אתר מצוין להורדות של FLAC במחירים זולים!

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
היי לכולם

אני לא יודע אם אני אחדש לכל החברים כאן משהו, אבל בטוח שיש כמה שימצאו את המידע הזה חיוני כמוני.

מצאתי בימים האחרונים אתר מצוין להורדה של קבצי FLAC במחירים ממש זולים, משהו כמו ממוצע של 2 ומשהו דולר לדיסק שלם. המבחר ממש גדול, ניתן להוריד גם גרסאות של SHM-CD, GOLD, SACD ועוד.

בינתיים מצאתי שתי בעיות מעט מרגיזות:
1. חלק מהדיסקים יורדים כמקטע שלם ולא כחלוקה לשירים.
2. לפעמים חלק מה- TAGים מבולגנים וצריך לסדר, למי שפדנט כמוני. :שטן:

לינק לאתר:
flacit.com

תיהנו! (ורד)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מגניב, תודה על המידע!

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,044
נקודות
113
התופעה של דיסקים שיורדים כמקטע שלם, די מעצבנת.
השאלה... האם קיימת אפשרות לבדוק זאת לפני שמורידים?

SONYES

חבר משקיען
מעורבות
743
נקודות
113
שאלה מצויינת יש לי כמה וכמה יצירות בקבצים
אומנם אני ממש לא שומע לעתיים תכופות
אבל מקטע שלם באופרה זה בסדר או מוסיקה קלאסית אחרת
אבל בשירים אין ברירה חייבים לשמוע הכל או לדלג ולא פוגעים מיד
בקיצור תופעה ידועה
מעניין למה ?

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
הינה ההסבר - והפתרון:

יש שתי דרכים להמיר דיסק לפורמט FLAC.
דרך אחת:לבקש מתוכנת ההמרה להמיר כל רצועה/שיר/קטע לקובץ FLAC עצמאי ולתת לו את שם הקובץ (המקורי) והסיומת FLAC.

לדוגמא:
יש לנו אלבום בשם "מצעד החבילות חסרות החיים" (*) ובו 4 קטעים. מוישה,זמר-לך,ארי ודרצ'י ואורפאוס בלול התרנגולים.
לאחר ההמרה נמצא 4 קטעים בפורמט הזה:
מוישה.FLAC
זמר-לך.FLAC
ארי ודרצ'י.FLAC
אורפאוס בלול התרנגולים.FLAC

בגלל פרוטוקול התקשורת (TCP/IP) אם,למשל,יש לנו דיסק ובו 16 קטעים,כל אחד בן 3 עד 4 דקות - כשנמיר אותם לקבצים בודדים,כפי שציינתי מעלה,ההורדה שלהם תארך הרבה זמן.וגם: לארוז אותם בקובץ מקומפרס (ZIP,RAR וכדומה) לא יתן כלום,כי הם כבר מקומפרסים. מה עושים?

כאן באה השיטה השנייה שבה: מבקשים מתוכנת ההמרה להמיר את כל הדיסק לקובץ FLAC אחד גדול וליצר גליון CUE.

מה זה גיליון CUE? גיליון ה CUE הוא בעצם קובץ הוראות שכתוב בטקסט רגיל. יש בו את פרטי האלבום ובעיקר,והכי חשוב לענינינו,הוא מכיל הוראות לתוכנת הפריסה (להתאפק תיכף אתייחס אליה) איפה מתחיל כל קטע,איפה הוא מסתיים וגם מהו המרווח בין הקטעים או שהם מנוגנים בזה אחר זה וכו'.

אחרי שהמרנו את האלבום "מצעד החבילות חסרות החיים" על ארבעת קטעיו נקבל שני קבצים:
מצעד החבילות חסרות החיים.FLAC
מצעד החבילות חסרות החיים.CUE

עכשיו עומדות בפנינו שתי אפשרויות,הראשונה: לומר לתוכנת הצריבה שלנו (אם יש לנו כזו) לקרוא את קובץ ה CUE,אחרי שהיא תעשה את זה אפשר ללחוץ על האיקון של הדיסק העולה באש וכשהתוכנה תסיים יהיה לכם עותק של היצירה על גבי דיסק .... אבל - זו לא הייתה כוונת המשורר.

אז נעבור לאופציה השנייה: אמרתי,שקובץ ה CUE מכיל,בין השאר,הוראות איפה מתחיל ומסתיים כל קטע מהדיסק המקורי,וגם את שמו ועוד פרטים (משך הניגון,שם היוצר,רזולציה של קובץ ה FLAC ועוד) אם נשתמש בתוכנה שיודעת לקחת את קובץ ה CUE ולחלץ את ארבעת יצירות המופת מקובץ ה FLAC היחיד שהגיע מהרשת נקבל חזרה את הדיסק כקבצי FLAC ונוכל לנגנם בזה אחר זה או בנפרד כל מה שנחפוץ וניתן לביצוע באמצעות תוכנת הניגון העדיפה עלינו.

יש לא מעט פורסי קבצי CUE (בתשלום וגם...בחינם) אבל,מניסיון כבר הרבה זמן,אני ממליץ על זו. וכדאי להקדיש לה כמה דקות וללמוד את היכולות שלה - אני מעולם לא התאכזבתי ממנה.

(*) תרגום עלוב ל "The Grand Parade of Lifeless Packaging" מתוך The Lamb Lies Down on Broadway של Genesis.

HIH

תהנו.

מנחם

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
תוספת:

מי שרוצה הסבר מפורט יותר (באנגלית) אודות היצור שנקרא cue sheet מוזמן...לכאן.

ועוד "נ.ב" אחד: בתוכנה שבלינק (תלמדו להפעיל אותה עקומת הלימוד כמעט שטוחה) יש אפשרות לקחת את כל קבצי ה CUE וה FLAC הנלווים אליהם ולתת לתוכנה להמיר אותם ב BATCH אחד,ארוך...
לקרוא את ההוראות (אחרת תחפשו את הקבצים ולא בטוח שתמצאו). עשיתם את זה? לכו לישון בבוקר כל ה"מעצבנים" יהפכו לאלבומים המחולקים לפרקים פרקים (בקלאסית) ולשירים שירים (בלא קלסית).

לילה טוב.

מנחם

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
***הבהרה!***
אלוני מהאתר השכן טוען שאין סיכוי שמדובר באתר חוקי (יש מספר רישום חברה וכתובת אבל עדיין..), אי לכך ובהינתן שהחוקיות של האתר בספק, כל מי שרוכש תוכן חייב לספק אמצעי תשלום ולכן חשוב לי לציין שעושה זאת באחריותו המלאה בלבד!

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
***הבהרה!***
אלוני מהאתר השכן טוען שאין סיכוי שמדובר באתר חוקי (יש מספר רישום חברה וכתובת אבל עדיין..), אי לכך ובהינתן שהחוקיות של האתר בספק, כל מי שרוכש תוכן חייב לספק אמצעי תשלום ולכן חשוב לי לציין שעושה זאת באחריותו המלאה בלבד!

במי מדובר--> כאן.

עניין החוקיות --> כאן, ובעיקר סעיף 11.

גלוי נאות: אינני עורך דין מה שירשם מכאן והלאה הוא בגדר חומר למחשבה בלבד.

מי שיוריד אלבום מהאתר הזה,אחרי ששילם עליו,יצרוב אותו על דיסק ויאזין לדיסק (שלא לדבר על יפיץ אותו,מפר --בישראל-- זכויות יוצרים.

מי ששילם,הוריד למחשב אלבום מהאתר הזה ויאזין (במחשב שלו או בנייד) לקבצים מבלי לערוך בהם שום שינוי ומבלי להעבירם לאחר (שימוש עצמי בלבד) עשוי,לכאורה,להיכנס לקטגוריה של "שימוש הוגן" כפי שמופיעה בחוק זכויות היוצרים בישראל.

נכון להיום אין פסיקה של העליון לגבי המרחב של "שימוש הוגן" ומי שרוצה לבדוק את זה מוזמן ל"הלשין" על עצמו לאקו"ם וללכת לבימ"ש אולי ייצר תקדים.

על פניו ולכאורה אם מי ששילם על האלבום (בעל כרטיס האשראי) מאזין לקבצים הוא עצמו אין כאן הפרה של זכויות היוצרים.

בשוק הארופאי המשותף ישנה חשיבה יותר גורפת ומתירנית לעניין השימוש ההוגן. נניח שהאתר מפריש משהו מהתקבולים שלו ל"אקו"ם" המקביל באירופה (ואם לא זו בעיה שלו ושלו בלבד) אז על פניו ולכאורה גם אם תורידו ותשתמשו בקבצים מהאתר באירופה אינכם מפירים זכויות יוצרים.

נא לשם לב: עד היום בצהרים מי שביצע לכאורה עבירה על חוקי מדינת ישראל בשרת שרשום בגרמניה ופיזית נמצא באנגליה (זה המצב לגבי השרת של האתר הזה) איננו שפיט בישראל. היום התקבלה הצעת "חוק פייסבוק" שקצת משנה את תמונת המצב ומה שנאמר לא בטוח שתופס עוד - בכל מקרה מי שרוצה לנסות....מוזמן.

לילה טוב.

מנחם

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
תיקון והתנצלות:
האתר רשום בגרמניה ונמצא בפרנקפורט (אשר על נהר המיין - גרמניה) ליד גן החיות ("רחוב סטפן" למדקדקים).

מנחם

aviv007

אוהב את התחום
מעורבות
86
נקודות
28
מנחם, תודה על ההרחבות!
אני דווקא כיוונתי יותר לכך שצריך להזין באתר אמצעי תשלום, לכן יש לנקוט במשנה זהירות ואחריות אישית בשל הספק של חוקיות האתר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור