בוקר טוב-משמעות היי אנד ואודיופיל ומי מגדיר זאת?ומי ניכנס לקטגוריה?

עומרי

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני חדש יחסית בתחום אך כל המילים המפוצצות מעלות בי שאלות
הרי בתחום הזה אין צודק ולא צודק כי בעיניי הטרנזיסטור שלי הוא היי אנד ולטעמי הוא נישמע יותר ממערכת של 100,000 ₪ וקשה פה להתווכח
מדובר בחוש שמיעתה והרי כל אחד שומע משהו אחר אני למשל חיברתי כבלים מסוגים שונים ולא הצלחתי לשמוע הבדל אז אני לא אודיופיל?
לגבי מעמד מי קבע שצריך מעמדים כל כך יקרים וניסיתי גם ותאמינו לי לא שמעתי הבדל
אני חושב באופן אישי שיש הרבה התפלספויות בתחום הזה ורציתי לשמוע את דעתכם
ובעצם מי ניכנס לקטגרוריה של אודיופיל?ומי ניכנס עם רכיבי האודיו שלו למועדון ההי אנד?
האם אחד שיש לו מערכת ב-600,000 שקל כן ו-40000 שקל לא מוגדר כהיי אנד?
איפה עובר הגבול
תודה ויום טוב

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
אודיופיל זה אחד שהאודיו (=איכות הצליל בהקשר זה) מאוד חשובה עבורו.

היי אנד מושג שבשימוש בהרבה תחומים ובדרך כלל מתייחס לציוד שהוא ייחודי יותר (ובדרך כלל יקר יותר) מרמת הציוד הממוצעת.

אריה

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
אודיופיל = אדם שחשובה לו איכות הסאונד כאשר הוא שומע מוזיקה. (איכות סאונד אינה קשורה אך ורק למערכות שמע, אלא גם להופעות חיות וכו. ז"א אודיופיל עלול לא להינות מהופעה חיה עם מוזיקה טובה לטעמו כאשר הסאונד באולם גרוע)

ציוד היי הנד, לדעתי אין הגדרה אובייקטיבית... מה שהיי אנד לאחד עלול להיות מיד אנד לאחר גם עם עלה 200 אלף ש"ח. ההגדרה הכי טובה שחשבתי עליה היא: "ציוד שאייכות הצליל שלו גבוהה משמעותית מרוב המוצרים ברמת מחירו". זה אומר שניתן להרכיב מערכת היי אנד ב 50 אלף ש"ח וגם ב 500 אלף ש"ח. מי תהיה יותר טובה? על זה יש פה מאות התכתבויות בנושא "למי יש יותר גדול". בעניי זה לא חשוב. הדבר החשוב הוא שבעל המערכת יהנה ממנה.

לגבי כבלים ושאר ירקות, אל תדאג. ניתן להיות אודיופיל (על פי ההגדרה שרשמתי) בלי לשמוע הבדלים בין כבלים. אתה צריך ציוד ברמה יחסית גבוהה כדי להבחין בין שני אינטרקונקטים טובים. בין גרוע לטוב, יחסית קל להבדיל, אבל זה לא הנושא (יש פה דפים מלאים בהתכתבויות רק עליו.)

לגבי מועדונים, עזוב שטויות, לא צריך שום מועדון כדי להינות ממערכת הסטיראו שהרכבת. אם כיף לך ללמוד, להחליף רשמים, ולדבר עם אחרים על התחביב, אז יש מועדון... אבל המועדון לא מחליט מה זה היי אנד ומה לא, למרות שיש כאילו שמנסים. בשורה התחתונה, הדבר החשוב הוא כפי שרשמתי קודם, שתהנה מהמערכת שלך, וזה דבר סוביקטיבי לחלוטין.

נערך לאחרונה ב:

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
עומרי,
אתה אודיופיל, אם מאוד אכפת לך איך המוזיקה שאתה מאזין לה נשמעת.
בעצם, זה כל כך אכפת לך, שאם זה לא יישמע טוב, תתעצבן ולא תרצה לשמוע יותר את מה שמנוגן.
אתה אודיופיל אם אתה מתרגש כשיוצא לך לשמוע ביצוע כלשהו באיכות שמבחינתך היא פנומנלית.
אתה אודיופיל אם אתה מחפש כל הזמן לשפר את הצליל של המערכת שאתה מאזין לה. החל מהוזזה קלה ושינוי זוית הרמקולים ועד להחלפת רכיבים, או את כל הסט.
אתה אודיופיל אם חשוב לך מאוד (מאוד!) להתארגן על מקומות ממש טובים באולם כשאתה מחדש את המנוי השנתי שלך לסדרת הקונצרטים.
אתה אודיופיל אם בהופעה חיה אתה בוחן היטב את איכות הסאונד, ומעיר לאשתך ש"שומעים ממש טוב הערב", או "הסאונד כאן על הפנים. בואי נלך".
אתה אודיופיל אם המראה של הדגם החדש של המגבר/ קדם מגבר/ רמקולים/פטיפון/ קומפקט דיסק/ממיר/כבל, שרק יצא/הוכרז עושה לך ריגושים או מעורר בך סלידה.
אתה אודיופיל אם סקירה בפורום או במגזין כלשהו באנגלית מרתקת אותך לקריאה וגורמת לך לרצות לשמוע את המכשיר שנסקר.
אתה אודיופיל אם אתה מרגיש צורך להכנס לפורום, לקרוא מה כותבים, להתעדכן במה שקורה, או לכתוב את דעותיך.
אתה אודיופיל אם בנסיעות עבודה/חופש לחו"ל אתה טורח לקפוץ או לתאם ביקור באיזו חנות לציוד היי אנד .
אתה אודיופיל אם פעם בכמה זמן אתה נכנס לאודיוגון להתעדכן מה חדש ואם יש איזו "מציאה".
אתה אודיופיל אם התחום הזה מעסיק אותך, מרגש אותך, מסקרן אותך, ואתה פשוט לא יכול בלעדיו.....

avilavi

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
עומרי,
אתה אודיופיל, אם מאוד אכפת לך איך המוזיקה שאתה מאזין לה נשמעת.
בעצם, זה כל כך אכפת לך, שאם זה לא יישמע טוב, תתעצבן ולא תרצה לשמוע יותר את מה שמנוגן.
אתה אודיופיל אם אתה מתרגש כשיוצא לך לשמוע ביצוע כלשהו באיכות שמבחינתך היא פנומנלית.
אתה אודיופיל אם אתה מחפש כל הזמן לשפר את הצליל של המערכת שאתה מאזין לה. החל מהוזזה קלה ושינוי זוית הרמקולים ועד להחלפת רכיבים, או את כל הסט.
אתה אודיופיל אם חשוב לך מאוד (מאוד!) להתארגן על מקומות ממש טובים באולם כשאתה מחדש את המנוי השנתי שלך לסדרת הקונצרטים.
אתה אודיופיל אם בהופעה חיה אתה בוחן היטב את איכות הסאונד, ומעיר לאשתך ש"שומעים ממש טוב הערב", או "הסאונד כאן על הפנים. בואי נלך".
אתה אודיופיל אם המראה של הדגם החדש של המגבר/ קדם מגבר/ רמקולים/פטיפון/ קומפקט דיסק/ממיר/כבל, שרק יצא/הוכרז עושה לך ריגושים או מעורר בך סלידה.
אתה אודיופיל אם סקירה בפורום או במגזין כלשהו באנגלית מרתקת אותך לקריאה וגורמת לך לרצות לשמוע את המכשיר שנסקר.
אתה אודיופיל אם אתה מרגיש צורך להכנס לפורום, לקרוא מה כותבים, להתעדכן במה שקורה, או לכתוב את דעותיך.
אתה אודיופיל אם בנסיעות עבודה/חופש לחו"ל אתה טורח לקפוץ או לתאם ביקור באיזו חנות לציוד היי אנד .
אתה אודיופיל אם פעם בכמה זמן אתה נכנס לאודיוגון להתעדכן מה חדש ואם יש איזו "מציאה".
אתה אודיופיל אם התחום הזה מעסיק אותך, מרגש אותך, מסקרן אותך, ואתה פשוט לא יכול בלעדיו.....
:כל-הכבוד:

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
ותשובה מעט צינית -

"אודיופיליות" ו- "הי-אנד" הם מונחים מאוד אמורפיים שהמציאו אנשי שיווק ועיתונאי אודיו (ולא רק אודיו כמובן).
המטרה, להרחיב בצורה מלאכותית את הקהל של אלו שמקדישים לתחום מסויים תשומת לב מעמיקה, וכנגזרת, מוכנים להוציא כספים בתחום, למעלה מהלקוח הנפוץ.

בפועל, כמו כל תחום אחר, באודיו יש קשת רחבה מאוד של מוצרים, באיכות שעומדת ככלל ביחס ישר למחיר, אבל עם המון חריגים ובטח שלא בצורה לינארית. וכלל התשואה השולית הפוחתת משפיע עליו מאוד.

איפוה מסתיים עולם המכשירים ה"מסחריים" ומתחיל עולם ה- "הי-אנד" דבר עם שני אודיופילים ותקבל חמש דעות...

:)

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
המושג הי-אנד מתיחס לקצה הגבוה של ציוד האודיו, ומשמעו הציוד הטוב ביותר במחיר שמשקף את העובדה הזו.
הי אנד קיים בהרבה תחומים כמו מכוניות , עיצוב פנים לבתים, אופנה ... וכו.
היצרן יוצר מוצר וממצב אותו לפלח השוק שאליו הוא מכוון, אם זה מוצר איכותי ביותר אז הוא מתמחר אותו בהתאם ואז המכשיר הזה מתרחק מהשג היד של הקונה הממוצע והופך להיות מוצר פסגה שרק המעטים שיכולים להרשות לעצמם קונים אותו.
לעומת זאת,יצרן חדש ולא מוכר יכול לצאת עם מוצר חדשני שנשמע לא פחות טוב אך היצרן החדש הזה בונה אותו בצורה פחות מושקעת ומרהיבה ומתמחר אתו במחיר יותר עממי , האם גם זה מוצר הי-אנד ?? לפי הצליל, כן , לפי המראה והמחיר , לא.

נערך לאחרונה ב:

אייל007

אוהב את התחום
מעורבות
3
נקודות
18
בוקר טוב
יש בהגדרות האילו בעייתיות מסויימת
אני לא מתחבר לכל המילים המפוצצות האילו כי כמו שציין מישהו כל נושא האודיו הוא מאוד אינדיווואלי
הכל מתחיל וניגמר בטעם אישי. אני לא חושב שיצרן יכול להחליט שציוד כזה או אחר הוא היי אנד ע"פ מחיר כי אם כך איפה עובר הקו שמפריד בין ציוד "רגיל " לציוד היי אנד?
זה כמו אוכל בשבילי סטייק טוב זה גורמה ולאחר פלאפל זה גורמה
עזבו אתכם מכל ההגדרות כל אחד שיהנה מהמוסיקה שזה החשוב בעצם .ועומרי אם הציוד שלך טוב לטעמך ואתה נהנה מהמוסיקה אז גם הציוד שלך היי אנד
יום טוב לכולם -אייל

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
בינתיים ההגדרה שלי כוללת את כל מה שכתבו לאחר מכן.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
בוקר טוב
יש בהגדרות האילו בעייתיות מסויימת
אני לא מתחבר לכל המילים המפוצצות האילו כי כמו שציין מישהו כל נושא האודיו הוא מאוד אינדיווואלי
הכל מתחיל וניגמר בטעם אישי. אני לא חושב שיצרן יכול להחליט שציוד כזה או אחר הוא היי אנד ע"פ מחיר כי אם כך איפה עובר הקו שמפריד בין ציוד "רגיל " לציוד היי אנד?
זה כמו אוכל בשבילי סטייק טוב זה גורמה ולאחר פלאפל זה גורמה
עזבו אתכם מכל ההגדרות כל אחד שיהנה מהמוסיקה שזה החשוב בעצם .ועומרי אם הציוד שלך טוב לטעמך ואתה נהנה מהמוסיקה אז גם הציוד שלך היי אנד
יום טוב לכולם -אייל

אייל -
שים לב שזו הגדרה מאוד סובייקטיבית: אודיופיל הוא אחד שאיכות הצליל מאוד חשובה עבורו.
לגבי היי אנד מי שקובע בסופו של דבר אלה הלקוחות. יצרן יכול לייצר מוצר שלדעתו הוא היי אנד ולאחר פרק זמן הוא יפשוט את הרגל - ואלה דברים שקורים.
כך שההגדרות האלה הן גם מקובלות וגם אין בהן דופי.

קח למשל תחום הוידאו יש מקרני וידאו מאוד יקרים ברמה של עשרות אלפי שקלים והם שייכים לקבוצת ההי אנד, ויש מקרנים שעולים אלפי שקלים קטנים... ההבדל בצפייה ביניהם הוא תהומי. אז מי שאיכות התמונה חשובה לו (ויש לו ממון) קונה מקרנים שנכללים בהיי אנד. וזה ממשיך בהרבה תחומים גם בידוריים וגם מקצועיים לחלוטין כמו למשל איזה מחשב אתה בוחר לעבוד איתו אם כי בתחום המקצועי המדדים הם אובייקטיביים בדרך כלל.

אריה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור