האם יש שמיעה סלקטיבית?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
https://davidson.weizmann.ac.il/online/askexpert/האם-יש-שמיעה-סלקטיבית

מה דעתכם?

המאמר מהאתר של מכון ויצמן.

תומר

סחבק

חבר משקיען
מעורבות
124
נקודות
43
לדעתי השאלה המעניינת יותר היא האם יש שמיעה אובייקטיבית

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
כך השם של המאמר: האם יש שמיעה סלקטיבית?

תומר

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
יש שמיעה סוביקטיבית

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
תגיד, אתה מחפש לריב מכות בדיון שימשך על 15 דפים , 13 מתוכם פוסטים שלי, Clip99 ו AK1....לא חראם על הבריאות הנפשית של הפורום?....בבקשה תתרכז בנושא שתומר העלה !!!;)

רוברט- ממונה משמעת בפורום

נערך לאחרונה ב:

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
מה דעתכם על הכתוב?

תומר

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
476
נקודות
83
אולי זה מסביר כעבור זמן אחרי שדרוג
כלשהו אנו מתרגלים לשינוי שהיה לטובה,
ומתחילים לשמוע ניואנסים מטרידים
חדשים שלא שמענו לפני השדרוג.

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
בוודאי..
מאז שהתקנתי את המתג הזה, נוסף לי הפיצ'ר הזה.
מאד שימושי..
מומלץ.

Selective hearing .jpg

תמונות מצורפות

• Selective hearing .jpg
    Selective hearing .jpg
    KB 28 · צפיות: 460

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
תומר, כדי לענות לך מה דעתי על המאמר אני חייב לתאר את הדרך שבה אני שופט מערכות אודיו.

לדעתי המאפיין המרכזי בסאונד של מערכת הוא ה-Frequency Response , כל הקטעים שאיתם אני בודק מערכות מכילים את כל טווח התדרים כלומר נגינה בו זמנית של בס מיד וגבוהים.
המאפיין המרכזי של רמקול (לדוגמא) הוא כמה חזק או חלש שומעים תחום מסויים לעומת התחומים האחרים כי לדוגמא אם נשמע כלי בודד (כינור) איך נדע כמה דומיננטי הוא ביחס לכלים השונים ספקטראלית ממנו (מצילה או צ'לו שמנגן בס)? , כאמור במידה והוא מנגן "סוליקו"?(*)

כשאני "שומע ביקורתית" אני מנסה לשמוע הכל כמכלול , סוג של "חוויה כוללת של כל ספקטרום המוסיקה " , וממש לא מנסה להתמקד בכלי מסויים .

ולשאלתך, במאמר מתוארת היכולת האנושית לבודד אדם בודד מן ההמון שאקוויולנטי בתחום האודיופילי להבין איך כינור נשמע מתוך סך התזמורת כאשר כולם מנגנים בו זמנית - זה בדיוק מה שאני לא עושה כאשר אני " שומע ביקורתית" , אני שומע מכלול ושופט את הצליל לפי קריטריון זה.

(*) כמובן שאין לזלזל באיך הכינור (כלי בודד) נשמע הוא בפני עצמו ונדרש להתייחס בכובד ראש גם לפרמטר זה בביקורת הציוד, אך מאפיין זה שולי לעומת היחסיות שלו לשאר ספקטרום התדרים..

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
489
נקודות
83
לאחרונה אני שומע תקליטים ישנים (מלפני 30-40 שנה) , בחלקם יש פצפוצים ,
מצד שני חווית השמיעה היא שונה (צלילים שלא שמעתי בעבר או לייתר דיוק צלילים שהרבה זמן לא שמעתי),
רוצה לאמר שלאחר האזנה ממושכת המח מסנן את הפצפוצים ומבחין בצלילים שלא היו לי קודם
(למשל בהשוואה לדיסק של אותה המוסיקה) , ובהחלט, אפשר להגדיר את החוויה לשמיעה סלקטיבית

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,619
נקודות
113
(*) כמובן שאין לזלזל באיך הכינור נשמע הוא בפני עצמו ונדרש להתייחס גם לפרמטר זה בביקורת של ציוד, אך מאפיין זה שולי לעומת היחסיות שלו לשאר ספקטרום התדרים..
"לדעתי", רוברט. שכחת "לדעתי". אפשר להתפשר על "עבורי".
לתחום היענות התדרים אין חשיבות יתירה על שום תחום נבדק אחר, כגון תחום דינמי, מהירות (slew rate) או מאפיינים חשמליים נוספים, בקביעת איכות התוצאה הסופית.

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
כמובן שכל הנאמר הוא לדעתי/עבורי ,סוג של "מיותר לאמר"

אם אתה מעמיד באותה שורה את את ה-Frequency Respones ושאר הפרמטרים שתארת , אנו בחילוקי דעות....אם כל הכבוד שיש לי לשאר הפרמטרים שהזכרת..

אני יכול לנסות במעט לשכנע אותך ע"י עיון קצר בביקורות שמבצעים Stereophile לרמקולים שבהם נמדד כמובן ה-FR, בהרבה מקרים John Atkinson ("איש המדידות" כבר איזה 25 שנה של הירחון ) מנסה למצוא מתאם בן מדידת ה-FR של הרמקול לבין מה ששמע ה"סוקר החוויתי", שום פרמטר אחר אינו מוזכר ביתר אינטנסיביות מאשר ה-FR.

אתה טוען שכל הפרמטרים שתארת יש להם השפעה ב"ערך שווה"? ....אין אף פרמטר שהוא הגורם המרכזי (דגש מרכזי) למאפיין הצליל של מוצר ? שוויון? אתה קומוניסט, כפי שנמר נוהג לשאול ? ;)

למרות הדאחקה בסיום מצפה לתשובה עניינית .

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
תגיד, אתה מחפש לריב מכות בדיון שימשך על 15 דפים , 13 מתוכם פוסטים של [...] AK1....
לא תישא את שם אלוהיך לשווא! :)

גם לדעתי. זה שייש סובייקטיבית זה טריוויאלי.

עמיר

roberts

מושעה
מעורבות
647
נקודות
113
.
לא תישא את שם אלוהיך לשווא! :)

עמיר

אלוהי החדרים הצפים והמבודדים מסביבתם בארץ הקודש ....וכנראה גם איכות המערכת שאתה אוחז - מסכים :בעד:

לגבי התובנות האודיופיליות.....אתה יודע איך זה......יותר לכיוון הארצי ;)

נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,078
נקודות
113
ברור ששמיעה היא דבר סלקטיבי, כמה מהגברים כאן באמת שומעים את מה שהאישה בבית מבקשת מהם? חחחחח :p

miki185

חבר משקיען
מעורבות
43
נקודות
28
אנשים אוהבים לרמות את עצמם ,תלוי כמה הם ״פרסיים״ בלהוציא או לא להוציא כסף על סטריאו.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שלום,

בוודאי שיש שמיעה סלקטיבית, כותבת המאמר מציינת שבמוח יש מנגנונים שמטרתם לצמצם את כמות הקשב שאנחנו מקדישים לגירויים שחוזרים על עצמם ולא מכילים מידע חדש. כשמופיע גירוי כזה, העברת המידע בין תאי העצב משתנה כדי להתאים את תגובתנו לסביבה.

תומר

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
אני לא מצליח להבין מה חדש במחקר הזה?

הדירה הקודמת שלי היתה ממוקמת על כביש ראשי מהיר. בהתחלה היה קשה לישון, לאט לאט המוח התעלם מרעש המכוניות עד שהוא הפסיק לשמוע אותו. למה? כי הוא התרגל ובחר להפסיק עם המטרד הזה באופן סלקטיבי.

השמיעה הסלקטיבית גם עובדת הפוך. אני יכול לישון כל כך חזק שלא אשמע את הטלפון. אבל כשהילדה שלי רק מוציאה קול חלוש מהחדר שלה, אני מיד שומע אותו ומתעורר.

אז אני לא חוקר ממכון ויצמן, ואין לי דוקטורט בכלום ואני יודע ששמיעה סלקטיבית זה דבר שכבר הוכחתי לעצמי שקיים.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור