האם כדאי לקנות היום HD READY

rivzid

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני עדיין מתלבטת בענין הטלביזיה ונטוה לכוון ה SAMSUNG A540.

השאהל היא האם כדאי היום לקנות טלביזיה HD READY או להשקיע ולקנות FULL HD?

מה הצפי שבארץ יהיו בקרוב שידורי HD?
אני מוברת ליס.

תודה

רבקה מחיפה(ורד)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
עדיין אפשר בהחלט לרכוש HD READY, גם עם מסך כזה, יורגש שיפור ניכר במעבר לשידורי HD.
מה מרחק הישיבה בסלון?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני שמח שאתה מעלה את השאלה הזו היות ורבים בטח שואלים את אותה שאלה.

נתחיל עם זה שחושב להבין שמסך HD READY מסוגל להציג שידורי HD ממש כמו מסך FULL HD רק ברזלוציה יותר נמוכה.

לדעתי היום כאשר רוב השידורים ובשנים הקרובות הם ויהיו שדורים רגילים (כאשר DVD זה שידור רגיל) במסכים עד 42'' רכישת מסך HD READY היא אפשרות טובה. נכון שיש וגם יהיו גם חלק של שידורי HD, שהם יצגו במסכי HD READY בצורה טובה מאוד וקרוב מאוד לאיכות של מסכי FULL HD.
בקשר לשידור רגיל במסך HD READY עיבוד אות הוידאו להמיר את התמונה עובד פחות מאשר מסך FULL HD שעושה המרה לרזלוציה גבוהה יותר. זה לא שאין היום מסכי FULL HD שיכולים לעשות זאת היטב אבל הם בדרך כלל יקרים יותר.

במסכים גדולים מעל 42'' צריך לקחת בחשבון שככל שהרזלוצית המסך נמוכה יותר כך כל פיקסל יהיה גדול יותר וכך שכאן יש יתרון נוסף למסכי FULL HD.

אני מקווה שאני מחדד נקודות כאן לא מבלבל את הקוראים :)

oren6666

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
הסבר מעולה!

rivzid

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני מדברת על מסך 42" לצפיה בסלון, מרחק הצפיה הוא בערך 3.5 מטר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
היום יש כבר ליס ולגם להוט שידורי HD אבל כמות יחסית קטנה של חומר ובעלות נוספת
בעתיד סביר שיהיה יותר ויותר תוכן HD, אבל לדעתי עדיין רוב השידורים יהיו של טלויזיה רגילה בשנים הקרובות.

הסיפור הזה גם נכון ל DVD שיש היום כמות גדולה של תוכן כזה ויקח עוד זמן עד שהבלו רי (HD) יכנס כמדיה המרכזית לבית.

אם זה לא ברור מהתשובה שלי אז:
אם יש היום את הכסף לרכוש מסך FULL HD אכותי אז למה לא - אבל לרובנו הכסף הוא עדיין שיקול כך ש HD READY יכול להיות בחירה טובה מאוד.

נערך לאחרונה ב:

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
(Y)
בנוסף, הקפיצה הגדולה באיכות התמונה מתרחשת בין מסך שאינו HD לבין מסך HD.
ההבדל בין HD READY לבין FULL HD כבר קטן יותר.

אפרסק משוטט

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
(Y)
בנוסף, הקפיצה הגדולה באיכות התמונה מתרחשת בין מסך שאינו HD לבין מסך HD.
ההבדל בין HD READY לבין FULL HD כבר קטן יותר.

מנצל"ש

האם בפלזמה FHD יראו שידורי TV רגילים פחות טוב מבפלזמה HDR ?

והאם בפלזמה HDR יראו פחות טוב שידורי TV מבפלזמה רגילה ?

ממרחק של 3 מ' האם יהיה הבדל משמעותי בצפייה בסרט שנותן 1080P בין בפזמה שהיא FHD לבין HDR ?

תודה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
התשובות בגדול הם כן, כן ולא - אבל אנחנו מדברים כאן באופן כללי - כדי להיות מדויקים צריך לבדוק דגם מול דגם
ברור משמסך FHD איכותי (שזה אומר גם בדרך כלל יקר מאוד) יראו יותר טוב ממסך NO-NAME זול ולא משנה הדגם הזול הוא רגיל HDR או אני לא יודע מה. גם ברור שהפרש המחיר יכול להיות גם פי 4 במחיר.

אפרסק משוטט

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
התשובות בגדול הם כן, כן ולא - אבל אנחנו מדברים כאן באופן כללי - כדי להיות מדויקים צריך לבדוק דגם מול דגם
ברור משמסך FHD איכותי (שזה אומר גם בדרך כלל יקר מאוד) יראו יותר טוב ממסך NO-NAME זול ולא משנה הדגם הזול הוא רגיל HDR או אני לא יודע מה. גם ברור שהפרש המחיר יכול להיות גם פי 4 במחיר.

תודה על התשובה, ולצורך העניין מדובר ב PY800 שהיא FHD, ב PV80/PV70 שהן HDR וב PW8 שהיא רגילה, כולן מתוצרת פנסוניק.
האם התשובה במקרה הנ"ל תהיה כן, כן ולא ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אתה עדיין לא עושה השווה נכונה
PWD8 היא דגם ישן בין 3 שנים (שיש כאלו שאמורים שרואים בו יותר טוב שידורי טלויזה מה PHD8 שהינו ה HDR המקביל) ה PV כבר מדבר כל דגם יותר חדיש יחיסית עם טכנולוגיה חדישה יותר וה PY800 החדש הוא כבר סיפור אחר פנסוניק לא רק עושה בדגם זה חידושים קטנים הדגם הזה הינו קפיצת מדרגה מסוימת.

כמו שכבר כתבתי גם לגודל המסך יש משמעות עובר מסך 42'' (אם מדוברים עדיין על PWD8 אז לא היה עדיין דגמים של 37'' או פחות לפנסוניק) והיום קשה להמליץ על מסך מעל 37'' שלא יהיה לפחות HDR.
בזמנו שרכשתי מסך למונדיאל :) זה היה ה PHD8 שעלה בהפרש גדול יותר מה PWD8 שבפרוש עבור שידורי טלויזה רגילה נתנה תמורה טובה יותר לכסף.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ההבדלים בין הדגמים הללו הם לא רק ברמת רזולוציה, אלא גם באיכות מעבד הוידאו, ניגודיות, עיבוד החלקת תנועה מתקדם (שקיים רק ב- PY800).

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור