האם משפיע? למה משפיע?

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
יש אין סוף דיונים על הקטע של השפעת כבל רשת לאיכות הסאונד, אך (למרות שיש לי אחד טוב) אני בכול מקרה לא מצליח להגיע להבנה האם יש השפעה של כבל רשת על איכות הסאונד ואם כן - למה יש ?
הרי אם (ואני מדבר על מקרה של ניגון מוזיקה מבאפר של סטרימר שזה הרוב המקרים) קובץ מגיע לסטרימר וכולו נטען לבאפר, מרגע זה אין יותר קשר לרשת ותלות בכבל, כלומר לא משנה בתכלס איזה כבל מחובר, קובץ שמגיע בצורה תקינה (אחרת הוא פשוט לא ינגן) ימשיך את דרכו ללא שום תלות ברשת ובזה תפקידו של כבל רשת תם, לא?
קובץ שבא מרשת מכיל אך ורק דאטה ששייכת לו, אין ״זבל״ מוסף, כי אחרת זה כבר שינוי בדיאטה שתגרום תקלה בניגון.
אזי איפה אני טועה/לא מבין?
חג שמח !

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אין לזה שום הסבר טכני

יש כאלו שמוכנים להשבע שהם שומעים הבדל
יש כאלו שמבינים שלא יכול להיות הבדל ולכן לא שומעים אותו

אין ספק שזו תופעה מעניינת ואני לא ציני

מי ששומע הבדל שישקיע

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
אתם מוזמנים אלי (אני יודע זה תיאורטי משום שאני חי בבלגיה) לשמוע את ההבדל - בדיוק עכשיו החלפתי כבלי רשת. אבל כפי שהסברתי בפוסט אחר ההבדלים נשמעים רק אם אתם עובדים על שרשרת המזון המלאה של הסטרימינג. אחרת חבל על הזמן.

ודורך אגב יש הסבר טכני.אני עובד עם טכנאי מדהים שבנה עבורי ספקי כח, נתב משופצר וכבלים. הוא לקח אותי למסע שיפורים בסטאפ הדיגיטלי וכל צעד שעשיתי תורגם לשיפור (חלקם קלים וחלקם דרמטים) באיכות הצליל. כבל הרשת היה אחד הצעדים האחרונים. הוא אמר לי שללא השיפורים האחרים לא שווה להחליף את כבל הרשת. אם הייתי זוכר את ההסבר הטכני הייתי חוזר עליו כאן אבל אני לא זוכר. אחרי זה ymmv ובתחום הזה אין אמת אחת. כל אחד והסטאפ שלו.

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
ודרך אגב הסטרימר שלי מכונפג לנגן מהראם.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אתם מוזמנים אלי (אני יודע זה תיאורטי משום שאני חי בבלגיה) לשמוע את ההבדל - בדיוק עכשיו החלפתי כבלי רשת. אבל כפי שהסברתי בפוסט אחר ההבדלים נשמעים רק אם אתם עובדים על שרשרת המזון המלאה של הסטרימינג. אחרת חבל על הזמן.

ודורך אגב יש הסבר טכני.אני עובד עם טכנאי מדהים שבנה עבורי ספקי כח, נתב משופצר וכבלים. הוא לקח אותי למסע שיפורים בסטאפ הדיגיטלי וכל צעד שעשיתי תורגם לשיפור (חלקם קלים וחלקם דרמטים) באיכות הצליל. כבל הרשת היה אחד הצעדים האחרונים. הוא אמר לי שללא השיפורים האחרים לא שווה להחליף את כבל הרשת. אם הייתי זוכר את ההסבר הטכני הייתי חוזר עליו כאן אבל אני לא זוכר. אחרי זה ymmv ובתחום הזה אין אמת אחת. כל אחד והסטאפ שלו.
אני לא אגיד לך שאתה לא שומע הבדל
אני כן אגיד לך ומוכן להתעמת עם כל אחד. אין הסבר טכני.
כל מיני הסברים כביכול על גיטרים וסיגנל שמתלבש על האות אין להם אחיזה במציאות המדעית

moshem74

חבר משקיען
מעורבות
516
נקודות
113
זה יכול להיות כי הרשת בבלגיה ולא פה.
ו העיקר שנהיה בריאים.

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
אז אין הסבר טכני. שויין. אני מרוצה מההשקעה (דרך אגב לא קניתי כבלים מאד יקרים). ושוב אני חוזר - זהו רק אמצעי נלווה לשורה של שיפורים אחרים.

מתוך סקרנות הלכתי לאתר של היצרן כדי לראות איזה שמן נחשים הם מוכרים שם. להלן ההסבר שלהם (קטונתי מלשפוט):

Digital theory suggests that data is nothing more than a sequence of ‘ones & zeros’ and all that’s required of a cable is to transfer data around the network. While that’s essentially true, it emerges as an overly simplistic perspective when considering high high-resolution low-level signals.

While the OSI 7 layer Ethernet protocol specification covers packet switching, error correction, timing and end-to-end transmission, as in any audio cable there are areas where the selected materials, construction techniques, connectors, and termination methods can all audibly impact the signal integrity.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אז אין הסבר טכני. שויין. אני מרוצה מההשקעה (דרך אגב לא קניתי כבלים מאד יקרים). ושוב אני חוזר - זהו רק אמצעי נלווה לשורה של שיפורים אחרים.

מתוך סקרנות הלכתי לאתר של היצרן כדי לראות איזה שמן נחשים הם מוכרים שם. להלן ההסבר שלהם (קטונתי מלשפוט):

Digital theory suggests that data is nothing more than a sequence of ‘ones & zeros’ and all that’s required of a cable is to transfer data around the network. While that’s essentially true, it emerges as an overly simplistic perspective when considering high high-resolution low-level signals.

While the OSI 7 layer Ethernet protocol specification covers packet switching, error correction, timing and end-to-end transmission, as in any audio cable there are areas where the selected materials, construction techniques, connectors, and termination methods can all audibly impact the signal integrity.
שני דברים יש להגיד על ההסבר שלהם:
1. כבר 30 שנה אין שכבה 7 ב osi. מודל TCPIP הוא מודל של 4 שכבות פלוס שכבה פיסית
2. הם לא מסבירים טכנית , רק חוזרים על הטענה שסוגי חומרים יכולים לשנות את הדאטה וזה לא נכון לדאטה דיגיטלי

אבל שוב. אם אתה שומע הבדל תשקיע ואני לגמרי מאמין לך. יש עוד כמה תופעות מדעיות לא מוסברות ואנחנו חיים עם זה טוב. העיקר ההנאה מהתחום

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
יש הסבר טכני.אני עובד עם טכנאי מדהים... אם הייתי זוכר את ההסבר הטכני הייתי חוזר עליו כאן אבל אני לא זוכר
למה לא תשאל את הטכנאי הנ"ל שוב מה ההסבר?
יכול להיות מעניין.

בכל מקרה, כפי שאמרו לפני, העדר הסבר לא אומר העדר שמיעה.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
אני לא אגיד לך שאתה לא שומע הבדל
אני כן אגיד לך ומוכן להתעמת עם כל אחד. אין הסבר טכני.
כל מיני הסברים כביכול על גיטרים וסיגנל שמתלבש על האות אין להם אחיזה במציאות המדעית
אולי אתה לא שומע הבדלים, אולי רמת הציוד שלך לא מאפשרת לך לשמוע הבדלים, למי שיש מערכת שקופה אין בעיה לשמוע הבדלים בין כבלים.

אף אחד לא שוגה לחשוב שההבדלים נובעים כתוצאה מעניינים הקשורים לתעבורת המידע, אבל כבל אתרנט יכול להכניס/להעביר רעש חשמלי בין מכשירים ואלה בהחלט יכולים להשפיע על הסאונד של הממיר.

al2813

אוהב את התחום
מעורבות
168
נקודות
43
למה לא תשאל את הטכנאי הנ"ל שוב מה ההסבר?
יכול להיות מעניין.

בכל מקרה, כפי שאמרו לפני, העדר הסבר לא אומר העדר שמיעה.
כן אשאל אותו. גם אני סקרן. בכל מיקרה זה לא העיסוק העיקרי שלו (הוא אפילו מסרב שאפרסם את שמו) והוא לא מכר לי את כבלי הרשת כך שהוא חף לחלוטין משיקולים מסחריים זרים.

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אולי אתה לא שומע הבדלים, אולי רמת הציוד שלך לא מאפשרת לך לשמוע הבדלים, למי שיש מערכת שקופה אין בעיה לשמוע הבדלים בין כבלים.

אף אחד לא שוגה לחשוב שההבדלים נובעים כתוצאה מעניינים הקשורים לתעבורת המידע, אבל כבל אתרנט יכול להכניס/להעביר רעש חשמלי בין מכשירים ואלה בהחלט יכולים להשפיע על הסאונד של הממיר.
ברור
אבל אפילו אם ביט אחד ישתנה כתוצאה מהרעש הזה הוא ישלח שוב
אחרת כל רשת האינטרנט לא היתה עובדת תקין
אם אשלח לך במייל קובץ אתה תקבל אותו זהה לחלוטין - אפשר לבדוק את זה

אגב ההנחה ברשת Ethernet היא נצילות של 35 אחוז כלומר שכדי להעביר X בתים צריך לשלוח כמעט פי 3. זו אחת הסיבות שלא משתמשים בה ברכבים , ששם קריטי שמידע ממערכת הבלמים למשל יגיע תקין ובזמן למחשב הרכב. הטכנולוגיה שבשימוש שם נקראת CAN
אם יצרנים היו מייצרים מערכות מבוססות CAN אולי היה אפשר לפתוח דיון טכני עד כמה ה Realtime קריטי

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
כן אשאל אותו. גם אני סקרן. בכל מיקרה זה לא העיסוק העיקרי שלו (הוא אפילו מסרב שאפרסם את שמו) והוא לא מכר לי את כבלי הרשת כך שהוא חף לחלוטין משיקולים מסחריים זרים.
סתם שאלה
יש שיר שאני מאד אוהב ואתה לא
ויש להפך

למישהו יש הסבר טכני לזה?

ilaubel

אוהב את התחום
מעורבות
95
נקודות
28
אני סתם שאלה :) למה אף אחד לא משתמש בסיב אופטי ? אם יש לך כניסה אופטית הביתה שים נתב עם יציאה אופטית וכרטיס אופטי במחשב ובא לציון גואל

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
חברים, לא שאלתי על הבדלים או השפעת כבלים בכלל יש ואני מבדיל (לא תמיד) , שאלתי שאלה די ספציפית - למה יש (נו אם יש) השפעה של כבל רשת על הסאונד אם סה״כ תפקיד הכבל להביא אינפורמציה עד הבאפר?
איך בדיוק הוא משפיע עם בפתח הבאפר תפקידו הסתיים ופיקוד עובר לתוכנת ניגון ?

נערך לאחרונה ב:

ilaubel

אוהב את התחום
מעורבות
95
נקודות
28
למרות שהנושא טחון עד דק לאף אחד אין ממש תשובות , רא השערות התאוריה שלי היא רעשים אלקטרו מגנטים מהסביבה , סלולר,צבא, לווינים, ואפילו מהשמש ,השראה הדדית של הכבלים בתוך הכבל רשת,שדה מגנטי של כדור הארץ ואם כל זה לא מספיק אפילו על האם יש שינוי מובחן בצליל עם כבלי רשת שונים יש וויכוח אין סופי :cool:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
למרות שהנושא טחון עד דק לאף אחד אין ממש תשובות , רא השערות התאוריה שלי היא רעשים אלקטרו מגנטים מהסביבה , סלולר,צבא, לווינים, ואפילו מהשמש ,השראה הדדית של הכבלים בתוך הכבל רשת,שדה מגנטי של כדור הארץ ואם כל זה לא מספיק אפילו על האם יש שינוי מובחן בצליל עם כבלי רשת שונים יש וויכוח אין סופי :cool:
אין דבר כזה
אני מוכן לעשות אתך ניסוי
אני אשלח לך 10 מיילים עם קובץ flac מצורף
אתה תשווה בין הקבצים bit by bit
אם תמצא הבדל בין שניים מהם כבל רשת אודיופילי עלי

יכול להיות שמהבית שלי עד אליך כל הדרך מנותבת על כבלים אודיופילים ?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אין דבר כזה
אני מוכן לעשות אתך ניסוי
אני אשלח לך 10 מיילים עם קובץ flac מצורף
אתה תשווה בין הקבצים bit by bit
אם תמצא הבדל בין שניים מהם כבל רשת אודיופילי עלי

יכול להיות שמהבית שלי עד אליך כל הדרך מנותבת על כבלים אודיופילים ?
אתה תדבר על תיקון שגיאות דיגיטלי, והאחרים מדברים על רעשים "אנאלוגיים" של השראה שיכולה להשפיע על האיזורים הלא-דיגיטליים של הציוד.

ilaubel

אוהב את התחום
מעורבות
95
נקודות
28
אולי אין דבר כזה ואתה צודק ב100% שביט זה ביט אז תסביר בבקשה למה אנשים שומעים הבדלים במבחן עיוור ולמה אנשים שונים מתארים אותו צבע או גוון של צבע בצורה שונה מהותית אחד מהשני (דרך אגב כבל אודיופילי או בכלל ציוד אודיופילי זה תאור פלצני ודרך לא נחמדה לקחת מלא כסף מאנשים שזה עושה להם טוב להגיד ששילמו על כבל 22.000$) והוויכוח הזה יכול להמשך מכאן ועד הירח ועדיין לא תהיה תשובה חד משמעית ,ודרך אגב אתה יכול להוכיח שרעשים אלקטרו מגנטים לא מתוספים בדרך? כי כבלי רשת פלופפים פנימית בדיוק בכדי למנוע את התופעה הזו אז בוא לבינתים להסכים לא להסכים :)

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
903
נקודות
113
אולי אין דבר כזה ואתה צודק ב100% שביט זה ביט אז תסביר בבקשה למה אנשים שומעים הבדלים במבחן עיוור ולמה אנשים שונים מתארים אותו צבע או גוון של צבע בצורה שונה מהותית אחד מהשני (דרך אגב כבל אודיופילי או בכלל ציוד אודיופילי זה תאור פלצני ודרך לא נחמדה לקחת מלא כסף מאנשים שזה עושה להם טוב להגיד ששילמו על כבל 22.000$) והוויכוח הזה יכול להמשך מכאן ועד הירח ועדיין לא תהיה תשובה חד משמעית , אז בוא לבינתים להסכים לא להסכים :)
אנחנו מסכימים שיש הבדל
אנחנו מסכימים שאנשים שומעים הבדל

אנחנו גם מסכימים שאין לזה הסבר טכני

הכל טוב

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור