איפה הצעירים? זו לא השאלה!

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
298
נקודות
63
התשובה היא שרוב מוחלט של האנשים בכל הגילים מחפשים פתרונות זולים וטובים לשמיעת מוסיקה, ומדובר על אנשים שלא רוצים להשתמש באוזניות.
בשבועות האחרונים אני עוסק בהתאמת פתרון להאזנה למוסיקה לחברה טובה, אשה מבוגרת, שמערכת המיני הנושנה שלה הפסיקה לפעול. ההנחיות שלה היו ברורות - משהו לא יקר, שיישמע טוב בעיקר במוסיקה קלאסית ויהיה עד כמה שאפשר קל להפעלה עם האייפון שלה. היא שמעה אצלי לא פעם ויודעת היטב לאילו איכויות אפשר להגיע, אבל לא מעוניינת להשקיע כל כך הרבה, וגם הנושאים של במת סאונד, הולוגרמה, רוחב, עומק וגובה לא מדברים אליה.

בשנה האחרונה הסתובבתי כאפליסט מושבע בסניפים של איידיגיטל באיזור המרכז ושמעתי כמה פעמים רמקולים חכמים מסדרת אות׳נטיקס של JBL שהושקה לפני כשנה. יש שלושה דגמים במחירים שמגיעים בעולם עד 550 דולר ליחידה, ובארץ עד 2500 ₪. גם לאוזני המיומנות זה משביע רצון בהחלט, לא אודיופילי, אבל מאוד נעים להאזנה.וגם נראים יפה, כהומאג׳-רטרו לסדרת הקלאסיק שלהם. בחודש שעבר, במסגרת מבצעי בלאק פריידיי עליתי על מחיר מטורף ברשת KSP, דגם 300 מסדרת אות׳נטיקס, הדגם הבינוני בסדרה עולה בארה״ב מחיר רגיל של 450 דולר ובמבצעים ב-300 דולר. בארץ הוא נמכר באותו מבצע ב-700 ₪. החברה קנתה, המכשיר הגיע ומצא את עצמו על מדף הספריה בסלון, היכן שהיתה ממוקמת המערכת הישנה.

האות׳נטיקס 300 הוגדר תוך כמה דקות באפליקציה שמאוד קלה לשימוש ומאפשרת גישה לשמיעת תחנות רדיו דרך אפליקציית טיון-אין שמובנית בתוכנה, והקישור לאייפון ולשאר מוצרי אפל נעשה בפורמט איירפליי 2. יש במכשיר כפתורים פיזיים גדולים לווליום, באס וטרבל לשליטה נוחה, שני טוויטרי כיפה רכה, ורמקול מיד-וופר בקוטר 5.25 אינץ׳ שמסתייע ביחידה פאסיבית הפונה כלפי מטה.

כדי לעמוד בתנאי קלות ההפעלה והשימוש היא נרשמה כמנויה בשירות ההזרמה ״אפל מיוזיק״ (הוצאה של 22 ₪ לחודש) ואני עוסק בימים הללו במלאכת ההמרה וההטמעה: בניית רשימות השמעה על פי מלחינים ואמנים. זאת, על פי ספריית הדיסקים החדישים וגם התקליטים הישנים שלה, שחלקם עוד בהוצאות המקוריות של שנות השישים. היום היא האזינה לראשונה לתוצאה ביצירות מגוונות של באך, שוברט ומוצרט. ״יופי של צליל, נשמע טוב״ אמרה.

ואגב, 700 ₪. זה מה שעולה מקור האודיו והוידאו הראשי אצלי במערכת. סטרימר אפל TV, אלא שכדי להוציא ממנו צליל אודיופילי ונפלא הייתי צריך להשקיע יותר מ-10000 ₪ בשילוש הקדוש: כבל רשת מסדרת סיגנצ׳ר של קורד קומפני, כבל HDMI מסדרת ת׳אנדר בירד של אודיוקווסט וכבל חשמל מסדרה סטודיו וואן של אודיאנס. כל אחד ואחת, והסטנדרטים שלהם.

נערך לאחרונה ב:

orena

אוהב את התחום
מעורבות
10
נקודות
18
רן שלום,
אשמח לקבל פירוט בנוגע לכבל החשמל שהחלפת ל AppleTV, למכשיר יש קונקטור פשוט ולא מכיר כבל חשמל אחר שיכול להחליפו.
כמו כן, האם הרגשת בשינוי עם החלפת כבל HDMI?
מהניסיון שלי - ההבדלים בין הכבלים באים לידי ביטוי אך באורכים מעל 6 מטר ומעלה.

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
298
נקודות
63
הקונטקטור הפשוט של ה-אפל טי וי נקרא בשפה המקצועית C-7 ובשפה העממית ״שמיניה״. יש לכמה יצרנים של כבלי חשמל אודיופילים כבלים עם הקונקטור הזה. לנורדוסט יש כבלים כאלה בכמה סדרות החל מפרפל פלייר (שבו השתמשתי עד לפני כמה שבועות במשך שנים) וכלה בוולהלה. לאודיאנס יש כבלים כאלה בכמה סדרות כולל סטודיו וואן. השיפור גם בכבל אודיופילי זול, כמו הפרפל פלייר של נורדוסט הוא דרמטי, לעומת הכבל המקורי של אפל.

בכבלי HDMI הכבל הישן היה מסדרה נמוכה-בינונית של אודיוקווסט - סדרת סינמון באורך של שני מטרים. החליף אותו כבל מהסדרה השלישית מלמעלה של אודיוקווסט, ת׳אנדר בירד גם הוא באורך של שני מטרים. ההבדל באיכות השמע בין שני הכבלים מורגש ביותר, ולא עשיתי מבחן עיוור, אלא לאחר ההרצה חברים באו ועזרו לי בביצוע מבחני A/B רגילים, עם כל ההטיות שמרבים לדבר עליהן. אנחנו, אני ושני חברים הרגשנו בהחלט בהבדל.

נערך לאחרונה ב:

orena

אוהב את התחום
מעורבות
10
נקודות
18
תודה רן - בהחלט מעניין
לא ראיתי עד היום כבל שמיניה איכותי
כל המערכת שלי עם כבלים של נורדוסט, לא ידעתי שיש כבלים עם החיבור הזה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,941
נקודות
113
התשובה היא שרוב מוחלט של האנשים בכל הגילים מחפשים פתרונות זולים וטובים לשמיעת מוסיקה, ומדובר על אנשים שלא רוצים להשתמש באוזניות.
בשבועות האחרונים אני עוסק בהתאמת פתרון להאזנה למוסיקה לחברה טובה, אשה מבוגרת
"השאלה" הייתה בהקשר לאודיופילים, לא לכאלה שמחפשים "פתרונות זולים וטובים לשמיעת מוסיקה", שתמיד היו הרוב, גם כשאחוז האודיופילים היה משמעותי יותר.

השאלה הזו אולי לא מעניינת אותך, אבל אולי בכל זאת ראויה לדיון. עובדה שהיו לא מעטים שהגיבו. לבטל אותה כ"זו לא השאלה!" אולי מושך תשומת לב, אבל זה לא לעניין. גם לא בטוח שהיה צורך בשרשור נוסף כדי לכתוב את מה שכתבת.

אתה אפילו לא עונה לשאלה של עצמך, וחלק גדול מהיתרון של של הצעתך הספציפית כלל קניה ב-700 ש"ח במקום 2500, ואת קיומו של מי שיודע איזה ציוד כדאי לקנות, איפה למצוא אותו, במיוחד בזול, שיכול להגדיר דברים באפליקציה שמאוד קלה לשימוש עבורו, ולהגדיר רשימות האזנה בהתאם לטעם המשתמש. אם מדברים על מבוגרים, הרבה מהם לא יודעים איזה פריטי ציוד נדרשים ואיזה דגמים כדאי לקנות, או בכלל לחפש ולקנות באינטרנט, אפילו לא איך להוריד אפליקציה, ובטח לא מה בכלל צריך להגדיר ואיך, ובהמשך איך מחפשים דברים מתאימים לטעמם להאזנה בסטרימינג.

