צילום וידאו במצלמות ה DSLR או חסרות המראה הוא עניין די מורכב.
עניין התקציב,פה,הוא אקוטי ויחד עם התקציב הגדרת השימושים והמטרות שלשמן יצולם הוידאו חשובים מאוד.
במידה ומדובר בצילום סרטונים כדי לשתף במדיה החברתית ועם חברים,אני חושב שהכי נוח זול ויעיל זה להשתמש בטלפון הנייד ואולי לעדכן אותו לדגמי 2020 2019,בתלות בתקציב,שמניבים תוצאות טובות בוידאו לשימוש הזה.
מן העבר השני של סקאלת מצלמות הוידאו יש את המצלמות הסמי מקצועיות של סוני,קנון ופנסוניק ויש עוד כמה יצרנים אבל:מדובר בסטים יקרים מאוד שמחירם מתחיל במספרים עם חמש ספרות ומסתיים במאות אלפי שקלים.
ובאמצע: ...
ב 2020 אין מה לחפש בצילום וידאו עם מצלמות DSLR. הן לא שם ומאחר וצילום סטילס לא חשוב הייתי מוריד מהפרק סט DSLR לוידאו ולא משנה של איזה יצרן.
קנון:
גלוי נאות: אני לקוח של קנון כבר ...כמה עשורים ואת דעתי צריך לקחת תחת העובדה שאני "משוחד" בכל מה שקשור ליצרן הזה.
נכון להיום,אמצע יולי 2020,יש לקנון שלוש מצלמות חסרות מראה שהוידאו בהן שווה התיחסות,והן: ה M6II, EOS R וה EOS RP.
לשלושת אלה אין מיצב בחיישן,רק בעדשות וצילום ארוך זמן וללא חצובה בעייתי משהו.
בחודש הבא אמורות לצאת לשוק,ואני מקווה גם בישראל,שתי מצלמות חסרות מראה של קנון ה EOS R6 וה EOS R5.
לשתיהן יש מיצב בחיישן ויכולות וידאו שככל הנראה,ב R5,הולכים להיות הרף העליון של שוק הצילום בחסרות המראה.
אבל... שתי המצלמות האלה,לגוף בלבד, מגרדות מלמעלה תקציב של 10K שקלים ועם עדשה אחת לפחות מעל ל 10K ש"ח ואני לא בטוח שהן הכיוון.
עכשיו ננסה לרדת למחירים קצת יותר "שפויים",שוב בידיעה שהתקציב טרם ננקב.
בטווח המחירים שבין 4000 ל 6000 שקלים יש שני יצרנים שהייתי מציע לחשוב עליהם,סוני ופנסוניק.
לסוני יש את ה A6600 וה A6500. הראשונה היא החדשה יותר,והיקרה יותר,ויש לשתיהן מיצב בחיישן.
לפנסוניק יש את GH5 או ה GH5S שתיהן עם מייצב בחיישן והאחרונה מיועדת יותר לצילום וידאו בלבד.
לסוני חיישן גדול יותר ומערכת פוקוס המובילה בשוק.
לפנסוניק יש חיישן קטן יותר אבל בוידאו זה לא אקוטי.
בצד העדשות: לסוני מבחר גדול מאוד של עדשות של סוני עצמה ושל צד ג' אבל הן יקרות ואפילו מאוד.
לפנסוניק יש מבחר עדשות טוב מאוד וגם הן לא זולות במיוחד אבל קצת יותר זולות מהסדרות הטובות של סוני.
משקל: שני הסטים קלים יחסית,אבל לפנסוניק יש יתרון בגלל עדשות קטנות יותר וקלות משקל יותר מאלה של הסוני,יתרון שיש לו משמעות כשמבקשים לצלם ללא חצובה או גימבל.
אפשר לצלם סירטונים במצלמות,הסוני והפנסוניק,ולהעלות אותם למדיה החברתית ואפילו לשלוח בדואר האלקטרוני לחברים ומשפחה אבל אם זו המטרה: אני לא רואה סיבה להוציא אלפי שקלים על מצלמה יעודית והטלפון הנייד יעשה פה את העבודה.
סרטונים ישר מהמצלמה לא תמיד ראויים לפרסום,לא פעם נדרשת עריכה שלהם וגם התאמה כדי להעלות למדיה החברתית. פה,בעניין העריכה,מדובר בתוכנות עריכה שעולות כסף,חלקן (לחובבים) כמה מאות בודדות של שקלים וחלקם,המקצועיות,קרוב לאלף שקלים לשנה.
לכן,בשיקולי התקציב,צריך לקחת בחשבון רכישת תוכנה עריכה וגם לחשוב אם בכלל יש את הסבלנות והידע להתעסק עם עריכת וידאו. זה נראה קליי קלות כשמשהו אחר עושה את זה זה ממש לא - קלי קלות ומצריך ידע החל מהפעלת מחשב,הפעלת תוכנות העריכה ולא מעט ידע באודיו בוידאו ובטכנולוגיה להקלטה עוד לפני שמעלים לתוכנת העריכה. אם אתה לא שם אז,שוב,ממליץ לחשוב על הטלפון הנייד.
מנחם.