איך מרגיעים סאב?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
חיברתי סאב פאסיבי Polk Audio RM1000W למערכת בחדר השינה (חדר גדול), משורשר מ Aragon 4004 לשני רוג'רסים מדפיים (מגבר => סאב => מדפיים). הסאב הזה בנוי משני דרייברים של 6 אינצ' בתוך הסאב שמניעים דרייבר פסיבי אחד של 10 אינצ' שיורה כלפי מטה.

השינוי דרמטי ונהדר, כי הרוג'רסים רמקולים פנטסטיים במיד ובגבוהים גם ממרומי 30 שנותיהם, אבל בהיותם מדפיים על סטנדים, הבס שלהם מוגבל.

מאילוצים של החדר, הרמקולים על סטנדים והסאב ממוקם צמוד לקיר. אמה מה - הבס קצת מודגש מדי, ממש בקצת אבל מורגש. איך אני מרגיע אותו?

s-l500.jpg

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
כיוונים בעיקר.
מציע לך לשים אותו בינהם,
להוריד טיפה עוד בקרוס.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
אין דרך לשנות את כיוון הקרוס - הוא קבוע. לגבי הכיוונים, שמתי אותו לאורך ולרוחב - שום שינוי.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
משככים מתחתיו
להרחיק מהקירות

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
פעם הבאתי סאב מפלצת 15 אינץ' של DEFINITIVE TECHNOLOGY למערכת קולנוע ביתית
אחרי כמה ימים שאני מנסה למקם ולשחק עם הקרוס לא עוזר לי כלום. הסאב היה גורם לי למיגרנות קשות (אמיתי)
אחרי רבע שעה גם שהוא היה על מינימום. אחרי כמה ימים הבנתי שיש סאבים שלא משנה איך תמקם אותם הם
תמיד יהיו דומיננטיים בצורה מוגזמת.

כמובן שהם חזרו לאריזה ולחנות בחזרה. אני רק משער שלא תמיד יעזור מיקום/קרוס
כי יש אופי מסוים שקשה לשנות. אבל אולי יש מישהו שכן הצליח לרסן? אשמח לדעת.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
עכשיו ראיתי שזה פסיבי.
יש לו פיר?

YB-7

חבר משקיען
מעורבות
397
נקודות
83
מאילוצים של החדר, הרמקולים על סטנדים והסאב ממוקם צמוד לקיר. אמה מה - הבס קצת מודגש מדי, ממש בקצת אבל מורגש. איך אני מרגיע אותו?
אתה קונה לו מגבר סאב חיצוני שכולל קרוס-אובר אלקטרוני מתכוונן, ואז אתה יכול להתחיל לחגוג.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,681
נקודות
113
במצב הנוכחי
1.הייתי מרחיק אותו ככל הניתן מקירות או כל דופן חוסמת אחרת.
2.חושב אולי למקם אותו על משטח אקוסטי (בולע) לדוגמא של aurolex דגם subdude או gramma

מעבר לשתי האופציות שציינתי
ובמידה ואתה מרגיש ששילוב הסאב(כסאב ותוספת משלימה) עושה חיל בקונספט שלו,
הייתי משקיע יותר ומביא סאב איכותי יותר עם תוספת כיוון אלמנטרי של פאזה של חיתוך וכו...

לפי התיאור שלך
באס שמשתלט ומאפיל על תדרי ביניים וגבוהים בכך שהוא נשמע בולט, משתולל ולא מאוזן עם שאר הסקאלה, הייתי, לפחות אני במקרה הנל, מנטרל ושולח אותו לנוח במקום אחר...

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
נמצא הפיתרון: ביאושי העמדתי את הסאב על מגבת עייפה, ו...וואלה!
הציעו כאן להעמיד את הסאב על משטח אקוסטי בולע - בול בפוני. אז עכשיו אני צריך למצוא משהו פחות מכוער ממגבת, כנראה שאעמיד את הסאב על שטיח קטנטן, ונראה לי שזהו. המגבת אשכרה סופגת ומנגבת את עודף הבאס. עכשיו הוא גם קצת הדוק יותר נדמה לי. אני מבסוט.

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
אם זה סאב שיורה כלפי מטה
אז ספייקים ירגיעו אותו
כך היה בזמנו עם סאב ה REL שהיה לי

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
DAZ,
בינתיים הבעיה נפתרה. אבל...ספייקים ירחיקו את הדרייבר מהקרקע יותר מהשמתכננים של פולק התכוונו, לא? זה נשמע לי כמו מתכון לבאס מפוזר ועמום מדי...

Eliel Saad

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
אתה יכול לפרק את הרגליות ולשים ספייקים ,כמו חן תלך על הפיתרון של משטח Auralex והכל ישתפר לך פלאים ויעלה בכמה רמות מהמגבת....

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
עדכון:

סאב פאסיבי מרוסן זה נירוואנה.

זהו, רק רציתי שהעולם ידע, כאילו לא ידע זאת קודם.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור