בעיה ב Panasonic THL42S10

גיא_ב

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בוקר טוב לכולם.
התחדשתי ב LCD של פנסוניק ''42 דגם THL42S10 שהוא דגם די חדיש ודגם ה FULL HD הכניסתי של פנסוניק ב LCD.
התמונה די מרשימה ורואים ממש טוב גם בשידורי SD.

הבעיה היא כנראה בשליטה האוטומטית שיש למסך בקונטרסט.
אם לדוגמא בין פרסומות בערוץ 2 יש אפילו מאית שנייה של חושך אז המסך מחשיך את עצמו ואח"כ חוזר. וזה ממש נראה לעין ההבהוב הזה.
יש מצבים גם שיש סצנות חשוכות ואז פתאום כל המסך נהיה חשוך יותר כנראה במטרה להבליט את השחור אבל זה לא עוזר אלא הורס את חווית הצפייה.
אני הבנתי שקוראים לזה Backlight Control ואני חיפשתי בכל התפריטים אם יש אופצייה לבטל את זה ולא נתקלתי בזה.
יש לי גם טושיבה ישנה ושם יש את האפשרות לבטל את הדבר הזה שדי מציק.

אשמח אם מישהו מכיר את הבעיה ויעזור לי לפתור אותה.

בתודה ויום טוב לכולם.

dansany

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
מוזר...תשאל ביורוקום מה הבעייה , ואם זו בעייה טכנית מולדת שיחליפו לך אותה.

גיא_ב

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שכחתי לציין שיש אותה גם לחמותי וגם אצלה זה עושה את זה אז כך שזה לא בעיה ספציפית אצלי...

יעקב ח

חבר משקיען
מעורבות
175
נקודות
63
בוקר טוב לכולם.
התחדשתי ב LCD של פנסוניק ''42 דגם THL42S10 שהוא דגם די חדיש ודגם ה FULL HD הכניסתי של פנסוניק ב LCD.
התמונה די מרשימה ורואים ממש טוב גם בשידורי SD.

הבעיה היא כנראה בשליטה האוטומטית שיש למסך בקונטרסט.
אם לדוגמא בין פרסומות בערוץ 2 יש אפילו מאית שנייה של חושך אז המסך מחשיך את עצמו ואח"כ חוזר. וזה ממש נראה לעין ההבהוב הזה.
יש מצבים גם שיש סצנות חשוכות ואז פתאום כל המסך נהיה חשוך יותר כנראה במטרה להבליט את השחור אבל זה לא עוזר אלא הורס את חווית הצפייה.
אני הבנתי שקוראים לזה Backlight Control ואני חיפשתי בכל התפריטים אם יש אופצייה לבטל את זה ולא נתקלתי בזה.
יש לי גם טושיבה ישנה ושם יש את האפשרות לבטל את הדבר הזה שדי מציק.

אשמח אם מישהו מכיר את הבעיה ויעזור לי לפתור אותה.

בתודה ויום טוב לכולם.

שלום גיא
אני בטוח שאפשר לבטל את התופעה הזאת.
בחוברת הפעלה של המכשיר שלך מוזכר משהו על הנושא הזה.
מצ''ב תמונה של המדריך -
נסה לבטל את האופציה של ECO MODE והעבר את התכונה למצב OFF .

מקווה שזה יעזור.

תמונות מצורפות

• Capture4.jpg
    Capture4.jpg
    KB 165.3 · צפיות: 368

גיא_ב

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
יעקב תודה רבה עבור ההשקעה...
מצב Eco Mode כבוי אצלי.
גם אני חשבתי בהתחלה שזה המצב שעושה את התופעה הזאת אבל לצערי זה לא. דר"כ Eco Mode הוא במצב OFF בברירת מחדל.
בכל מקרה תודה רבה על העזרה.

http://www.eurocomdc.co.il/?CategoryID=178&ArticleID=781

בדף של הנתונים של המכשיר יש פונקצייה שנקראת Contrast Automatic Tracking System
ולפי דעתי זו הפונקצייה שגורמת לדבר הזה. אין בתפריט שום דבר שיכול לבטל את זה וזה ממש חבל שפנסוניק לא חשבו על זה מראש...

גיא_ב

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
עשיתי קצת חקר בנושא בפורומים מכל העולם ויש המון אנשים שמתלוננים על התופעה הזאת לאו דוקא בדגם הספציפי הזה אלא בדגמים של פלזמות. (הדגם הזה חדש מדי כנראה כדי שיקבל תלונות)
יש כמה שאמרו שאם שמים בתפריט במצב של Cinema (יש כמה מצבי תמונה: Cinema , Dynamic , Normal וכו') אז זה אמור להעלים את הבעיה הזאת.
אני ינסה את זה וידווח.
ועדיין אם מישהו מכיר את הבעיה עזרתו תעזור לי מאוד.

גיא_ב

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אוקיי הבעיה נפתרה.
במצבי תמונה Game ו Cinema אין את ההבהובים האלה
במצבי תמונה Normal ו Dymanic יש אותם.

מצב Game הוא האופטימלי מבחינתי וכאשר הוא מופעיל מוצג על המסך כל חצי שעה זמן משחק (דבילי קצת) אז נכנסים ל Setup ויש שם אפשרות שהמסך לא יציג את הדבר הדבילי הזה. ובכך נפתרה בעיה ההבהובים.
תודה לכל מי שעזר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור