בנפיט לא צפוי ל RIP

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אמנם התלוננתי על עבודת הנמלים שכרוכה בלעשות ריפ לכל האוסף ... אבל גיליתי שיש לזה גם בנפיט בלתי צפוי :
בגלל שהאוסף שלי גדל מאד בזמן האחרון וקניתי דיסקים יד2 בבלק מכל מיני אנשים חביבים, יש הרבה דיסקים שאני לא מכיר, ואולי שמעתי פעם אחת ... העובדה שאני עובר על כל האוסף אחד אחד גורמת לי להיזכר בדיסקים ישנים, להתוודע לחדשים, ובכלל לחרוש לעומק את כל האוסף. בסך הכל הרווחתי.

בלי קשר אני שוקל להתחבר ל QOBUZ , מה שבעצם ייתר את כל האוסף וכל העבודה שלי. אבל ככה זה. החיים מלאי סתירות וניגודים.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
קרה (ועדיין קורה) לי אותו דבר. מלא דיסקים ששכחתי מהם זוכים לעדנה מחודשת.

תופעת לוואי אחרת היא שאלבומים שפעם אהבתי נשמעים היום קלישאתיים וגרועים, אבל יותר לענייננו האודיופילי, אלבומים שמזמן לא שמעתי ושפעם הייתי בטוח שהם פסגת איכות הסאונד מתבררים כמוזיקה טובה שהוקלטה רע לתפארת. זה הזכיר לי שלפני איזה 15 שנה, כשרק התחלתי את ראשיתה של ההתחלה של התחביב הזה נכנסתי לחנות כדי לשמוע רמקולים של מורדן שורט עם אחד האלבומים האלה שמוקלטים כל כך רע, ואחרי כמה שניות המוכר התחיל לחפש מה לא בסדר עם הרמקולים.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ה-"רע" הזה הוא דבר סוביקטיבי ביותר.
כמו ש-AK1 הופתע (או שלא), עם כל שינוי במערכת, דברים כאלה משתנים. מה שהיה רע, יהיה טוב, מה שהיה טוב יהפוך למצוין וכו'

גם ה-"best engineered" אלבום של פרסי הגראמי הוא אולי יותר אוביקטיבי מכל השאר, אבל גם זאת בחירה לפי איזה קריטריה לא מוגדרת היטב

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
ה-"רע" הזה הוא דבר סוביקטיבי ביותר.
כמו ש-AK1 הופתע (או שלא), עם כל שינוי במערכת, דברים כאלה משתנים. מה שהיה רע, יהיה טוב, מה שהיה טוב יהפוך למצוין וכו'
איזה הופתעתי ואיזה נעליים? :(
השפעות השינויים מסוג זה מוכרות לי עוד מתחילת ימי האודיופיליים, בשנות השמונים.

ובניגוד למה שכתבת: "מה שהיה רע, יהיה טוב, מה שהיה טוב יהפוך למצוין", לא תמיד השינויים הם בהכרח לאותו כיוון, גם כשלא מדובר על "כל שינוי במערכת" אלא אפילו על שיפור נטו (כן, ייתכן מצב כזה) -- יש גם אפשרות שהקלטה גרועה, שחסרונותיה פוצו ע"י בעייתיות במערכת, תישמע רע יותר במערכת "טובה" יותר.

גם ה-"best engineered" אלבום של פרסי הגראמי הוא אולי יותר אוביקטיבי מכל השאר, אבל גם זאת בחירה לפי איזה קריטריה לא מוגדרת היטב
ובמה ואיך הגראמי אמור להיות אובייקטיבי יותר מהשאר? מה אמור לגרום לזה?

עמיר

BooBoo

אוהב את התחום
מעורבות
74
נקודות
28
במרוצת השנים* שמתי לב לתופעה שחוזרת ונשנית באופן אמפירי:

כשאין לי הרבה זמן לשבת ולשמוע מוזיקה אני תמיד חוזר לאותם אלבומים.
וזה לא משנה אם יש לי אלפים או לא (יש לי) ואם אני ג'אנק קולקטור או לא (אני לא. כל מה שקניתי/השגתי ולא אהבתי נתתי במתנה או מחקתי. לפעמים אפילו זרקתי לפח)
שמתי לב שעם כל הרצון הטוב שלי להיות כמה שיותר מגוון, אם שעות ההאזנה שיש לי בשבוע הן מועטות
אני תמיד מעדיף "לשוב למפתן המוכר והחם, מן השמש אשר שוקעת" (תרצה אתר, "מערבה מכאן") מאשר להתנסות
בדברים חדשים, פחות מוכרים או פחות אהובים.
ואז גם אם אני עושה RIP לדיסקים שבא לי לשמוע, הם מחכים בסבלנות לתורם כי חבל לי לבזבז עליהם את
הזמן ואני שומע במקומם ביצוע מועדף ליצירה קלאסית או אלבום מופת שמוקלט טוב שכבר טחנתי המון פעמים.
מתקמצן בלי להתבייש.

ולהיפך -
כשיש לי זמן לשבת ולשמוע בכיף, ואני לא צריך להתקמצן עליו, המגמה היא פשוט הפוכה.
רוב הזמן אני בודק ומנסה עוד ועוד דברים חדשים מכל הסגנונות. החל מביצוע חדש ליצירה קלאסית שיש לי ממנה כבר מגוון ביצועים, עבור במוזיקת עולם ממדינות אקזוטיות וכלה בז'אנרים איזוטריים של מוזיקה אלקטרונית. הכל הולך.
ובתקופה כזאת אם אני עושה RIP לדיסקים אני פשוט שומע את כולם באופן סריאלי ולא זז מילימטר עד שמסיים לשמוע את כולם. ככה זה כשיש זמן.
ואז במקביל אני כמעט ולא שומע אלבומים "אהובים", ואם כן זה קורה פעם ב....

הקיצר,
We had joy, we had fun
We had seasons in the sun
("Terry Jacks, "Seasons In The Sun)

* אוטוטו מגיע לגיל שבו לא שואלים אותך אם אתה חוסך לפנסיה אלא כמה כבר חסכת לפנסיה

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
פאק

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
זה בטח בגלל שהשירות לא זמין בישראל ודורש "תיחמוני פרוקסי" להירשם :). האמת חבל, מקווה שיצליחו.
(אני אף פעם לא נרשם דרך פרוקסי אצל מישהו שלא רוצה אותי)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור