האם העין שלנו יכולה להבדיל בין HDR ל-FHD?

roshim

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
כלומר האם ההבדל הוא עד כדי כך שעין של אדם סביר תראה הבדל ללא בעיה בין שני הרזולוציות?

לדוגמא בסרטים ו/או במשחקים של קונסולות בשידורי HD..

תודה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
זה תלוי בגודל המסך ובמרחק הצפיה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אכן יש מצב להבחין במרחק וגודל מסך זה, גם אם לא מדובר בהבדל של שמיים וארץ.
אם היה מדובר, למשל, על מסך 42", אזי היה קשה יותר להבחין בהבדלים.

roshim

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ראשית ברצוני להגיד תודה על ההתייחסות...

דבר שני,
אז אני לא מבין מה כל הרעש מכל נושא ה FULL HD...

אם העין כמעט ולא רואה הבדל בין HD READY ל- FULL HD, מה הסיבה לרכוש מסך FHD ולשלם כמה אלפים טובים יותר, כאשר מסך אם אותם נתונים בדיוק למעט כך שהוא HDR, יעלה כמה אלפים טובים של שקלים פחות??

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
התשובה תלויה בגודל המסך ובמרחק צפיה, למשל עבור מסך 32" במרחק 3 מטרים זה אכן לא מצדיק.

roshim

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני חושב שאני מבין למה אתה מתכוון..

כלומר אתה אומר שמסך 50' ממרחק של 3 מטר מצדיק את התוספת לFHD כי התמונה תהיה טובה יותר, אבל מאותו מרחק עם מסך קטן יותר כמעט ולא יראו את ההבדל אז אין כ"כ הצדקה לרכישה של FHD, נכון?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הכל עיניין אישי יש אנשים שמוכנים לשלם הרבה כסף כדי לקבל תוספת איכות גם אם היא לא גדולה ויש אחרים שזה פחות חשוב להם.

roshim

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
הכל עיניין אישי יש אנשים שמוכנים לשלם הרבה כסף כדי לקבל תוספת איכות גם אם היא לא גדולה ויש אחרים שזה פחות חשוב להם.

זה ברור לי, כל אחד ומה שהוא רואה לנכון..

אבל לעניין מה שליאור אמר (יחס מרחק/ איכות), האמת היא שHDR וFHD אין כמעט הבדל, למעט מסך גדול ממרחק קטן ובמקרה כזה אכן יש עניין ברכישת מסך FHD.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
זה עדיין לא משנה את מה שאמרתי :)

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
עד 42 אינץ' מדובר יותר בקטע פסיכולוגי של לקנות את הכי חדיש.
מעבר לכך זה יותר משמעותי. ובכל זאת, יש גם מקרנים בהם צופים על מסך 100 אינץ' שהם HDR ורואים מצויין.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רוי.

אם ההבדלים קיימים לפסיכולוגיה אין כאן מקום. ישנם אנשים {וידאופילים מיומנים} שיבחינו בהבדלים גם במסכי 32 אינטש. אני מכיר שניים כאילו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור