בנה לך מגבר. עזרה בבחירת מגבר

GTX980

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
6x100W TDA7498 Class-D Amplifier Board 320-307
האם המגבר הזה יוכל להרים את המערכת שלי?
האם הוא עלול לעשות נזק כולשהוא? האם אני צריך שנאי כדי להפעיל אותו?
עזרה תתקבל בברכה

ש לי 6 רמקולים של טושיבה, 4 קטנים שכתוב עליהם מאחורה: REAR/FRONT SPEAKER. על שתיים REAR, ועוד שניים FRONT. יש עוד רמקול מוארך שכתוב על CENTER SPEAKER ועד אחד הרבה יותר גדול שכתוב עליו SUBWFER.
על כולם כתוב מאחורה 80W . אום 6.
לכול הרמקולים יש שני חיבורי קליפסייים של פלוס ומינוס.
על הרמקולים אין שום סימן מזהה לכן אין לי מושג איזה סדרה הם.
אז איזה מגבר\רסיבר אני צריך לקנות כדי להניע אותם (מה הנתונים שהוא צריך להיות ).
אני מעוניים לשמוע בהם רק מוזיקה.)

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אם אתה מעוניין לשמוע רק מוזיקה אז בשביל מה לבנות מגבר רב ערוצי? אתה מתכוון להאזין למוזיקה רב ערוצית?
אם לא, אז לא עדיף (וגם הרבה יותר פשוט) לבנות מגבר דו ערוצי?
ארז

GTX980

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
יש לי 6 רמקולים.
אז למה לא לנצל אותם? יותר כיף לפזר אותם בחדר וליצור צליל הקפי. אם בניית מגבר מסתכם בהזמנה של רכיב מאיביי אז מה אכפת לי לקנות מגבר CLASS D שיפעיל את כולם זה יוצא פחות מ300 שח.
אני לא מבין את ההבדל המהותי בין דו ערוצי לרב ערוצי? זה פשוט יותר יציאות רמקולים במגבר לא? (כמובן שאני יחטוף על הזלזול הסבר פלוסופי ארוך במיוחד אבל תכלס זה ההבדל ואם יש לי אפשרות לקנות מגבר עם 6 יציאות או עם שני יציאות אני יקנה את הזה עם ה6.
עכשיו אני מצפה שתסבירו לי לי את הנושא בטיפה אריכות, כדי שאני יבין את הנושא אחת ולתמיד ויעזוב את אנשי הפורום הנחמדים למנוחות.

GTX980

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
ואם אני רוצה דו ערוצי, אז לחבר את הסאב והמרכזי? או שני קטנים? או קטן וסאב? או מרכזי וקטן? (כיסיתי את כול האפשריות , נא למחוק את התשובה הלא נכונה, נא הקפד להשתמש בעט או שהמערכת לא תקרא את תשובותיך)

Sigma

עוסק בתחום
מעורבות
15
נקודות
18
ומה עם ספק?

GTX980

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
מה עם ספק לרסיבר שלך?
מחברים לתקע וחסל, מה השאלה המטופשת הזאת, בלי להעליב.
ואם המגבר הספציפי הזה דורש משהו שנסתר מעיניי, יש שפע אחרים שמתחברים לחשמל.
אנא ענו לשאלותי כי אני מת להרים את זה לאוויר במקום לדבר גבוהה

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
6 רמקולים? אבל יש לך רק 2 אוזניים.

GTX980

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
סליחה שאני בוטא, אבל יש פה אנשים טיפשים לגמריי
מה כול כך בעייתי להשתמש ב6 רמקולים לשמוע מוזיקה ארורה. אם זה ייתן חוויה גרועה אז תגידוווווווווו. למה לי להשאיר אותם במחסן, לא עדיף להשתמש. אני ממש עצבני כי התגובות הם סתומות לגמריי. לעזאזאל תסבירו את ההגיון מאחורי המילים שלכם.
אתם מנסים להכעיס בכוונה או שזה בדיחה נסתרת, במקום לכתוב משפט מטומטם תנסו להסביר את כוונתכם.
אני מבקש שמנהל הפורום לא יזרוק אותי מהפורום. אני מקווה שהוא יבין לליבי ויחפה על מעשיהם של חברי הפורום הזה (אין כוונה להכליל.)

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
גן ההומור שלך הוא לא משהו,
אם זה ימשך אז תדע שגם הפוסט שלך
לא משהו,טיפש יכול לשאול יותר שאלות,
שהחכם יכול לענות!

GTX980

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
לפי רמת הכתיבה שלך אני פוסל מראש כול עצה שעתידה לבוא ממך.
אולי ממשהו אחר תבוא הישועה. אני שאלתי דבר פשוט ואני מצפה שיתייחסו אליו במלוא הרצינות.
השאלות הם כדלהלן
1 מה כול כך בעייתי להשתמש ב6 רמקולים לשמוע מוזיקה?
2 אני לא מבין את ההבדל המהותי בין דו ערוצי לרב ערוצי? זה פשוט יותר יציאות רמקולים במגבר לא?

6x100W TDA7498 Class-D Amplifier Board 320-307
האם המגבר הזה יוכל להרים את המערכת שלי?
האם הוא עלול לעשות נזק כול שהוא? האם אני צריך שנאי כדי להפעיל אותו?

glv

אוהב את התחום
מעורבות
24
נקודות
8
שנהיה בריאים

yehudaa

חבר משקיען
מעורבות
62
נקודות
28
אתה צריך ללוח הגברה הזה ספק כח , כנראה משהו באיזור ה 32-36V DC
יש לכל שבבי ההגברה הדיגטאלים מנגנוני הגנה מפני הריסת הרמקולים ,
אם בנו את לוח ההגברה כשורה לא צפויה סכנה לרמקולים

זה רעיון טוב ללכת על לוח מבוסס TDA7498 יכול להגיע להרבה הספק ללא עיוותים .
אם אתה לא מתכנן לשמוע בעוצמות גבוהות במיוחד , תוכל גם ללכת על לוחות מבוססים TPA3116 או TDA7492 .
אם אתה אוהב ווליום גבוה ה TDA7498 בשבילך .

אם אתה מתכנן רק בשביל מוזיקה , אז החברה פה צודקים ויהיה עדיף מערכת 2.0

נערך לאחרונה ב:

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אני לא יכול לעזור לך בהיבט הטכני כי זה לא התחום שלי.
אנסה להסביר לך מדוע האזנה למוזיקה דו ערוצית עם 6 רמקולים איננה עדיפה על פני האזנה עם 2 רמקולים אלא אם אתה מדבר על מוזיקת רקע כמו בבית קפה או אולם אירועים ששם אין שום חשיבות לפרמטרים המקובלים בתחום להאזנה איכותית למשל : תמונת במה (היכולת לדמיין את הבמה ואת מיקום הנגנים ), רמת פירוט (היכולת לשמוע את מירב הפרטים שהוקלטו ) , תלת מימד (היכולת להעביר את עומק הבמה - יש שנמצאים בקדמת הבמה ויש כלים שנמצאים בחלק האחורי של הבמה ) ועוד ועוד...
בבתי קפה ובמסעדות מפזרים מספר רב של רמקולים שמנגנים את אותה אינפורמציה וזה בסדר כי זו מוזיקת רקע.
אין סיבה להאזנה כזו בבית מה גם שתצטרך להכניס סוג של מעבד שידע לנתב את המוזיקה ל 6 רמקולים.
למה אני מתכוון ?
אם אתה מחבר 6 רמקולים איזו אינפורמציה תגיע לכל רמקול ? מי מחליט על זה ?
במגברים רב ערוציים יש מעבד (שנקרא DSP ) שיודע לעשות מצבי הדמיה שונים. אחד מהם הוא האזנה של מוזיקה דו ערוצית באמצעות מספר גדול יותר של רמקולים.
אז לא מספיק לבנות 6 ערוצי הגברה. צריך שיהיה גם מעבד שידע לנתב איזה ערוץ מוזיקה (ימין או שמאל כי זה מה שיש במוזיקה דו ערוצית ) ינותב לאיזה ערוץ הגברה ומשם לרמקול.
אם אתה מתכוון להאזין למוזיקה לא כדרך אגב, לא כמוזיקת רקע , אז מוטב שתתרכז בהגברה דו ערוצית ובכלל מוטב להניח לרמקולים סטליטים קטנים שהם ממש (בהכללה כמובן. יש גם איכותיים וטובים אבל מאוד מאוד יקרים... ) לא מתאימים למוזיקה אלא מיועדים להעביר אפקטים של סרטים.
מקווה שזה עוזר במשהו...
ארז

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
יש גם פורמטי מוזיקה רב ערוציים ששם המדיה הוכנה בהפרדה למספר גדול יותר של ערוצים (בדרך כלל 5 עד 7 ערוצים ).
כלומר זה לא דיסק מוזיקה רגיל של שני ערוצים אלא דיסק ( DVD או בלו ריי ) שמכיל מוזיקה רב ערוצית.
על מנת להנות ממוזיקה רב ערוצית צריך גם נגן שיודע לנגן את הפורמטים האלה (למשל נגן DVD ) וגם מפענח שנמצא לפני יחידת ההגברה שיודע לפענח את הפורמט ולהעביר לכל יחידת הגברה את המידע כפי שהוא נמצא בדיסק.
אני מניח שאתה לא מתכוון לדבר כזה...
ארז

GTX980

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אני מודה לכם על התשובות המפורטות שלכם.
אם אני יחבר את הפלאפון שלי למערכת הוא רק שני רמקולים ינגנו? או שיהיה חוסר תיאום? (כמו שאמרתי אני לא אודיופיל ואני לא יתאבד לשמע מוזיקה שהיא לא הכי מתואמת בעולם, )

מבחינת מוזיקה המערכת שלי היא חסרת תועלת?, אני צריך להשיג שני מדפיים\ רצפתיים ואז להשיג רסיבר ישן וזול?

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לא הבנתי איך אתה מציע לחבר את הפלפון שלך שיכול לשמש כמקור (לא איכותי במיוחד אבל ייתכן שיספק אותך ).

יש לך 6 רמקולים , לא מערכת...אני טועה?
לו אני במצבך , הייתי רוכש מגבר דו ערוצי מיד 2 במחיר של כמה מאות שח , מחבר זוג סטליטים ואת הסאב שלך (להשלמת תחום המיד באס ) ומנסה לשמוע.
לא יספק אותך ?
תמיד תוכל לרכוש רמקולים סבירים יותר...
ארז

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,789
נקודות
113
אנשים כאן מוכרים כליה למקור, ואתה מחבר טלפון?

GTX980

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אני לא יודע אם לבכות או לצחוק, נראה לכם שאני קונה דסקים וכול השטויות האלא, אנחנו חיים ב2015, מורידים שירים מיוטיוב ומחברים את הסמארטפון לרסיבר ויש מוזיקה.

אז אני יחפש רסיבר דו ערוצי עם שני מדפיים ויוסיף את השאר כמו שאמרתם.

שאלה אחרונה לפניי סיום, כמה W המערכת תצטרך לספק כדי להחזיק שני מדפיים סאב וסטליסטים? ברור שזה משתנה אבל תגידו לי את הסדר גודל

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
שאלה אחרונה לפניי סיום, כמה W המערכת תצטרך לספק כדי להחזיק שני מדפיים סאב וסטליסטים? ברור שזה משתנה אבל תגידו לי את הסדר גודל

לדעתי 2 דיבלים (גמבו) בגודל 3/8 יחזיקו בלי שום בעיה.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
עזוב אותך מכמה W צריך.
זה כמו לשאול באיזה צבע הרכב צריך להיות....
לא רלוונטי.
ממילא בווליום גבוה תקבל סאונד צורמני מרמקולים סטליטיים...
ארז

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור