באיזה מוזיקה אתם משתמשים לבחינת מערכת שמע?

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אני די חדש פה, ויכול להיות שאני נוגע בנושא שכבר נלעס בעבר.
אם כן - מתנצל...

ראיתי כאן הרבה תיכתובת עם המושגים הידועים ׳במה׳ (soundstage), איזון טונאלי, פוקוס, ועוד.

מאד אשמח לשמוע המלצות של חברי פורום מנוסים על הקלטות מסויימות שאתם משתמשים, בהם קל להבחין בפרמטרים האלה, לשפר ולפתור בעיות.

רונן

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
לי אין דיסק ספציפי מיוחד ,ואם יש כמה כאלו , הם אינם דווקא מצטיינים בבמה מיוחדת או בהפרדה יוצאת דופן ,מה שכן יש לי ,אלו כמה דיסקים שבמערכת הנכונה גורמים לי להתרגש,לדוגמה יש לי דיסק פשוט שלי גיפסי קינג,שבהם מיתרי הגיטרה ממש בוכים בקטעים האינסטרומנטלים ,ואני מתרגש מזה ,להפתעתי דיסק כזה למשל במערכת הלא מתאימה משאיר אותי אדיש ומשועמם ,
המלצתי לך ,שאתה בודק משהו ,תבדוק עם הלב ולא עם המוח ,יש מערכות שתקבל במה מדהימה ,פירוט ניפלא,וכו, ולמרות זאת תתבאס מהצליל,ויש מערכות שלמרות שהמוח יודיע לך שאין לה פרמטרים שאתה מצפה בכל זאת תתקשה לקום מהספה ,בכללי בדברים הללו יש עניין של חוויה ,וזה מה שצריך לחפש,וזה לא כל כך קשור לפרמטרים שהצלחת ללמוד כאן.
אני יכול לומר לך בהחלטיות ,שהמערכת שלי לא תעבור את הסף של רוב האודיופילים,יש לה צליל גדול מדי,הצליל קצת חם מדי,המיד בס מודגש יתר על המידה,בסים נמוכים נמוכים קצת באובר,אצלי כל הזמרות כרגע קמו משינה ,
אבל אחרי שנים של כיוונים ותובנות ,זה מה שעושה לי את זה ,בעיקר בעוצמות נמוכות לפני שהחדר מתפרק,
אגב צליל דומה בכוון מצאתי אצל יגאל לסרי לאחרונה ,
בקיצור זרום עם עצמך שאתה שומע מערכת ,בלי להתייחס למביני דבר ,ותמצא את אשר עושה לך טוב על הלב ,גם אם חבריך יעקמו את האף.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
רונן,
תתחדש וברוך הבא
אל תיפול למכולדת "פירוק המוזיקה למרכיבים מונחים"
תהנה מהמוזיקה ולא מההגדרות, ותבדוק את המערכת רק עם מוזיקה שאתה אוהב
הרי אם תשיג מערכת שמעולה בסגנון מוזיקה שאינך אוהב ולא נשמעת טוב עם מה שאתה אוהב, אזי נפלת

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
תודה למגיבים עד כה.
Partner11 אני מסכים איתך לגמרי, ואני אגב מאד מרוצה מהמערכת שלי.
(שהיא ממש לא בקני המידה של מוצרים שמדוברים פה בפורום, אבל לעניות דעתי במבחן blind test היא... אבל לא נפתח פה במלחמות פולחן, עוד יעיפו אותי למחנה הפורום האחר!..)

אני יותר התכוונתי למה שעושים עם מערכת קיימת - למשל משחק עם מיקום וזוית הרמקולים לקבלת soundstage ברור, או חיפוש ופתרון בעיות אקוסטיות ברמה בסיסית.
הבנתי שיש הקלטות בהן ניתן להבחין בתופעות יותר בקלות.

ובכלל - העוסקים המקצועיים בבחינה והשוואת ציוד שמע (נמר?), האם תוכלו לשתף איזו מוזיקה אתם נוהגים להשמיע במערכת הנבדקת כדי לחפש ולבחון ולהשוות ביצועים בפרמטר זה או אחר? ולהסביר למה דווקא הקלטה זו או אחרת?

רונן

Adifigen

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
מה הסגנון המוסיקאלי שלך?

אני די חדש פה, ויכול להיות שאני נוגע בנושא שכבר נלעס בעבר.
אם כן - מתנצל...

ראיתי כאן הרבה תיכתובת עם המושגים הידועים ׳במה׳ (soundstage), איזון טונאלי, פוקוס, ועוד.

מאד אשמח לשמוע המלצות של חברי פורום מנוסים על הקלטות מסויימות שאתם משתמשים, בהם קל להבחין בפרמטרים האלה, לשפר ולפתור בעיות.

רונן
...

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
שני שליש מוזיקה קלאסית - מכל הסוגים, והרבה ווקאלית.
שליש רוק מתקדם ורוק כבד.

הרוב המוחלט ממקורות אנלוגיים - פטיפון וטייפ סלילים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מעולה. תבחן על המוסיקה שאתה שומע.

Martin Logan

אוהב את התחום
מעורבות
26
נקודות
28
מה זה שבע וחצי אתה ער ? ככה זה החיים הטובים :כל-הכבוד:

williams audio

אוהב את התחום
מעורבות
1
נקודות
18
שלום
אני בעד התקרבות למקורות
תנסה ללכת לקונצרטים ללא הגברה, באולמות הטובים בארץ, בכנסיות גדולות, תקשיב למוזיקה וקאלית ותזמורות קטנות וגדולות.
אז לדעתי יהיה לך מידע על העולם המקורי.
תנסה להביא את המערכת שלך לכיוון של ההשמעה באולמות אלה ואז כנראה תהיה הכי קרוב למקור.
לדעתי זה לפעמים מאכזב ולפעמים זה וואוו! איזה יופי זה נשמע.
ברוב ההקלטות תשמע את העריכה כפי שהם רצו לבצע הכי טוב, אבל אולי זה לא בדיוק מה שתשמע באולם.
בכל מקרה יהיה לך נקודת יחוס אמיתית.
ברכות,
Williams

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
שלום
אני בעד התקרבות למקורות
תנסה ללכת לקונצרטים ללא הגברה, באולמות הטובים בארץ, בכנסיות גדולות, תקשיב למוזיקה וקאלית ותזמורות קטנות וגדולות.

Williams

אני כבר מזמן לא הולך לשמוע מערכות בבתים - אבל אם מישהו חושב שהמערכת שלו משחזרת צליל של עוגב וקול בכנסייה גדולה - אשמח לקבל הזמנה אליו.
אותו הדבר לגבי מוסיקה קלאסית מלווה בלהקה קולית.
שני אלה - לדעתי חבל על הזמן לנסות לקבל משהו דומה בבית.
לגבי השאלה המקורית, ההאזנה לדיסקים משתנה עם הזמן. אני נהנה מאוד להאזין לדיסק מסויים בזמן נתון ולאחר תקופה מסויימת אני נהנה להקשיב לדיסק אחר. אם הייתי הולך היום לבחון מערכת, הייתי משתמש בדיסק האחרון של לאונרד כהן (Old Ideas). אני סבור שנכון - בניסיון לקבל משהו ריאלי - ללכת להופעות ג'ז עם מספר נגנים מצומצם ולהופעות רוק.
ישנם מספר כללים שמומלצים לבחינת מערכת ואם אתה מאמץ אותם לא משנה איזו מוסיקה אתה שומע:
1. היכולת של המערכת "למשוך" אותך לשבת ולהאזין. אם בא לך להפסיק לשמוע - עזוב את המערכת.
2. יכולת לשמוע ולהבין מילים בקטעי שירה.
3. יכולה הפרדה של המערכת כך שאם מנגנים מספר כלים בו זמנית - אתה עדיין יכול לעקוב אחרי כל כלי ואם באותו הזמן יש קטע שירה - היכולת להמשיך להבין את המילים.
4. שהמערכת לא "תקרוס" במעברים חדים בין קטעים שמנוגנים בעוצמה נמוכה לקטעים שמנוגנים בעוצמה גבוהה.
כל אלה מתכנסים לתוך מימד ההנאה - אם אתה נהנה להאזין, אז נראה שהמערכת טובה בשבילך.
אריה

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
תודה לכל המשיבים, אני לומד מכל שורה של כל אחד מהחברים כאן.
ובכל זאת, רוצה לשאול שוב:

האם יש אלבום מסויים, של זמר או הרכב ג׳אז, שמצאתם שבאמצעותו קל במיוחד להבחין נניח ב-soundstage?
ואז אתם בוחרים בהקלטה הספציפית הזו שתתנגן כשאתם מנסים לשנות מיקום רמקולים?

או לדוגמה הקלטה מאד מסויימת של קונצ׳רטו לשני כינורות ברה מינור של באך, שחושפת מהירות ויכולת פירוט?
אני מתעניין בהמלצות כאלה.

רונן

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
אני משתמש בקטעי ג'אז וקלאסי, תבחר אתה קטעים מוכרים לך היטב, לא חשוב מאיזה סגנון (תשתדל לא קטעים עם מספר מצומצם של כלי נגינה).

תומר

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
תודה לכל המשיבים, אני לומד מכל שורה של כל אחד מהחברים כאן.
ובכל זאת, רוצה לשאול שוב:

האם יש אלבום מסויים, של זמר או הרכב ג׳אז, שמצאתם שבאמצעותו קל במיוחד להבחין נניח ב-soundstage?
ואז אתם בוחרים בהקלטה הספציפית הזו שתתנגן כשאתם מנסים לשנות מיקום רמקולים?

או לדוגמה הקלטה מאד מסויימת של קונצ׳רטו לשני כינורות ברה מינור של באך, שחושפת מהירות ויכולת פירוט?
אני מתעניין בהמלצות כאלה.

רונן

קודם כל, צריך לצאת מנקודת הנחה שהמקורות ה"מכניים " שלך מכוונים פיקס, וזה קל יחסית לבדוק מול דיסק זהה.
הייתי ממליץ לעשות גם בדיקות עם הקלטות מונו
ולראות האם הבמה מפוקסת באמצע, וצליל כלי הנגינה/קולות אנושיים הוא המלא ביותר- נסה לשחק עם המיקום של הרמקולים לקבלת הבמה הטובה ביותר.
אם מצאת מיקום טוב יותר לרמקולים עפ"י הבדיקה הנ"ל, סביר להניח שגם בסטריאו המצב יהיה טוב יותר.
אין דבר כזה לבדוק עם אלבום מסוים מערכת, בעיקרון בדיקות נעשות עם מגוון גדול של הקלטות שאתה מכיר ואוהב
וה"טיון" של המערכת צריך להיות איזושהי פשרה שמשמיעה את רב מה שאתה אוהב ברמה הגבוהה ביותר.

Adifigen

אוהב את התחום
מעורבות
12
נקודות
18
אני חושב שזו התחלה טובה

Beck_seachange.jpg

תמונות מצורפות

• Beck_seachange.jpg
    Beck_seachange.jpg
    KB 11.6 · צפיות: 383
נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור