איך "מעלימים" את הטלוויזיה? או במילים אחרות: מקרן או לא מקרן?

אדר

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
שלום,

אני מחפש טלוויזיה "שלא רואים אותה כשהיא לא פועלת". לכן חשבתי לקנות מקרן.
אין שום שיקולי גודל (42 אינטש בהחלט מספק אותנו), אבל יש צפיה בתכני HD.
אין צורך באיכות שיא, אבל צריך לראות חד וברור גם באור יום (הסלון מאד מואר).
מרחק צפיה כ-3-4 מטר.

שאלה 1:
האם יש מקרנים שיכולים "לספק את הסחורה" גם באור יום, או לחפש טלוויזיה?
[מגבלה כספית - כ-10,000 ש"ח, אבל השאיפה היא להוציא הרבה פחות]

שאלה 2:
ואם טלוויזיה - ננסה "להסתיר" אותה כמה שניתן: האם יש טלוויזיות דקות עם מסגרת לבנה דקה? האם ניתן/מומלץ לשקע אותה בקיר גבס כך שלא תבלוט?

תודה מראש,
אדר.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מקרן בעיקרון פחות מוצלח באור יום וגם יש סיפור שלאורך חיי מנורה יחסית קצר למסך, אבל זה בפרוש פתרון אפשרי עם מקרן איכותי וחזק.

יש אפשרות להסתיר מסך וגם בתוך קיר גבס רק צריך להשאיר מקום לאוורור.
פתרון נוסף זה מעלית למסך, כלומר המסך מוסתר בתוך מזנון ושמדליקים אותו המזנון נפתח והמסך עולה (זה פתרון מקובל ולא ממש יוצר דופן, אני לא בטוח לגבי מחיר)

אם שמת לב רשמתי מסך היות ויש מסכי מוניטור שהם דקים ועם מסגרת דקה מסביב - כמובן שמקרה כזה בדרך צריך לדאוג לרמקולים בנפרד.

אדר

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
תודה רבה!

שתי שאלות המשך, אם אפשר:
1. נניח שאלך על מקרן - אילו נתונים צריך לבדוק על מנת לראות טוב (יחסית) באור יום (כלומר איזה סינון ראשוני לעשות כשאני מחפש)?
2. בקשר למסך - האם הבנתי נכון? יש מסכים דקים ללא רמקולים בגודל "42~? חשבתי שבגודל כזה עושים רק טלוויזיות עם רמקולים. תוכל לציין אחד או שניים?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני לא מכיר את ההגדרות של מקרנים עבור צפיה האור יום - אני לא בטוח שעוצמת ההארה זה נתון מספיק, כמו כן חשוב מסך טוב למקרן שבנוי לעבוד באור יום (שוב אני לא בקיא בנותונים)

מסכים ללא רמקולים הם בדרך כלל גם ללא טיונר ונקראים מוניטורים ומבחר בארץ יחסית קטן ויקר - גם כאן חסרים לי נתונים לעזור לך

אולי אחרים יוכלים?

אדר

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
תודה, אנסה לפתוח שני שרשורים נפרדים וממוקדים יותר לשתי האפשרויות.

אדר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור