בקשה: המלצה למכלול הקונצ'רטי לפסנתר של בטהובן

נקדי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
ערב טוב

אבקש לקבל המלצה לקניית מכלול הקונצ'רטי לפסנתר של בטהובן.
אשמח להסברים מפורטים.

תודה מראש
נקדי

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
  1. בכלי תקופה או בכלים מודרניים? או אולי בכלים מודרניים בגישה עם "מודעות היסטורית"?
  2. האם הכל חייב להיות באותו ביצוע?
  3. מה מידת חשיבות המחיר -- האם אתה רוצה "עיסקה טובה" -- הכל בביצוע סביר+ במינימום תקציב, או את ה"טוב ביותר" שאתה יכול להשיג, אפילו אם מדובר ביותר כסף?
  4. האם אתה מחשיב כחלק מהמיכלול גם את העיבוד לפסנתר שעשה בטהובן עצמו לקונצ'רטו לכינור שלו?
עמיר

נקדי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
איזה זריז :כל-הכבוד:

1. מה זה אומר מבחינת האוזן.... נגינה בכלי התקופה / מודרני / 'מודעות היסטורית' ?

2. אכן אני מעדיף לקנות ביצוע זהה (אבל אשמח להעשרת הידע התאורתי גם בבודדים).

3. נוגע לתשובה הקודמת ביצוע זהה (מארז) בד"כ זול יותר.

4. לאו דוקא.

נ"ב: אני מעדיף הקלטות טובות ולא הקלטות היסטוריות וכד'.

נערך לאחרונה ב:

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
איזה זריז :כל-הכבוד:

1. א) מה זה אומר מבחינת האוזן.... נגינה בכלי התקופה / מודרני / 'מודעות היסטורית' ?

2. אכן אני מעדיף לקנות ביצוע זהה (אבל אשמח להעשרת הידע התאורתי גם בבודדים).

3. נוגע לתשובה הקודמת ביצוע זהה (מארז) בד"כ זול יותר.

נ"ב: אני מעדיף הקלטות טובות ולא הקלטות היסטוריות וכד'.
הכלים שהייו בתקופתו של בטהובן הייו פחות משוכללים מאלה של ימינו.

למשל הפסנתר הייה קטן יותר, גם בגודל הפיסי, גם במינעד (המרחק בין הצליל הנמוך לגבוה), גם בנפח ובעוצמה, גוון הצליל שלו הייה פחות עשיר, דעיכת הצלילים שלו הייתה מהירה יותר, וכו'.

הבדלים כאלה ואחרים הייו גם בכל כלי התזמורת, בגווניהם ובמיגבלות לגבי הצלילים שהם יכלו להפיק.

עם זאת, אלה הייו הכלים שבטהובן כתב להם, והמעבר לכלים מודרניים אינו טריוויאלי גורם לכל מיני סוגי בעייתיות.

כמוכן יש כל מיני דברים בקשר לסיגנון וצורת הנגינה בכלים, מעבר להבדלים בצליל.

אולי התיאור הזה נשמע כמו ייתרון כמעט בנוק-אאוט לכלים המודרניים, בעוד שהמצב די רחוק מזה. לא מעטים, כולל אותי, מעדיפים את גוון הצליל המרענן של כלי תקופה, אם כי פסנתר תקופתי עדיין בעייתי מאוד מבחינתי.

יש גם דרך באמצע, של נגינה בסיגנון דומה למה שידוע על סיגנון התקופה, אבל בכלים מודרניים. זה מה שניקרא Historically-Informed Performances, או HIP.

כל העניין של נגינה בכלי תקופה וה-HIP התחזקו מאוד בעשורים האחרונים, כך שבעצם רק מיעוט מבוטל מהם מופיע בהקלטות ישנות וגרועות.

יש עשרות רבות של ביצועים לכל אחד מן הקונצ'רטי האלה. לא ספרתי, אבל סביר שכבר עברו מזמן את ה-100. השתתפתי בעשרות רבות של השוואות בין הקונצ'רטי האלה או פרקים מתוכן (כנראה שעברתי כבר את ה-100 די מזמן).

אם לא להתפזר על כמויות של המלצות, אז אם אתה רוצה מארז, כנראה שהייתי בוחר בביצועים של ולאדימיר אשכנאזי עם גיאורג שולטי ותיזמורת שיקאגו בחברת Decca.

אם אתה רוצה ביצוע "עדכני" בכלים מודרניים אבל בגישה Historically-Informed, הייתי ממליץ על Brautigam/Parrott ב-SACDs של BIS.

אני יכול להפציץ אותך בערימה אדירה של אלטרנאטיבות, אבל אחרי ה-ר-ב-ה בדיקות, נראה לי שאלה הברקות יוצאות דופן.

תיהנה מכל בחירה שתעשה, כולל אחרת מאלה!!
עמיר

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
תודה עמיר, חסכת לי הקלדה רבה,(ורד) אז הנה קישור:
http://www.arkivmusic.com/classical...me_role2=2&genre=154&bcorder=219&comp_id=4357
הי, זיו! מ-ז-מ-ן לא התכתבנו :אוהב-מאוד::)

אני חושש ש-ארקיב-מוסיקה אינו מקום ישים לבצע ממנו הזמנות :)

הנה האשכנאזי/שולטי,

בראוטיגאם/בראוטיחאם או איך שקוראים לו עם פארוט:
קונצ'רטי 1 ו-3
קונצ'רטו 2 ועוד קונצ'רטו ורונדו מוקדמים
קונצ'רטו 4 והעיבוד של הקונצ'רטו לכינור
קונצ'רטו 5 והפאנטאסייה הקוראלית

בברכה!
עמיר

נקדי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
רב תודות

יואלפלרמן

חבר משקיען
מעורבות
106
נקודות
63
ביצוע משובח מאוד, מפעם ביותר ממובן אחד, הוא של ברנבוים/קלמפרר. שיף/הייטינק (בהמלצה של ירון, מאוד יודע דבר).

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
אוהב ללמוד מכם (ורד)
(עמיר וזיו)
וגם יואל

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור