בעיה עם ה yesmax hd

oshera

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום,

בשבוע האחרון התחדשתי בטלויזיה חדשה PHILIPS pfl8404h/12 , כמובן שיומיים אח"כ התקשרתי למוקד של יס והזמנתי ממיר YESMAX HD שיחליף את המקס הקודם .כבר למחרת הגיע אלי טכנאי של יס והתקין את הממיר החדש. להפתעתי הרבה אחרי שסיימתי להתלהב מערוצי ה HD (חויה אחרת לגמרי ) גיליתי שאת ערוצי ה SD רואים הרבה פחות טוב מקודם ,מיד טלפנתי למוקד הבחורה על הקו נשמעה מופתעת בתחילה ואז חזרה ואמרה שיש עוד מקרים דומים ותיאמה לי טכנאי ש"יכוון לי את הטלויזיה" , למזלי הטכנאי שהגיע כבר למחרת (אתמול) היה מקצועי ואדיב ואמר לי שאני לא הראשון שמתלונן והבעיה מוכרת למחלקת הטכנולוגיות של יס וטלויזיות FULL HD בשונה מאלו עם HD READY זוכות לירידה באיכות ערוצי SD הוא הציע בתחילה שאחבר את הממיר גם עם כבל S VIDEO ושאת ערוצי הSD אראה בחיבור רגיל אולם בסוף ,הוא אמר "זאת החלטה שלך קח בחשבון שטוב כמו במקס הקודם לא יראו עד שהם לא ימצאו פתרון " הבוקר התקשרתי שוב למוקד :מבולבל: וביקשתי חזרה את המקס הישן , אחרי הכל רוב הערוצים לצערי הם ערוצי SD ולא שווה לי השדרוג בשביל 7 ערוצי HD .

מישהו נתקל בבעיה הזאת גם? האם לא שווה לפנות במרוכז למחלקת הטכנולוגיות שליס ולדרוש פתרון?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
האם השוות בין הגדרת 1080i במממיר לבין הגדרת AUTO ?

oshera

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אכן השוויתי בין ההגדרות , מצב AUTO בממיר שיפר במקצת את המצב אבל עדיין התמונה הייתה מגורענת באופן שפגם בצפייה .

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ומה עם חיבור סקארט RGB ?

oshera

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
את זה עשיתי עם חיבור S VIDEO (לא היה שיפור מדהים ) למרות שזה פתרון חלקי כי עדיין צריך להחליף יציאה כל פעם והגדרות הסאונד גם כן צריכות להשתנות , בקיצור זה הופך את חווית השימוש והצפייה למעצבנת .

יש יתרון לסקארט על פני S VIDEO ?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
כן, סקארט RGB הוא החיבור האנלוגי האיכותי ביותר, מעביר גם אודיו.

benado

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לכל מסך HD יש מעבד שמבצע בין היתר upscaling - עיבוד והתאמה של שידורים רגילים בכדי להציג אותם ברזולוציה גבוהה. איכות המעבדים כיום בטלויזיות היא טובה מאוד לרוב, בטח בטלויזיה שלך שנחשבת טובה ואיכותית.
הממירים החדשים משדרים לטלויזיה אות HD , כך שה upscaling של שידורי SD ל HD מתבצע במעבד של הממיר ולא של הטלויזיה.
כמו שזה נשמע, איכות המעבד של הממיר החדש של yes לא מי יודע כמה... וכנראה נופלת מאיכות המעבד בטלויזיה שלך, ולכן עושה עבודה פחות טובה ב upscaling.
זה גם נשמע הגיוני - yes בודאי משתדלים לחסוך בעלויות הממירים שלהם...
הפתרון היחידי לבעיה הזו, הוא שyes ישקיעו בממירים איכותיים יותר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור