האם זהו סוף המרוץ הטכנולוגי? – דעה אישית

dtown

מנהל
צוות האתר
מעורבות
751
נקודות
113

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אפל הבינה כבר מזמן שהחומרה היא לא השלב האחרון ממנו מרוויחים, אלא היא הפלטפורמה שמהווה רק בסיס לאינספור אפשרויות רווח מצריכה.

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
אי אפשר להמשיך למזער ולדחוף תכונות וטכנולוגיות לנצח , ברור שיגיעו בעתיד מן הסתם לקצה גבול היכולת . מה גם שככל שהמכשירים נעשים קטנים יותר כך קשה לתפעל אותם או ליהנות מהם . אך מצד שני כל זמן שאנשים ממשיכים להתלהב מכל השטויות האלה כמו שבט נידח באפריקה שנחשף בפעם הראשונה לטכנולוגיה מערבית , אני בטוח שתמיד ימצאו משהו חדש לדחוף להם , גם אם זה לא בהכרח מתבטא בחדשנות טכנולוגית או עיצוב פיזי , אלא יותר בכיוון של שירות כלשהו . אני שמח שאני מחוץ למירוץ הדבילי הזה , יש לי נייד ישן שמשמש אותי לשיחות וסמס בלבד , וכל המוזיקה והוידאו ומסכי המגע והצפצופים והאנימציות לא מעניינים אותי בכלל. כל התעשייה הזו מתבססת בעיקרה על סחיטת כסף מהעדר , כאשר החדשנות הטכנולוגית היא המשכוכית .

hbs

חבר משקיען
מעורבות
9
נקודות
18
ללא ספק זה מעייף ואנחנו אף פעם לא נכנסים למצב מנוחה.
הגיע הזמן שננצל קודם כל את הפוטנציאל של המכשיר שלנו עד הסוף לפני שנרוץ להחליף.

nirmv

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
8
זה שחברות מוציאות טלפון חדש כל שנה לא אומר שאתה חייב להחליף כל שנה.
למעשה, חברות הטלפון יודעות שמחזור ההחלפה הוא בערך של 3 שנים, זה אומר ששליש מהאוכלוסיה מחליף טלפון כל שנה, וזה המון.
הטכנולוגיה תמשיך להשתכלל בגלל ש-א' יש מה להשתכלל, ב' יש תחרות, ג' זה מה שהיצרנים יודעים לעשות הכי טוב.

מה יש להשתכלל ? בהמון דברים. המצלמה של הטלפון עדיין גרועה ביחס למצלמות ייעודיות, בהחלט יש מה לשפר כאן, יכולות עיבוד, המעבד יכול להיות הרבה יותר זריז ומהיר, מה שיאפשר אפליקציות יפות יותר, משחקים כבדים יותר, יכולות של זיהוי תמונה, זיהוי דיבור, חיבור קבוע אונליין wimax וכו', ממשקים חדשים ונוחים יותר, אמצעי שמע וראיה (רמקול ומסך), אינטגרציה טובה יותר עם המחשב האישי ועם הטלויזיה, מוצרים זולים יותר - הורדת הסמארטפון לעם, והכי חשוב - ז מ ן ס ו ל ל ה א ר ו ך י ו ת ר (הפיצ'ר הכי מבוקש).

לדעתי השוק הזה הולך להיות מטורף, והטירוף רק יגדל. בקיצור אני ממש ממש לא מסכים עם כותב המאמר הזה, הסמארטפון הוא רק בתחילת הדרך.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
דווקא ה"פיצ'ר הכי מבוקש" - זמן סוללה, לא ממש השתפר בשנים האחרונות...

א

אורח

אורח
החומרה מתקדמת בקצב מטורף
תרשו לי לסטות מהטלפונים לרגע.

לא מזמן קניתי פיליפס 8404 מגבר משובח של דנון ואקסטרימר. (ורמקולים של קף)

שבוע שעבר קניתי מצלמת ווידאו TM700 עם 60FPS שהאקסטרימר לא יכול לנגן והמחשב בקושי מזיז.

וכבר,תלת מימד עומד בפתח עם HDMI 1.4

להחליף את הדנון הטלוויזיה והאקסטרימר?

הטכנולוגיה טסהאבל לא נשדרג עד לשלב הבשלות של הטכנולוגיה החדשה ועד שיצאו תכנים בתלת מימד להורדה באינטרנט אני לא מעז לחשוב על שידרוג.

איתי_הגיתי

חבר משקיען
מעורבות
48
נקודות
48
חסר בכתבה משהו "קטן".
האייפון הרג את הנוקייה.
אם קודם היינו עם מכשירים דור קודם שלא עשו כלום, או עשו לא נכון (ניסיתם להכניס כתובת ל GPS בנוקייה?),
עכשיו אנחנו עם פלטפורמה שהיא מחשב קטן בכף היד, שעושה גם שיחות טלפון.
נוקייה לא יודעים עדיין לעשות OS, והם נשארו עם מכשיר טלפון ופיטשרים מהדור הקודם,
שזה אולי טוב לחלק מהאוכלוסייה אבל לא רלוונטי לשאר.
מרוץ הפיטשרים המטורף נבע בחלקו מכך שכדי למשוך לקוחות לבוטקה שלהם, היצרנים שידרגו ללא סוף ויצרו
לו"ז של החלפה כל שנה אחרת את לא קול.
מה שכמובן מחוסר ביסוס כי גם הטלפונים החדשים שלהם היו USELESS.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
חסר בכתבה משהו "קטן".
האייפון הרג את הנוקייה.
אם קודם היינו עם מכשירים דור קודם שלא עשו כלום, או עשו לא נכון (ניסיתם להכניס כתובת ל GPS בנוקייה?),
עכשיו אנחנו עם פלטפורמה שהיא מחשב קטן בכף היד, שעושה גם שיחות טלפון.
נוקייה לא יודעים עדיין לעשות OS, והם נשארו עם מכשיר טלפון ופיטשרים מהדור הקודם,
שזה אולי טוב לחלק מהאוכלוסייה אבל לא רלוונטי לשאר.
מרוץ הפיטשרים המטורף נבע בחלקו מכך שכדי למשוך לקוחות לבוטקה שלהם, היצרנים שידרגו ללא סוף ויצרו
לו"ז של החלפה כל שנה אחרת את לא קול.
מה שכמובן מחוסר ביסוס כי גם הטלפונים החדשים שלהם היו USELESS.

האיפון לא הרג אף חברה - החברות הרגו את המכירות לבד.
במקום לחשוב מה הלקוח צריך ורוצה החברות הוסיפו כל מני אפשרויות לא נוחות: כמו מעבד מהיר יותר שגומר סוללות בפחות מיום עבודה
GPS למכשיר עם מסך קטן וממשק לא נוח להכנסת כתובת ולניווט
WIFI למכשיר שקשה לגלוש בו לאינטרנט
ויש עוד דוגמאות

מה שאפל הכניסה זו צורת חשיבה שונה על הנוחות השימוש והסטייל - כעת חברות כמו גוגל, נוקיה ואחרות הולכות לכיוון הזה - לדעתי עדיין בצעדים קטניים.

יש עוד הרבה נקודות לשיפור שאנחו כלקוחות רוצים - אני מקווה שהטלפונים בעתיד ילכו לכיוון כזה, אבל אני עדיין לא אופטימי

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אני חושב שהרעיון כאן הוא לא שצריך להפסיק את המשך הפיתוח וההתחדשות הטכנולוגית, אלא שהחברות מבינות שהתמקדות רק בפיתוח חומרה ומכירת מוצר קצה כבר לא תביא להן את הרווח המיוחל.
מודל הרווח עובר ממכירת מוצרים, אל מכירת תוכן שמיועד עבור המוצרים הללו.

מכירת המכשירים לא תיפסק, אבל מהיום, החברות חושבות היטב על השלב שאחרי מכירת המוצר, כיצד ניתן להמשיך ולהרוויח ממנו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור