האם יש לקחת איזה נתון חשמלי מהמכשיר לשם התאמת כבל חשמל

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
טוב,
אז השאלה מופיעה בכותרת....

ואני לא מצפה לתשובה שמגבר הספק "בריון" צריך כבל עבה ,"שיעביר את הזרם".... כי זה לא תמיד נכון.

אבל האם יכול להיות מצב שאם נשים כבל עבה "מידי" כשההנגדות שלו נמוכה על "העודף עובי" יתיישב רעש מיותר שבכבל פחות עבה זה היה נמנע..

אשמח לתובנות מבעלי ניסיון וידע...

ובחייאת - תימנעו בבקשה ממלחמות עולם...

תודה!

איתי

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
אין שום נתון חשמלי של המכשיר שיעזור לך בבחירת הכבל ,למעט צרכן כבד שלא יתאים לו חוט של מנורת לילה של איקאה ,באמת כפי שציננת מקובל לתת למגברים כבלים טיפה יותר עבים ,והרבה פעמים אפילו סוליד קור עבים כי מיצרים טיפה יותר פאנצ בבס ,לגבי הפרונט אנד ,בדרך כלל אין מגבלה ,תשים מה שאתה רוצה לפי האוזן ,אבל בכל זאת יש כמה קונצים שנרכשים עם הניסיון ,כמו למשל מה המשמעות של כבלי אלומיניום על הצליל ודברים כאלו ,אבל אלו דברים שבאים עם הנסיון והמיבחר שיש לך בבית ,אם תגיד מה מפריע לך בצליל הנוכחי ,אולי אפשר לעזור לך בעצה ובדוגמה.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
אין שום נתון חשמלי של המכשיר שיעזור לך בבחירת הכבל ,למעט צרכן כבד שלא יתאים לו חוט של מנורת לילה של איקאה ,באמת כפי שציננת מקובל לתת למגברים כבלים טיפה יותר עבים ,והרבה פעמים אפילו סוליד קור עבים כי מיצרים טיפה יותר פאנצ בבס ,לגבי הפרונט אנד ,בדרך כלל אין מגבלה ,תשים מה שאתה רוצה לפי האוזן ,אבל בכל זאת יש כמה קונצים שנרכשים עם הניסיון ,כמו למשל מה המשמעות של כבלי אלומיניום על הצליל ודברים כאלו ,אבל אלו דברים שבאים עם הנסיון והמיבחר שיש לך בבית ,אם תגיד מה מפריע לך בצליל הנוכחי ,אולי אפשר לעזור לך בעצה ובדוגמה.

תודה שניצל, אני שואל את השאלה עבור חבר שאינו פעיל בפורום. עד כה השאלתי לו מספר כבלים "עודפים" שהיו לי מסוגים שונים (גם ברמתם) אבל עכשיו הוא הגיע למסקנה שהגיע העת לטפל בחשמל.
עכשיו הוא שואל מאיפה להתחיל... איך ידע איזה כבל מתאים? יכול לנסות נניח 3-4 מיצרנים שונים (אני אופטימי), יש לזכור שצריך כבל לנגן / ממיר/ קדם / מגבר כח. איזה יבואן יתן לו מספר כבלים בו זמנית להאזנה בת יותר משעה-שעתיים.
מדובר במערכת ברמה גבוהה.

בקיצור - מאיפה מתחילים?
אשמח לשמוע מנסיונך.

תודה

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
1. שייבדוק כמה כבלים ויתחיל מהקומפקט, שם ההשפעה גדולה ביותר.
2. מצא מה הכי טוב לו שם? שיקנה.
3. שימשיך בקדם מגבר וחוזר חלילה.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
לא חסרים יבואנים שאפשר להשאיל מהם כבלים לבדיקה.
תרצה המלצות בשמחה בפרטי.

רק קח בחשבון, שכבל חשמל טוב עולה בהתאם.
ציינת שהמערכת ברמה גבוהה, פרט קצת מה מו מי.
מה התקציב? זה יעזור לחברה כאן להכווין אותך.

מהיכן בארץ?
יש לי כרגע כמה כבלים שלא בשימוש. תרצה לעשות בדיקה אשמח לעזור.
ההצעה תקפה לכמה ימים הקרובים מקס' שבוע.
אח"כ הכל יחזור לשימוש.

נערך לאחרונה ב:

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
תודה גיא,
ראשית כפי שציינתי השאלה היא בשם חבר שלי שאינו חבר בפורום..ואני מניח שסיבותיו עימו.
מסיבה זו לא אפרסם את פריטי המערכת שלו.

מבחינה כספית אני לא חושב שיש כאן מיגבלה בגבול ההגיון (שלי ), נניח 5000-6000 לכבל במחירי Retail . אמרתי כבר שמדובר במערכת איכותית ויקרה וברור לו שצריך להשקיע כדי לנצל את הציוד שברשותו.

שמות של יבואנים אני מכיר - חלקם גם אישית, אבל אני לא יודע אם יש יבואן שיכול לתת 3-4 כבלים (שעברו ברייק) מבלי לשתק את מערכת ההדגמה שלו...

לגבי הצעתך- אני מאד מעריך הצעתך, האם תוכל לומר באילו כבלי חשמל מדובר.
אציע זאת לחבר- הוא ממרכז הארץ. (ובעל אמצעי תחבורה).

תודה

איתי

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
תודה גיא,
ראשית כפי שציינתי השאלה היא בשם חבר שלי שאינו חבר בפורום..ואני מניח שסיבותיו עימו.
מסיבה זו לא אפרסם את פריטי המערכת שלו.

מבחינה כספית אני לא חושב שיש כאן מיגבלה בגבול ההגיון (שלי ), נניח 5000-6000 לכבל במחירי Retail . אמרתי כבר שמדובר במערכת איכותית ויקרה וברור לו שצריך להשקיע כדי לנצל את הציוד שברשותו.

שמות של יבואנים אני מכיר - חלקם גם אישית, אבל אני לא יודע אם יש יבואן שיכול לתת 3-4 כבלים (שעברו ברייק) מבלי לשתק את מערכת ההדגמה שלו...

לגבי הצעתך- אני מאד מעריך הצעתך, האם תוכל לומר באילו כבלי חשמל מדובר.
אציע זאת לחבר- הוא ממרכז הארץ. (ובעל אמצעי תחבורה).

תודה

איתי

שולח לך לפרטי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור