בעיה שמטרידה אותי בנוגע לפלזמה LG 60PN6500

gmisgav

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
אחרי המלצות מרובות רכשתי פלזמה 60PN6500 מבית LG ביבוא רשמי (ח.י אלקטרוניקה) - אכן טלויזיה מצויינת ....
לאחר 6 חודשים הטלויזיה התקלקלה, חיבור ה HDMI לא מזהה אות (סינגל) וכמובן שלא היה ניתן לראות כלום בטלויזיה. בגלל השטלויזיה עוד באחריות הגיע אלי טכנאי והחליף את המעגל החשמלי הרלוונטי. הטכנאי אמר שמקור הבעיה היא בממירים של יס והוט אשר מוציאים מתח גבוה מידי לחיבור HDMI ולכן שורפים את המעגל - טען כי הבעיה מוכרת.
כמו כן הוא ציין שאם זה יקרה שוב (אמר שזה "עניין של מזל") זה כבר לא יהיה תחת האחריות וזה יעלה לי 1500 שקל תיקון.
מיותר לציין שהממיר עבד אצלי 3 שנים עם טלויזיה של סמסונג בלי שום בעיה, וכי הממיר בכלל מחובר דרך מגבר של פיוניר VSX - 838.
כמובן שצלצלתי ליס הם לא הבינו על מה אני מדבר.

האם מישהו נתקל באותה בעיה? האם יש לכם איזה דרך ממולצת כיצד לפעול? ממש לא נעים לצפות בטלויזיה שיכולה להתקלקל כל רגע ....

תודה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
נתקלתי בבעיה הזו עם מגברים ורסיברים בחיבור ה-RCA .
פעם ראשונה שאני שומע שחיבור hdmi גורם לבעיה.

אני מציע לפנות לספק התוכן שלך.

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
נתקלתי בהחלט. בתקופה שעבדתי בתחום, ממירי HD של יס טיגנו מכשירים של לקוחות. היה לנו גם בעסק ממיר ידוע לשימצה, שבכל נגיעה בכבל ה HDMI שלו היינו מתחשמלים או רואים ניצוצות במידה והוא נגע בגוף של מכשיר.
זהירות.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ומה היה הפתרון?

Roy

חבר משקיען
מעורבות
32
נקודות
28
להתקשר ליס ולהחליף ממיר, כמובן. אם הטכנאי לא מאמין, להזמין אותו לגעת בקצה הכבל (נראה לי שזה ייחשב לו כתאונת עבודה)...

gal75

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
16
הפתרון פשוט:
לעולם לא לנתק ולחבר את כבלי ה HDMI למסך/רסיבר/נגן כשהרכיבים דולקים.
אם יש לי צורך (מתישהו, לשם משהו) לנתק ולחבר כבל HDMI באחד הרכיבים, אני פשוט מכבה את ה"שרשרת" הזו ומבצע את הפעולה.
לאחר מכן מדליק וזהו.

נכון, זה לא פתרון ל"ממהרים" או כאלו שצריכים משהו כאן ועכשיו, אבל זה חוסך לי כסף ועוגמת נפש.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור