נמר
תודה על הסקירה
מחיר לא פשוט לרסיבר,אך לפי המבחן שלך כנראה כדאי.
לא לחינם נפטרתי מה-LX70.
בזמנו היה רסיבר על, השלט...זבל שעדיין לא נולד.
מסתבר שהם חושבים שכולם מומחים בהפעלת מכשירים אלקטרונים.
אבל לעולם הטריק הוא בפשטות.
על האיכות של פיוניר אין ויכוח
פיוניר שולטים בתחום רב ערוצי ללא ספק. כשאני באמצע סרט אקשן איכותי ועוברים חברים של הילדים למשל
הם עומדים בשוק ולא מבינים מה זה הסאונד הזה. (ויש לי דגם ביניים שלהם) מי צריך ללכת לקולנוע בכלל.
רסיבר נהפך להיות היום למרכז בידור -כל מקורות וידאו מחוברים ישירות אליו ב HDMI.(מסך,מחשב סטרימר וכד' ככה זה אצלי)
אולי לא הבנתי? לחבר את הרסיבר לרמקולים סטליטיים? או כן? מצטער,לא ניתן להפיק מהם כמעט כלום
בעצם לא הגעתם ל 40% מהיכולת שהרסיבר הזה מסוגל לתת. חייבים רמקולים אחוריים+ סנטר ברמה טובה
וכמובן לא ניתן לוותר (בשום מצב) על סאב באיכות גבוה. אין קיצורי דרך כאן.
אגב אין קשר בין להתחבר לדו ערוצי או לרב ערוצי -שניהם יכולים לחיות אחד במחיצתו של השני בהרמוניה מלאה. (ככה זה אצלי)
אפשר לאוהב את שני העולמות שלא אחד על חשבון השני.
למי שיש רק 5 רמקולים (אבל טובים )
לא מעניין אותו 3D (תכלס - מקבלים אפקט על חשבון הצבעוניות - אני מעדיף צבעוניות)
ולא מתעסק עם מוסיקה רב ערוצית, או שיש לו DAC.
מה הטעם בהוצאה הזו? בסופו של דבר, רסיבר שהיה Top-of-the-line לפני 3-4 שנים מציע אותה איכות צליל, את כל יכולת מיתוג הוידאו והנוחות, תמורת 3000-5000 ש"ח?
(לפעמים עצוב לראות את אלו שמנסים למכור רסיברים שעלו הון לפני כמה שנים בודדות...)
נמר בחן את את הדגם הקודם ואת הקודם לו ונכח בשיפור מורגש באפקט הצליל בקולנוע ביתי, כך שההצהרה על "אותה איכות צליל" מצדך צריכה להיות מגובה בעובדות, לא בתחושת בטן.
אבל, מסכים איתך שמי שיש לו דרישות פשוטות יותר, לא חייב את הדגם הבכיר והחדש ביותר, נמר כתב בדיוק על הנושא הזה בפתיחת הכתבה.
האמת הם אומנם די כלואים נכון
אבל תקן אם אני טועה הכיול האקוסטי לגבי הקולנוע לא מחייב הרי שהסאונד לא מדוייק בקולנוע ולא מחייב את הקדמיים שיהיו ממש מול הצופה
לגבי סטריאו ומוסיקה אתה צודק אבל אם אני שומע בדיירקט ללא כיולים וכלום לדעתי פחות קריטי
אבל פשוט לא יכול להזיז אותם צמוד למזנון את הרמקול הימני כי יש חיווטים של הרסיוור לנגנים ואם ארחיק אותם מהרסיוור עם הכוננית סטריאו
החיווטים לא יגיעו לרסייוור כשהרמקול באמצע אני די מוגבל פה
לצערי
המלצות
1. השאר את הרסיבר ללא שום מכשיר מעליו. זה יראה אסתטי יותר.
2. רמקול הסנטר. הצב אותו במרכז המסך.
3. נראה שיש ברשותך זוג סאבים? שחרר אחד מהם, כך תוכל לתת לקדמיים יותר מרווח.