בחירת עדשה לצלם מתחיל

אדי ס

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום
אחרי חיפושים חקירות והתיעצויות שוקל לקנות ניקון d5300
צריך את עזרתכם לגבי בחירת עדשה?
איזה עוד חברות של עדשות יתאימו לגוף הזה?
ובנוסף אני מאזור הצפון איפה כדאי לעשות את הקניה שגם יתנו שירות טוב ומחיר טוב או שלהגיע לארליך?

אני אוהב לצלם ורק מתחיל עם זה, נטו להנאה אישית שתשרת אותי לטיולים וליום יום..
לפי מה שראיתי יש עדשת קיט 18-140 שמגיעה ביחד עם הגוף.
כדאי להשקיע על עדשה אחרת בנפרד שתוכל לתת לי את רוב המענה הכללי להתחלה או שהיא בסדר ..?
טווח ההשקעה שיש לי על עדשה בנפרד זה בין 1500 - 1000 שקל

תודה רבה:)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברוך הבא, ה D5300 מצלמה מוצלחת ובחירה טובה.

לא ברור לי אם אתה מחפש עדשה נוספת פרט ל 18-140 או שאתה מחפש עדשה במקום.
בכל אופן עדשת ניקון 18-140 היא עדשה מאוד מוצלחת כעדשה ראשונה, היא מספקת טווח יפה עם איכות טובה למחיר שלה.
החיסרון הגדול שלה זה חוסר בצמצם גדול ואת זה ניתן להשלים עם
עדשת ניקון 50 ממ עם צמצם F1.8
http://www.zap.co.il/models.aspx?so...=800254&db800263=800569&noidx=1&orderby=price

או עדשת סיגמא עבור ניקון 30 ממ F1.4 ART (עדשה מעולה)
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=882860

אפשרות אחרת היא עדשת סגמא או טמרון 17-50 עם צמצם F2.8 הטווח קצת קצר, אבל זה הטווח שבדרך כלל בשימוש ומקבלים צמצם גדול לכל אורך הטווח (מספר F קטן זה צמצם גדול) בניגוד לעדשת 18-140 שהיא מ F3.5 בתחום הרחב (18) עד לצמצם של F5.6 בתחום הצר (140)

אני מאוד אוהב צמצם גדול היות הזה מאפשר קבלת עמוק שדה רדוד וכן צילום מהיר יותר בגלל שצמצם גדול מכניס יותר אור וניתן לצלם בזמן חשיפה מהיר יותר מול צמצם סגור

אני לא מכיר חנויות בצפון, זה לא אומר שאין (פשוט לא מכיר) - אני מאוד אוהב את ארליך מעבר לכך גם יוגנד מומלצים וחזקים בציוד של ניקון.

אדי ס

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על העזרה...
בנתיים אני חושב להסתפק רק בעדשה אחת, אז מה ההמלצה הסופית שלך שישרת אותי לרוב הדברים ?
אבל בהמשך אין ספק שאני אשתדרג בעדשה נוספת..
אני לא כל כך מתמצא במפרט הטכני ומה זה אומר מבחינת עדשות, מה בעצם ההבדל בין ה 50 ל 30 ממ? במה זה מתבטא?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני ממליץ לקרוא את המדריך הבא שנכתב בדיוק עבור הדילמה שלך
http://www.dtown.co.il/articles/3167.html

בגדול ככול שהמספר של העדשה קטן יותר כך היא מספקת זווית ראיה רחבה יותר ורוב הצלמים צרכים זווית ראיה רחבה (שיכנס בתמונה כמה שיותר פרטים ), צילום נוף, צילום משפחה בבית ועוד ...

מצד שני רבים רוצה טווח זום גדול (לא תמיד בצדק), כך שהבחירה הראשונה שלך שלך צריכה להיות ניקון 18-140, עם זווית רחבה ועם טווח זום יפה והיא גם מגיעה עם איכות אופטית לא רעה כלל.

אפשרות אחרת שאני מאוד אוהב זו עדשה עם צמצם גדול כמו שרשמתי
היא עדשת סגמא או טמרון 17-50 עם צמצם F2.8 הטווח קצת קצר, אבל זה הטווח שבדרך כלל בשימוש ומקבלים צמצם גדול לכל אורך הטווח (מספר F קטן זה צמצם גדול) בניגוד לעדשת 18-140 שהיא מ F3.5 בתחום הרחב (18) עד לצמצם של F5.6 בתחום הצר (140)

אני מאוד אוהב צמצם גדול היות הזה מאפשר קבלת עמוק שדה רדוד וכן צילום מהיר יותר בגלל שצמצם גדול מכניס יותר אור וניתן לצלם בזמן חשיפה מהיר יותר מול צמצם סגור

אני אישית הייתי בחור את העדשה עם הצמצם הגדול - רבים אחרים היום בוחרים את העדשה עם טווח הזום, כאן אתה צריך להחליט

אדי ס

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אוקיי תודה רבה על העזרה שוב פעם...
וחג שמח!
יש איזו המלצה על אחריות מסוימת שכדאי לי לקחת עם המצלמה של ניקון במידה ואני קונה בארליך?..מה העדיפות בדרך כלל ומה נחשב אצל ניקון אחריות של יבואון רשמי?.. אם הבנת אותי פחות או יותר...

כרטיס זיכרון איזה חברה מומלצת ואיזה מהירות כרטיס?..
ולגבי פילטר UV זה דבר הכרחי לעדשה? אם כן איזה כדאי לקנות?

אדי ס

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
ובתור צלם שרק מתחיל ורוצה להשתמש לצילום חובבני בלבד יהיה לי הבדל
אם לרכוש d7200 או להישאר עם מה שתיכננתי לקנות מהתחלה שזה ה d5300?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עבור צלם חובב ה D5300 תספיק בהחלט, אם כבר רוצים דגם מתקדם יותר אז ה D7100 שכעת הוחלפה ע"י ה D7200 במחיר אטרקטיבי.

ניתן לרכוש מצלמה עם 3 שנוצ אחריות של הדר היבואן הרשמי או לרכוש עם אחריות שח בחנות ואחריות (ביטוח) מאק
http://www.dtown.co.il/forum/threads/המדריך-להרחבת-אחריות-מק-mack.13863/

אני רכשתי את הניקון שלי עם אחריות הדר ומרוצה מהשרות שנזקקתי להם (ואז כל מקום שמוכר עם אחריות של הדר יתאים), בעבר הייתי עם אחריות מק דרך ארליך (שגם מספקים את השרות לאחריות זו) וגם קיבלת שרות מוצלח - הבחירה היא שלך

המטרה העיקרית לשימוש ב פילטר הנה להגן על העדשה משריטות ומכות (במקרה נדפק פילטר מחלפים אותו באחר ולא צריך להחליף עדשה).
פילטר UV פשוט יעשה את העבודה, אבל חשוב לרכוש במקום אמין היות ויש זיופים בשוק

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור