האם מגבר הספק (לא כח) ב- $700 יכול להשמע כמו אחר יקר בהרבה?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
...שאלה מלפני 2 עשורים ויותר, נראה שהיא רלוונטית גם בשנת 2008?
אתגר המגברים של בוב קארוור, מלפני 26 שנים, הכתיבה של גורדון .ג'י. הולט, המייסד של סטריאופייל.
http://www.carveraudio.com/CarverChallenge.pdf

yairjazz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אדיר !

זה eye opener אמיתי לכל מי שישקיע זמן וסבלנות בקראיה (והבנה) של המאמר המצויין הזה.
תודה רבה, תומר !

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
מסכים, זה בעיקר brain opener...

פעם גם ידעו לעשות עבודה עיתונאית ולכתוב !

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
אז מה בקיצור כתוב שם?
שמונה עמודים ....אין לי כח
ליקרא ועוד לא בשפת אם שלי.....Shit :(

yairjazz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
z.s
אין קיצורי דרך. אם לא תקרא לא תבין ולא תשתכנע, ובעיקר לא "ייפתח לך המוח" כמו שאמר בצדק ZY.

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
כן. והוא עשה את זה אח"כ עם רמקולים עים האמייזינג לאודספיקר שהיה טוב או יותר אפילו מהריבונים שהיו אז בשוק ובמחיר יחסית שווה לכול נפש של 2500 דולר . אח"כ הייתה תקופה ארוכה שעזבתי את ההובי הזה , ונודע לי שקארבר פסקו מלהתקיים . למה זה קרה אני לא יודע . אם למישהו יש את האינפורמציה אני אשמח להשכיל

אבל ללא ספק הוא היה גאון יחודי מאוד , עד כמה שידוע לי אף אחד עוד לא הצליח לחזור על הניסוי הזה

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,078
נקודות
113
מישהו פה שמע מגברים של קארבר מהתקופה הזאת?

במקום לקרוא "מאמר" במסווה של פרסום מאותה תקופה, ש"פותח את הראש" ולאמץ אותו :פשוט תקנו בEbay מגבר שלו משנות ה80 ותנו לאוזניכם להחליט...
1. 700$ בשנות ה80 הם שווי ערך לכמה אלפי דולרים היום - כך שזה לא ממש זול...
2. המגברים הללו היו באמת טובים בזמנם, ואז כמו היום תמיד יהיו חברות מוצלחות יותר ומוצלחות פחות- להביא דוגמא כזו מצד יצרן המגברים זה שיווק אגרסיבי ...
3. במקרה, היה לי מגבר שלו מאותה תקופה, והשוותי אותו מול מגבר מנורות של Conrad Johnson מאותה תקופה- והאחרון נשמע הרבה יותר טוב- וזה גם מתקשר לקביעה השרלטנית האחרת שלו- שהוא מסוגל בכל עת לייצר מגבר SS שישמע בדיוק כמו מנורות...
חבל שהפעם זה לא הצליח - דווקא היום יש דוגמאות טובות יותר למגברי SS כאלו... והם לא שלו.
אפילו Dynaco ST35 ישן יותר והרבה יותר זול עשה לו בית ספר במיד ובגבוהים- פרט לבאס.
כך שהשמש כנראה זרחה בבוקר גם לפני 20 ו30 שנה...
וד"א, אם כבר , אז המגבר האחרון שציינתי הרבה יותר ראוי להחשב לאגדת אודיו אמיתית ששברה הרבה מתחרים יקרים מאותה תקופה- הבעיה שהוא רק 17 וואט

נערך לאחרונה ב:

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,078
נקודות
113
כן. והוא עשה את זה אח"כ עם רמקולים עים האמייזינג לאודספיקר שהיה טוב או יותר אפילו מהריבונים שהיו אז בשוק ובמחיר יחסית שווה לכול נפש של 2500 דולר . אח"כ הייתה תקופה ארוכה שעזבתי את ההובי הזה , ונודע לי שקארבר פסקו מלהתקיים . למה זה קרה אני לא יודע . אם למישהו יש את האינפורמציה אני אשמח להשכיל

אבל ללא ספק הוא היה גאון יחודי מאוד , עד כמה שידוע לי אף אחד עוד לא הצליח לחזור על הניסוי הזה

ממה שאני יודע , קארבר בונה היום את המגברים של Sunfire :)

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
בוב קארבר

קארבר היה ללא ספק איש שיווק מבריק.

השיטה שלו היתה לשכנע את האמריקאי הממוצא שיש לו מוצר זול יחסית, שיהיה טוב לפחות כמו מוצרי היוקרה הכי יקרים והכי אקזוטיים, שרק לעשירים באמת יש בבית.

הגישה באמת מאוד אמריקאית: ראו את האגדות האורבניות על העני הישר וההגון שהפך בן לילה למיליונר, הבחורה הפשוטה (או הפרוצה) שהתחתנה עם העשיר הידוע ועוד.

המקבילה הצרכנית היא: "בגלל שאני חכם וצרכן נבון, אני יכול לקנות ב - 700 דולר מכשיר הזהה למכשירים של עשרות אלפי דולרים שרק למיליונרים ולכוכבי הוליווד יש בבית".

העניין הוא, שהצרכן האמריקאי גם חשדן, כי סיפורים כאלה הוא שומע 10 ביום. לכן צריכים מעטה של אמינות ואובייקטיביות, ובדיוק לשם כך צריך את המגזינים ה"נייטראליים". מכאן ועד המאמר הנדון, הדרך קצרה.

אגב, קארבר גם היה בדעה שמותר לו לסתור את עצמו: לא הרבה זמן אחרי שטען שהוא יכול לבנות ב - 700 דולר מגבר שיהיה זהה לכל מגבר בכל מחיר, הוא הוציא לשוק זוג מונובלוקים מנורתיים ב - 170000 דולר (סכום עתק אז) והכריז שהם המגברים "הכי טובים בעולם".

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הגישה באמת מאוד אמריקאית: ראו את האגדות האורבניות על העני הישר וההגון שהפך בן לילה למיליונר...

אגדה שהפכה למציאות :) ראו את שוכן הטריילר האמריקאי, הטיפוסי, הסימפטי שזכה השבוע ב 270 מליון דולר לאחר שמילא לוטו ב 2 הדולד האחרונים בכיסו :מה??????????:

z.y

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
במקום לקרוא "מאמר" במסווה של פרסום מאותה תקופה, ש"פותח את הראש" ולאמץ אותו :פשוט תקנו בEbay מגבר שלו משנות ה80 ותנו לאוזניכם להחליט...
1. 700$ בשנות ה80 הם שווי ערך לכמה אלפי דולרים היום - כך שזה לא ממש זול...

מה קרה שפצחת בבוקר "קרבי" :)

איני יודע על סמך מה אתה קובע שהמאמר הינו פרסום במסווה :מבולבל: (ובמשתמע משולל כל יסוד אמת !!).

בסה"כ מדובר שם על יכולת Reverse Eng מרשימה של האיש (לא "רק" העתקה אלא גם, כנראה* הפקת מוצר זהה בסאונד במחיר "מצחיק" יחסית למקור המועתק).

עוד אפשר להבין מהמאמר שזה (ההעתקה) לא היה ה"מוטו" שלו...הוא יצר בעצמו מה שנראה ונשמע לאוזניו.

חוץ מזה הגזמת מאוד, מאוד עם ערך ה 700$ דאז.

*כנראה-כיוון שלא מצויין שם מה היתה עלות ה"ג'וקים" ששינה , אבל עושה רושם שמדובר בסנטים...

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,078
נקודות
113
מה קרה שפצחת בבוקר "קרבי" :)

איני יודע על סמך מה אתה קובע שהמאמר הינו פרסום במסווה :מבולבל: (ובמשתמע משולל כל יסוד אמת !!).

בסה"כ מדובר שם על יכולת Reverse Eng מרשימה של האיש (לא "רק" העתקה אלא גם, כנראה* הפקת מוצר זהה בסאונד במחיר "מצחיק" יחסית למקור המועתק).

עוד אפשר להבין מהמאמר שזה (ההעתקה) לא היה ה"מוטו" שלו...הוא יצר בעצמו מה שנראה ונשמע לאוזניו.

חוץ מזה הגזמת מאוד, מאוד עם ערך ה 700$ דאז.

*כנראה-כיוון שלא מצויין שם מה היתה עלות ה"ג'וקים" ששינה , אבל עושה רושם שמדובר בסנטים...

אני מכיר הרבה הצהרות ו"ספינים" של הבחור הזה מהעבר, ורציתי לאזן את דעת הקהל בצורה נחרצת ...
אני לא טענתי לרגע שהפרסום משולל יסוד אמת! רק כתבתי שזהו פרסום מגמתי
מאוד שסביר להניח שאלו שנתנו לו במה ידעו שבשורה התחתונה זה טוב לשני הצדדים.
(פרובוקציה תמיד היתה דרך טובה למפרסם ולמפורסם)

לגבי המחירים: קח מגבר של חברה מסדרה מסוימת שעלה בשנת 83 באזור 700$
ותראה שהיום מגבר מאותה חברה, וסדרה, יתומחר באיזור ה2000$-2500$
בדוק כמה עלו מגברי התחלה של Krell, Conrad ,Audio research לפני 25 שנה
היום הם כולם סביב ה2500$

truejoker

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
לגבי המחירים: קח מגבר של חברה מסדרה מסוימת שעלה בשנת 83 באזור 700$
ותראה שהיום מגבר מאותה חברה, וסדרה, יתומחר באיזור ה2000$-2500$
בדוק כמה עלו מגברי התחלה של Krell, Conrad ,Audio research לפני 25 שנה
היום הם כולם סביב ה2500$
כן , רק שלי כן יצא לשמוע את המגברים של קונרד גוהנסון מאז וגם את אודיו ריסר'ץ , אז אולי הסטאפ היה מאוד גרוע (למרות ששמעתי בשני בתים בשני סטאפים ) , ושניהם נשמעו מאוד מנופחים מבאס ,וחוץ מזה כמעט כלום ששווה לכתוב עליו הבייתה . אם תשים לב לכתבה הוא בנה בלילה מגבר שנשמע יותר חי , ואז עמעם אותו , לפי הזכרון שלי כנראה כן היה מדובר באחת משתי ההיפפוטמים האלו של אז . אז אולי בשנות ה90 ועכשיו קונרד גוהנסון למדו לעשות מגברים , אבל כשהוא יצא עם ההכרזה (ולא לא יצא לי לשמוע דברים שלו) , המוצרים האמריקאיים היו בסביבות מחיר של 5K דולר של אז , וכול מה שחשבתי , זה למה לעזאזל לא צבעתם את הכסף בכחול וזרקתם אותו לים , במקום לגרום לי לסבול , ולמצוא דרך מנומסת להסביר שקניתם זבל
אז אם אתה בא לאזן אזן כמו שצריך

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,078
נקודות
113
לא יודע מה שמעת...

אבל אני מאמין לך שמפלצות מנורתיות של אז נשמעו מאוד מרוחים , במיוחד בשילובים לא נכונים, ודווקא המגברים השפופרתיים הקטנים של אותה תקופה הם המוצלחים יותר !
וההשוואה שעשיתי היתה מולם.
גם מגברים בריטיים איכותיים ולא יקרים מאותה תקופה כמו QUAD למשל לא נפלו מהאמריקאי
באיכות הצליל.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור