת וזה דבר שבמסגרת העבודה שלי עשית עשרות פעמים תראה אות כזה
גם אם במעברים יש רעש קטן, פרק הזמן שהאות מחזיק במצב יציב הוא ארוך בהרבה
עכשיו נניח חיברתי בין הנתב לסטרימר. הטענה כאן שרעש חשמלי מהנתב רוכב על הכבל , מגיע לסטרימר, קופץ מעל המעגל החשמלי של החלק הדיגיטלי ונכנס ומפריע לחלק האנלוגי??????
אין מהנדס בעולם שיאשר את זה
אין כלי מדידה שיוכיח את זה
זה כל כך מנותק מציאות שאין לי כח לכתוב לכם הוכחות שזו שטות
אני לא רוצה להצשיך את הדיון כי יש לא מעט יצרנים שמתפרנסים מזה ולא רוצה לפגוע להם בפרנסה ח״ו
שוב אסכם
יש הבדל ויש כאלו ששומעים אותו ויש שלא שומעים אותו
אין לזה הסבר טכני
שבת שלום
השיעור הזה במבנה השכבה הפיזית נכון אבל אין לו שום קשר לדיוןכבל Ethernet עשוי מ-4 זוגות חוטים מסובבים. כמוליך, לחוט יש תכונות פיזיקליות כמו קיבול, התנגדות והשראות. אף מוליך אינו מושלם, כך שכל כבל גם מתנהג קצת כמו אנטנה ומתנד.
כל זרם חילופין שעובר דרכו יהיה נתון לתופעות אלקטרומגנטיות אשר ישפיעו על הדרך בה השינויים מתפשטים דרך הכבל מבחינת מהירות, קליטת רעשים, השתקפויות, קרינה וכדומה (זו גם הסיבה שבעבר היית מוגבל לקצב העברת מידע נמוך ממה שניתן להשיג היום) ברמה זו, זה לא נכון לומר שהכבל עצמו הוא או דיגיטלי או אנלוגי.
הנתונים שאנו שולחים על גבי התווך הם דיגיטליים אבל האות בנוי ממתח חשמלי, זה לא גל אנלוגי אך גם לא ריבוע מושלם כפי שהיה צריך להיות.
כלומר, תדר השידור הוא אות RF שאפשר לקרוא לו אנלוגי, אבל אות הספק הוא דיגיטלי.
השבבים שמניעים זרם חשמלי דרך כבל Ethernet נקראים משדרי PHY. כדי להעביר מידע על הכבל בצורה יעילה ככל האפשר, הם מתוכננים לקחת בחשבון את המאפיינים הפיזיים של הכבל. הם משתמשים בשילוב ספציפי של דחפים חשמליים כדי למזער את הרגישות לרעש ולמקסם את ביצועי התפוקה. הדחפים נקראים סמלים ותהליך המרת סיביות נתונים לסמלים נקרא קידוד. יש ענף שלם של מדע שעוסק בזה - זה נקרא תורת המידע.
לדוגמה, ה-Gigabit Ethernet משדר נתונים שמונה סיביות בכל פעם. ראשית, השבב ממיר 8 סיביות לארבעה סמלים של שלושה סיביות, לאחר מכן סמלים אלו ממופים ל-5 רמות מתח שונות המשתנות ברציפות במהלך השידור. זה משמש לביטול הד, השגת יחס אות לרעש טוב, ביטול איזון DC, סנכרון התזמון בין השולח למקלט וכן הלאה.
היכן ראית שנכתב במי מהתגובות שרשמתי שהמידע אינו מגיע לצד השני?השיעור הזה במבנה השכבה הפיזית נכון אבל אין לו שום קשר לדיון
המטרה של הכבל זה להעביר אות
האות הוא דיגיטלי , בלי להתפלפל
המידע מגיע במדוייק לצד השני
אחרת נשלח שוב
כמו שלא אקבל אותיות מעוותות אם אשלח מסמך להדפסה כך האודיו לא ישתנה
אגב בתיאוריה שלך רשת אלחוטית עדיפה
עזוב באמת אין לי כח לזה.
יותר פשוטיש אין סוף דיונים על הקטע של השפעת כבל רשת לאיכות הסאונד, אך (למרות שיש לי אחד טוב) אני בכול מקרה לא מצליח להגיע להבנה האם יש השפעה של כבל רשת על איכות הסאונד ואם כן - למה יש ?
הרי אם (ואני מדבר על מקרה של ניגון מוזיקה מבאפר של סטרימר שזה הרוב המקרים) קובץ מגיע לסטרימר וכולו נטען לבאפר, מרגע זה אין יותר קשר לרשת ותלות בכבל, כלומר לא משנה בתכלס איזה כבל מחובר, קובץ שמגיע בצורה תקינה (אחרת הוא פשוט לא ינגן) ימשיך את דרכו ללא שום תלות ברשת ובזה תפקידו של כבל רשת תם, לא?
קובץ שבא מרשת מכיל אך ורק דאטה ששייכת לו, אין ״זבל״ מוסף, כי אחרת זה כבר שינוי בדיאטה שתגרום תקלה בניגון.
אזי איפה אני טועה/לא מבין?
חג שמח !
שניההיכן ראית שנכתב במי מהתגובות שרשמתי שהמידע אינו מגיע לצד השני?
פעם אחר פעם מתעלם מהתווך שהוא מקום רגיש לרעשים והפרעות חיצוניות, מה שתיאורטית יכול להשפיע על האות שהממיר יוציא להגברה ולזה אין דבר וחצי דבר עם שלמות המידע.
אם התווך היה חסין ב 100% לדברים אותם פירטתי בתגובתי הקודמת, כבר לפני 30 שנים יכלו להריץ על אתרנט קצב של 10 גיגה ביט למרחק בין יבשתי, העובדה שזה לא קרה.
זה אותו הדברעזוב רשת, לא שומע הבדלים גם בין כבלי usb...