כך שהפתרונות שלך לא בהכרח יכולים לשמש בתשובה מעשית ל"רוב מוחלט של האנשים בכל הגילים [ש]מחפשים פתרונות זולים וטובים לשמיעת מוסיקה". אפילו הדוגמה שלך היא של אישה מבוגרת, שאולי בכלל לא הייתה מחפשת אפילו "פתרונות זולים וטובים לשמיעת מוסיקה" אם המערכת שלה לא הייתה מתקלקלת.

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
298
נקודות
63
מר קסנר. אנחנו חיים בעולמות נפרדים, שאין שום השקה ביניהם. אתה חי בעולם אודיופילי למהדרין, וגם אני פועל בו. אבל אני חי גם בעולם של השוק הממוצע, הרחב, מה שקרוי MASS MARKET, עולם לגמרי לא אודיופילי ומנסה לעזור לאנשים שאין להם שום מושג בתחום, והם גם לא אודיופילים, ולהנגיש עבורם ככל הניתן טכנולוגיה דיגיטלית. הפורום הזה לא נקרא ״אודיופיליה״ הפורום הזה הוא פורום אודיו, ויש בו גם מקום לפתרונות כאלה. ותתפלא, הם יכולים לשמש תשובה מעשית עבור רוב האנשים, כשנוצר צורך. בעבר כתבתי כאן על פתרונות זולים וטובים של רמקולים חכמים בסכומים של עד 5000 ₪. ולעניות דעתי צריך להציע לאנשים בפורום הזה, פתרונות גם בטווח המחיר הנמוך והזול.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,941
נקודות
113
מר קסנר. אנחנו חיים בעולמות נפרדים, שאין שום השקה ביניהם. אתה חי בעולם אודיופילי למהדרין, וגם אני פועל בו. אבל אני חי גם בעולם של השוק הממוצע, הרחב, מה שקרוי MASS MARKET, עולם לגמרי לא אודיופילי ומנסה לעזור לאנשים שאין להם שום מושג בתחום, והם גם לא אודיופילים, ולהנגיש עבורם ככל הניתן טכנולוגיה דיגיטלית. הפורום הזה לא נקרא ״אודיופיליה״ הפורום הזה הוא פורום אודיו, ויש בו גם מקום לפתרונות כאלה. ותתפלא, הם יכולים לשמש תשובה מעשית עבור רוב האנשים, כשנוצר צורך. בעבר כתבתי כאן על פתרונות זולים וטובים של רמקולים חכמים בסכומים של עד 5000 ₪. ולעניות דעתי צריך להציע לאנשים בפורום הזה, פתרונות גם בטווח המחיר הנמוך והזול.
לא כתבתי ולא התכוונתי שאין מקום לעניינים הקשורים ל"קהל הרחב" ולמחירים נמוכים, להיפך!

העיקר של מה שכן כתבתי והתכוונתי היה ש:
  1. זה לא לעניין לבטל את השאלה לגבי אודיופילים ב"זו לא השאלה!" -- האתר הזה הוא גם לאודיופילים :)

2. הצגת פתרון ספציפי שהתבסס כמובן מאליו על כל מיני דברים שאינם נחלת אחוז ניכר מהקהל הרחב, במיוחד מבוגרים. פירטתי בדיוק מהם. זו אינה תשובה כללית עבור "רוב מוחלט של האנשים בכל הגילים", אלא אם נעזרים בצד ג' מתאים
ובמאמר מוסגר גם זה שלא היה צורך בשרשור חדש כדי לכתוב את מה שכתבת.

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
298
נקודות
63
בדיוק הרגע נכנסתי לאתר של KSP. האות׳נטיקס 300 חזר למחירו הרגיל - 1530 ₪. אבל, JBL אות׳נטיקס 200, הרמקול הקטן ביותר בסדרה עם שני טוויטרי כיפה ומיד-וופר בקוטר 5 אינץ׳ עם וופר פאסיבי תחתי בקוטר 6 אינץ׳ מוצע במבצע ב-500 ₪ בלבד, מחירו הרגיל 1100 ₪.

shmuelsf

חבר אתר
מעורבות
12
נקודות
8
היי,

קטונתי מלחלוק על ניסיונו העצום של רן, אך נראה לי קצת יוצא דופן לבחור במכשיר של 700 ש"ח (הסטרימר של אפל), ולחבר לו כבלים בסך 10,000 ש"ח ולטעון שבזאת הפך הסטרימר לנפלא.

האם לא עדיף (מבחינת איכות השמע כמובן) לרכוש סטרימר (או מכשיר אחר כלשהוא) ב 9,000 ש"ח ולחבר לו כבלים ב 2,000 ש"ח?

תודה,
שמוליק

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
298
נקודות
63
הבחירה באפל טיוי כמקור אודיו ראשי במערכת שלי ובמנוי לשירות הזרמת המוסיקה ״אפל מיוזיק״ לא היתה כמובן מקרית. פעל במשך שנים אצלי סטרימר מצויין של PS AUDIO דגם DSD שנרכש בשנת 2018 ומאז סוף 2022 קדם מגבר-פרוססור רב ערוצי מכוייל של סטורם אודיו שכולל כמובן גם דאק וגם סטרימר. הבעייה היא ש-ROON, ליבת תוכנת הנגינה שרצה על ה-PS AUDIO ואחר כך המשיכה לרוץ גם על הסטורם, תומכת רק בשני שירותי הזרמת מוסיקה עיקריים: TIDAL שאני מנוי עליו מאז 2015 כשנכנס לארץ, וקובוז, שלא פועל רשמית בישראל. TIDAL סובל מבעייה אחת בנגינת מוסיקה קלאסית - יש לו צליל מתכתי, דוק של מתכתיות במיד שגורם למוסיקה להישמע לא טבעית.

כל הנסיונות של דן נגר, המכייל המופלא שעומד מאחורי כיול המערכת שלי, לפתור את הבעייה על ידי מחיקת הפילטרים המיותרים ב-ROON עלו בתוהו. מסתבר שהבעייה היא לא ב-ROON אלא באלגוריתם של TIDAL. משום כך לא היתה ברירה אלא להיפרד מ-TIDAL ומ-ROON לשלום, ולבחור באפל מיוזיק, שנשמעת אמנם עם אימפקט ועומק פחותים, אבל הצליל שלה נקי לגמרי.

ולאחר ששודרג מעמדו של האפל טיוי למקור אודיו ראשי במערכת, היה טעם להשקיע סכום מאוד מכובד בכבלים שמתחברים אליו.

הבחירה שלי להתחבר לאפל מיוזיק דרך סטרימר אפל טיוי ולא דרך מחשב אפל מק מיני (שעליו הותקנה ליבת ROON), היא בשל נוחות השימוש בשלט של הסטרימר בהשוואה למקלדת האלחוטית ולעכבר האלחוטי במחשב. בכל מקרה, גם אם הייתי בוחר להשתמש במחשב להרצת אפל מיוזיק הייתי מחבר אליו לפחות שני כבלים אודיופילים איכותיים ביותר: כבל חשמל שמיניה וכבל רשת. במקרה זה הייתי חוסך את ההוצאה רק על כבל
ה-HDMI מרמת על של אודיוקווסט.

נערך לאחרונה ב:

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
367
נקודות
83
הבחירה באפל טיוי כמקור אודיו ראשי במערכת שלי ובמנוי לשירות הזרמת המוסיקה ״אפל מיוזיק״ לא היתה כמובן מקרית. פעל במשך שנים אצלי סטרימר מצויין של PS AUDIO דגם DSD שנרכש בשנת 2018 ומאז סוף 2022 קדם מגבר-פרוססור רב ערוצי מכוייל של סטורם אודיו שכולל כמובן גם דאק וגם סטרימר. הבעייה היא ש-ROON, ליבת תוכנת הנגינה שרצה על ה-PS AUDIO ואחר כך המשיכה לרוץ גם על הסטורם, תומכת רק בשני שירותי הזרמת מוסיקה עיקריים: TIDAL שאני מנוי עליו מאז 2015 כשנכנס לארץ, וקובוז, שלא פועל רשמית בישראל. TIDAL סובל מבעייה אחת בנגינת מוסיקה קלאסית - יש לו צליל מתכתי, דוק של מתכתיות במיד שגורם למוסיקה להישמע לא טבעית.
סיקרנתה,

התחברתי ל Apple Music ב Mac Mini שלי אבל מתברר אין תמיכת "Exclusive Mode" ב DAC.

נשמע מצויין אבל לא ברמה של Audirvana + Tidal.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור