באנו להכיר את מי שעומד מאחורי האריה - Lion Audio...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
Screen Shot 2020-11-09 at 16.27.30.png
צפה בקובץ המצורף 51674
קצת היסטוריה

...בשבוע שעבר כשנגמר הסגר, הגעתי ליבואן החדש בתחום יוהן דרעי מראשון לציון, שכיבד אותי במנהג הכנסת אורחים ובאספרסו משובח. יוהן אדם נעים הליכות, אוהב לעזור וחייכן, נולד בצרפת ובגיל 17 הגיע לארץ והוא דובר צרפתית ברמת שפת אם. הוא נחשף לעולם האודיו והמוזיקה ממש מגיל קטן, בזכות אביו שהיה אודיופייל וחלק מבני דודיו זמרים בצרפת. עוד בשנות ה-90, הוא היה הולך עם אביו לתערוכות אודיו מקומיות ולחנויות אודיו. תמיד הייתה לו משיכה לציוד ולעולם הביתי. הוא סיפר לי שבגיל 9-10 עשה פרויקט בבית הספר, בנה זוג רמקולים עם דרייברים לבאס של פוקאל וטוויטר שופר. לאחר מספר שנים גילה, שהם היו מאוד דומים לרמקולים של קליפש דגם la scala.

במהלך השנים יוהן עסק והתמקצע בכל תחומי האודיו, סטודיו, פרו, רכב ובייתי, בתור תחביב, אך תמיד הרגיש שזו התשוקה האמתית שלו ובהדרגה התחביב הפך לעיסוק העיקרי בחייו. הוא סיפר לי: "בעצם כל חיי הייתי סביב מוזיקה ומערכות שמע, זה חלק מה DNA שלי, תמיד ידעתי שיבוא יום ושאהיה יבואן של מותגים בקצה העליון שמשקפים את עולם האודיו, כפי שהוא רואה אותו. הכל היה עניין של תזמון ותחושת בטן מתי לקפוץ למים, כאשר יש בידיי ידע עשיר מכל התחומים בהם עסקתי, על מנת להיות הכי מקצועי וטוב במה שאני עושה".

Screen Shot 2020-11-09 at 16.27.48.png

על חברת Passion Of Sound ‏Lion Audio התחיל לעבוד לפני כשנה, המטרה הייתה לייבא מותגים ומוצרים שיספקו את הצליל המושלם, הטבעי והניטרלי שחיפש. שם החברה הוא כשם של בנו ליאו, שלאחר לידתו החליט יוהן להגשים את החלום ולעסוק במה שחפצה נפשו בשנים האחרונות. ה-Passion of Sound היא התשוקה האמתית שלו לצליל המקורי שאליו אנו רוצים להגיע.

החברה מייבאת כמה מותגים

מבין החברות המיובאות על ידי LION AUDIO, נציין את חברת Accustic Arts מגרמניה, המייצרת הגברה, דאק ונגני קומפקט דיסקים, את חברת La Rosita מפרובנס שבצרפת, המייצרת מגוון רחב של מוצרים בניהם סטרימר, הגברה, רמקולים ו-ZaRDoZ הגברה מנורות. בנוסף, החברה מייבאת כבלים של חברת Esprit Audio הצרפתית ומוצרים של חברת Franc Audio Accessories מפולין, המייצרת מעמדים למערכת אודיו ומשככים.
בנוסף למותגים החדשים, יוהן ממשיך לשווק את המותגים: פוקאל, אלקטרוקמפניט, איזוטריק ומנלי.

נחזור לביקור, ישבנו ודיברנו על מהות החיים, על אודיו באופן כללי ועל אודיו בישראל בפרט. לבסוף שמענו קצת מוזיקה טובה.

פירוט הציוד

בחגיגה השתתפו סטרימר דאק של חברת La Rosita דגם Gamma HD במחיר 67,000 ₪, קדם מגבר של חברת AccusticArts Reference tube Preamp II MK II במחיר 52,900 ₪, מונובלוקים Accustic Arts Reference MONO II במחיר 92,000 ₪, מעמד מערכת Franc Audio Accessories דגם Wood Block Rack CARBON 1+2+2 במחיר 33,000 ₪, מדפים למונובלוקים Franc Audio Accessories דגם Fat Platforms במחיר 4500 ₪ ומערכת שיכוך Ceramic disc מתחת לכל מכשיר ורמקולים של Franc Audio. כבילה סדרת Eterna של חברת Esprit חשמל, אינטרקונקטים, כבלי רמקולים ומפצל חשמל של Esprit שמחירו 3400 ש"ח.

123.jpg

חדר האזנה

ודלו של החלל בו נמצאת מערכת האודיו, הוא בערך 20 מטרים (רוחב 4 x אורך 5 מטרים), גובה התקרה 2.70 מטרים,
הקירות עשויים גבס וגורמים לחדר מעט להדהד, לכן נעשה טיפול אקוסטי בחלל על מנת לטפל בהדהוד ונוסף שטיח. הרמקולים כ-3.2 מטרים האחד מהשני, מרחק בין מקום הישיבה לרמקולים הוא 3.7 מטרים. הרמקולים ממוקמים במרחק של 40 ס"מ מהקיר האחורי ומונחים 30 ס״מ מכול קיר צדדי. וידאתי שצד שמאל וימין אכן נכונים ואין צורך להחליף צד בכבלי הרמקולים או בכבלים המקשרים.

ההמשך יבוא בפרק ב' בעוד יומיים.

תמונות מצורפות

• 1234567.jpg
    1234567.jpg
    KB 112.2 · צפיות: 435
  • 123.jpg
    123.jpg
    KB 116.5 · צפיות: 774
  • Screen Shot 2020-11-09 at 16.27.30.png
    Screen Shot 2020-11-09 at 16.27.30.png
    KB 620.4 · צפיות: 493
  • Screen Shot 2020-11-09 at 16.27.48.png
    Screen Shot 2020-11-09 at 16.27.48.png
    KB 816.6 · צפיות: 498

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
יפה תומר! אחלה כתבה, אהבתי:)
אני מבין שהתייחסות לחווית האזנה תהיה בחלק ב'?
אבל למה תמונות כאלה בהירות?!

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
כדי שהתמונות יהיו ברורות.
נדמה לי שרכשת מיוהן כבלים, ספר על כך ועל השינוי שחל אצלך?

נוריאל

אוהב את התחום
מעורבות
80
נקודות
28
ככל שירבה המגוון ותרבה התחרות - מה טוב!
בהצלחה.
שאלה ליבואן: למה הרמקולים כל כך קרובים לקירות?
כל רמקול אוהב "לנשום", ובוודאי רמקולים כאלה.

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
כדי שהתמונות יהיו ברורות.
נדמה לי שרכשת מיוהן כבלים, ספר על כך ועל השינוי שחל אצלך?

אלף כול, רכשתי משככים לרמקולים- חיפשתי משככים שיהיו גם יפים ומתאימים לרמקולים וכאלה שבאמת נותנים שיפור ותוצאה מעולה בכל זאת לרמקול שלי מגיע הטוב ביותר,השיפור היה מיידי ובולט, קיבלתי שיפור בכל המובנים, באס יותר הדוק, מיד וגבוהים מדוייקים סאונד ובמה הרבה יותר גדולה ואוויר בין הכלים, בנוסף נתון שהיה חשוב לי מאוד זה הנראות של המשכך והשילוב עם הרמקול (הרוב מה שראיתי לא היו מוצא חן בעיניי בלי להתייחס למצויינות שלהם לאיכות ושיפור בסאונד).
לכן למזלי יוהן התחיל לייבא מה שהוא די יוצא דופן ומאוד מוכר בתעשיה ויפה במראה שזה Franc Audio.
דגם שלקחתי Fat Foot- צירפתי כמה תמונות להמחשה.
לגבי הכבלים עשיתי בדיקה עם סדרת אטרנה, קשה לאמין מה שהכבל הזה עשה אצלי מול הכבל שהיה לי, החלטתי לקחת כבל מסדרה יותר גבוה והתוצאה פשוט הייתה עוד יותר מעולה, שקט מדהים, הפרדה בין הכלים, סאונד טבעי ונטראלי ללא שום עודף צבע, הכל הרבה יותר מאוזן והבמה גדלה מאוד.

תמונות מצורפות

• TT1.jpg
    TT1.jpg
    KB 69.8 · צפיות: 204
  • TT2.jpg
    TT2.jpg
    KB 49.5 · צפיות: 193
נערך לאחרונה ב:

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
הצלחה רבה יוהן.

yossie4

אוהב את התחום
מעורבות
179
נקודות
43
בהצלחה יוהן,

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
גנאדי,

לקחת זוג XXXXXXX?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,601
נקודות
113
יש אתר לבחור...?

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
תשאל את גנאדי...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
גנאדי, צפה פגיעה בקרוב...

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
801
נקודות
113
ככל שירבה המגוון ותרבה התחרות - מה טוב!
בהצלחה.
שאלה ליבואן: למה הרמקולים כל כך קרובים לקירות?
כל רמקול אוהב "לנשום", ובוודאי רמקולים כאלה.
יוהן בטח יגיב יותר טוב, אך אם אני לא טועה נעשה טיפול אקוסטי לפתור בעיות של מיקום הרמקולים ושמע לפי חלל, לכן זה כנראה מקום שרמקול נשמע הכי טוב ונכון.

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
918
נקודות
113
תודה תומר כתבה ניפלאה ואיזה ציוד יפה :בעד:

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
יצא לי להיפגש עם יוהן
בתערוכה האחרונה בכפר המכביה,
אדם מאוד נחמד,אוהב לעזור
וכמו שתומר כתב תחום האודיו נמצא ב dna שלו,
המוצרים שהוא משווק ליגה בפני עצמה,
מאחל לו המון הצלחה בתחום.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,264
נקודות
113
בהצלחה יוהן. אני בטוח שהמוצרים המצויינים שאתה מייבא יסבו טונות של הנאה לקהילה האודיופילית שלנו.
כל הכבוד!

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
מטרת האזנה הייתה חברתית גרידא והתרשמות כללית מהציוד אותו מביא היבואן יוהן דרעי. כמו כן, הרמקולים שהיו מחוברים למגברי ההספק הם זוג SOPRA N°3 של פוקאל, שהוא ממשיך לשווק אותם.

אולי לא מפתיע שלקח לנו זמן להתעסק עם הרמקולים, התקדמנו כ-60-70 ס"מ עם הספה קדימה ושמנו את כריות הגב שהיו שם, שהרימו אותנו כ-20 ס"מ בגובה, עד שהתגלתה במה רחבה והפוקאל נעלמו מבחינה אקוסטית, כמעט לחלוטין. נדמה שה"סוויט-ספוט", או נקודת האמצע האידיאלית נמצאה, וידאנו שצד שמאל וימין אכן נכונים ואין צורך להחליף צד בכבלי. הבאנו כ-14 דיסקים בסגנונות שונים, אולם לא היה ליוהן בנמצא נגן תקליטורים, לכן, הוא הדגים לנו במשך שעה וחצי, את אותם קטעים שונים מטידל-קובוז, לפי הרפרטואר שהתבקש לשים.

תמונה.jpg

הפוטנציאל הגלום במערכת השמע שלו הוא עצום, הרושם הראשוני שהמערכת משאירה היא יכולת דינמית מתפרצת, עם היכולת לעצור את המוזיקה ברגע זה. פיזור הצלילים נפלא עד כדי כך, שהיא מספקת עדשה נהדרת וניתן להציג דרכה את האלקטרוניקה התומכת בה. המערכת אינה מבליטה או מחסירה תדרים, היא לא צורמת או אגרסיבית ולא צובעת את הצליל. היא נשמעת מאוד טבעית, מנגנת רק מה שמבקשים ממנה בצייתנות - לא יותר מידי ולא פחות מידי. המערכת מציגה במת צליל מלאה ותלת ממדית, מבחינת טקסטורה ומרחב, קולות נשמעו ממרכז הבמה עם הרבה נוכחות, כמו שלא שמענו מעולם, התמונה בחדר הייתה בדיוק באמצע.

1357.jpg

הגמישות של הבאס מצוינת וניכרת בהגברה של Accustic Arts, הפוקאל מתאימים לחדר מעט יותר גדול ממה שיש ליוהן, היינו שמחים אם היה לו עוד מטר נדל"ן לכל כיוון. במוזיקה לה הקשבנו, הבס היה מדויק ומהודק, מהיר ומוגדר והתקפי במידה נכונה. הצלילים הגבוהים מתעלה על עצמם, נקיים וצלולים, הטונאליות נשארת טבעית מאוד, רמת הפירוט גבוהה, השילוב בין האלמנטים לא מאומץ, התזמון קליל ואפילו תחת פרובוקציה קשה, המערכת נשארת מאוזנת ומלאה בתוכן. היא מנגנת ברמה מדהימה של בהירות ופרטים, תזמון ושקיפות, מצליחה להגיש את המוזיקה בעצמיותיות, שנשמעת נקייה ומורכבת, כאשר דוחפים אותה מעט חזק, אין לה בעיה לעלות גבוה יותר ולנגן בסמכותיות, כל עוד יש לכם הבנה מצד השכנים. מבחינת הביצועים, לא משנה אם נשים מוזיקה אלקטרונית, קטעי בלוז וג'אז משובחים או מוזיקה קלסית, הרמקולים מתאימים לנגינה תובענית של כמעט כל ז'אנר מוזיקלי - המערכת שלפנינו היא חוויה לעיניים לא פחות מאשר לאוזניים.

אנחנו לא ממש בטוחים אם אפשר לקרוא למערכת שמע שעולה כ-350,000 אלף ₪ מציאה! המגבר חסר רחמים כאשר ההקלטה עצמה אינה כשורה. מצד שני, כאשר ההקלטה באיכות הגבוהה ביותר, הוא טוב מבחינה סנסציונית על פני כמעט כל ממד של צליל, שאנחנו יכולים לחשוב עליו. מערכת השמע היא מופלאה, שמציגה בצורה נועזת ועוצמתית, בתזמון ובדינמיקה, את המוזיקה ואנחנו נותנים לה את המלצותינו המלאה.

123214.jpg

ההתרשמות הראשונית והלא סופית שלי, שאם אתם מחפשים מערכת שמע שמנגנת את כל סוגי המוזיקה בנינוחות מדהימה, הגעתם למקום הנכון. בנוסף לשחזור הבאס הנמוך, המהירות, הזריזות המרשימה, הצליל המאוזן והועצמה האימפולסיבית, הם שהופכים את האזנה לכל קטע מוזיקלי לחוויה מרתקת.

מבלי לשים לב, חולפות שלוש שעות של כיוונים והאזנה למוזיקה איכותית ונעימה. התאהבנו באווירה הביתית וביוהן העומד מאחורי מערכות האודיו. הבטחנו לבוא פעם נוספת כאשר יגיע לארץ ציוד אודיו נוסף, אחרי ברייק-אין והרצה טובים. תודה רבה מקרב לב - היה כיף.

תמונות מצורפות

• 1357.jpg
    1357.jpg
    KB 175.8 · צפיות: 425
  • תמונה.jpg
    תמונה.jpg
    KB 554 · צפיות: 439
  • 123214.jpg
    123214.jpg
    KB 113.6 · צפיות: 427

Lion Audio

עוסק בתחום
מעורבות
62
נקודות
28
מטרת האזנה הייתה חברתית גרידא והתרשמות כללית מהציוד אותו מביא היבואן יוהן דרעי. כמו כן, הרמקולים שהיו מחוברים למגברי ההספק הם זוג SOPRA N°3 של פוקאל, שהוא ממשיך לשווק אותם.

אולי לא מפתיע שלקח לנו זמן להתעסק עם הרמקולים, התקדמנו כ-60-70 ס"מ עם הספה קדימה ושמנו את כריות הגב שהיו שם, שהרימו אותנו כ-20 ס"מ בגובה, עד שהתגלתה במה רחבה והפוקאל נעלמו מבחינה אקוסטית, כמעט לחלוטין. נדמה שה"סוויט-ספוט", או נקודת האמצע האידיאלית נמצאה, וידאנו שצד שמאל וימין אכן נכונים ואין צורך להחליף צד בכבלי. הבאנו כ-14 דיסקים בסגנונות שונים, אולם לא היה ליוהן בנמצא נגן תקליטורים, לכן, הוא הדגים לנו במשך שעה וחצי, את אותם קטעים שונים מטידל-קובוז, לפי הרפרטואר שהתבקש לשים.

הפוטנציאל הגלום במערכת השמע שלו הוא עצום, הרושם הראשוני שהמערכת משאירה היא יכולת דינמית מתפרצת, עם היכולת לעצור את המוזיקה ברגע זה. פיזור הצלילים נפלא עד כדי כך, שהיא מספקת עדשה נהדרת וניתן להציג דרכה את האלקטרוניקה התומכת בה. המערכת אינה מבליטה או מחסירה תדרים, היא לא צורמת או אגרסיבית ולא צובעת את הצליל. היא נשמעת מאוד טבעית, מנגנת רק מה שמבקשים ממנה בצייתנות - לא יותר מידי ולא פחות מידי. המערכת מציגה במת צליל מלאה ותלת ממדית, מבחינת טקסטורה ומרחב, קולות נשמעו ממרכז הבמה עם הרבה נוכחות, כמו שלא שמענו מעולם, התמונה בחדר הייתה בדיוק באמצע.

הגמישות של הבאס מצוינת וניכרת בהגברה של Accustic Arts, הפוקאל מתאימים לחדר מעט יותר גדול ממה שיש ליוהן, היינו שמחים אם היה לו עוד מטר נדל"ן לכל כיוון. במוזיקה לה הקשבנו, הבס היה מדויק ומהודק, מהיר ומוגדר והתקפי במידה נכונה. הצלילים הגבוהים מתעלה על עצמם, נקיים וצלולים, הטונאליות נשארת טבעית מאוד, רמת הפירוט גבוהה, השילוב בין האלמנטים לא מאומץ, התזמון קליל ואפילו תחת פרובוקציה קשה, המערכת נשארת מאוזנת ומלאה בתוכן. היא מנגנת ברמה מדהימה של בהירות ופרטים, תזמון ושקיפות, מצליחה להגיש את המוזיקה בעצמיותיות, שנשמעת נקייה ומורכבת, כאשר דוחפים אותה מעט חזק, אין לה בעיה לעלות גבוה יותר ולנגן בסמכותיות, כל עוד יש לכם הבנה מצד השכנים. מבחינת הביצועים, לא משנה אם נשים מוזיקה אלקטרונית, קטעי בלוז וג'אז משובחים או מוזיקה קלסית, הרמקולים מתאימים לנגינה תובענית של כמעט כל ז'אנר מוזיקלי - המערכת שלפנינו היא חוויה לעיניים לא פחות מאשר לאוזניים.

אנחנו לא ממש בטוחים אם אפשר לקרוא למערכת שמע שעולה כ-350,000 אלף ₪ מציאה! המגבר חסר רחמים כאשר ההקלטה עצמה אינה כשורה. מצד שני, כאשר ההקלטה באיכות הגבוהה ביותר, הוא טוב מבחינה סנסציונית על פני כמעט כל ממד של צליל, שאנחנו יכולים לחשוב עליו. מערכת השמע היא מופלאה, שמציגה בצורה נועזת ועוצמתית, בתזמון ובדינמיקה, את המוזיקה ואנחנו נותנים לה את המלצותינו המלאה.

ההתרשמות הראשונית והלא סופית שלי, שאם אתם מחפשים מערכת שמע שמנגנת את כל סוגי המוזיקה בנינוחות מדהימה, הגעתם למקום הנכון. בנוסף לשחזור הבאס הנמוך, המהירות, הזריזות המרשימה, הצליל המאוזן והועצמה האימפולסיבית, הם שהופכים את האזנה לכל קטע מוזיקלי לחוויה מרתקת.

מבלי לשים לב, חולפות שלוש שעות של כיוונים והאזנה למוזיקה איכותית ונעימה. התאהבנו באווירה הביתית וביוהן העומד מאחורי מערכות האודיו. הבטחנו לבוא פעם נוספת כאשר יגיע לארץ ציוד אודיו נוסף, אחרי ברייק-אין והרצה טובים. תודה רבה מקרב לב - היה כיף.
תומר היקר, תודה רבה על הכתבה ועל ביקורך. אתה מוזמן תמיד

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור