אנלוג מול דיגיטל (2) - מה דעתכם

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
בשיטוט בפוסטים מצאתי את הקטע הזה:

"..מרוב הפעמים שבהם שמעתי לאחרונה מערכות, שנגן התקליטורים שלהן נשמע ברמה מקבילה למערכת האנלוגית או ברמה טיפה טובה יותר (ואני מדבר על מערכות אנלוגיות היקרות משמעותית מן הנגנים), אני מתחיל לחשוב שחלק מהבעיה נעוץ בכך שקשה מאוד, אם בכלל, לקבל את המרב מכל מקור, אם יש מקור נוסף. כלומר, מערכת שיש בה גם פטפון וגם נגן תקליטורים לא תמצה את המרב מן הפטפון או מן הנגן. כדי להשיג את המרב מכל אחד מן המקורות האלה צריך להתמקד במקור אחד בלבד (או לחפף במקור הפחות חשוב למאזין), מפני שמדובר במקורות עם הבדלים כל כך גדולים, עד שהם מחייבים כוונון בסיסי נפרד של כל המערכת לכל אחד מהם, ולכן הם בהכרח מתנגשים זה בזה ובאים זה על חשבון זה.."

מה דעתכם/נסיונכם האם באמת לא ניתן למצות באותה מערכת שני מקורות?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
זה ציטוט מטומטם שאני מקווה מאד שלא אני כתבתי אותו. :)
עוד מעט תבוא לאה ותפרוט לנו את ככככללל הקשייים הלוגיים במשפט הזה. ואם היא לא תעשה את זה, אני אעשה את זה.

panter

חבר משקיען
מעורבות
39
נקודות
48

"..מרוב הפעמים שבהם שמעתי לאחרונה מערכות, שנגן התקליטורים שלהן נשמע ברמה מקבילה למערכת האנלוגית או ברמה טיפה טובה יותר (ואני מדבר על מערכות אנלוגיות היקרות משמעותית מן הנגנים), אני מתחיל לחשוב שחלק מהבעיה נעוץ בכך שקשה מאוד, אם בכלל, לקבל את המרב מכל מקור, אם יש מקור נוסף. כלומר, מערכת שיש בה גם פטפון וגם נגן תקליטורים לא תמצה את המרב מן הפטפון או מן הנגן. כדי להשיג את המרב מכל אחד מן המקורות האלה צריך להתמקד במקור אחד בלבד (או לחפף במקור הפחות חשוב למאזין), מפני שמדובר במקורות עם הבדלים כל כך גדולים, עד שהם מחייבים כוונון בסיסי נפרד של כל המערכת לכל אחד מהם, ולכן הם בהכרח מתנגשים זה בזה ובאים זה על חשבון זה.."

שאלה מצויינת איתי.
לפני שמתחילים לעסוק באיזה מקור עושה עבודה יותר טובה וכו, דבר אחד בטוח, יותר קל לבדוק על המערכת
כמה מכשירי סידי,דקים או מחשבים מאשר פטיפונים.
כשיש יותר אפשרויות בחירה הסיכוי שתתאים את המקור לסט יגדל.
אין כמעט מכשיר ששמים על מערכת ולא צריך לעשות לו התאמה אופטימלית לשאר הרכיבים. יש מקרים מסויימים שזה אכן כך וזה עניין של מזל. לשאלתך "האם באמת לא ניתן למצות באותה מערכת שני מקורות?" התשובה: ברור שאפשר, זה הכל מתחיל ברצון של בעל המערכת ובכישרון שלו בהתאמת הרכיבים.

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113

לא מכיר מצב כזה שאם יש שני מקורות אז באחד מחפפים.
אם רוצים ששניהם יהיו טובים, ויש את התקציב לכך, שניהם יהיו טובים.

אני טרם שמעתי נגן תקליטורים שנשמע טוב יותר מנגן אנלוגי.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
אם המערכת מאוזנת ושתי המקורות טובים , כנראה שבשניהם יישמעו טוב.
אולי אחד יהייה טוב מהשני.
אם המערכת לא מאוזנת, לפעמים המקור הרע נשמע טוב מהמקור הטוב.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
לא מכיר מצב כזה שאם יש שני מקורות אז באחד מחפפים.
אם רוצים ששניהם יהיו טובים, ויש את התקציב לכך, שניהם יהיו טובים.

אני טרם שמעתי נגן תקליטורים שנשמע טוב יותר מנגן אנלוגי.

ואני טרם שמעתי מגבר טרנזיסטורי
שנשמע יותר טוב ממגבר מנורות.

viamusic

אוהב את התחום
מעורבות
49
נקודות
28
ואני טרם שמעתי מגבר טרנזיסטורי
שנשמע יותר טוב ממגבר מנורות.
אל דאגה
אתה עוד תשמע...
זה לוקח קצת זמן להבין שמנורות זה חרטא

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113

1. טחנו פה עד דק את העובדה שתמיד יהיו תקליטים שנשמעים טוב יותר מדיסקים והפוך- ושהחומרה טובה יותר, גם איכות הרכיב לא תהפוך את הגרוע לטוב יותר.
2.לא יודע מה שמעת ואיפה, אבל לדעתי יש משהו מנוכר בהמון סט אפים אנלוגיים מודרניים שמנסים להשמע כמו היי רז משופר...
לדעתי פטיפון אמור להשמע אחרת מדיגיטל, בכיוון של הצליל האנלוגי הישן והטוב עם חלק מהיתרונות המודרניים אבל להוות השלמה ולא תחרות! שניתן יהיה להנות מכמה שיותר עולמות, להנות מהשונה , לפי מצב הרוח או האוירה...
אז אם אתה אודיופיל עם 5 דיסקים בבית ששומע סאונד ולא מוסיקה, האמור לעיל לא ידבר אליך, אבל נראה לי שמי שחי מוסיקה בעורקיו יסכים איתי

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
קשה לי קצת להבין את ההיגיון שלו כשהוא בודק את הוויניל באמצעות מדידות של המרה לדיגיטאל, אבל כנראה שזו סתם אי-הבנה שלי והבנאדם מראה לנו את האור.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,947
נקודות
113
...מערכת שיש בה גם פטפון וגם נגן תקליטורים לא תמצה את המרב מן הפטפון או מן הנגן. כדי להשיג את המרב מכל אחד מן המקורות האלה צריך להתמקד במקור אחד בלבד (או לחפף במקור הפחות חשוב למאזין), מפני שמדובר במקורות עם הבדלים כל כך גדולים, עד שהם מחייבים כוונון בסיסי נפרד של כל המערכת לכל אחד מהם, ולכן הם בהכרח מתנגשים זה בזה ובאים זה על חשבון זה.."

נשמע כמו קשקוש בלבוש :)

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
וויניל זה טוב...
אבל את האנלוג האולטימטיבי עדיין לא שמעתם...

http://www.unitedhomeproducts.com/prices_and_features.htm

תמונות מצורפות

• Descript.jpg
    Descript.jpg
    KB 83.2 · צפיות: 266

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור