אילו כללי אצבע הייתם נותנים לחבר או קרוב משפחה שנכנסים לתחום? איך הייתם מנחים אותם?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
כמובן שיהיו כאלה שיסכימו עם האמור לעיל, ויהיו כאלה שיחלקו עליו, יתקנו אותו או יוסיפו.
... ואני אתחיל מהקל לכבד:
1. לא לקנות B&W. לא בארץ, בכל אופן. תימחור פשוט מזעזע.
2. רמקולים הם לא הרכיב הכי חשוב, אם כי ההבדל שהם עושים הכי קל לזיהוי. יש לתת תשומת לב זהה לכל הרכיבים.
3. מערכת טובה תשמע "חזק מדי" בווליום הרבה יותר גבוה ממערכת פחות טובה. או במילים אחרות, אפשר להנות מווליום יותר גבוה בלי פחד, כשהמערכת תומכת בזה.
4. אחרי שגומרים להרכיב את המערכת, להשקיע זמן בלהקשיב למוזיקה, להכיר אותה טוב, ואם דברים מפריעים, ללמוד לשים אותם בפרופורציה ולא להתפס למשהו ספציפי קטן. למשל, "גבוהים לא מספיק מפורטים" או "במה קטנה מדי". דברים כאלה הם אלו שבבסופו של דבר מכניסים ללופ אין סופי של שידרוג.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
הייתי ממליץ להם לא להיכנס לתחום, שיסתפקו בנגן MP3

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
2 כללים:
- לא להכנס.
- אם כבר נכנסת, קנה פוקאל עם בריליום.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
הכי חשוב - ללכת לשמוע. הרבה- הרבה- הרבה - הרבה סטים. ואם אפשר אז עוד כמה.......
לא לקנות כלום לפני שנחשפים לציוד מגוון ככל האפשר ומגבשים טעם אישי.
.

avilavi

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
לעשות לו מבחן עיוור

אם הוא לא מבחין בהבדל בין חשמל רגיל לזה של איינשטיין למשל... לשלוח אותו לביג בוקס ולקחת את המוצר התורן שיש במבצע

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
הנה התרומה שלי לנושא:

1. המחיר לא מעיד בהכרח על איכות..
2. VFM הוא דבר סוביקטיבי, בכל רמת מחיר
3. שכח את כל השמות שהכרת עד עכשיו (SONY,DENON,YAMAHA וכדומה)
4. אל תשתגע. אין סוף לכמה כסף התחום/התחביב הזה יכול להגיע...ועדיין יהיה מה לשדרג.
5. אל תקנה מוצר על סמך ביקורות או חוות דעת. תאזין לו אישית. הרבה פעמים יש אינטרסיים כלכליים
6. תשאל את מתנוש

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
מבחן עיוור לא רצוי לעשות לאודיופיל מנוסה, על אחת כמה וכמה לא למתחיל.

חושים (חושי שמיעה ובכלל) שמסייעים לנו להבדיל/להשוואת נרכשים עם ניסיון של שנים על ידי גירוי החושים
ככל ששומעים יותר סט אפים כך החושים מתחדדים. (כך המוח שלנו בנוי)
נכון גם שלא לכולם חושים זהים.

זה כמו באוכל- מי שחווה מאכלים מסוגים שונים לאורך שנים - מחדד את חושי הטעם פעם אחר פעם. (ויודע לזהות/לפרק מרכיבי אוכל על ידי טעימה)

לענייננו, לא הכרתי מספיק אודיופילים בתחילת דרכם מקרב חברי הטובים
עד היום למעשה הם לא מבינים למה צריך להשקיע כל כך הרבה כדאי להאזין למוזיקה !
אני אגב כבר מזמן לא מנסה להסביר. מה שמשאיר אותם יותר בהלם זה דווקא מערכת קולנוע ביתי מושקעת -הופעה בבלו ריי (או סרט) עם מערכת סראונד מכובדת עושה להם יותר. (ואני יכול להבין)

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
....להשקיע זמן בלהקשיב למוזיקה, להכיר אותה טוב, ואם דברים מפריעים, ללמוד לשים אותם בפרופורציה ולא להתפס למשהו ספציפי קטן. למשל, "גבוהים לא מספיק מפורטים" או "במה קטנה מדי". דברים כאלה הם אלו שבבסופו של דבר מכניסים ללופ אין סופי של שידרוג.

הייתי מציע לו לא להיכנס בכלל לפרטים כגון "גבוהים לא מפורטים" אלא להתייחס אך ורק למדד ההנאה. אותה המערכת שגורמת לו להנאה הכי גדולה, שמושכת אותו להמשיך ולהאזין מבלי לרצות לעזוב את הכורסה - זו המערכת בשבילו. כל ההסברים של "טרבל נוזלי" וכו' מתאימים לכתבים בלבד.

אריה

נ.ב ברור לחלוטין איזו מערכת הייתה גורמת לו להנאה הכי גדולה - אבל אני שומר את שם היצרן בסוד.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
א. להרגע.
ב.לשתות מים.
ג. לקחת חבר טוב עם ניסיון.
ד. להקשיב למה שמציעים להם ולהגיד מה שנשמע להם הכי טוב באוזן.
ה. להקשיב לייעוץ שוב.
ו. להקשיב שוב.
בסוף לקנות.
ולהתחיל בקטן.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
1. לא לקנות היי אנד אלא מיד אנד. יש מוצרים עם vfm מצויין שיסבו הנאה רבה לטווח בינוני, ואז מחליפים למיד אנד הבא.
2. אם עברת על חוק #1 אז בדומה לשיפוץ, תקציב הוא אשליה בלבד... הרמת בלאטה לתקן צנרת, קח בחשבון שאולי תחליף את כל המטבח.
3. החלפת רמקולים גוררת החלפת רוב המערכת.... זהירות.
4. הרכב את המערכת לפי סגנון המוזיקה והרגלי האזנה. אין מערכת המנגנת את כל הסיגנונות מושלם.
5. רק בריליום :)
6. אם אין תקליטים לא צריך פטיפון (יו, איך בא לי)
7. שקול פואר טוב עם דאק מחובר ישירות.
8. שמע הרבה מוזיקה.
9. לאחר שתקנה את המערכת בסכום יקר להחריד, יבקרו אצלך אנשים שיחשבו שהיא נשמעת קקה... אל תתרגש...
10. אם אתה קורא את הפוסטים של שניצל על כבלים ומזיל ריר מג'נה לאבז, אתה עמוק בפנים. חפש קבוצת תמיכה של אודיופילים אנונימים. עדיין לא מצאתי קבוצה כזו דרך אגב.
11. אל תוותר על סקס כדי לשמוע עוד אלבום.
12. תקשיב רק לעצמך ולאוזניים שלך.
13. אין מציאות.
14. תאמין לי, אל תאמין לאף אחד.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
לקנות הגברה הכי טובה שאפשר תקציבית.
לקנות מקור הכי טוב שאפשר תקציבית.
לקנות כבלים הכי טובים שאפשר תקציבית.
במה שנשאר לקנות רמקולים, ולשדרג אותם בעתיד, אם בכלל יהיה רצון.....
( להשקיע באקוסטיקה)

joda5

חבר משקיען
מעורבות
122
נקודות
63
בוקר טוב
פשוט וקל שמעת באוזנייך אהבת קנית !! התוצאה בשטח קובעת !

stereophile

חבר משקיען
מעורבות
63
נקודות
28
1. להגדיר תקציב ולא לחרוג ממנו.

2. להעדיף לקנות סט-אפ שלם שמוצע למכירה (בין אם בחנויות או ביד שניה).
רכישה של סט-אפ שלם שאהבנו, נותנת הרבה שקט נפשי ומאפשרת כשמתפנה תקציב נוסף, לבחון שדרוג של מרכיב
אחד בסט-אפ כאשר נק' המוצא היא תמיד ממקום שאנחנו מרוצים ויכולים לחיות עם הסט-אפ הקיים עוד הרבה זמן (כך זה
קרה בפועל עם הסט-אפ שלי וזה גרם לי בתכל'ס לא לרדוף אחרי שדרוגים מיותרים אלא בכל פעם באמת לחפש את
הקפיצה הבאה מתוך מקום של שקט נפשי והנאה מהתוצאה ולא בלחץ).

3. עדיף "לגדול" עם התחביב ולהתנסות בדברים tweak-ים שונים ואקוסטיקה שמשפרים רבות את התוצאה במעט מאוד כסף. גם אם הסט-אפ לא נשמע לנו כמו ששמענו בחנות, לעצור, לחשוב ולא ישר למכור אותו ביד2.

4. להאמין רק לאוזניים שלך ולא לרדוף אחרי מותגים/שמות/דילים מתוך הנחה שהם טובים - גם כאן, היו
לי ים של אפשרויות לקנות הגברה בדילים מטורפים, בשליש מחיר ולא הלכתי עליהן כי זה לא התאים
לסט-אפ שלי.

5. אם התקציב מוגבל, הייתי מעדיף רמקולים נצילים בתקציב על מנת שאוכל למקסם את הרמקול על חשבון הגברה. כלומר לקבל הגברה טובה ואיכותית ולא בהרבה כסף מדי עם מעט מאוד רכיבים. על פרה-פאוור בתקציב מוגבל הייתי מוותר והולך על אינטגריטד (נניח לצורך הדוגמא שמדובר בטרנזיסטור אז רצוי בסגנון naim,exposure, sugden) או אפיל מה שנכנס בתקציב.

6. לא להאמין למיתוסים לגבי שפופרות וטופולוגיות שונות בהגברה, יכול להיות מגבר class D חם מלא ועגלגל ומגבר שפופרות קר, אנליטי ומדוייק.

7. עזבו נתונים, במיוחד וואטים וכו' - בגדול זה לא אומר הרבה - מגבר עם הרבה וואטים לא בהכרח "שולט" טוב יותר ברמקול.
נראה לי שזה מספיק בתור התחלה :כל-הכבוד:

נערך לאחרונה ב:

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מתנוש,

אלה לא כללי אצבע מה שכתבת אלא מסקנות, שזה משהו קצת שונה.

כלל האצבע הראשון שהייתי מעמיס על הקורבן החדש: תתחיל עם רמקולים, מדפיים. הרמקולים הם כן הרכיב החשוב ביותר מהסיבה הפשוטה שהם נותנים את ההבדל שהכי קל לזהות.

הכלל השני: קנה משומש.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
כ"כ הרבה עצות טובות יש פה. צריך לרכז אותן ולעשות מזה מדריך.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
1.

על פרה-פאוור בתקציב מוגבל הייתי מוותר והולך על אינטגריטד

עזבו נתונים, במיוחד וואטים וכו' - בגדול זה לא אומר הרבה -

אלה שני משפטים נכונים מאוד גם לדעתי. את המשפט שלך: "עזבו נתונים, במיוחד וואטים וכו' - בגדול זה לא אומר הרבה -" הייתי משנה ל- "עזבו נתונים, במיוחד וואטים וכו' - זה לא אומר כלום. "

רק האוזניים - ורק אלה של מי שמתכוון לקנות.

אריה

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אלה שני משפטים נכונים מאוד גם לדעתי. את המשפט שלך: "עזבו נתונים, במיוחד וואטים וכו' - בגדול זה לא אומר הרבה -" הייתי משנה ל- "עזבו נתונים, במיוחד וואטים וכו' - זה לא אומר כלום. "

רק האוזניים - ורק אלה של מי שמתכוון לקנות.

אריה

זה לא נכון.
לנתונים טכניים ועוד איך יש חשיבות.
אבל צריך לדעת איך להבין אותם.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
1. אל תקנה B&W בארץ. אל תקנה בכלל בארץ. בעצם אל תחיה בכלל בארץ - החיים פה פסיכיים לחלוטין ועם VFM נמוך מאד.
2. אל תקשיב לאודיופילים. אל תשמע לאודיופילים. אל תאזין לאודיופילים. אם נכנסת לפורום של אודיופילים - צא מיד.
3. תקשיב רק לי . אני השפוי הנורמלי היחיד פה.
4. יש לך סיגריה ? האחות מחלקת סיגריות למאושפזים רק פעם ביום וממש בא לי ...

נערך לאחרונה ב:

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
ואם אני אמשיך את הקו שהתחילו פה כמה חברים ...

1. קנה כבלים ב10,000 $
2. קנה מגבר ב 10,000 שקל
3. אל תקנה בכלל רמקולים. זה במילא האלמנט הכי זניח ולא משמעותי במערכת כולה - אז למה בכלל לבזבז עליהם כסף ?

או בקיצור - לך רק להופעות חיות !

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
להקישב להרבה מערכות לפני שחושבים בכלל לקנות
לקחת בחשבון שהמערכת הראשונה היא לא האחרונה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור