א) זה שיש לך סכום כסף - זה לא אומר שאתה חייב להשקיע את כל הסכום
ב) גוף מצלמה זה רק התחלת עדשות זה הסיפור עדשת טמרון 17-50 F2.8 או קנון 18-135 צריכות לעלות כ 1300 ש"ח באילת.
ג) אין לי מושג על המחירים באילת, היות והרבה מקומות מוכרים באילת במחיר זהה וגם גבוהה לזה שאני מוצא כאן במרכז - כדי לבדוק מחיר שכל מצלמה ועדשה בנפרד - רכישה של קיט לא מוזילה עלויות!
כעת בו נעשב סדר - גוף מצלמה ה 60D של קנון תספק לך את הגוף המוצלח ביותר, ה D5100 וה D5200 של ניקון הן גרסאות נמוכות יותר מול ה 60D כאשר ה D5200 החליפה את ה D5100 וכעת ה D5300 היא הדגם החדש, כך שה D5100 היא מצלמה מומלצת אבל קצת ישנה ובניקון יש שינויים בין הדגמים, כך שה D5200 טובה יותר
בקנון המצב שונה והשינויים בין הגדמים מבחינת איכות התמונה די קטן כך שין ה 600D ל 650D ולה 700D תקבל את אותה איכות תמונה והאמת שגם ב 60D זו אותה איכות תמונה, אבל עם גוף מוצלח יותר.
מעבר לכך עדשות קיט ה 18-55 הן של ניקון והן של קנון הן העדשות הזולות של החברות האלו וכך גם האיכות של העדשות האלו - בסדר ולא יותר מכך, עדשות טובות יותר יכולות לספק חדות טובה יותר מפתח צנצם גדול יותר ולהרכיב עדשת קיט על גוף יותר זה לא למצל את יכולות הגוף.
כמו כן אני עדיין לא הבנתי מה ההגדרה שלך לצילום, מיקצועי - אז קשה לי להגיד לך איזה גוף באמת מתאים לך.
אם אתה רוצה להתקדם בתחביב (גם בצורה רצינית), אז כל גוף DSLR יספק אותך כולל הזולים יותר ועדשה טובה זו דבר חשוב (אז קנון 600D או ניקון D5200 ואפילו D5100 הן בחירה טובה) ואז צריך לברר איזה עדשה נכנסת לך בתקציב.
אם אתה חושב לצלם ארועים, אתה צריך גוף יותר רציני וכן לרכוש בעתיד פלאש ועדשות נוספות - אז ה 60D היא בחירה טובה.