איך לבחור מערכת סטריאו?

edoson

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
היי,
אני מנסה להבין מה בדיוק אני צריך לעצמי, איזה מערכת קונים מתי ומה הטרייד אופים בכל בחירה.
אני כרגע משתמש בסלון הבית שלי (דירה תל אביבית קטנה, סלון של 20 מטר רבוע) ברמקולים של הרמן קרדון למחשב שקניתי לפני 4 שנים. הרמקולים די עשו את שלהם, אבל בזמנו מאוד מאוד נהנתי מאיכות הצליל והעוצמה המפתיעה (ביחס לגודלם).

אני כרגע חושב על לשדרג משמעותית את חוויות ההאזנה שלי. מהניסיון עם הרמקולים "למחשב" אני שואל את עצמי כמה ערך מוסף יש באמת במערכת 2.1 עם מגבר (ואולי DAC) יש ביחס לקפיצה הרצינית במחיר. ניסיתי לשאול בפורום אודיו אחר, אבל חוץ מהצעות לקנייה של מערכות שאין לי מושג למה ואיך הן מתאימות לי לא קיבלתי תשובה מתאימה. אם תוכלו, אשמח לקבל תשובות לשאלות שלי. אני אתחיל ב:

1. מהם ההבדלים באיכות הצליל בין מערכת רמקולים למחשב לבין מערכת 2.1 + מגבר בתקציב של עד 5000 שח?

2. הם יש עדיפות למערכת 2.1 על רמקולים למחשב בכל חדר ולכל שימוש? אם לא, מתי לא?

3. בהנתן השימוש שלי ברמקולים ואיכות השמע לה אני רגיל, האם אני ארגיש שידרוג באיכות ממערכת בתקציב של 5000 שח?

4. אשמח לקצת overview של העולם הזה, מושגים שכדאי להכיר, מותגים נחשבים (בצדק ושלא בצדק) וכל דבר שנראה לכם רלוונטי.

תודה!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
הדבר הראשון שאתה צריך לעשות הוא ללכת לחנות מתמחה ולבקש להאזין לרמקולים בתקציבים שונים.
אחר כך מומלץ לשמוע מערכת מאוד איכותית ויקרה בשביל להבין לאן אפשר להגיע בתחביב הזה.
כשיהיה לך רפרנס האזנתי, תוכל לגבש לאט לאט את הטעם שלך, הרצונות שלך בהתחשב בתקציב.

בגדול. כמו בכל דבר, יותר טוב הוא יותר יקר.

avilavi

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
אני התאכזבתי קשות מרוב מערכות הסטריאו ששמעתי לאורך השנים.. ממגוון חברות ומחירים (נגיד בין 2K ל 4K) של פיוניר, סוני, פנאסוניק, פיליפס וכו'...

המסקנה היא שמשלמים יותר מדי עבור המערכת עצמה (שהיום כבר אין בה צורך ממשי לכל אדם שיש לו מחשב)
והרמקולים שמקבלים איתם פשוט לא שווים גרוש (ברוב המקרים)

אופציה טובה תהיה
T-AMP נחמד וזוג רמקולים פאסיביים מגדמי כניסה של אחת מהחברות הבאות למשל
wharfedale
KEF
Cerwin Vega
B&W
Cambridge Audio

או אם תלך לשוק יד שניה תוכל לחפש מגבר + זוג רצפתיים

אם אתה מעדיף לא להגרר להוצאה של כמה אלפי שקלים, יש אופציה זולה יותר, פשוטה יותר, שנותנת תמורה נהדרת למחיר ותהווה שיפור די משמעותי מההרמן

microlab solo7c :בעד:

‏‏‏

נערך לאחרונה ב:

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אולי לתרום לך משהו מנסיוני, שהוא יחסית דל בהשוואה לוותיקים פה, אבל אולי שווה משהו:

לפעמים אתה משקיע כסף ומשדרג ציוד, ומתאכזב, וצוואר הבקבוק הוא למעשה במקום אחר.
למשל: מספיק שהמערכת שלך היא ליד חלון זכוכית ענק שפונה החוצה, ואתה יכול להשקיע ולשדרג לציוד מדהים, ועדיין לקבל תוצאה ירודה.

כמו כן:
לא נכון ש"אין צורך ממשי במערכת בעידן המחשב" כדבריך. המחשב הוא כלי נפלא, ויכול להשתלב יופי בכל מערכת, אבל אל תמהר להשוות את המגברים שבתוך "רמקולים של מחשב" לתצורה הקלאסית של הגברה עצמאית + רמקולים פסיבים.
לדעתי, בתקציב שלך, כ-1500$, תוכל לשפר די הרבה את חווית המוזיקה שלך.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
אני מציע לפותח השרשור להתעלם לתקופה קצרה מהשאלות של "מה לקנות?" או איזה סוג של קונפיגורציה לבנות בסלון, ולהתחיל לסגל חשיבה ולימוד עצמי של "איזה סאונד לחפש?" - כלומר, שאלות יסוד של מה אתה רוצה ממערכת הסטריאו שלך? מה מהנה אותך יותר ומה פחות?

זה דורש בהכרח ללמוד להאזין למערכת אודיו בצורה קצת יותר ביקורתית ומאבחנת.
אנחנו נוטים לשפוט או להעריך מערכות ומרכיבים לפי פרמטרים כמו למשל "פירוט" הכלים המנגנים. קח דיסק שאתה אוהב ורגיל לשמוע ולך להאזין למערכות טובות אצל היבואנים או בחנויות. האם אתה שומע פרטים/כלי נגינה חדשים, שלא שמעת בעבר? או למשל "במה", שזה מונח המתייחס למיקום הכלים והזמר/ים המנגנים במרחב: האם אתה יכול לעצום את העיניים ולמקם כל נגן/סקציית נגנים, זמר וכד' על הבמה הוירטואלית שמולך? האם אתה יכול למקם אותם גם מבחינת רוחב הבמה וגם מבחינת העומק שלה? לכך אפשר להוסיף גם פרמטרים כמו רזולוציה, ונקיון, ואוויר בין הכלים ועוד כל מיני קללות ומיני דימויים שאודיופילים יודעים לתאר בינם לבין עצמם וכמובן להתווכח עליהם.

רק אחרי שתשמע מערכות (וכל המרבה הרי זה משובח) תוכל להתחיל לגבש טעם.
בשלב הזה (הבא...) אני מניח שהשאלות שלך תהיינה הרבה יותר מפוקסות ורלבנטיות, ואז אולי נוכל לסייע לך יותר.
בהצלחה.

נערך לאחרונה ב:

edoson

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה לכולכם על התגובות! עזרתם מאוד. אני כרגע שוקל לקנות את הרמקולים האלו בחול. השאלה היא איך אני אמור להזין אותם? האם צריך DAC? האם גם מגבר? האם רק מגבר? אני חייב למגבר יהיה כניסת HDMI כי אני מתכוון להסטרים אליו מוזיקה.

כמו כן, אני שוקל את הרמקול הצנוע הבא. שניהם זכו בפרסים, ה-KEF פשוט נראה מושלם מבחינתי (מלבד המחיר)

בכל מקרה, לפני שאקנה, אני הולך לשמוע אותם בשישי ואביא איתי את הסאונד סטיקס שלי לשם השוואה

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
אני אומר אם אתה שומע בארץ אצל יבואן/חנות, אז גם תקנה בארץ במידה והמחיר הוגן (בדרך כלל המחיר נמוך יותר מההצעה הראשונית אם אתה רציני). תן לחבר'ה שנותנים לך שרות להתפרנס.

avilavi

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
תודה לכולכם על התגובות! עזרתם מאוד. אני כרגע שוקל לקנות את הרמקולים האלו בחול. השאלה היא איך אני אמור להזין אותם? האם צריך DAC? האם גם מגבר? האם רק מגבר? אני חייב למגבר יהיה כניסת HDMI כי אני מתכוון להסטרים אליו מוזיקה.

כמו כן, אני שוקל את הרמקול הצנוע הבא. שניהם זכו בפרסים, ה-KEF פשוט נראה מושלם מבחינתי (מלבד המחיר)

בכל מקרה, לפני שאקנה, אני הולך לשמוע אותם בשישי ואביא איתי את הסאונד סטיקס שלי לשם השוואה

אכן צריך הגברה בשביל הרמקולים האלה

לרוב הרסיברים בשוק יש כניסות HDMI , במקרה הזה אין צורך ב DAC

אבל לפני שאתה מחפש דגמים בחול , לך להאזין בחנות

תחרוש לוחות יד שניה , לך והאזין בביתם של המוכרים

רק כך תדע מה מתאים לך

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור