איך משהו שעולה 10 אג' מקלקל צליל של מערכת יקרה

• פותח הנושא gds
  • פורסם בתאריך

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
את זה ידעתי ממזמן ובתכל'ס הכוונה טובה אך מובילה לגיהנום.
חשמלאי ממש התאמץ לבקשת המזמין והשתמש בסופיות כאלה על כבלי 10 מ"מ 7 גיד בחיבור לוח החשמל לפי התקן.
אך סופיות אלה גם אחרי אלף ש"ע הורסות ,למי שזה משנה לו, את הצליל במערכת. משהו בציפוי הבדיל, לא ניקל! שעליהן פשוט גורם לצליל יבש, כשהוסרו המערכת חזרה לחיים.
ואם כבר אנו באזור הדימדומים של החשמל-צליל, עד לפני שנתיים שלוש סדרת המאמ"תים של ג'נרל אלקטריק שנמכרה בארץ היתה סדרת G האיכותית, זו עם הפס האדום ואפשרות הטריפינג מרחוק, בשנים האחרונות בארץ מחליפה אותה סדרה זולה KG שמיועדת לשימוש ביתי בלבד.
השוואה שערכתי בין השניים גם לעמידות מכנית ובעיקר השפעה על הצליל הראתה שהסדרה החדשה פשוט לא "נשמעת טוב" ולמי שזוכר את התקופה של הסדרה האיכותית פשוט שירחק מזו.
images

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
921
נקודות
113
מעניין מאוד תודה על השיתוף :בעד:

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
על זה נאמר " סוף טוב ,הכל טוב"...:אצבע מורמת

עמית

חבר משקיען
מעורבות
217
נקודות
63
לדעתי החשמל של חברת החשמל לא אודיופילי
יש גנרטורים ייעודיים למערכות סטריאו.
מומלץ מאד.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
עשית לי שוב חשק לארון החשמל של ISOCLEAN...

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
מניסיוני הכי טוב זה להחליף את המאמ״ת בפיוז (נתיך, אפשר למצוא נתיכים ״אודיופילים״ אבל גם הנתיכים התעשייתיים שמיועדים למנועים הם עדיפים על מאמ״ת) שזה תקני לגמרי, יש בתי פיוזים לפס דין גם לשניידר וגם לשאר החברות. הכבל שמחברים לפיוז זה שעליו אתה מדבר ויש חשמלאים שלוחצים עליו את הסופיות שבתמונה, רצוי לבחור אותו ולשים חתיכה מכבל אודיופילי שמשחילים בקיר, זה שמיועד למערכת. אבל אם לא אז יש אופציות לכבל מנחושת טהורה (או לפחות כמעט טהורה) וההבדל עצום.
אם אני לא טועה את הסופית שאתה מדבר עליה שמים בד״כ על חוטים מרובי גידים ולא על חוט חשמל בודד.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מניסיוני הכי טוב זה להחליף את המאמ״ת בפיוז (נתיך, אפשר למצוא נתיכים ״אודיופילים״ אבל גם הנתיכים התעשייתיים שמיועדים למנועים הם עדיפים על מאמ״ת) שזה תקני לגמרי, יש בתי פיוזים לפס דין גם לשניידר וגם לשאר החברות. הכבל שמחברים לפיוז זה שעליו אתה מדבר ויש חשמלאים שלוחצים עליו את הסופיות שבתמונה, רצוי לבחור אותו ולשים חתיכה מכבל אודיופילי שמשחילים בקיר, זה שמיועד למערכת. אבל אם לא אז יש אופציות לכבל מנחושת טהורה (או לפחות כמעט טהורה) וההבדל עצום.
אם אני לא טועה את הסופית שאתה מדבר עליה שמים בד״כ על חוטים מרובי גידים ולא על חוט חשמל בודד.
זה בדיוק מה שעשיתי אצלי. ועדין, אני חותם לך, שלוח חשמל שלם מפונפן כזה שעולה $5000, ישמע יותר טוב ;)

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113

נתיכים למנועים לא מתאימים להגנה על ציוד אלקטרוני כי הם פועלים בהשהיית זמן כך שעם התחלת עבודתו של המנוע ששם יש צריכה מיידית של זרם רב הם לא ישרפו.

ציינתי שהסופית הזו באה על כבל 10 מ"מ 7 גיד מה שהחשמלאים משתמשים בו לחיווט לוחות ביתיים והוא גם זה שמגיע ממונה ח"ח לצרכן הביתי.

נכון. הגישורים בין רכיבי הלוח (busbar) חייבים להיות של יצרנים איכותיים כיוון שההבדל בינם לבין יצרן עלום שקונים ברוב החנוית הוא משמעותי מבחינת צליל וההבדל במחיר לא פקטור לצרכן החד פעמי.

נערך לאחרונה ב:

pruym

חבר משקיען
מעורבות
1,888
נקודות
113
נתיכים למנועים לא מתאימים להגנה על ציוד אלקטרוני כי הם פועלים בהשהיית זמן כך שעם התחלת עבודתו של המנוע ששם יש צריכה מיידית של זרם רב הם לא ישרפו.

ציינתי שהסופית הזו באה על כבל 10 מ"מ 7 גיד מה שהחשמלאים משתמשים בו לחיווט לוחות ביתיים והוא גם זה שמגיע ממונה ח"ח לצרכן הביתי.

נכון. הגישורים בין רכיבי הלוח (busbar) חייבים להיות של יצרנים איכותיים כיוון שההבדל בינם לבין יצרן עלום שקונים ברוב החנוית הוא משמעותי מבחינת צליל וההבדל במחיר לא פקטור לצרכן החד פעמי.
נכון מנוע צורך בהתנעה בערך פי2 זרם מבעבודה בכל מקרה בית הפיוז מתאים לאחד אודיופילי…

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
יך משהו שעולה 10 אג' מקלקל צליל של מערכת יקרה

IMG-20210516-WA0027.jpg
איך משהו שעולה 1600 שח הופך צליל של מערכת יקרה?
ניראה לי שהתשובה זהה...

תמונות מצורפות

• IMG-20210516-WA0027.jpg
    IMG-20210516-WA0027.jpg
    KB 18.6 · צפיות: 112

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
שלמה תסביר לנו מה התכוונת לגבי הדופלקס?

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
של מי זה?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
אהה...זה דופלקס של חברה שנקראת
Audio Replast.מיבא אותה יגאל לסרי.מתמחה בכל מני כאילו...
אחד הדברים הטובים שקרו אצלי במערכת... פשוט זה התלבש טוב על הפוסט הזה...10 אג' חרבו סאונד של מערכת טובה ויקרה וכאן זה פריט שעלותו 1/300 גם של מערכת יקרה,רק עשה את ההפך מהסופיות שתוארו כאן.
כמו שאני מאמין לבחור שזה מה שהסופית נתנה,אז החלטתי לשתף מה הדופלקס נתן.
המלצה...תקנה.
חוץ מזה זה בצבע אדום ואתה אוהד הפועל הכלבים האילו.אם היה אחד בצבע כחול צהוב הייתי מוכן לשים עוד 1000 שח.

נערך לאחרונה ב:

moshe625

חבר משקיען
מעורבות
346
נקודות
83
אהה...זה דופלקס של חברה שנקראת
Audio Replast.מיבא אותה יגאל לסרי.מתמחה בכל מני כאילו...
אחד הדברים הטובים שקרו אצלי במערכת... פשוט זה התלבש טוב על הפוסט הזה...10 אג' חרבו סאונד של מערכת טובה ויקרה וכאן זה פריט שעלותו 1/300 גם של מערכת יקרה,רק עשה את ההפך מהסופיות שתוארו כאן.
כמו שאני מאמין לבחור שזה מה שהסופית נתנה,אז החלטתי לשתף מה הדופלקס נתן.
המלצה...תקנה.
חוץ מזה זה בצבע אדום ואתה אוהד הפועל הכלבים האילו.אם היה אחד בצבע כחול צהוב הייתי מוכן לשים עוד 1000 שח.

נראה לך שאני אדום?! חס וחלילה מים מלח, מים מלח..
שלויימה תוכל לספר לנו מה הדופלקס עשה למערכת שלך ואיך הוא בהשוואה לדופלקסים של חברות אחרות?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,604
נקודות
113
נראה לך שאני אדום?! חס וחלילה מים מלח, מים מלח..
שלויימה תוכל לספר לנו מה הדופלקס עשה למערכת שלך ואיך הוא בהשוואה לדופלקסים של חברות אחרות?
נראה לך....

arb

אוהב את התחום
מעורבות
131
נקודות
43
אם מה שנראה מבצבץ בצמוד לדופלקס הינו הארקה צפה אזי מדובר ב-audio replas.

ולעינינו ככל שהמערכת הופכת ליותר רגישה, כך יוצא ששינויים ולו הקטנים ביותר הופכים לשמיעים, ומכאן שהרבה יותר משמעותיים עבור המערכת ולבסוף עבורנו. על אחת כמה וכמה כשמדובר בטיפול ראוי בחשמל.

חשוב מאד בדברים האלה כפי ש-zs מציין, לבדוק הייטב שאכן מדובר ברכיב או מוצר שמשדרג הסאונד.

עדיף תמיד להתייעץ עם חברים שהתנסו ורצוי בכאלה שמסוגלים להסביר לנו לעומק ולא רק בקריאות קרב, כיצד השינוי בא לידי ביטוי בסאונד. בסופו של יום אין מנוס מלהתנסות ולהחליט.

אסור לשכוח שתמיד אבל תמיד קיים גם אותו הסיכוי / סיכון שלא נקבל השדרוג המיוחל והאמפקט שלו לא ימצא ערב לאוזנינו.

במקרה כזה עדיף שהקלקול הנדון ויתרה מזאת עוגמת הנפש יסתכמו כפי שעולה מהמקרה שלך gds ב-10אג'!

נערך לאחרונה ב:

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
נכון מנוע צורך בהתנעה בערך פי2 זרם מבעבודה בכל מקרה בית הפיוז מתאים לאחד אודיופילי…

הבעיה שעל נתיך אודיופילי כמו של 'היי פיי טיונינג' למשל לא רשום אופיין הניתוק ולכן אי אפשר לדעת אם הוא יותר מהיר מנתיך רגיל, רוב המאמ"תים מנתקים יותר מהר מנתיכים, נתיכי קו עם תקן להגנה על אלקטרוניקה הם 'ראפיד' או 'אולטראפאסט' ומניסיוני לא נשמעים טוב כיוון שחתך המוליך שבתוכם דק ומרוכב מה שאנחנו לא רוצים באספקת זרם למערכת אודיופילית.

אם מה שנראה מבצבץ בצמוד לדופלקס הינו הארקה צפה אזי מדובר ב;audio replace.

ולעינינו ככל שהמערכת הופכת ליותר רגישה, כך יוצא ששינויים ולו הקטנים ביותר הופכים לשמיעים, ומכאן שהרבה יותר משמעותיים עבור המערכת ולבסוף עבורנו. על אחת כמה וכמה כשמדובר בטיפול ראוי בחשמל.

חשוב מאד בדברים האלה כפי ש-zs מציין, לבדוק הייטב שאכן מדובר ברכיב או מוצר שמשדרג הסאונד.

עדיף תמיד להתייעץ עם חברים שהתנסו ורצוי בכאלה שמסוגלים להסביר לנו לעומק ולא רק בקריאות קרב, כיצד השינוי בא לידי ביטוי בסאונד. בסופו של יום אין מנוס מלהתנסות ולהחליט.

אסור לשכוח שתמיד אבל תמיד קיים גם אותו הסיכוי / סיכון שלא נקבל השדרוג המיוחל והאמפקט שלו לא ימצא ערב לאוזנינו.

במקרה כזה עדיף שהקלקול הנדון ויתרה מזאת עוגמת הנפש יסתכמו כפי שעולה מהמקרה שלך gds ב-10אג'!

אכן. מה שאנו לומדים מכך שלכל דבר בשרשרת ה AC יש השפעה על הצליל ובתחום דנן אם זה נשמע טוב אפשר לתקוע במחיר. אני הגעתי למסקנה שהרבה אנשים עושים טיונינג למערכת שלהם בהתאמה ללוח החשמל מבלי שהם מודעים לכך.

live

אוהב את התחום
מעורבות
13
נקודות
18
בקשר ל לשקעים דופלקס - Audio Replast .שקעים אלו מדהימים לאחר ניסיון של שנים בתחום היו לי של furutech . הדגם הבכיר שלהם ה - GTX .ועוד חברות אחרות . ה - Audio Replast השקעים מנצחים בגדול . לאחר שניסיתי את ה דופלקס - Audio Replast הראשון הבנתי מה זה זה כל כך נכון לתוצאה לסאונד ומה שזה עושה למערכת . הסאונד לא מאולץ זרימה . הדמיה מדהימה . שקט .ריאליזם תוצאה של להקשיב למוזיקה שעות . אין ספק שזה הדופלקס הטוב ביותר מכל החברות שהיו לי והיו את הדגמים הכי גבוהים. לא התפשרתי - קניתי עוד שני דופלקסים - Audio Replast למפצל שלי אין מילים תוצאה של מאסטר טייפ סלילים טבעי.באס מדהים .ובנוסף לשקע בקיר הוספתי את המכסה של Audio Replast הדגם הזול השיפור הייה משמעותי . לאחר מה שהבנתי את הכיוון של החברה הלכתי עד הסוף קניתי את המכסה היקר שלהם כולל הפלטה בקיר הכבדה . התוצאה לא פחות מכבל סופר יקר - זה ניקנה מהיבואן יגאל לסרי IL AUDIO

נערך לאחרונה ב:

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
באותו נושא ,
מתברר שבמאמ״ת שלי רשום B10 שלדעתי מתאים יותר מ C10

האם יש בנמצא מאמ״ת יותר טוב מהשניידר שלי אבל לא פלצני :) ?
או שחבל על המאמץ ?
( כרגע בשיפוצון ואולי הזדמנות )

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור