האם האזנה אצלנו בבית מעוותת לעומת האזנה אצל חברים?

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
הייתכן שכשאנו מאזינים בבית אנו לוקים בסלחנות יתר לעומת האזנה בחוץ ?הייתכן שההתיחסות שלנו לצלילים המופקים בבית היא כאל ה"קנה מידה הנכון" ,ועל כל המערכות בחוץ להתאים את יכולתם לקנה מידה העקום שלנו בכדי לקבל מאיתנו התיחסות חיובית ?
הייתכן שאצלנו כמות המיד, הגבוהים והבסים ,הוא הקוקטייל הנכון ,ורצוי שכל השאר יתאימו את התערובת שלהם "לרצפט הנכון" שלנו אם הם רוצים ללכת בדרך הישר ?
בקיצור השאלה ,האם רק מערכת שמנגנת קרוב לצלילי המערכת שלנו בגלל ההרגל העמוק שיש לנו מהבית עוברת את המבחן ?
או שלחליפין נחנו ביכולת הפסיכולוגית והנפשית להודות שיש מערכות טובות משלנו ,או לפחות שונות ומענינות לא פחות?
אני באופן אישי כמובן לא חף מהחולשה הזו ,ולמרות שאצלי זה לא ממש קריטי ,כלומר ,רוב המערכות המודרניות והמושקעות נשמעות כנראה יותר טוב מאשר אצלי ,יותר נכונות ,יותר מהירות ,אבל מצד שני ,גם שאני הולך למסעדת שף ,אין מצב שאני לא מבקש מלח ,פילפל שחור ,ולימון באופן אוטומטי ,למה ? כי ככה אני אוהב ,וזה מה שיש אצלי ,למרות שהרוב יגידו שמלוח ,חמוץ ,וחריף .
אבל מה כן?אני יודע להעריך מנה מאוזנת בטעמה כמו שעשה השף עם תפוחי אדמה קטנים וחתוכים ,בעוד שאצלי כל תפוח אדמה בגודל של כדורגל ,
האמת! אני ממש אוהב לשמוע מערכות כאלו אצל חברים !
ואין לי את "תגובת הרחמים" של המסכן שלא שומע כמוני ,מה דעתכם בעניין?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113
שמע, כשאני שומע אצל חברים אחרים אני תמיד משתדל להיות ניטרלי כמה שניתן.
אם זאת, תמיד יש דברים / יכולות / תכונות ספציפיות שאני מחפש לקבל שאני רגיל אליהן אצלי והינן הבסיס עבורי בכל מערכת מושקעת ומכובדת.
שמעתי לא מזמן לראשונה מערכת של מכר משותף. מערכת סופר מושקעת, יש שם הכל מהכל וברמה גבוהה מאוד.
כששאל את דעתי השבתי ושיבחתי את התכונה החיובית שהכי בלטה לדעתי. על הדברים הפחות טובים לטעמי / דעתי לא דיברתי. למה? כי זה מכר ולא חבר קרוב בתחום.
לעומת זאת, אצלך למשל, אריק, נמר ועוד כמה חברים אני מרגיש חופשי לגמרי לומר הכל. ואני עושה זאת לחיוב ולשלילה ואתם יודעים זאת. הכל פתוח. אין העלבויות ואין כלום.
יש הרבה בדבריך, הרי בסוף כל אחד מכוון את הציוד שלו לטעם שלו ובעת ביקור אצל אחרים אתה בא עם האוזניים מכיולות כבר.
לדעת להפריד בין מה שיש ורגילים מהבית צריך להחליט מראש אם משווים לבית או שפשוט שומעים את המערכת של החבר נטו בלי קשר למה יש ורגילים מהבית.
אני למשל לא חושב שאצלי התוצאה מושלמת ואין יותר מה לשפר, כשאני שומע אצל אחרים אם אצלם יש תכונה / יכולות ספציפית שטובה יותר מאצלי אני מתייחס לזה לרוב מתפתח דיון.

בקיצור, זה עניין של state of mind שכל אחד עושה עם עצמו או שלא.

נערך לאחרונה ב:

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
בכל פעם שאני חוזר הביתה משמיעה של מערכת מושקעת ומאוזנת, לוקח לי זמן עד שאני מסוגל ליהנות שוב משלי. צא ולמד: לא, אין כל סלחנות, וודאי שלא סלחנות יתר לבייבי שלנו בבית.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
הזדמן לי לשמוע כמה מערכות טובות.
מצד אחד הערכתי את איכותן אך מצד שני ברור לי שהן לא מתאימות לצרכי / אילוצי חדר או לטעמי האישי.
בעיני אין סתירה בין הדברים.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
הערך המוסף מבחינתי בהתנסות כזאת היא מה הייתי רוצה לקחת ולשפר אצלי.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
בחלק מהמקרים מצאתי שחברים שהגיעו אלי הבייתה, היו בעלי אוזני עטלף.
כשהגעתי אליהם לשמוע, הסתקרנתי להיכן נעלמה יכולת השמיעה שלהם;)
כנראה שזה עובד גם בכיוון ההפוך...
אנחנו כנראה מתרגלים למה שאנחנו שומעים בבית, וחלק מאיתנו מחפשים את אותם דברים במערכות אחרות.
אני חושב שיכולת הבחנה נכונה, דורשת ניסיון (הרבה ממנו) יחד עם שיפוט אובייקטיווי.

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
ממש לא ,אתמול שמעתי מע' שבקלות הייתי חי איתה שנים ארוכות.דהיינו אהבתי אותה כמו את שלי.לעומת זאת שמעתי מערכות אחרות מצוינות, אבל לא הייתי חי איתן.דהיינו, נהנתי לשמוע פן אחר של הגשת המוזיקה. ולכן כשאני שומע אצלי בבית ואם מגיע חבר ,זו הגישה שלי לשמוע ולהשמיע .אין לי עניים ואוזניים במקומות אחרים.אני רק יכול לפרגן להם.
(כמובן אם אני נהנה)

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
הטבע שלי (ע"ע רשמיי מהביקור אצל נמר) גורם לי תמיד לשמוע גם את כל מה שלא טוב במערכת.
וזה משהו שאני חי אתו כל הזמן על המערכת שלי. אני יודע בדיוק מה לא טוב בה ושומע את זה כל הזמן.

כשאני מבקר אצל חבר, זה בדיוק אותו דבר.
שם בדר"כ אני אומר את כל מה שטוב. את כל מה שלא טוב אני או שומר לעצמי או אומר לו בפנים.
תלוי מי החבר, אם הוא שאל אותי לדעתי או לא, ויכולת ההערכה שלי מה תהיה התגובה שלו אם אומר לו.

העניין הוא שהאהבה שלי למוזיקה מאוד חזקה, ולכן לגבי הבעיות במערכת שלי אני:
א. מתרגל
ב. יודע שלתקן אותן יעלה לי המון כסף שבדר"כ אין לי
ג. חושב על סעיף ב' וממשיך להתרגל

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
השאלה היא מהי דרך הישר? האם הבעת חוות דעת נטולת אינטרסים היא דבר רע או שהעברת ביקורת בגלל יצר זה או אחר כדי לשחרר אגרסיה כזו או אחרת? לצערי לפי מה שאני מרגיש החוות דעת לפעמים משוחדת ב80 אחוז מהמקרים. תסביר לבן אדם מהרחוב שיש לך מערכת בעשרות אלפי שקלים והוא יגיד לך שדפקו אותך ושהטרנזיסטור שלו יותר טוב (רק 100 שקל בהום סנטר, מבצע 1+1). ששואלים אותי לפעמים תראה איך הוא או היא מתלבשים, אוכלים, מה הם עושים, קונים וכדומה ואני, בלי בושה, עונה מה איכפת לכם, כל עוד אותו בן אדם לא פוגע באף אחד אז שיעשה מה שהוא רוצה. כל אחד עם הטעם שלו, הרצון שלו ובמקרה הזה השמיעה שלו. אין בכדור הארץ (ככול הידוע לי) סופרמן, באטמן או ספיידרמן שיכול לקבוע בוודאות אבסולוטית מה אנחנו אמורים לשמוע ומה לא וטוב שכך, הפורמים היו משעממים מאוד אם כולם היו מסכימים עם כולם כל הזמן.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
הטבע שלי (ע"ע רשמיי מהביקור אצל נמר) גורם לי תמיד לשמוע גם את כל מה שלא טוב במערכת.
וזה משהו שאני חי אתו כל הזמן על המערכת שלי. אני יודע בדיוק מה לא טוב בה ושומע את זה כל הזמן.

כשאני מבקר אצל חבר, זה בדיוק אותו דבר.
שם בדר"כ אני אומר את כל מה שטוב. את כל מה שלא טוב אני או שומר לעצמי או אומר לו בפנים.
תלוי מי החבר, אם הוא שאל אותי לדעתי או לא, ויכולת ההערכה שלי מה תהיה התגובה שלו אם אומר לו.

העניין הוא שהאהבה שלי למוזיקה מאוד חזקה, ולכן לגבי הבעיות במערכת שלי אני:
א. מתרגל
ב. יודע שלתקן אותן יעלה לי המון כסף שבדר"כ אין לי
ג. חושב על סעיף ב' וממשיך להתרגל

רק באמצעות רפרנס יודעים מה בדיוק חסר ומה לא, הפשרה הנכונה היא איפה שהוא בשליש החיובי של האיכות.

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
שאלה לעינין , לפי דעתי יש מקרים שיש לחסוך בביקורות אם הבן אדם לא רוצה בהם . לפעמים גם הבן אדם מודע לחסרונות ולא רוצה להתדיין עליהם , ולא רוצה איזה הדרכה .

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
זה ממש לא קבוע ... יש מערכות ששמעתי שנשמעות לי ממש נהדר ובחפץ לב הייתי משנע אותם אלי, ואחרות מושקעות שלא אהבתי בכלל.
נכון שיש כיוון שאני יותר אוהב במערכות ולא משנה איפה אני שומע (רמז : זה לא הכיוון הקליני או אנליטי או איך שלא קוראים להן).
מה שכן - המוסיקה אצל הרבה אודיופילים ממש מ****ת לטעמי. יושבים ומתמוגגים רבע שעה מפריטת מיתר בודד. לא לטעמי. הכי אני אוהב זה לא רק להתעסק בטכניקה אלא לגלות אצלם מוסיקה שאני לא מכיר ולגלות להם מוסיקה שהם לא מכירים. לדוגמה : כבר כמה אנשים ואפילו נמרים התלהבו מג'יימס קרטר שהכרתי להם והעונג כולו שלי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור