בהיטאצ'י P42E101A לא מצליח לראות 16:9 אן HD כראוי

ran_shapira

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
מעניין אם מישנו נתקל בבעיה כזאת. לפני מספר חודשים רכשתי פלזמה היטא'צי P42E101A. בחודשים הראשונים ראיתי אך ורק ערוצי 3:4 מהכבלים. הטלביזיה עושה עבודה מצויינת של מתיחה ל- 16:9 כאשר עיקר המסך נראה בפרופורציה נכונה (תוך שימוש ב- modes המתאימים - Panoramic). השבוע שידרגתי ל- HOT HD וציפיתי ששידור 16:9 יוצג בפרופורציה המקורית על מסך 16:9 שלי - אך לא כך היא ! מצבי ה- full, שאמורים לשמר את הפרופורציה 16:9 מציגים תמונה שבה הדמויות נראות צרות ולא טבעיות. כדי לוודא שהבעיה אינה בממיר HD בדקתי עם ממיר רגיל ערוץ שמשודר ב- 16:9 (למשל BBC NEWS) - וגם שם הדמויות נראות צרות (קל להבחין כשרואים דמות מוכרת כמו אולמרט או אובאמה, יותר קשה כשהדמויות לא מוכרות). נדמה לי שגם עם DVD אני מקבל את אותה בעיה... כלומר - הטלביזיה לא מציגה 16:9 כראוי. האם זאת בעיה מוכרת ? הטלביזיה היא 1280X1080 עם ALIS. תודה.
-רן

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
בדקת מה הגדרות התמונה בממיר?

ran_shapira

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
בדקתי את ההגדרות

כן. הגדרות הממיר הן כל מיני אפשרויות כמו 576I, 720P, 1080I. לא ראיתי השפעה על הבעיה. אם כי היתה בהחלט השפעה על איכות התמונה וגם על התגובה של הטלביזיה - כשהורדתי ל- 576I הוא התייחס לתמונה כאילו היא ממקום אנלוגי ונתן למשל גם את אפשרויות התמונה הכוללות גם פנורמיק. אבל זה לא פתר את הבעיה.כי עדיין במוד full ראו תמונה צרה. אני אציין שהתמונה מכסה את כל המסך כך שלפחות במרכז התמונה הדמויות נראות צרות. יתכן שגם בצדדים - קשה לבדוק את זה.
לא היה נראה שזה קשור לממיר כי זה קרה לי גם בממיר HD וגם בממיר הדיגיטאלי הרגיל.
יכול להיות שהטלביזיה יוצרה עם פגם כזה ? פרט נוסף - לשכן שלי יש היטאצי מאותה סדרה (למעשה אותה גברת בדיוק רק עם מסגרת שונה) ויש לו את אותה הבעיה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אני לא מדבר על הגדרת רזולוציה, אלא על הגדרות יחס תמונה שהממיר מוציא.

ran_shapira

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
לא בטוח

תודה. אני אבדוק שוב. אבל אני חושב שניסיתי את כל ההגדרות האפשריות של תמונה בממיר וללא הועיל. אני והשכן כבר רוצים לבכות (sad) - פלזמה של 6000 ש"ח ואי אפשר לראות 16:9 כמו בן אדם. אני באמת מקווה שזה משהו בממיר. עד כה הוט לא היו מועילים במיוחד בעזרה לפתרון הבעיה. הטכנאי טען שהתמונה נראית בסדר... :כועס: היא לא, האמן לי.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
תוודא שוב לגבי סרטי DVD
בזמנו, כשבדקתי את המסך, לא נתקלתי בכזו בעיה, זה גם לא נשמע הגיוני שתוכן 16:9 לא יוצג כיאות על מסך 16:9.

פאדי

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
16
נראה לי שהסיבה לכך היא שהתרגלת לראות 3:4 על גבי 16:9 ולכן כשראית תוכן מקורי של 16:9 על גבי מסך של 16:9 אתה תראה שהדמויות צרות כי התרגלת לתמונות של אנשים "עבים" בגלל המתיחה. תאמין לי זה נורמלי גם אני אחרי תקופה שראיתי תוכן של 4:3 ואחר כך ראיתי 16:9 ראיתי שהדמויות נראות לי רזות

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
זה יהיה שלב פסיכולוגי מעניין (אם באמת מדובר על מה שאתה מתאר)...

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור