בקטנה, משהו על מצלמת D5 ועל מצלמת ללא מראה המיועדת של חברת ניקון.

עמי חסון - בלוג עמי

חבר משקיען
מעורבות
419
נקודות
63
בהתאם לידיעה שפורסמה בגיליון "עולם הצילום" NASA סוכנות החלל הלאומית של ארה"ב הזמינה מחברת ניקון 53 מצלמות רפלקס D5.

אין ספק כי רכישה זו מהווה הבעת אמון והכרה ביכולותיה הגבוהות מאוד, של מצלמת הדגל של ניקון.

בנושא ניקון, נזכיר כי השמועות על השקת מצלמה ללא מראה FF , ממשיכות והערכות מדברות על הצגתה לקראת תערוכת "פוטוקינה", שתערך בספטמבר השנה.

לאחר סגירת הקו של ניקון 1 , יש בשוק עניין רב בנושא ולעניות דעתי יש בו גם הימור מסוים, בבחינת צל"ש או טר"ש.

להזכיר כי גם היום יש לניקון מצלמות קלות וטובות שניתן לשפר אותן ובין השאלות המועלות: האם עדשות ניקון הקיימות יתאימו למצלמת הללא מראה החדשה, האם שימוש בהם ידרוש מתאם, שגם הוא מוסיף משקל או אולי אולי מדובר בייצור עדשות חדשות לגמרי המתאימות ללא מראה, דבר שמוסיף על הסיכון הכלכלי במהלך הצפוי.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
במצלמה ללא מראה, המרחק בין החיישן לעדשה קטן בהרבה מאשר ב- DSLR, לכן יצטרכו לחבר מתאם / הארכה לעדשות הקיימות. אלא אם ניקון תכננה בכוונה מצלמה ללא מראה עבה כמו DSLR...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ניקון מתכננת להשתמש במרחק קטן בין העדשה לחיישן, אפילו קטן יותר בשתי סנטימטר מזה שיש במצלמות ללא נראה ff של סוני.

זה מספק יתרון גם בכך שהעדשות יכולות להיות יותר קטנות.

לאחר שאמרתי זאת חשוב להבין שהיתרון במצלמות ללא מראה הוא לא רק גודל קטן יותר, יש עוד הרבה נקודות אחרות

נקודה נוספת שניקון מנסה לעשות זה לספק עינית אלקטרונית ברמה טובה יותר ממה שיש היום במצלמות ללא מראה, אני מקווה שהם יצליחו בכך.

עמי חסון - בלוג עמי

חבר משקיען
מעורבות
419
נקודות
63
חשוב להבין שהיתרון במצלמות ללא מראה הוא לא רק גודל קטן יותר, יש עוד הרבה נקודות אחרות

נכון, אבל יש גם חסרונות ואתה כבר הצבעת על העינית.
אם היה מדובר בנוק אאוט לטובת מצלמות ללא מראה, זה היה משתקף במכירות ונכון לסוף 2017 נמכרו בעולם :
8.2 מיליון מצלמות DSLR לעומת 4.1 מיליון מצלמות ללא מראה.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא ברור לי מה קשור הנתון של המכירות - אם רוב האנשים רוכשים טויוטה זה אומר שזו מכונית טובה יותר ממרצדס?

מצד שני כעת שניקון וקנון עוברים למצלמות ללא מראה ff המכירות בשוק יהיו שונות בעתיד

עמי חסון - בלוג עמי

חבר משקיען
מעורבות
419
נקודות
63
אם דגמים של טויוטה, מול דגמים מקבילים של מרצדס, היו עולים פלוס מינוס אותו מחיר, אז התשובה היא כן!

אגב למיטב זכרוני, בזמנו בקישור מוקדם ואחר כתבת שמכירות מצלמות ללא מראה יעלו על מכירות DSLR כבר בסוף 2017 וכאמור הנתונים שונים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם דגמים של טויוטה, מול דגמים מקבילים של מרצדס, היו עולים פלוס מינוס אותו מחיר, אז התשובה היא כן!

צודק - בדיוק, מרצדס יקרה יותר ורוב האנשים מעדיפים זול יותר - לא בגלל שהיא טובה יותר בגלל שהיא זולה יותר.

אגב למיטב זכרוני, בזמנו בקישור מוקדם ואחר כתבת שמכירות מצלמות ללא מראה יעלו על מכירות DSLR כבר בסוף 2017 וכאמור הנתונים שונים.

איזה יופי, אתה זוכר כל מה שאני כותב, כאשר אני אפילו אני לא זוכר שכתבתי כך.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור