האזנתי אתמול למערכת שמע טובה מאוד...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
...אחת לשבועיים, אני מאזין למערכת שמע או לרכיב המסקרן אותי. אתמול האזנתי במשך כמה שעות, לסט רמקולים YG Acoustics Kipod Studio. הקיפוד סטודיו הוא רמקול רצפתי קומפקטי, הכולל סאבוופר אקטיבי ומוניטור. במוניטור טוויטר "1 Vifa ring-radiator ומיד- וופר "5.25 מסדרת הרווליטור של ScanSpeak. רכיבי הקרוסאובר כנראה (לא נבדק) של חברת מונדורף הגרמנית. התיבה עשוייה מאלומיניום מעובד ב- CNC, הגימור הוא אלומיניום מוברש כסוף. זוג המוניטורים מונחים בגאון על זוג סאבוופרים מוגברים, שתיבתם עשויה ומגומרת זהה למוניטורים. בכל תיבה סאבוופר "8 של ScanSpeak ומגבר 200W של אייפקס. בחלק האחורי של הסאבוופר קיימים כיווני קרוסאובר לסאב ולסטיליטים, כיווני Gain, שינוי פאזה והבלטת בס עם אפשרות לשנות את התדר.
מחיר המחירון המומלץ לצרכן האמריקאי הוא $38,000 לזוג. בעל המערכת ביקש להשאר באלמוניותו, בדומה לרוב האנשים אצלם אני מתארח. אציין שחדר האזנה בינוני (כ- 28 מטרים), מחיאת כף אישרה שהוא חי. קירות החדר בנויים מגבס ומבלוקים, יש בו מספר חלונות זכוכית. למגבר הטרנזיסטורי הספק של 200W לערוץ. מקור השמע הוא CD/SACD, האזנו רק לתקליטורי קומפקט דיסק, 12 קטעי ג'אז/בלוז ומעט מוזיקה קלאסית. לפני האזנה, שיניתי את כיוון, מיקום וזווית הרמקולים כלפי ה- sweet spot, כדי לקבל איזון טונלי ובמת צליל אופטימליים. במהלך האזנה שונו ה-Gain וההדגשה של הבס מספר פעמים, עד למציאת התאמה טובה לחדר האזנה.

מהרגע הראשון הבחנתי שמדובר ברמקולים מיוחדים, בעלי תיבה כמעט "מתה" לחלוטין. הפרוט, הצלילות והדיוק הטונאלי הם שניים רק להופעה חיה, מהטובים ביותר ששמעתי בכל קטגוריית מחיר. במת הצליל תלת- ממדית, עמוקה ורחבה, אך לא גבוהה כמו בדיינאודיו טמפטיישן או כמו במרטין לוגאן סאמיט. גודל הכלים מציאותי, הסידור שלהם במרחב מוחשי מאוד, כמעט ויכולתי לגעת בהם. הסאבוופר משתלב יפה מאוד עם המוניטור, הוא מהיר ומדוייק במידה נכונה, משחזר פעימה של בערך 25 הרץ. למרות איכותו הגבוהה מאוד המתוארת לעיל, היה חסר לי מעט התקפיות וחבטה במיד- בס (50- 70 הרץ).
הקטע "My God Called Me This Morning" מתוך הדיסק "Standing in the Safety Zone" של ה- The Fairfield Four, משוחזר בטבעיות מדהימה, התקשתי למצוא טעויות בשירה ובקולות. כינור ופסנתר נשמעים בקיפוד סטודיו במהירות ובקצב הנכונים, הם ברורים מאוד, ללא שמץ של צרידות, נפיחות בחלק התחתון או צרימה בחלק העליון.
אני לא יכול לחשוב על דרך טובה יותר לכתוב את משפט הסיכום: הקיפוד סטודיו הוא רמקול רצפתי יוצא מן הכלל. לא מושלם (מי כן?), אך לבטח, אחד מהטובים ביותר שהאזנתי להם עד היום.

פרטים נוספים באתר היצרן:
http://www.yg-acoustics.com/main.html

תומר צין

תמונות מצורפות

• YG-Acoustics-AVSF-1.jpg
    YG-Acoustics-AVSF-1.jpg
    KB 44.8 · צפיות: 592
נערך לאחרונה ב:

Sonus

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
0
לא הרגשת חדות יתרה בטוויטר?
לי זה היה מוזר ברמת מחיר כזו. אולי ההגברה לא התאימה.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
לא הרגשת חדות יתרה בטוויטר?
לי זה היה מוזר ברמת מחיר כזו. אולי ההגברה לא התאימה.

הטוויטר Vifa ring-radiator נחשב בעיני רבים לטוויטר חם ולא מספיק מפורט. כך הוא נשמע לי ב-KRELL LAT-1, בקרמונה של סונוס פבר וברמקולים אחרים. היו לי קצת חששות לגביו לפני האזנה. בקיפוד סטודיו הטרבל מאוזן נכון- לא אנליטי ויבש ולא חם ואפל. טבעי, מפורט ומאוורר. בשום דיסק הוא לא נשמע חד.

תומר

odi

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
הקיפוד..

איפה אפשר להאזין וכמה עולה התענוג?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הם יושבים באור יהודה אם אינני טועה, רצוי לתאם הדגמה מראש.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,094
נקודות
113
למיטב הבנתי לחברה הצלחה לא מבוטלת ביפן, שם הרמקול התקבל בתגובות חיוביות ביותר.

yoavgeva

עוסק בתחום
מעורבות
23
נקודות
3
תיקון של טעות נפוצה, באשמתנו

שלום לחברי הפורום!
תודה לתומר על הביקורת המדוייקת לטעמי, והמפורטת.

ברצוני לתקן טעות נפוצה לגבי החברה (בתגובה להודעתו של נמר), שלצערי לא השכלנו להבהיר באתר האינטרנט:
החברה אמנם רשמית קיימת גם בישראל, אולם כמעט ואין שם פעילות יותר, משום שאינני מרבה לבקר בישראל יותר. לכל צורך ועניין מעשי, אנו יושבים בדנוור בלבד.

אגב, אנצל את ההזדמנות להסביר מדוע הטוויטר לא נשמע צווחני כמו הגירסה הסטנדרטית שלו, אלא מדוייק ונייטראלי:
הטוויטר אמנם מבוסס על Vifa XT, אולם מעבר לצורה החיצונית אין דמיון רב בינו לבין המוצר הסטנדרטי. במקור רציתי להשתמש בטוויטר Scan-Speak R2904 כבסיס לשינויים, אולם בהמלצתם של המהנדסים בדנמרק השתמשנו דווקא בדגם של Vifa כנקודת מוצא למודיפיקציה. ההבדל הוא שהמגנט ברמקול של Scan-Speak לא מאפשר לבצע את השינוי בתיבת התהודה שרצינו. כחלק מן המודיפיקציה, המהנדסים בדנמרק התחייבו להחליף את כל החלקים הפנימיים בטוויטר של Vifa כך שיהיו באותה רמה לפחות כמו בטוויטר של Scan-Speak.
אגב - נקודה מעניינת - גם בטוויטר החדש של Sonus Faber Stradivari מדובר ביחידה של Vifa, אלא שמטעמים שיווקיים הוחלף בה ה-Phase plug כך שייראה כמו זה של Scan-Speak. אנו לא עשינו זאת משום שהפלאג המתכתי סובל מעט מזרמים חשמליים פרזיטיים המסתובבים בו בהשראת הסליל. אולם, בפירוש דאגנו למלא את הפלאג הפלסטי שבגירסה של Vifa כך שלא יהיה חלול ולא יסבול מחולשה מכאנית.
אני מצטער אם הייתי טכני מדי, אולם נראה לי שבפורום זה אנשים מתעניינים בחלקים פנימיים מאד, ולכן רציתי לתת תשובה מפורטת.
בתודה ובברכה,
יואב גבע
מנכ"ל YG Acoustics

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
תודה יואב.

אשמח להיתארח אצלכם בדנוור אם אהיה שם.:)

הציוד מעניין מאוד וכמו שאני מבין גם איכותי ביותר ומקבל ביקורות מדהימות, יהיה מעניין לשמוע כמה מוצרים שלכם ולתת את חוות דעתי ליושבים בארץ הקודש.

ישר כח ופרנסה טובה(ורד)

yoavgeva

עוסק בתחום
מעורבות
23
נקודות
3
אנו שמחים מאד לארח מבקרים מישראל

שלום נמר, ושלום לשאר החברים!
אנו שמחים לארח כל חבר המבקר באזורנו, ולהדגים את הציוד. נא להתקשר מראש כדי לוודא שאני בארה"ב באותה עת (אני נאלץ לנסוע ליפן/סין פעמים רבות בשנה).
תודה!
יואב

rahoz

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לא חייבים לצלוח את האטלנטי-

על מנת לשמוע, ראיתי שיש דילר פה קרוב- בטורקיה / איסטנבול (זה כמעט כמו.... אור יהודה :rolleyes: ).

יואב, האם יודע לומר מה נמצא אצלו בתצוגה להשמעה?

yoavgeva

עוסק בתחום
מעורבות
23
נקודות
3
שלום rahoz!
הרעיון שלך הוא נהדר לדעתי, משום שהמפיץ בטורקיה הוא אחד המוצלחים יותר שלנו.
מדובר באדם בשם Tunc (מבוטא טונץ'), שהוא בעברו נגן גיטרה באס מעולה. הוא דובר אנגלית באופן שוטף.
להלן המערכת שאצלו בחדר ההשמעה:
CD ומגבר של Krell מסדרת Evolution: דגמים 505, 1 ו-2.
רמקול Anat Reference Studio (עדיין לא מהדור החדש, משום שעד עתה יכולנו לספק רק למפיצים הגדולים ביותר. בקרוב גם אליו יגיע הדור החדש).
באתר שלי (www.yg-acoustics.com), במסך Where to buy, יש לינק לאתר שלו וכן מספר טלפון.
בברכה,
יואב

gtr

חבר משקיען
מעורבות
473
נקודות
83
הי

האמת-עושה חם בלב.
כל הכבוד.(Y)

יש מצב שתהיה פעם הדגמה בארץ הקודש,באחת התערוכות השנתיות?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שלום נמר, ושלום לשאר החברים!
אנו שמחים לארח כל חבר המבקר באזורנו, ולהדגים את הציוד. נא להתקשר מראש כדי לוודא שאני בארה"ב באותה עת (אני נאלץ לנסוע ליפן/סין פעמים רבות בשנה).
תודה!
יואב

יואב,

אתה יכול לספר על שיתוף הפעולה שלך עם מייקרוסופט?

תומר

yoavgeva

עוסק בתחום
מעורבות
23
נקודות
3
תשובה ל-gtr ולתומר

היי וסליחה על העיכוב בתשובה!
ל-gtr: אני ממעט באחרונה לבקר בישראל, אולם בביקור הבא אדאג להביא עמי רמקול ולהדגים. אני בספק אם הביקור יחפוף לתערוכה זו או אחרת, אולם גם במידה ולא תהיה חפיפה אבקשכם לסייע בארגון מפגש, במידה ותסכימו לכך.
לתומר: אני מניח שאתה מתכוון לשת"פ עם Apple (תקן אותי אם אני טועה). מה שקרה שם הוא כדלקמן:
Apple רצו לחשוף ביפן את הטכנולוגיה לפיזור סאונד ברחבי הבית. למעשה הטכנולוגיה קיימת כבר זמן-מה, אולם עפ"י מה שהסבירו לי מדובר בדור חדש שהוא ידידותי הרבה יותר למשתמשים חובבנים ולא רק למתקינים מקצועיים, וכן שמספק איכות צליל משופרת.
לצורך ההדגמה, Apple רצו מערכת שמע טובה ע"מ להדגים את איכות הצליל שהטכנולוגיה מספקת. הם פנו ליועץ שהוא מבקר אודיו מקומי מפורסם בשם Hiromi Wada, שהוא בעברו אחד מנגני הבאס המפורסמים ביפן, ומדגים יפה מול קהל. המבקר המליץ על הרמקול, משום שהוא עצמו לקוח שלי (בעלים של Anat Reference Studio Passive).
דבר נוסף ש-Apple רצו הוא גוון בינ"ל להדגמה (למרות שהיא יועדה רק לשוק היפני, הבינלאומיות נועדה להרשים את הקהל). לכן, המבקר המליץ על Peter Barakan, שאותו הוא מכיר מימיו כמוזיקאי. מדובר במגיש לשעבר ב-MTV Japan, שהוא היום מגיש המהדורה היפנית של תוכנית האקטואליה "60 דקות".
ההדגמה נערכה ביוני בחנות הדגל של Apple ביפן, שנמצאת באיזור גינזה שבטוקיו. זוהי חנות ענקית ומרשימה מאד. לצערי לא נכחתי בהדגמה באופן אישי, אולם המפיץ המקומי ייצג את החברה.
בברכה,
יואב
נ"ב - סליחה על הבורות הטכנית, אולם האם יש דרך לדאוג שאקבל הודעה באי-מייל בכל פעם שמישהו מגיב לשרשור, ואדע להגיב במהרה? תודה!

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
יואב,

התכוונתי כמובן ל- Apple.:)
כמה רמקולים השתתפו בהדגמה של פיזור הצליל?

תומר

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
יואב, אשמח מאוד אם הרמקולים יהיו בהדגמה כזאת או אחרת -אולי בתערוכה הקרובה?

לשאלתך,שים לב שבקישורים יש לך אפשרות לעידכונים בשירשורים שכתבת.
לא יודע אם זה באי-מייל? על זה יכול לענות רק ליאור.
בהצלחה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ניתן להרשם לקבלת עדכונים בשרשור זה (מופיע בתפריט "כלי שרשור" למעלה).

yoavgeva

עוסק בתחום
מעורבות
23
נקודות
3
תשובה לתומר ולעופר, ותודה לליאור

היי חברים!

תשובה לתומר - ההדגמה ב-Apple היתה הדגמת היי-אנד קלאסית, שבה חוברה רק מערכת סטריאו אחת (מגברים וכבלים של Hovland, רמקולים של YG Acoustics), יקרה ואיכותית, למקלט של Apple. המטרה היתה להראות בצורה פשוטה ומובנת שהטכנולוגיה עומדת בסטנדרט של היי אנד.

תשובה לעופר - בהחלט אעדכן ואתאם לפני ביקורי הבא בישראל, מבעוד מועד.

תודה לליאור על הפתרון האלגנטי לראיית תגובות!

בברכה,
יואב גבע
מנכ"ל YG Acoustics

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור