יש הרבה בלוף בתחום, ומי שיודע יודע. ומי שלא לא, אנחנו תמיד רוצים את ההכי טוב=יקר=נוצצ=שופוני. וזה כלכך NO שעד שמבנים את זה שופכים כמה עשרות ואולי מאות. גם בתחומים אחרים יש המון בלוף בתחום היין שכל הזמן מעלים פה, היה עשו מבחן עיוור ליין הכי ירר בייחד עם פשוטים מהסופר, אמרו שזה ואמרו שהפשוטים טובים הענין שברגע שיש תג מחיר אז פסיכולוגית כאילו וואו, ממש נוצר למוצר תמונת אופי משלו אנחנו הופכים אותו בראש ממש לדמות מוחשית, לדוגמא שקע חשמל אלף שקל פתאום הוא לא מתערב בסאונד,ריצפת רעש נמוכה נו בחייאת.נראה מדהים באמת זה פשוט מודלם ויזואלית ובפנים עושה לנו טוב ש"סירדנו גם את זה" מעיין יישור קו פסיכולוגי עם כל שאר הציוד, ברור שאנחנו שואפים לשלמות פרפקציוניסטים מדרגה עליונה חייב הכל מושלם כל החוליות בשרשרת להביא את המקסימום אבל רבאק, זה 90 אחוז חירטוט ואנחנו גם יודעים את זה אבל מתעלמים כי בשביל להפוך את זה למושלם חייבים את זה אחרת זה מציק, אבל מלהשיג את זה ולחבר ועד כל התאורים המפארים יש באמצע תיהום עמוקה. שכל אחד יעשה כאהבת נפשו בשביל להגיע לשלמות שהוא מחפש.
אגב גם אין מושלם. גם המושלם הזה זו המצאה.למה זה חייב להיות מושלם בכלל ?!
אל תתרגש מהמחירים המופקעים. נדמה שכולם עולים על הגל ומפציצים מחירים.
קח ממיר משובח בן עשור, מבטיח לך שהוא מפרק גם את החדשים ביותר. יכולות ההמרה והמקטע האנלוגי כבר מזמן לא רלוונטיים ברמות האלו.
כנ"ל לגבי רמקולים והגברה שמי שרכש אותם, שומר אותם כמו על ילדיו. תהיה בטוח. מניסיון.
אגב, כמו שכתבו למעלה, אפשר להגיע לתוצאות מעולות גם ב15k עם השקעה באקוסטיקה.
א. מאושר בשבילך.יש לי משני הסוגים , אחת מפונפנת והשניה וינטג בעשרות אלפי דולרים פחות , ונחש עם מה אני שומע ? נכון ! עם הוינטג הזול , יש לו קסם שאיננו אודיופילי , אבל יורה לך ישירות ללב , וזה מה שחשוב !
נדמה לי שלא קראת או שלא הבנת כלל את ההודעה שלי.אפשר להנות גם מפלאפל וגם מאוכל גורמה, אין סתירה, אלו טעמים שונים.
אבל עם כל הכבוד ויש כבוד לפלאפל, הוא אינו בר השוואה לאיכות של אוכל גורמה.
רוצה לומר, ההנאה אינה תלויה בעלות המערכת, אבל כן ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר במערכות יקרות.
נראה שיש לך אג'נדה, שפשוט עדיף על יקר, הדברים היקרים הם חירטוטים, ואי אפשר להשיג שלמות אז אין טעם לחתור אליה וכיו"ב.יש הרבה בלוף בתחום, ומי שיודע יודע. ומי שלא לא, אנחנו תמיד רוצים את ההכי טוב=יקר=נוצצ=שופוני. וזה כלכך NO שעד שמבנים את זה שופכים כמה עשרות ואולי מאות. גם בתחומים אחרים יש המון בלוף בתחום היין שכל הזמן מעלים פה, היה עשו מבחן עיוור ליין הכי ירר בייחד עם פשוטים מהסופר, אמרו שזה ואמרו שהפשוטים טובים הענין שברגע שיש תג מחיר אז פסיכולוגית כאילו וואו, ממש נוצר למוצר תמונת אופי משלו אנחנו הופכים אותו בראש ממש לדמות מוחשית, לדוגמא שקע חשמל אלף שקל פתאום הוא לא מתערב בסאונד,ריצפת רעש נמוכה נו בחייאת.נראה מדהים באמת זה פשוט מודלם ויזואלית ובפנים עושה לנו טוב ש"סירדנו גם את זה" מעיין יישור קו פסיכולוגי עם כל שאר הציוד, ברור שאנחנו שואפים לשלמות פרפקציוניסטים מדרגה עליונה חייב הכל מושלם כל החוליות בשרשרת להביא את המקסימום אבל רבאק, זה 90 אחוז חירטוט ואנחנו גם יודעים את זה אבל מתעלמים כי בשביל להפוך את זה למושלם חייבים את זה אחרת זה מציק, אבל מלהשיג את זה ולחבר ועד כל התאורים המפארים יש באמצע תיהום עמוקה. שכל אחד יעשה כאהבת נפשו בשביל להגיע לשלמות שהוא מחפש.
אגב גם אין מושלם. גם המושלם הזה זו המצאה.למה זה חייב להיות מושלם בכלל ?!
גיא, הכל טוב ויפה (בענייני אוכל) - השאלה אם באנלוגיה שלך מערכות בעשרות (על הצד הגבוה) של אלפי שקלים הם "פלאפל"...אפשר להנות גם מפלאפל וגם מאוכל גורמה, אין סתירה, אלו טעמים שונים.
אבל עם כל הכבוד ויש כבוד לפלאפל, הוא אינו בר השוואה לאיכות של אוכל גורמה.
רוצה לומר, ההנאה אינה תלויה בעלות המערכת, אבל כן ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר במערכות יקרות.
בהחלט חברות נהדרות שחלקן נתנו לי חווית שמיעה שחסרה לי היום עם ציוד יותר חדש ויקר.כנראה שבכל השנים שלך בתחום הזה עצמת עיניים לחלוטין. הסיפור של ציוד יקר מאוד מסתובב פה שנים. אבל זה לא אומר שזה הדבר היחיד שיש בתחום הזה. טריאנגל, אופרה, פוקל, טנוי, צ׳ריו, סקנסוניק, דאלי, סיסטם אודיו, אפוס ברמקולים. ארקם, קמבריג׳, רוטל, אודיו אנלוג, מון באלקטרוניקה. טונה וחצי של ציוד מעולה מחכה רק שישמעו אותו. אז ספר לי, איפה בדיוק ראית את סוף העולם?
הקדמת אותי וגם לא רציתי לרשום את זה בתור עוסק בתחום (איזה שם נוראי - לפעמים אני מצר שאני אוחז בו וחייב להתנסח בצורה שהיא פוליטקלי קורקט אבל אלו החוקים.)גיא, הכל טוב ויפה (בענייני אוכל) - השאלה אם באנלוגיה שלך מערכות בעשרות (על הצד הגבוה) של אלפי שקלים הם "פלאפל"...
קבל סיפור אוכל קטן: לפני כמעט 2 עשורים, נסעתי עם אשתי לפריז. באותה תקופה טסתי הרבה יותר מדי בעניני עבודה וכמעט אף פעם לחופש כך שהמטרה הייתה להתפנק פרופר ולאכול טוב היה חלק חשוב בעניין. אחרי הכנה מודיעינית שלא הייתה מביישת מבצע רטוב של המוסד, שמנו פעמנו (בין היתר) לשתי מסעדות:
Le Pré Catelan - מסעדה מדהימה ביער בולון, אז 2 כוכבים במישלן (היום 3). אכלנו, שילמנו המון (לא זוכר בדיוק כמה) ויצאנו בהרגשה ש: א- זו הייתה הארוחה הכי טובה שאכלנו בחיים. ב- היה שווה כל יורו.
C'Amelot (ב-Rue Amelot) - למרבה הצער נסגרה מאז. שף יצירתי, פרוע, נטול גינונים שלדבריו "לא היה מוכן להשתתף במשחק של מישלן". שילמנו כ100 יורו כולל הכל לאדם עבור הארוחה השנייה הכי טובה שאכלנו בחיים...
מה שאני רוצה לומר (לקח לי טיפה להגיע לזה ) - זה דבר אחד להבין באינטלקט את העבודה האכזרית של עקרון התפוקה השולית הפוחתת (שכולנו פטפטנו עליו כבר למוות), דבר אחרי לגמרי להכיל את זה רגשית ולחיות עם זה בשלום.
לגדי,
מבין אותך אחוייה, השוק גרידי, חסר שקיפות ועתיר גחמות ועיוותים וכן, זה מתסכל. אבל (גדול) - חלק מזה עליך!. כשאתה מתייג (אפילו בינך לבין עצמך) את הציוד שאתה כן יכול להרשות לעצמך כ"לא היי אנד" או משהו בדומה - אתה זה שנותן כח למגזימני המחיר ומנציח את המצב.
זה די ברור מהכתיבה שלך שאתה זקוק לשינוי כיוון שאינו "more of the same". קח איזה MiniDSP או NAD c658 ומיקרופון מכוייל, חזור קצת לספסל הלימודים וצלול לעולם חדש ומרתק של אודיו שמעבר לעוד ציפוי מיקרוני על השוקו. ההרפתקה לפחות, מובטחת.
רועי
רגע אז אני מבין ממך שלפני עשור לא היו מוצרים שתומחרו יקר מידי?נדמה לי שלא קראת או שלא הבנת כלל את ההודעה שלי.
ממיר שעלה עשרות אלפי ש"ח לפני כעשור, עם קצה הטכנולוגיה של ההמרה והמקטע האנלוגי = פלאפל?
הגברה של 30 אל"ש ומעלה לפני כעשור = פלאפל?
אם ככה, למה לא להסתפק בדאק סיני באלף דולר? הרי הכול כבר נעשה לפני עשור.נראה לי שהתבלבלת. הדאקים כבר מיצו את עצמם לפני כעשור עם הטכנולוגיה האסינכרונית והחלקים האנלוגיים.
אין שום היגיון לרכוש ממיר מפונפן רק עבור יכולת המרה כלל לא אנושית של 32/768. אם אתה רוצה לשלם על התערבות בגיין או בסיגנל סכום אסטרונומי, לבריאות.
לא אמרתי שלא...וכן, לדעתי אפשר להגיע לתוצאות מעולות עם ציוד משומש ושמור שעולה 15K, וכחדש היה שווה לא פחות מ-50K.
השאלה, האם שמעת את אותם סטאפים בתנאים אופטימליים?בנוסף, הציטוט של "אבל כן ניתן להגיע לתוצאות טובות יותר במערכות יקרות" - כלל לא נכון לדעתי. כבר שמעתי ציוד סופר יקר אצל כמה מהיבואנים המוכרים, שלא היה שווה עשירית ממחירו.
חי עם חוק התפוקה השולית בסדר גמור ובשלווה - גם שם קיים טוב יותר.גיא, הכל טוב ויפה (בענייני אוכל) - השאלה אם באנלוגיה שלך מערכות בעשרות (על הצד הגבוה) של אלפי שקלים הם "פלאפל"...
קבל סיפור אוכל קטן: לפני כמעט 2 עשורים, נסעתי עם אשתי לפריז. באותה תקופה טסתי הרבה יותר מדי בעניני עבודה וכמעט אף פעם לחופש כך שהמטרה הייתה להתפנק פרופר ולאכול טוב היה חלק חשוב בעניין. אחרי הכנה מודיעינית שלא הייתה מביישת מבצע רטוב של המוסד, שמנו פעמנו (בין היתר) לשתי מסעדות:
Le Pré Catelan - מסעדה מדהימה ביער בולון, אז 2 כוכבים במישלן (היום 3). אכלנו, שילמנו המון (לא זוכר בדיוק כמה) ויצאנו בהרגשה ש: א- זו הייתה הארוחה הכי טובה שאכלנו בחיים. ב- היה שווה כל יורו.
C'Amelot (ב-Rue Amelot) - למרבה הצער נסגרה מאז. שף יצירתי, פרוע, נטול גינונים שלדבריו "לא היה מוכן להשתתף במשחק של מישלן". שילמנו כ100 יורו כולל הכל לאדם עבור הארוחה השנייה הכי טובה שאכלנו בחיים...
מה שאני רוצה לומר (לקח לי טיפה להגיע לזה ) - זה דבר אחד להבין באינטלקט את העבודה האכזרית של עקרון התפוקה השולית הפוחתת (שכולנו פטפטנו עליו כבר למוות), דבר אחרי לגמרי להכיל את זה רגשית ולחיות עם זה בשלום.
תגיד משה,כל התחום הזה הפך לתחום של חזירות, וזה כבר מתחיל משלב היצרן החזירות הזאת ומתגבר עוד ועוד עד שזה מגיע אלינו. בשנות ה 80 איפה היה רמקול ב 20 אלף שקל בכלל (בהשוואה לסכום בן ימינו), לא היה. היום רמקול ב 50 אלף הפך לסטנדרט כמו שרכב פה ב 250 אלף הפך לסטנדרט. אז זה קשור לרמת חיים שעולה ועולה ? בולשיט. השיטה פה בתחום ידועה והיא עובדת מצויין, כי אנחנו רוצים יקר ורוצים לשלם, השיטה היא לתת מחיר ריטייל מומצא אסטרונומי ומשם להתקדם.
מה קשור איתי לענין? אני חבר, מכבד אותו ושמח בשימחתו ויודע מה הוא עבר בשביל להגיע לאן שהוא הגיע ועם נסיון שיש לו בתחום עם ציודים לאף אחד אין פה. איתי הולך עם האמת שלו עד הסוף ואני לא חייב להסכים עם האמת הזאת אבל אני מכבד ומעריך נחישות ודבקות במטרה פרפקציוניזם ושלמות אבסולוטית לתחום.
אם טוב לך לשלם עבור המוצרים שלך כמה שעלו לך ואתה חי עם זה בשלום, אז אשריך. תכתוב: שאני חושב דווקא הפוך ויש הצדקה או חבל שזה לא מתומחר ביותר או כל דבר בסגנון הזה אתה לא חייב להסכים, מדינה חופשית אתה יודע ....
אני מבין שאצלך "חזיר" == מי שדורש עבור מוצר שאתה היית מת שיהיה לך הרבה יותר ממה שאתה רוצה לשלם...כל התחום הזה הפך לתחום של חזירות, וזה כבר מתחיל משלב היצרן החזירות הזאת ומתגבר עוד ועוד עד שזה מגיע אלינו. בשנות ה 80 איפה היה רמקול ב 20 אלף שקל בכלל (בהשוואה לסכום בן ימינו), לא היה. היום רמקול ב 50 אלף הפך לסטנדרט כמו שרכב פה ב 250 אלף הפך לסטנדרט. אז זה קשור לרמת חיים שעולה ועולה ? בולשיט. השיטה פה בתחום ידועה והיא עובדת מצויין, כי אנחנו רוצים יקר ורוצים לשלם, השיטה היא לתת מחיר ריטייל מומצא אסטרונומי ומשם להתקדם.