Adiel
אוהב את התחום
- מעורבות
- 52
- נקודות
- 28
לאחר אינספור השוואות והשמעות בעניין המיסה בסי מינור של באך, אני סבור שמצאתי בעבור עצמי ביצוע שמשקיף על כל היתר מלמעלה.
מדובר על הביצוע של הרמן מקס.
לא עוד ״יופי של ביצוע״, או הברקות חד-פעמיות בקטעים מסויימים והשאר - שיממון, אלא הולכה סיפורית, אחידה, מחולקת למצבים שנבנית בדיוק רב ע״י רב אמן.
ביצוע נטול גימיקים, פיוטי במידה, מאוזן ומאופק מאוד - אפשר לכנותו גרמני.
ישנם ביצועים שמציגים התלהבות גדולה יותר של המקהלה ו/או של הסולנים, או שמנסים ליצור מופע דרמטי יותר, או להציג עושר תזמורתי-מקהלתי אדיר. כל ביצוע כזה, ואחרים, יוצא קצת מהאיזון, ובורח, בחוסר נימוס, למקום אחר, חלופי.
בדרך כלל הביצועים הללו, יפים ככל שיהיו, נחשדים כמעט מיידית באיזשהו חוסר (שעליו הם מנסים לפצות בדרכים שונות ומשונות).
מקס מנצח על המיסה בצורה הכי מעניינת, אנגמטית ומושכת לטעמי.
ההקלטה, הקולות של הסולנים, התזמורת המאוד מוגדרת, העליות והמורדות, ההמשכיות, הבגרות, האנושיות, החוסר בקריצות והחוסר בהגזמה לאיזשהו כיוון תפסו אותי באופן חד משמעי.
אם אדרש לבחור ביצוע יחיד זה יהיה הביצוע של הרמן מקס.
אני חובב דירוגים, ובמדרג המתכות האישי שלי, הביצוע הזה הוא פלטינה, ואחריו מגיעים שאר הביצועים: הזהב, הכסף והארד.
כיוון שאני לא נדרש לכך, אמשיך להנות גם משאר הביצועים המציגים זוויות שונות.
כמובן שאין כאן מטרה לפתוח מלחמת עולם אלא שיתוף בחוויה אישית.
מדובר על הביצוע של הרמן מקס.
לא עוד ״יופי של ביצוע״, או הברקות חד-פעמיות בקטעים מסויימים והשאר - שיממון, אלא הולכה סיפורית, אחידה, מחולקת למצבים שנבנית בדיוק רב ע״י רב אמן.
ביצוע נטול גימיקים, פיוטי במידה, מאוזן ומאופק מאוד - אפשר לכנותו גרמני.
ישנם ביצועים שמציגים התלהבות גדולה יותר של המקהלה ו/או של הסולנים, או שמנסים ליצור מופע דרמטי יותר, או להציג עושר תזמורתי-מקהלתי אדיר. כל ביצוע כזה, ואחרים, יוצא קצת מהאיזון, ובורח, בחוסר נימוס, למקום אחר, חלופי.
בדרך כלל הביצועים הללו, יפים ככל שיהיו, נחשדים כמעט מיידית באיזשהו חוסר (שעליו הם מנסים לפצות בדרכים שונות ומשונות).
מקס מנצח על המיסה בצורה הכי מעניינת, אנגמטית ומושכת לטעמי.
ההקלטה, הקולות של הסולנים, התזמורת המאוד מוגדרת, העליות והמורדות, ההמשכיות, הבגרות, האנושיות, החוסר בקריצות והחוסר בהגזמה לאיזשהו כיוון תפסו אותי באופן חד משמעי.
אם אדרש לבחור ביצוע יחיד זה יהיה הביצוע של הרמן מקס.
אני חובב דירוגים, ובמדרג המתכות האישי שלי, הביצוע הזה הוא פלטינה, ואחריו מגיעים שאר הביצועים: הזהב, הכסף והארד.
כיוון שאני לא נדרש לכך, אמשיך להנות גם משאר הביצועים המציגים זוויות שונות.
כמובן שאין כאן מטרה לפתוח מלחמת עולם אלא שיתוף בחוויה אישית.