האם משהו השווה בין NUC כמחשב אודיו למחשב בהרכבה עצמית ללא פשרות ?

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני מתכנן לרכוש מחשב אודיו בקרוב התקציב כרגע מספיק לNUC שהוא ללא מאווררים עם I3 בהספק נמוך.
מהחפירות שלי הבנתי שבהרכבה עצמית ניתן למצוא רכיבים כמו כרטיס USB עם שעון פנימי ואי אילו מטעמים , ספקים אולי יותר טובים ...... הרעיון מובן
השאלה היא : היות והכבה עצמית עולה יותר מכפול העם משהוא השווה ביין ה-NUC למחשב שבנוי לטלפיות . כמובן כאילו שמקונפגים כמו שצריך ( היות שמהנסיון שלי קינפוג נכון יכול להרים גם מחשב מבוסס אטום בסיסי לרמות גבוהות )?
להעמיד מחשב ללא פשרות ידרוש ממני להמתין לצבירת הממון הדרוש ! האם ההשקעה הנוספת שמיעה ?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
בקצרה, כן.
באריכות:

אני רואה שהמכשיר הזה עולה כ- $350, ללא זיכרון וללא דיסק קשיח. אלה יעלו לך לפחות עוד $200 אם תבחר ב- SSD. (וברור שתבחר, אחרת מה הטעם)

מחשב אודיו מצוין יעלה לך כ- $1000 ותוכל לבחור בו את המארז ופיצ'רים נוספים (כמו מסננים ל- USB ו/או ל- SATA).

ה- NUC הזה הוא חצי דרך ולדעתי לא שווה את הכסף עבור שימוש באודיו. עבור שימוש משרדי אולי כן.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
:בעד:
בקצרה, כן.
באריכות:

אני רואה שהמכשיר הזה עולה כ- $350, ללא זיכרון וללא דיסק קשיח. אלה יעלו לך לפחות עוד $200 אם תבחר ב- SSD. (וברור שתבחר, אחרת מה הטעם)

מחשב אודיו מצוין יעלה לך כ- $1000 ותוכל לבחור בו את המארז ופיצ'רים נוספים (כמו מסננים ל- USB ו/או ל- SATA).

ה- NUC הזה הוא חצי דרך ולדעתי לא שווה את הכסף עבור שימוש באודיו. עבור שימוש משרדי אולי כן.
:בעד:
מסכים עם כל מילה.

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
nuc עם 120 גיגה SSD ו 4 גיגה זיכרון 2200 שח באיייבורי . 8 גיגה זיכרון עוד 210 שח
חבר שהזמין חלקים למחשב בהרכבה עצמית סיפר לי על קנייה של 4500 שח לפני מכס .
ראיתי שכרטיס מיוחד לUSB עולה 1200 שח לבד .
כך שמדובר על יותר מכפול . אני יודע שקינפוגים דוגמת כיבוי כל היציאות הלא פעילות והשקטת כל מה שלא קשור לאודיו משפרות משמעותית את הסאונד אבל לא מצעתי משהוא שסיפר כמה שיפר לו את הסאונד הקרור הפסיבי היקר או כרטיס USB עם קלוק עצמי .
השאלה היא העם ההשקעה הנוספת שמיעה או לא רק למי שהיתנסה באבולוצייה הזאת . ( לא מי שקפץ ישר למחשב סופני )
אני אוהב להשקיע בדברים שמיעים ולא בקרור פסיבי שהוא כרגע מבחינתי ספק שמיעה (כי הבנתי שהיום המחשבים דוגמת ה-NUC לא מתחממים )

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
שמע,
כדי לדון בטענה שלך בצורה רצינית, צריך לראות בדיוק את המפרט של החבר שלך.
אני אומר לך, אפשר בפחות מ-4500. אגב, אאלט אין מכס על מחשבים. אז כאילו, דה?
כרטיס USB עם פילטר זה מותרות ולא חובה והוא לא קשור לשאלה שלך כי בשני המקרים תצטרך להוסיף אותו אם תרצה להשתמש בו.
קרור פסיבי ודיסק SSD שיפרו אצלי ללא היכר את התחום הדיגיטלי. אבל להפריד אותם מהמעבד ולוח האם השונים במחשב החדש קשה לי.
ניסיוני לימד אותי ששני הדברים הכי חשובים בחומרה הם מחשב בלי חלקים נעים וספק כוח חיצוני, בשאיפה עם ספק לינארי.

מחשב שמורכב מחלקים custom נותן לך גמישות בבחירת הספק, המארז, וחשוב לא פחות- רכיבים בסיסיים (לוח אם ומעבד) שנוסו על ידי משתמשים אחרים והוכחו כנשמעים טוב יותר מאחרים. אלה, בעיניי, סיבות מספיקות להעדיף בנייה של מחשב על קניית קופסה סגורה.

אריה

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
מה עם יציאה אופטית?
האם צריך SSD לקבצי המוסיקה או גם למערכת ההפעלה?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מה עם יציאה אופטית?
האם צריך SSD לקבצי המוסיקה או גם למערכת ההפעלה?
רק למערכת ההפעלה.
לקבצי המוסיקה זה מאד יקר, אך כמובן לא מזיק.
עדיף לאחסן את המוזיקה במקום אחר על רשת חוטית, כמו שרת קבצים או מחשב מרוחק.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
למה אני צריך SSD?
במה SSD בשרת מוזיקה יעזור לי?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
למה אני צריך SSD?
במה SSD בשרת מוזיקה יעזור לי?
זה עוד צעד לכיוון מחשב נטול רכיבים מכאניים, וגם זה עוזר לשפר את הסאונד, מעבר לעובדה שהוא עושה מחשב שקט יותר מבחינה אקוסטית.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מבחינה אקוסטית קח דיסק 2.5" 5400RPM , מה היתרון של SSD על HDD רגיל במחשב כזה?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מבחינה אקוסטית קח דיסק 2.5" 5400RPM , מה היתרון של SSD על HDD רגיל במחשב כזה?
1. גם דיסק כזה שומעים.
2. כתבתי לך קודם:
"זה עוד צעד לכיוון מחשב נטול רכיבים מכאניים, וגם זה עוזר לשפר את הסאונד,"

בדיסק מכאני רגיל שמתי פילטר SATA של SOTM והיה הבדל מורגש לטובה בצליל.
בדיסק SSD לא הורגש הבדל משמעותי עם הפילטר או בלעדיו.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אפשר קישור לפילטר?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
"We recommend these for use on spinning drives and on sold state drives. "
מה זה אומר לכם?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור