בטריה חלשה?

Udi610

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום,
לאחר שהתייעצתי בפורום רכשתי את מצלמה נטולת מראה Sony NEX-6. בסה"כ אני מאוד מרוצה - אחלה מצלמה - קטנה אך מוציאה תמונות איכותיות גם בתאורה חלשה ביותר (ISO גבוה). התפעול אכן "ייחודי" לסוני, אך אפשר להתרגל. ה-EVF מצויין. עם זאת עדיין אני מניח שאין תחליף להנאה שבצילום ב-DSLR עם קומפוזיציה, זום ופוקוס דרך מבט אופטי ישיר.
מה שאני מאוד מאוכזב ממנו זה כל נושא החשמל. המצלמה לא כזו זריזה (ביחס ל-D90 שלי הותיקה ממנה בכ-5 שנים) אך אינה מתביישת לאכול חופשי את הבטריה. אני מבין שהמסכים האלקטרוניים זוללי חשמל אך בכ"ז רציתי לברר אתכם, בעלי הניסיון, אם הבטריה המקורית שלי תקינה -
אני מתחיל עם בטריה מלאה אך תוך כשעה וחצי (+-)של משחק במצלמה (מעבר על אופציות הצילום השונות) וצילום של כמה עשרות בודדות של תמונות, מרביתן ללא פלש, הבטריה נגמרת. ב-D90 יכולתי לשחק כך יום שלם ולא היה ממש מזיז לבטריה. אז האם זה סביר?
אם כן , ובעצם בכל מקרה, עלי להזדרז ולרכש עוד בטריות ומטען עצמאי (המקורי מופעל דרך המצלמה..). הבנתי שהמקוריות יקרות (מילא המחיר - 38$ אבל המשלוח מכפיל את העלות). ב-Ebay ניתן לרכוש wasabi ואחרות המומלצות בפורומים בחו"ל במחיר בדיחה אבל התרשמתי מן הכותבים שההצלחה איתן היא סוג של הימור. יש אופציה סבירה אחרת?
רב תודות,
אודי

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תן לסוללה כמה מחזורי טעינה ולפי שאתה קופץ ל...
מצד שני, זה לא נשמע מעודד

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
קודם כל תתחדש ותהנה.
כשקונים מצלמה חדשה כל הזמן מסתכלים במסך ומשחקים במצלמה כך שזה גומר את הסוללה יותר מהר. אני מצטרף להמצלה של כרמי לחכות כמה מחזורי טעינה כי הסוללה חדשה. כמו כן, מצלמות ללא מראה דורשות יותר אנרגיה מ DSLR וההמלצה שלי לרכוש סוללה נוספת ובמקרה של סוני גם לרכוש מטען חיצוני כי לא נוח להטעין את הסוללה דרך ה USB כל הזמן כי זה איטי מידי. בנוסף, תבטל את ה WIFI כי זה אוכל סוללה.

Udi610

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
זה שאקנה מטען ובטריות נוספות בהקדם זה ברור.
יש לכם המלצות בארץ או בחו"ל? מקוריות לא אקנה בשלב זה עם עלות משלוח כבדה.

Udi610

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
לא קניתי את הסט בשביל הסוללה. קניתי בשביל המטען. יש לי שתי סוללות מקוריות + זאת והיא עובדת סבבה. הסוללות של wasabi נחשבות לטובות וגם חזקות יותר מהמקוריות אז אם אתה נתקל במחיר טוב תקנה.
לידע כללי NP-FW50 מתאימה להרבה דגמים של סוני. אין לי עכשיו NEX-6 והסוללה שבאה עם הקיט הזה מתאימה לי ל A7R וגם ל NEX-6 שלך.

Udi610

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
האם הסוללה עבדה לך עם NEX-6? כי מצויין שטובה עד NEX-5 ויכול להיות שהסיבה היא קידוד חדש יותר במצלמות החדשות יותר שנועד אולי גם לסנן בטריות חלופיות. ראה מה שדגתי בפורום ב-dpreview -

Yes. Sony used some "reserved bytes" in the protocol when they released the second generation NEX (bytes which were not checked before by cameras), which disabled a number of batteries on the market at that moment. Most manufacturers released soon a "fixed" chip, but there are thousands of old batteries already inthe channel.Don't expect a "recall" for those not at the price level they sell.
So you are right, you may find batteries from the same manufacurer which work (or not) depending of the revision of the chip. This is why, if you follow eBay links to specific sellers with confirmed working batteries you will not have problems as the sellers usually get batteries from the same sourse.If they got new chip ones is very unlikely they will get a shipment of the old ones. On bigger sites like amazon it can be another storry as they sel big volume and may change often suppliers.

אבל אולי שווה רק בשביל המטען כפי שציינת.

Udi610

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בסוף הזמנתי זוג בטריות wasabi (מאוד מומלצות גם בפורומים בארה"ב) חזקות יותר ב-20% + מטען כולל לרכב ב-27$ + 22$ דואר אויר - Amazon + Buy2USA.
אם בטריה אחת תעבוד תקין - היה ממש שווה.
אגבף ראיתי שעל אריזות SONY של הבטריה כתוב 100 דק' (או 300 תמונות), שזה בערך מה שמספיק אצלי. עדיין נראה לי ממש מעט.
תודה רבה לכם על העזרה!

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
אודי תתחדש.
300 תמונות זה בערך הממוצע עם מצלמות ללא מראה. לכן ההמלצה לקנות יותר מסוללה אחת.
ליאור

תמי ליבנה

אוהב את התחום
מעורבות
40
נקודות
28
סוללה לניקון D90,

דיי מבעס שבאמצע טיול סוללה הולכת. (דוקא המקורית) מזל שהיתה לי עוד אחת (לא מקורית) בעוד חודש נוסעת שוב, רוצה לרכוש עוד סוללה.
יש המלצות?

Udi610

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אודי תתחדש.
300 תמונות זה בערך הממוצע עם מצלמות ללא מראה. לכן ההמלצה לקנות יותר מסוללה אחת.
ליאור
אין לי בעיה עם 300 תמונות. יש לי בעיה עם 100 דק' ללא תמונה.. זה בערך מה שקורה עם הבטריה המקורית שלי ולכן איני משוכנע שהיא תקינה. אשווה עם הבטריות שרכשתי לכשתגענה ואשמח לדווח..

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
אודי,
אני הייתי פונה לחנות ממנה רכשת את המצלמה. 100 דקות נשמע לא סביר. אבל לפני שקופצים למסקנות הייתי בודק את ההגדרות מבטל WIFI, מבטל פוקוס עוקב ובודק הגדרות של שמירת אנרגיה.
ליאור

Udi610

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ליאור,
זה קמרה מיה, צריך לשלוח בדואר (אני בפריפריה - חיפה) ואז אשאר ללא בטריה. לכן אמרתי להם שאעשה זאת לאחר שאקבל בטריות נוספות.
לא ברורות לי ההמלצות שלך בנושא WiFi - בתפריטים של המצלמה אין אופציה כזו. לכאורה אתה מפעיל WiFi רק במוד מיוחד להעברת תמונות. לכן איני חושב שהוא עובד כאשר אני עוסק בדברים אחרים במצלמה (מודי צילום למשל). אתה חושב שאני טועה?
אודי

LiorDrZ

אוהב את התחום
מעורבות
60
נקודות
28
כן... אני שוכח שנושא הרשת שונה בין ה NEX-6 ל A7 :)
בכל אופן תוודא שאפליקציות ה PlayMemories לא מנסות לגשת לרשת האלחוטית שלך. (אם הגדרת \ התקנת אותם) אם לא אז קבל ביטול לגבי זה.
ולגבי פריפריה, אם יש לך בעיה תשנע את עצמך לחנות כי אתה לא יודע מתי הסוללות יגיעו ואולי זה יהיה מאוחר מידי. אם אתה חושש שיש לך תקלה תרים טלפון ותעדכן את החנות אולי יהיה להם פתרון עבורך. הייתי יוצר איתם קשר כל עוד הציוד חדש.

Udi610

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
כן... אני שוכח שנושא הרשת שונה בין ה NEX-6 ל A7 :)
בכל אופן תוודא שאפליקציות ה PlayMemories לא מנסות לגשת לרשת האלחוטית שלך. (אם הגדרת \ התקנת אותם) אם לא אז קבל ביטול לגבי זה.
ולגבי פריפריה, אם יש לך בעיה תשנע את עצמך לחנות כי אתה לא יודע מתי הסוללות יגיעו ואולי זה יהיה מאוחר מידי. אם אתה חושש שיש לך תקלה תרים טלפון ותעדכן את החנות אולי יהיה להם פתרון עבורך. הייתי יוצר איתם קשר כל עוד הציוד חדש.
דברתי איתם, אעשה זאת שוב. תודה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור