tomertsin
מושעה
- מעורבות
- 2,203
- נקודות
- 113
קצת היסטוריה
...בשבוע שעבר כשנגמר הסגר, הגעתי ליבואן החדש בתחום יוהן דרעי מראשון לציון, שכיבד אותי במנהג הכנסת אורחים ובאספרסו משובח. יוהן אדם נעים הליכות, אוהב לעזור וחייכן, נולד בצרפת ובגיל 17 הגיע לארץ והוא דובר צרפתית ברמת שפת אם. הוא נחשף לעולם האודיו והמוזיקה ממש מגיל קטן, בזכות אביו שהיה אודיופייל וחלק מבני דודיו זמרים בצרפת. עוד בשנות ה-90, הוא היה הולך עם אביו לתערוכות אודיו מקומיות ולחנויות אודיו. תמיד הייתה לו משיכה לציוד ולעולם הביתי. הוא סיפר לי שבגיל 9-10 עשה פרויקט בבית הספר, בנה זוג רמקולים עם דרייברים לבאס של פוקאל וטוויטר שופר. לאחר מספר שנים גילה, שהם היו מאוד דומים לרמקולים של קליפש דגם la scala.
במהלך השנים יוהן עסק והתמקצע בכל תחומי האודיו, סטודיו, פרו, רכב ובייתי, בתור תחביב, אך תמיד הרגיש שזו התשוקה האמתית שלו ובהדרגה התחביב הפך לעיסוק העיקרי בחייו. הוא סיפר לי: "בעצם כל חיי הייתי סביב מוזיקה ומערכות שמע, זה חלק מה DNA שלי, תמיד ידעתי שיבוא יום ושאהיה יבואן של מותגים בקצה העליון שמשקפים את עולם האודיו, כפי שהוא רואה אותו. הכל היה עניין של תזמון ותחושת בטן מתי לקפוץ למים, כאשר יש בידיי ידע עשיר מכל התחומים בהם עסקתי, על מנת להיות הכי מקצועי וטוב במה שאני עושה".
על חברת Passion Of Sound Lion Audio התחיל לעבוד לפני כשנה, המטרה הייתה לייבא מותגים ומוצרים שיספקו את הצליל המושלם, הטבעי והניטרלי שחיפש. שם החברה הוא כשם של בנו ליאו, שלאחר לידתו החליט יוהן להגשים את החלום ולעסוק במה שחפצה נפשו בשנים האחרונות. ה-Passion of Sound היא התשוקה האמתית שלו לצליל המקורי שאליו אנו רוצים להגיע.
החברה מייבאת כמה מותגים
מבין החברות המיובאות על ידי LION AUDIO, נציין את חברת Accustic Arts מגרמניה, המייצרת הגברה, דאק ונגני קומפקט דיסקים, את חברת La Rosita מפרובנס שבצרפת, המייצרת מגוון רחב של מוצרים בניהם סטרימר, הגברה, רמקולים ו-ZaRDoZ הגברה מנורות. בנוסף, החברה מייבאת כבלים של חברת Esprit Audio הצרפתית ומוצרים של חברת Franc Audio Accessories מפולין, המייצרת מעמדים למערכת אודיו ומשככים.
בנוסף למותגים החדשים, יוהן ממשיך לשווק את המותגים: פוקאל, אלקטרוקמפניט, איזוטריק ומנלי.
נחזור לביקור, ישבנו ודיברנו על מהות החיים, על אודיו באופן כללי ועל אודיו בישראל בפרט. לבסוף שמענו קצת מוזיקה טובה.
פירוט הציוד
בחגיגה השתתפו סטרימר דאק של חברת La Rosita דגם Gamma HD במחיר 67,000 ₪, קדם מגבר של חברת AccusticArts Reference tube Preamp II MK II במחיר 52,900 ₪, מונובלוקים Accustic Arts Reference MONO II במחיר 92,000 ₪, מעמד מערכת Franc Audio Accessories דגם Wood Block Rack CARBON 1+2+2 במחיר 33,000 ₪, מדפים למונובלוקים Franc Audio Accessories דגם Fat Platforms במחיר 4500 ₪ ומערכת שיכוך Ceramic disc מתחת לכל מכשיר ורמקולים של Franc Audio. כבילה סדרת Eterna של חברת Esprit חשמל, אינטרקונקטים, כבלי רמקולים ומפצל חשמל של Esprit שמחירו 3400 ש"ח.
חדר האזנה
ודלו של החלל בו נמצאת מערכת האודיו, הוא בערך 20 מטרים (רוחב 4 x אורך 5 מטרים), גובה התקרה 2.70 מטרים,
הקירות עשויים גבס וגורמים לחדר מעט להדהד, לכן נעשה טיפול אקוסטי בחלל על מנת לטפל בהדהוד ונוסף שטיח. הרמקולים כ-3.2 מטרים האחד מהשני, מרחק בין מקום הישיבה לרמקולים הוא 3.7 מטרים. הרמקולים ממוקמים במרחק של 40 ס"מ מהקיר האחורי ומונחים 30 ס״מ מכול קיר צדדי. וידאתי שצד שמאל וימין אכן נכונים ואין צורך להחליף צד בכבלי הרמקולים או בכבלים המקשרים.
ההמשך יבוא בפרק ב' בעוד יומיים.