בעיית תמונה "מושלגת" במסך LCD

Play4Fun

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
שלום
אני יספר לכם את הסיפור מההתחלה. אבא שלי קנה שני מסכי PILOT דגם PIL329CH (לא לצחוק! דווקא אחלה מסכים). אחד מחובר אצלי בחדר והשני אצל האחים שלי בחדר. בחדר של האחים שלי מחובר PS2 לכניסת קומפוזיט הישר לLCD. התמונה נורא לא ברורה ולא חדה לכן החלטתי לקנות כבל קומפוננט שיתחבר מהPS2 הישר לLCD. קניתי את הכבל, חיברתי אותו מהPS2 לLCD בחדר של האחים שלי והתמונה שהופיעה תמונה "מושלגת", מין נקודות לבנות שרצות על המסך. ישר לקחתי את הPS2 וחיברתי אותו עם הכבל קומפוננט אצלי בחדר כדי לבדוק אם זאת בעיה בטלויזיה או הכבל עצמו דפוק. חיברתי אצלי בחדר ותמונה היתה חלקה! ברורה! כמו שצריך. אמרתי לעצמי כנראה זאת בעיה עם הטלויזיה של האחים שלי לכן לקחתי את הטלויזיה שלי ושמתי אותה בחדר של האחים שלי. חיברתי את הPS2 לLCD ושוב פעם אותה הבעיה! תמונה "מושלגת"! גם כשהטלויזיה שלי היתה מחוברת אצלהם. הבנתי שזאת לא בעיה עם הטלויזיה ולא עם הכבל לכן התחלתי לעשות כל מיני בדיקות. ניתקתי כל כבל אפשרי מהLCD והשארתי רק את החשמל והPS2 מחובר אבל עדיין, לא עזר. חיברתי את הטלויזיה ישירות לשקע חשמל, לא עזר. חיברתי את הטלויזיה ישירות לשקע חשמל אחר, לא עזר. הרחקתי את הטלויזיה מהמחשב שבחדר של האחים שלי, לא עזר. ואז שמתי לב שכשמכבים את המחשב הנקודות הלבנות שמופיעות כמעט ונעלמות מהתמונה לכן ניתקתי כל כבל שמחובר מהמחשב לחשמל (כמובן בזמן שהמחשב מכובה) וגיליתי שכשהכבל שמחבר מהספק של המחשב לשקע חשמל מנותק רואים תמונה ברורה וחלקה! בדיוק כמו אצלי בחדר וכמו שצריך. ישר הלכתי להביא כבל אחר (כבל קומקום כזה) שיתחבר מהספק של המחשב לחשמל אבל עדיין גם זה לא עזר.
אז הבעיה היא ככה- כל עוד המחשב מחובר לחשמל בין אם הוא דולק או מכובה התמונה שמתקבלת אצלי בLCD כאשר הPS2 מחובר לכניסת הקומפוננט היא תמונה "מושלגת".
דיברתי עם התמיכה הטכנית של ניופאן אמרו לי כל עוד זאת לא בעיה בטלויזיה עצמה אין להם במה לעזור וכמו כן הטכני לא ידע להבין את הבעיה. דיברתי עם חשמלאי והוא אמר לי שכנראה צריך לחבר הארקה לLCD למרות שבניופאן אמרו לי שאין צורך בהארקה למסכי LCD.
אם מישהו יודע מה מקור הבעיה? איך פותרים בעיה זו? או כל דבר שעשוי לעזור אני נורא אשמח לשמוע! אני אובד עצות :(
תודה ושיהיה לכולנו יום טוב

Play4Fun

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
אין לאף אחד הסבר לבעיה? יכול להיות בעיות בחשמל? הספק של המחשב צורך יותר מידי חשמל וזה גורם לסוג של הפרעה בין הטלויזיה לחשמל?? אני לא מבין גדול בחשמל אבל אם למישהו יש פיסת מידע שיכולה לעזור לי אני מאוד אשמח

hatzhaik

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
לפי דעתי יש לך "רעשים" מהארקה (שאולי המחשב עושה)
לכן הפתרון לזה הוא לנתק את הארקה.
ההיתי ממליץ לך לקחת כבל (נגיד של הקומקום) ולשבור בו את הארקה בתקע.
אם אתה לא יודע לעשות את זה תבקש ממישהו שמבין
בעיקרון הארקה זה הפין התחתון בכבל מתוך השלושה
ואין בעייה לנתק אותו (ראיתי טכנאים שעושים את זה).
תעדכן אם עשיתה את זה

ori

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לדעתי הבעיה נובעת מ

כמה גורמים:
1. המחשב בחדר של אחיך מחובר לאותה הפזה של מסך ה LCD
2. הספק של המחשב הוא ספק ממותג ויש לו בעיה כך שהוא מעביר לפזה תדר ש"רוכב" על הפזה וה 50HZ, מה שבסופו של דבר נראה כנקודות לבנות על המסך (רעשים).

הדרך המהירה לבדוק זאת זה:
1. לקחת את המחשב לחדר שלך ולהפעיל אותו (על אותו שקע עם מפצל) ולראות ששןב תקבל את הרעשים.
2. לחבר את המחשב עם כבל מאריך לשקע בחדר אחר (פזה אחרת) ואז לא יהיו רעשים.

כל זאת בהנחה שיש לך בבית 3 פזות והמחשב היה מחובר לאותה הפזה כי רק בחלק מהשקעים היו לך רעשים כשבאותו הזמן בשקעים אחרים לא היו רעשים.

שוב אני לא חשמלאי ולא מומחה ורק מנסיון אני חושב שזו הבעיה.
אם צדקתי פשוט תחליף ספק במחשב ויפתרו לך הבעיות.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור